34.741 rijst recepten

  • Eigen recept
  • Top 100

Een heerlijke Indische stoofpot. Een top-recept! Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook heel erg lekker als hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

750 gram riblappen - 750 gram uien - zout, peper - 3 kruidnagelen - 1 laurierblad (of 1 blad daon salam )- 2 rode Spaanse pepers - 1/2 dl ketjap manis - 4 teentjes knoflook - 3 eetlepels olie - 1 theelepel ketoembar ( koriander ) - 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder - 2 eetlepels azijn - 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker - 1 eetlepel bloem - 1 vleesbouillontablet

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op10-11-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Top 100
INGREDIENTEN

300 gram Witte rijst, 2 stuk Komkommers, 2 eetlepel Witte wijnazijn, 500 gram Kipfilet - in reepjes, 2 eetlepel Olie, 100 ml Ketjap manis, 50 ml Ketchup, 4 eetlepel Pindakaas, 2 eetlepel Sambal

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Top 100

Dit recept is altijd een succes als ik eters heb, heb het eens van mijn vriendin gerkregen omdat het haar succes recept was wilde ik het wel eens proberen en ook hier is het een succes.

INGREDIENTEN

350 gram kipfilet, , 4 uien, , 1 teentje knoflook, , 9 eetlepels ketchup, , 9 eetlepels ketjap (zoet), , 6 eetlepels azijn, , 6 eetlepels bruine suiker, , 4 eetlepels pindakaas, , zout en peper, , kroepoek, , rijst, , 200 gram taugé,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2007
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Top 100

Dit is best een 'spannend' recept. Er is enige durf voor nodig om het de eerste keer te maken. Maar als u van pittig houdt, moet u het beslist eens uitproberen.

INGREDIENTEN

400 gram kipfilet
, 5 el zonnebloemolie
, 3 grote gesnipperde uien
, 2 teentjes knoflook
, 1/4 liter bouillon (blokje of poeder)
, 2 el (keuken)azijn
, 9 el ketjap manis
, 4 el ketchup
, 6 el Javaanse suiker of bruine basterdsuiker
, 2 el sambal (oelek)
, 4 el pindakaas
, 300 gram tauge.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
  • Top 100

Deze goulash is gemaakt van een combinatie van rundvlees en varkensvlees. Het is echt overheerlijk. Ik heb het recept gekregen van een kennis uit Oostenrijk. Inmiddels heb ik in de loop van de tijd wel e.e.a. aangepast. Iedereen die deze goulash proeft wil het recept. Dus maken!

INGREDIENTEN

750 gram mager rundvlees -, 250 gram varkenslappen - 50 gr boter om te bakken - olie om te bakken - peper - zout -, 2 vleesbouillontabletten - 3 eetlepels witte azijn - 2 theelepels gedroogde oregano -, mespunt kruidnagelpoeder - 1 laurierblaadje -, 1 kilo uien - 2 teentjes knoflook - 2 eetlepels tomatenpuree - 1/2 rode paprika - 2 theelepels pittige paprikapoeder of cayennepeper - 2 eetlepels milde paprikapoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op06-03-2006
  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Top 100

Jammie jammie...dit is zóoooo lekker...
(let wel op de lange bereidingstijd in de oven.. hoe langer de kruiden en specerijen in het vlees kunnen trekken, hoe lekkerder het uiteindelijke resultaat...!)

INGREDIENTEN

600 g riblappen of runderlappen, in grove stukken, , 2 eetlepels rode-wijnazijn, , 3 eetlepels olijfolie, , 1 eetlepel gedroogde oregano, , 2 theelepels chilipoeder, , 1 eetlepel tomatenpuree, , 125 ml vleesbouillon (van 1/4 tablet), , 4 tomaten, in partjes, , 2 gele paprika's, in grove stukken, , 200 g Griekse feta (kaas),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2006
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Top 100

Dit is een heerlijk pittig kipgerecht. In het (oorspronkelijk Engelse recept ) staat; "De zalige marinade maakt dat de kip een gouden korstje krijgt en bij het proeven van de binnenkant zal het water in je mond komen het is zacht en pittig!" Wauw! En omdat ik las dat het maar 210 cal. P.p. heeft moest ik het natuurlijk proberen! Je kunt dit nog pittiger maken als je wat chili of andere pittige kruiden toevoegt maar voor ons is het pittig genoeg. Vandaag (11.01.2012) weer eens gemaakt, de marinade was vrij dik, waarschijnlijk door de mosterdpoeder die ik gebruikt heb (schoot wat uit met de lepel) maar de smaak was perfect dus de volgende keer leng ik het wat aan met water. Tip De marinade voor 4 personen heb ik gemaakt voor 2 dikke kipfilets (bij elkaar 550 gram). Heb je 4 flinke filets zou ik een dubbele hoeveelheid marinade maken.

