Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

1.124 rijst bonen recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

1 kleine ui fijngehakt, 1 teen knoflook fijngehakt, 250 g langkorrelige rijst, 1 tl vers tijmblad, 125 g creamed coconut blok geraspt, 450 ml groentebouillon, 400 g kidneybonen blik, 1 Madame Jeanette-peper, zout en versgemalen zwarte peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2006
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Nasi met bonen

INGREDIENTEN

1 zak vers gesneden groenten (denk hierbij aan macaroni/spaghetti, nasi, wok of oosterse groenten, 1 builtje rijst, 1 gemiddeld blik kikkererwten, 1 middelmatig blik kidneybeans, 2 bakjes vegetarische carre`s 1 of 2 zakjes kruidenmix nasigoreng

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-08-2012
  • Vegetarisch
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Alledaags eten uit Haïti

INGREDIENTEN

2 eetl. plantaardige olie, 1 ui, 1 paprika, 1 stengel bleekselderij, cayennepeper, naar smaak, gemalen zwarte peper, naar smaak, 1 tl. gedroogde tijm, 450 gr. gekookte ham aan een stuk, in blokjes van 2½ bij 2½ cm., 450 gr. rode bonen uit blik, met het vocht, 175 gr. saucijzen, in stukjes van 2½ cm., 4 blaadjes laurier, 1 gesnipperd teenje knoflook (naar smaak), rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-06-2009
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Bruine bonen met kip veel knoflook en rijst

INGREDIENTEN

Kipstukjken (b.v. pootjes), blik bruine bonen, 3 tomaten, knoflook naar wens, peper naar wens. ketjap, arachide of zonnebloemolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-1999
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een bijgerecht voor de liefhebbers, deze 'Nasi poetih katjang'

INGREDIENTEN

-125 g zwarte bonen, -125 g rijst

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2006
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Bruine Bonen met Rijst

INGREDIENTEN

Rijst,500 gr.kipfilet,2 blikken bruine bonen,2 tomaten,1 grote ui,2 tenen knoflook,laurierblad,blackeye(soort kruidnagel),ketjap,ketchup,zwarte peper,paprikapoeder,theel.sambal,vleesbouillonblokje

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-07-2000
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

INGREDIENTEN

3 el Faja-lobie Snesie Foroe roerbak-mix (toko), 1 pot(je) bruine bonen, 10 el olie, 300 gr kipfilet(in stukjes), 1 el tomatenpuree, 3 takken selderij(fijngehakt), 1 madam jeanette, 250 ml water

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-07-2004
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een goedkope variatie op bruine bonen met rijst

INGREDIENTEN

250 gr gehakt, ui, teentje knoflook,bouillonblokje,blikje tomatenpuree, blik bruine bonen en een laurierblad

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-05-2001
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Nooit gedacht dat bruine bonen zo lekker waren! Probeer het ook.

INGREDIENTEN

150 gr. bruine bonen, 150 gr. zoutvlees, 100 gr. ham, 1 ui. -, 1 tomaat -, 1 eetl. tomatenpuree -, 1 zakje soepgroente -, 1 Madam Jeanette peper -, 3 bouillonblokjes -, 75 gram boter -, zwarte peper -, nootmuskaat., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-01-2000
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Recept voor als je weinig tijd hebt en toch iets voedzaams op tafen wil zetten

INGREDIENTEN

1 bakje onbijtspekreepjes.1 blik bruine bonen 2 uien of meer 5 tomaten rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-08-2001
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Surinaamse BB met R

INGREDIENTEN

500 gr varkenslappen, 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 blik bruine bonen, 3 etl olie, 1 klien blikje tomatenpuree, 1 bouillontablet, 250 gram (surinaamse) rijst, scheutje ketjap, azijn, tabasco

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2000
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

In Suriname heet dit gerecht BBR en is erg populair.

INGREDIENTEN

25-50 gram boter - 3-4 kippebouten - 1 blik buine bonen - 1 ui - 2 tenen knoflook - 2 tomaten - 1 kopje water - 2 maggi bouillonblokjes - 2 laurierblaadjes - scheutje ketjap - 1theelepel vetsin - zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2001
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

350 g witte rijst, zout, 3 el Bakken & Braden vloeibaar (C1000), 1 zak panklare prei à 500 g (C1000), 4 saucijzen, 1 blik bruine bonen, uitgelekt, 1 el kerriepoeder,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-2007
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 gr. gehakt, 1 fijngehakte ui, 1 teentje knoflook, 1 fijngehakte paprika, 1 pot bruine bonen, mespuntje cayenne, 200 gr. rijst, klein blikje tomatenpuree, 2 eetlepels rozijnen, 25 gr. margarine, geraspte kaas, 1/2 kopje water.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-06-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 gr rundergehakt, 250 gr rijst, 2 blikken bruine bonen, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 2 tl sambal, boter, 1 el tomatenpuree, 1 el suiker, 1 dl water op kamertemperatuur, 1 bouillonblokje, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-01-2000
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

* ui, * knoflook, * tomaten, * bladselderij, * runderpoulet, * kipvleugeltjes, * gemberpoeder, * zout, * water, * kippenbouillonblokje, * laurierblaadje, * suiker, * gekookte bruine bonen, * rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2012
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit gerecht, oorspronkelijk afkomstig uit Florida, wordt in Key West bereid met key-limoensap, maar die hebben we hier niet (dacht ik) dus we gebruiken gewoon limoensap.

