Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

14 rijstevla recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

Voor een taart van zo'n 25 cm doorsnee:, 150 g dessertrijst, 1 liter melk, 150 g suiker, 1 el vanillebloem (pudding poeder), 4 eieren, 2 zakjes vanillesuiker, 75 g boter

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-07-2003
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Originele limburgse vlaai

INGREDIENTEN

Voor het beslag:halve dl.melk,2 eieren,3 gr.gist.100gr.bloem,10gr boter.50 gr.basterdsuiker.beetje zout.Voor de rijstebrij1ltr melk.150 gr.rijst.beetje zout.60 gr.suiker 2 eieren.zakje vanillesuiker.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2003
  • Regionaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Nog lekkerder dan bij de bakker

INGREDIENTEN

1 koffiekop zelfrijzende bloem, 1 koffiekop kristalsuiker, 2 pakjes vanillesuiker, 4 eieren( eiwit stijfkloppen), 3,5dl melk, 1 blik rijstcreme(BOSS), boter om schaal in te vetten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2008
  •  
  •  30-60 min.

DOET MIJ DENKEN AAN VROEGER

INGREDIENTEN

, 75 gr rijst, , 1,25 l melk, , vanillestokje, in de lengte doormidden gesneden, , 250 gr basterdsuiker, , 6 eierdooiers, , kaneel, , 2 citroenen, , 2,25 dl slagroom, , , , , , ,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-04-2005
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Lekker op rijstevla

INGREDIENTEN

150 gr kleine aardbeien*sap van een halve sinaasappel*2 tl sinaasappellikeur*2 tl suiker*aardbeidenjam*4 stukken rijstevla*Voor de choladekrullen zie mijn recepten

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-11-1999
  • Internationaal Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Dessert voor een vorm met, een inhoud van circa 1 liter,, , 75 g dessertrijst (paprijst), 3,5 dl melk, 75 g suiker, 4 blaadjes gelatine, paar druppels vanille-essence, 3 dl vanillevla uit een pak, 1/4 l slagroom, 2 eetl. suiker,, Voor de saus:, 1/2 pot abrikozenjam, 1 dl sinaasappelsap, sap van 1/2 citroen

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-06-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Dessert voor een vorm met, een inhoud van circa 1 liter, , 75 g dessertrijst (paprijst), 3,5 dl melk, 75 g suiker, 4 blaadjes gelatine, paar druppels vanille-essence, 3 dl vanillevla uit een pak, 1/4 l slagroom, 2 eetl. suiker, Voor de saus:, 1/2 pot abrikozenjam, 1 dl sinaasappelsap, sap van 1/2 citroen,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-02-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Rijst met kersen (gestoomd)

INGREDIENTEN

125 gr rijst, 5 dl melk, 100 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 pot kersen ca 400 gr,1 tl maiszetmeel, 1 tl kirsch

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-03-2000
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  30-60 min.

Stoofperen in kruidige wijn

INGREDIENTEN

12 stoofperen, bijv. Gieser Wildeman, 1 kaneelstokje, 1/2 vanillestokje, opengesneden, 3 kardemompeulen, gekneusd, 3 kruidnagels, 75 gram suiker, ca. 1/2 fles rode wijn (merlotdruif)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-2013
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

75 gr. Dessertrijst (paprijst), 3? dl. melk, 75 gr. suiker, 4 blaadjes gelantine, paar druppels vanille- essence, 3 dl. vanillvla, ? L slagroom, 2 eetl. suiker., Voor de saus: ? Pot abrikozenjam, 1 dl. sinaasappelsap, sap van ? citroen.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

75 gr. Dessertrijst (paprijst), 3? dl. melk, 75 gr. suiker, 4 blaadjes gelatine, paar druppels vanille- essence, 3 dl. vanillevla, ? L slagroom, 2 eetl. suiker., , Voor de saus: ? Pot abrikozenjam, 1 dl. sinaasappelsap, sap van ? citroen., ,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-02-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

, 75 gr desertrijst, 3 1/2 dl melk, 75 gr suiker, 4 blaadjes gelatine, paar drupels vanille essence, 3 dl vanille vla, 1/4 liter slagroom, 2 eetl. suiker., 1/2 pot abrikozenjam, 1 dl sinaasappelsap, sap van een halve citroen

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Dessert voor een vorm met, een inhoud van circa 1 liter, , 75 g dessertrijst (paprijst), 3,5 dl melk, 75 g suiker, 4 blaadjes gelatine, paar druppels vanille-essence, 3 dl vanillevla uit een pak, 1/4 l slagroom, 2 eetl. suiker, Voor de saus:, 1/2 pot abrikozenjam, 1 dl sinaasappelsap, sap van 1/2 citroen,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.

Voor 8-10 punten

INGREDIENTEN

Deeg, 250 g bloem, zout, ? zakje poedergist, 1 ei, 35 g fijne tafelsuiker, 35 g boter of margarine, gesmolten en afgekoeld tot handwarm, 1? dl melk, lauwwarm, vulling, ? l volle melk, 125 g dessertrijst, 50 g kristalsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 ei, 2 eierdooiers, 1 tl citroenrasp, 1 blik abrikozen, uitgelekt, in stukjes,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-11-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top