INGREDIENTEN

  • De maten zijn afgestreken eetlepels (Maar ik heb behoorlijk grote eetlepels),
  • 1 el hot curry poeder,
  • 1 el gemberpoeder,
  • 1 el Gemalen komijn (djinten).,
  • 1 halve el pittige mosterd (of 1 tl mosterdpoeder),
  • 2 el. Abrikozenjam,
  • 5 -6 el. Worcestershire sauce,
  • 3-4 el. Citroensap,
  • 2 -3 el. tomatenpuree.,
  • Vers gemalen zwarte peper (± 2 tl),
  • 2 -4 tenen knoflook uitgeperst (meer of minder naar smaak ik nam er 4),
  • 2 el. zonnebloem of olijfolie (of van beiden 1 el),
  • 4 kipfilets,
  • Eventueel zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2006
  • Engels
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
  • Top 100

Heerlijk en slank !

INGREDIENTEN

4 pangasiusfilets (diepvries), 1 bakje roze garnalen, 2 winterpenen, 3 grote uien, 5 grote tomaten, 3 bosuitjes, 3/4 bakje Philadelphia bieslook light, 2 tenen knoflook, 3 eetlepels geraspte kaas, 1 visbouillontablet, peper, zout, 2 a 3 eetlepels olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2008
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
  • Top 100

Stifado is een heerlijk Grieks gerecht. Ik maak het in de slowcooker maar toen ik die nog niet had maakte ik het in de oven. Er bestaan veel recepten van Stifado maar dit is heel lekker! Toen ik het eens wilde proberen vond ik zoveel verschillende recepten op internet en in Griekse kookboeken dat ik eerst ging proberen wat nu wel en niet lekker was. Van verschillende recepten ingrediënten gebruikt en/of weggelaten en zo heb ik het recept iedere keer wat veranderd naar mijn eigen smaak en misschien zijn er een paar ingrediënten bij dit er niet in horen maar dit is het geworden en zo vinden wij het heerlijk! Toen het "oude smulweb" er nog was kreeg ik bij dit recept een groot compliment van de kok van een Grieks restaurant in ons land. Helaas is dit bericht verloren gegaan maar ik was er heel blij mee. Misschien wil je het wat pittiger of meer z/p wilt toevoegen? Even proeven. Soms voeg ik een snufje chili of cayenne toe, hoort absoluut niet maar wij vinden het lekker.

INGREDIENTEN

  • Eerst even dit; Komt het vlees van een koude buitenlucht of uit de koelkast? Laat het `even wennen` want als het ijskoud de pan in gaat dan is het gedaan met het malse vlees!
  • ± 800 g runderlappen.(wat doorregen runderlappen vindt ik lekker),
  • 4-5 el olijfolie.,
  • 5 teentjes knoflook (of naar smaak)uit de knijper of gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes.
  • 250 g sjalotjes.
  • 50 ml rode wijn.
  • 25 ml rode wijnazijn
  • ½ -1 afgestreken tl kaneel.
  • ½-1 afgestreken tl geraspte nootmuskaat
  • 2 laurierblaadjes.
  • 1 mespuntje kruidnagelpoeder.
  • ½ tl gemalen komijn
  • vers gemalen zwarte peper en zout naar smaak
  • 1 klein blikje tomatenpuree.
  • 50 g boter.(of minder naar eigen smaak)
  • ± 10 gedroogde tomaten op olie, in stukjes gesneden
  • Scheutje Worcestershire sauce.
  • plusminus 300 ml water.(hangt van je pan af, het vlees moet net onder staan).,
  • ± 1 el bloem om het vlees mee te bestrooien plus plastic zak (om vlees en bloem in te doen),
  • Soms voeg ik een snufje chili of Cayenne toe, hoort absoluut niet maar wij vinden het lekker.

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op17-08-2007
  • Grieks
  •  120 min. <
  • Top 100

Dit is het lievelingsgerecht van ons allemaal, probeer het ook maar eens dan snap je wel waarom!
Ik heb dit recept al meer dan 20 jaar(ooit eens van een vriendin gekregen)en heb er al meerdere prijzen mee gewonnen.

INGREDIENTEN

500 g kipfilet, of kalkoenfilets, 1 blik perzikken,, 1 blik gepelde tomaten,, 1 groot blik tomatenpuree,, 1 bouillontablet,, 5 eetl ketjap,, 3 tl sambal,, klein beetje worcestersaus,, 1 ui,, 2 tenen knoflook,, beetje maizena,, 1 bakje champignons,, boter,, rijst,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Top 100

Deze versie van goulash van meesterkok Rudolph van Veen is het voor ons.

INGREDIENTEN

600 gram doorregen runderlappen, 10 eetlepels olijfolie, 50 gram spekreepjes, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 4 paprikas (rood en groen), 2 eetlepels bloem, 1.5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder, 1 blikje tomaatstukjes (400 gram), 1 deciliter rode wijn, 2 deciliter Rundvleesbouillon, 2 theelepels tijm, 4 vastkokende aardappelen, 250 gram sperziebonen,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op18-03-2005
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Top 100

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht!