INGREDIENTEN

, 350 gr gekookte of ingeblikte zwarte of rode bonen, afgespoeld en uitgelekt, 300 gr gekookte rijst, koud, 50 ml vers limoensap, 1,75 dl olijfolie, 50 gr fijngesnipperde uien, 2 uitgeperste teentjes knoflook, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-08-2002
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

INGREDIENTEN

, *400 Gr. Rijst., *1 Bl. Bruine Bonen., *500 Gr. Rundvlees of Vlees Naar Keuze., *100 Gr.Gesn.Spekjes., *2 Teentjes Knoflook., *2 Tomaten., *2 Bouillon Blokjes., *1 Grote Ui., Peper & Zout & Ketjap.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-01-2004
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 blik bruine Bonen, 400 gr. kipfilet, 100 gr. Katenspek in blokjes gesneden, rijst voor 4 personen, 1 grote vleestomaaat, 1 grote ui, xwarte peper, bouillonblok, suiker, ketjap, tomatenketchup, knoflookpoeder,/verse knoflook, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2007
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Erg lekker

INGREDIENTEN

200g bruine bonen, 1 stuk savooie kool( kan ook witte kool of chinese kool)van 250g, 350 gr rijst, 1 liter water, zout, 100 gr magarine, 1 takje verse salie, 40 g geraspte Parmenzaanse kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-04-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

BRUINE BONEN MER RIJST

INGREDIENTEN

150 gram bruine bonen uit pot, 125 gr masterbeef, 100 gr Sunrise ham, 1 ui, 1 tomaat, 1eetl tomatenpuree, 1 takje selderij, 1 verse peper, 2 bouillonblokjes, 75gr margarine, zwarte peper, nootmuskaat.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-10-2000
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 pot bruine bonen, 1/2 pakje boter, 1 grote ui, 150 gram ontbijtspek, 1 theelepel sambal, 1 theelepel djahe, 1 mespuntje laos, 1/2 theelepel sereh, 1 teentje knoflook, pak rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-12-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bruine bonen met rijst is een lekker en gemakkelijk recept. Probeer het eens!

INGREDIENTEN

500 gr. mager varkensvlees, 1 grote pot bruine bonen, 1 ui, 2 a 3 teentjes knoflook, 1 pakje gerookte spekkies, tomatenketchup, currysaus (uit fles), zout, peper, aromat, koenjit, djahe, ketoembar, ketjap

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2003
  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

350 g witte rijst (C1000), zout, 2 el Bakken & Braden vloeibaar (C1000), 400 g kipfilet, in kleine stukjes, 1 kuipje boemboe voor nasi goreng (Conimex), 1 blik bruine bonen à 800 g, afgespoeld en uitgelekt, peper, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2008
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken Mexicaanse bonen

INGREDIENTEN

Gekookte mexicaanse bonen, 2 eetlepels olie, 1 gehakte ui,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-08-2000
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gram varkenslappen -, 1 ui -, 2 teentjes knoflook, 1 pot of blik bruine bonen -, 3 eetlepels olie -, 1 klein blikje tomatenpuree -, 1 vlees- of kippenbouillontablet -, 250 gram Surinaamse rijst -, scheutje sojasaus of ketjap -, scheutje citroensap of azijn -, tabasco, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

25 g boter, 2 uien, in ringen, 150 g Zeeuws spek (vleeswaren), in reepjes, 1 blikje tomatenpuree (70 g), 1 blik tomatenblokjes (400 g), 1 kippenbouillontablet, 4 kruidnagels, 1 laurierblad, 1/2 theelepel nootmuskaat, gemalen, 300 g witte rijst, 1 blik bruine bonen (850 gram,uitgelekt

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gallo Pinto (Costaricaans rijstgerecht)

INGREDIENTEN

150 gr witte rijst, zout, peper, 100 gr gerookt spek in blokjes, 2 eetlepels olie, 1 gesnipperde ui, 1 gesnipperd teentje knoflook, 1 rode en 1 groene paprika in blokjes, 2 gesnipperde Spaanse pepertjes, zaadjes verwijderd, 1 bos fijngehakte lente-ui, 1 blik kidneybeans of zwarte bonen (inh. 400 gr), afgespoeld,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-08-2000
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Hiervoor loopt vrijwel elke Surinamer warm. Dat moet je gewoon geproefd hebben!

