1. Home
  2. Recepten
  3. Rijstevla

Rijstevla recepten (15) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Rijstevla

INGREDIENTEN

Voor een taart van zo'n 25 cm doorsnee: 150 g dessertrijst 1 liter melk 150 g suiker 1 el vanillebloem (pudding poeder) 4 eieren 2 zakjes vanillesuiker 75 g boter

Voorbereiding

Verwarm de oven op 180?.

Bereidingswijze

Smelt de boter in een pan en roer de rijst erdoor. Giet vervolgens de melk erbij, (hou een kopje apart) breng aan de kook en draai dan het vuur laag. Laat gedurende 30 minuten pruttelen onder deksel, roer regelmatig. Los de vanillebloem op in de achtergebleven melk en roer deze samen met de eierdooiers door het rijstmengsel. Laat afkoelen, meg er nu voorzichtig de vanillesuiker en de stijfgeklopte eiwitten door. Giet dit mengsel tenslotte in een beboterde taartvorm van ongeveer 25 cm doorsnee en laat dit bakken gedurende 1 uur in een voorverwermde oven van 180?.

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-07-2003
  • Belgisch
  •  60-120 min.

rijstevla

Originele limburgse vlaai

INGREDIENTEN

Voor het beslag:halve dl.melk,2 eieren,3 gr.gist.100gr.bloem,10gr boter.50 gr.basterdsuiker.beetje zout.Voor de rijstebrij1ltr melk.150 gr.rijst.beetje zout.60 gr.suiker 2 eieren.zakje vanillesuiker.

  • Regionaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2003
  • Regionaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Rijstevla

Nog lekkerder dan bij de bakker

INGREDIENTEN

1 koffiekop zelfrijzende bloem, 1 koffiekop kristalsuiker, 2 pakjes vanillesuiker, 4 eieren( eiwit stijfkloppen), 3,5dl melk, 1 blik rijstcreme(BOSS), boter om schaal in te vetten

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2008
  •  
  •  30-60 min.

KOUDE ROMIGE RIJSTEVLA

DOET MIJ DENKEN AAN VROEGER

INGREDIENTEN

, 75 gr rijst, , 1,25 l melk, , vanillestokje, in de lengte doormidden gesneden, , 250 gr basterdsuiker, , 6 eierdooiers, , kaneel, , 2 citroenen, , 2,25 dl slagroom, , , , , , ,

  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-04-2005
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Gemarineerde Aardbeien Met Zelfgemaakte Chocoladekrullen

Lekker op rijstevla

INGREDIENTEN

150 gr kleine aardbeien*sap van een halve sinaasappel*2 tl sinaasappellikeur*2 tl suiker*aardbeidenjam*4 stukken rijstevla*Voor de choladekrullen zie mijn recepten

  • Internationaal Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-11-1999
  • Internationaal Nagerecht
  •  60-120 min.

Payesh

Rijstevla met pistaches

INGREDIENTEN

4 el rozijnen, 1 ltr melk, 100 gr basmatirijst, 3 el amandelschaafsel, 5 el suiker, 1/2 tl kardemompoeder, 1 el. fijngehakte pistachenoten (ongezouten)

  • Indiaas Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-06-1999
  • Indiaas Nagerecht
  •  20-30 min.

Zoete Saffraanrijstvla

Een zoet nagerecht met saffraan en rijstevla

INGREDIENTEN

1.5 eetl. rijst, 1 evelopje saffraandraadjes, 1 liter volle melk, zout, 1.5 eetl. rijstebloem, 75 g suiker, boter om in te vetten, kaneel, lichtgeroosterde amandelen of fijngehakte ongezouten pistachenoten.

  • Grieks Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-04-1999
  • Grieks Nagerecht
  •  10-20 min.

Rijst Met Kersen

Rijst met kersen (gestoomd)

INGREDIENTEN

125 gr rijst, 5 dl melk, 100 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 pot kersen ca 400 gr,1 tl maiszetmeel, 1 tl kirsch

  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-03-2000
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  30-60 min.

Keizerinnerijst

INGREDIENTEN

Dessert voor een vorm met, een inhoud van circa 1 liter,, , 75 g dessertrijst (paprijst), 3,5 dl melk, 75 g suiker, 4 blaadjes gelatine, paar druppels vanille-essence, 3 dl vanillevla uit een pak, 1/4 l slagroom, 2 eetl. suiker,, Voor de saus:, 1/2 pot abrikozenjam, 1 dl sinaasappelsap, sap van 1/2 citroen

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-06-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Stoofperen in kruidige wijn

Stoofperen in kruidige wijn

INGREDIENTEN

12 stoofperen, bijv. Gieser Wildeman, 1 kaneelstokje, 1/2 vanillestokje, opengesneden, 3 kardemompeulen, gekneusd, 3 kruidnagels, 75 gram suiker, ca. 1/2 fles rode wijn (merlotdruif)

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-2013
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Keizerinnerijst

INGREDIENTEN

Dessert voor een vorm met, een inhoud van circa 1 liter, , 75 g dessertrijst (paprijst), 3,5 dl melk, 75 g suiker, 4 blaadjes gelatine, paar druppels vanille-essence, 3 dl vanillevla uit een pak, 1/4 l slagroom, 2 eetl. suiker, Voor de saus:, 1/2 pot abrikozenjam, 1 dl sinaasappelsap, sap van 1/2 citroen,

  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-02-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Keizerinnerijst.

INGREDIENTEN

75 gr. Dessertrijst (paprijst), 3? dl. melk, 75 gr. suiker, 4 blaadjes gelantine, paar druppels vanille- essence, 3 dl. vanillvla, ? L slagroom, 2 eetl. suiker., Voor de saus: ? Pot abrikozenjam, 1 dl. sinaasappelsap, sap van ? citroen.

  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Keizerinnerijst

INGREDIENTEN

75 gr. Dessertrijst (paprijst), 3? dl. melk, 75 gr. suiker, 4 blaadjes gelatine, paar druppels vanille- essence, 3 dl. vanillevla, ? L slagroom, 2 eetl. suiker., , Voor de saus: ? Pot abrikozenjam, 1 dl. sinaasappelsap, sap van ? citroen., ,

  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-02-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Keizerinnerijst

INGREDIENTEN

Dessert voor een vorm met, een inhoud van circa 1 liter, , 75 g dessertrijst (paprijst), 3,5 dl melk, 75 g suiker, 4 blaadjes gelatine, paar druppels vanille-essence, 3 dl vanillevla uit een pak, 1/4 l slagroom, 2 eetl. suiker, Voor de saus:, 1/2 pot abrikozenjam, 1 dl sinaasappelsap, sap van 1/2 citroen,

  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.

abrikozen-rijstevlaai uit limburg

Voor 8-10 punten

INGREDIENTEN

Deeg, 250 g bloem, zout, ? zakje poedergist, 1 ei, 35 g fijne tafelsuiker, 35 g boter of margarine, gesmolten en afgekoeld tot handwarm, 1? dl melk, lauwwarm, vulling, ? l volle melk, 125 g dessertrijst, 50 g kristalsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 ei, 2 eierdooiers, 1 tl citroenrasp, 1 blik abrikozen, uitgelekt, in stukjes,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-11-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.
Nieuwste rijstevla recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top