INGREDIENTEN

1 groot blik bruine binen, 1 pak witte rijst, 400 gram vlees (alle soorten vlees kun je, hiervoor gebruiken), 4 el olie, 7,5 dl water, 1 gote ui, gesnipperd, 2 tomaten, in stukken, zwarte peper en zout,, Hieronder staan ingredienten die je naar, eigen smaak kunt toevoegen, 1 Spaanse peper, gesnipperd, 2 takjes selderie, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, 2 laurierblaadjes, 1/2 paprika,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een eenvoudig Surinaams recept

INGREDIENTEN

Kipdelen (4 poten),olie boter, 2 uien,2 tenen knoflook,bouillonblokje,2 laurierbl.,1 groot bl. bruine bonen, peper, ajinomoto(vetsin),3 eetl. suiker,tom.puree, 1 tomaat

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-12-1999
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pittige eenpans recept

INGREDIENTEN

4 ons kipfilet, 4 teentjes knoflook, 6 maggiblokjes, 2 uien, 1 madam jeanet [peper soort], 2 potten bruinebonen, 1 eetlepel ketchup, pak rijst.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-08-2001
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekkere vegetarische rijstschotel. Ook variatie met kip mogelijk!

INGREDIENTEN

- 1 pak Lassie Notenrijst, - 200 gram sperziebonen (of een blik of pot), - 1 middel blik ananas (of 1 verse), - 1 zakje cashewnoten

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-1999
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker surinaams

INGREDIENTEN

1 Pot bruine bonen,10 el olie,250gr kipfilet,1el tomatenpuree,3 takjes selderij,1rode peper,250ml water,zout 3el roerbakmix.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-06-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Alles in 1 pan, yummie.

INGREDIENTEN

2 grote blikken gepelde tomaten (2x 500 gram), 250 gram droogkokende rijst, 2 el olie, 1 ui gesneden, 4 teentjes knoflook, geperst, 1 selderijstengel gesneden, 1 winterpeen gesneden, 1 groene paprika gesneden, 1 el gemalen komijnenzaadjes, 1 el chilipoeder, 1 tl basilicum, 1/2 tl cayennepeper, 2 blikken kidneybonen (2 x 550 gram), uitgelekt, 1 blik (170 gram) tomatenpuree, 3 el azijn, 1 el worcestershiresauce, 1 tl suiker.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-1999
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, 1 potje (720 gram) bruine bonen (uit pot), 10 eetlepels olie, 250 gram kipfilet, 1 eetlepel tomatenpuree, 3 takken selderij, 1 stuk verse peper, 250 ml. water, 250 ml. water

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Werkelijk verrukkelijk!

INGREDIENTEN

Zonnebloemolie, 1 pot bruine bonen, 1 grote tomaat, 1 grote ui, 1 dubbele kipfilet, 1 madame jeanet, 2 maggi blokjes, 1 citroen, suiker, 3 blaadjes laurier, 1 scheut ketjap manis, 2 teentjes knoflook, witte rijst, azijn, 2 komkommers, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-10-2011
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Bruine bonen met rijst

INGREDIENTEN

1 rode peper, 1 ui, 1 groene paprika, 1 eetl boter, 1 kilo kipkluifjes, 2 teentjes knoflook, 2 eetl tomatenpuree, 1 theel piment, 2 kuidnagels, 1 kippenboullionblokje, 200gr surinaamse rijst, 1 groot blik bruine bonen, 150gr hamblokjes

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-08-2005
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

* voor de pittige rijst met bonen:, * 0.8 dl olie, * 500 gr rijst, * 1 stuks ui gesnipperd, * 1 stuks groene paprika gesnipperd, * 1 theel koriander, * 1 theel komijn, * 1-2 theel tabasco, * naar smaak zout, * 1 lit bouillon, * 500 gr kidney beans uitgelekt, * 500 gr tomaten uit blik uitgelekt in blokjes, * naar smaak gesnipperde peterselie, * voor de tacosaus:, * 2 eetl olie, * 2 stuks uien gesnipperd, * 2 stuks groene paprikas in blokjes, * 1 stuks rode spaanse peper, * 1 theel komijn, * 1 theel koriander, * 1 teentje knoflook, * naar smaak zout en peper, * naar smaak suiker, * 800 gr tomaten uit blik, * naar smaak tomatenpuree

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-11-2010
  • Spaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Lekkere surinaamse bruine bonen schotel

INGREDIENTEN

500 gr. varkensfiletlapjes, 2 uien, blik bruine bonen, peper en zout, laurierblaadjes, ketjap (manis), schepje suiker, blikje tomatenpuree, knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-02-2001
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 el olie, 1 ui, fijngesneden, 1cm gember, fijngesneden, 200 gr zuurkoolspekjes, 2 el tomatenpuree, 3 tl suiker, 2 tomaten in blokjes, 1 kippenbouillontablet, verkruimeld, 1 tl nootmuskaat, 1 pot bruine bonen, uitgelekt, 1 rode peper, 1 zakje (40 gr) fijngesneden selderij, 100 ml water, Rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2011
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top