INGREDIENTEN

500 g kipfilet, in plakjes, 2-3 el (zonnebloem-)Arachide- olie, 1 rode peper, in ringetjes, 2-3 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 wortels,(of 1 grote) in, stukjes/plakjes, 1 rode paprika, in reepjes, 1/2 komkommer, in stukjes, 100-250 g (kastanje-) champignons, in plakjes, 125 g bamboescheuten(blikje), 125 g taugé (met kokend water over gieten!), 1-2 el lichte Chinese sojasaus of ketjap manis/-asin, 2 el oestersaus of vissaus, 3-4 dl kippenbouillon, 2-3 tl maïzena (of aardappelzetmeel), voor de liefhebber;, rasp (1 cm) verse gember door het gerecht

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2012
  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
  • Top 100

Een heerlijke frisse risotto waar je vrolijk van wordt!

INGREDIENTEN

50 gram boter, 1 ui, gesnipperd, 200 gram risottorijst, rasp en sap van 1 limoen, 600 ml kippenbouillon, 100 gram sugersnaps (of peultjes, groene asperges), wat geraspte parmezaanse kaas, 1 teentje knoflook, paprikapoeder, olijfolie, grote garnalen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-03-2009
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Top 100

Dit recept gebruik ik al jaren. Dit is echt zo lekker en iedereen kan het maken. Kan niet mislukken.

INGREDIENTEN

* 500 gram mager varkensvlees (fricandeau of hamlappen) * 5 eetlepels ketjap manis * halve prei in smalle repen gesneden * 1 zeer fijn gesnipperde ui * 3 teentjes geperste knoflook * 1 eetlepel djahe * 1 theelepel ketoembar * 1 theelepel djinten * 1 theelepel zwarte peper * 2 eetlepels azijn * 6 eetlepels slaolie * 2 theelepels sambal * 1 flinke mespunt vetsin * 1-2 eetlepels witte basterdsuiker * 2 dl. water * zout * bindmiddel.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit rijstgerecht bevat zeer weinig calorien, zodat je rustig een tweede keer kunt opscheppen.

INGREDIENTEN

1 pak rijst, 3-4 ons kipfilet, in kleine blokjes gesneden., 1 grote ui, gesnipperd, 1 rode paprika, klein gesneden, 250 gram witte kool, zwarte peper, knoflookpoeder, Olijfolie., , Voor de marinade:, 50 ml.Ketjap, 3 eetlepels azijn, zwarte peper, knoflook, cayennepeper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-01-2001
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Iedereen die dit gerecht heeft gegegeten is er enthousiast over en wil meteen het recept hebben.
Het is makkelijk en snel te maken en het eet lekker licht weg.
Het kan natuurlijk ook met b.v. Chinese kool.

INGREDIENTEN

500 gr. witte rijst, 500 gr. rundergehakt, 500 gr. in reepjes gesneden spitskool, 100 gr. kip- of runderbouillon (niet moeilijk, lees even verder), 2 grote uien in blokjes gesneden, 1 teentje uitgeperste knoflook, 1 theelepel djahé (gemberpoeder), 1 eetlepel kerriepoeder, (versgemalen) peper en zou naar smaak, olijfolie, sweet chilisaus (loempiasaus), gebakken uitjes (bv van conimex), , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2007
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Echt lekkere courgettes ,heb ze zelf ook gemaakt met een beetje geraspte oude kaas erover voor nog meer smaak .Had er kerrie aardappeltjes (krieltjes) bij gemaakt

INGREDIENTEN

2 courgettes, 4 eetl. geraspte wortel, 4 lente-/bosuitjes, in ringetjes, 2 eetl. rozijnen, geweld en uitgelekt, 50 g champignons, 1 eetl. kerriepoeder, 1 eetl. fijngehakte peterselie, 1 ei, losgeklopt, zout, 1 eetl. olijfolie (Mediterrane), 100 g mager rundergehakt,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-04-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde courgette - sonja bakker recept

INGREDIENTEN

200gr zilvervliesrijst, 200gr rundergehakt, 4 courgettes, 3 tomaten, 3 uien, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel kaneel, 2 teentjes knoflook, fijn gehakte verse peterselie, 100gr 30+ kaas (geraspt), 1el olijfolie, peper en zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2009
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Als je van risotto houd is dit een heerlijk recept

INGREDIENTEN

400 gr (risotto) rijst, 1 liter water, 2 visbouillonblokjes, 600 gr verse spinazie, 200 gram zachte geitenkaas (in stukjes), 200 gram gerookte zalm (in reepjes), 1 uitje (gesnipperd), olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Geen tijd en geen last van wat extra calorien? Maak dan deze supergemakkelijke en verrukkelijke romige ovenschotel met kipfilet en champignons. De kip gaat rauw plm. 15 minuten in een hete oven, dus je bent zo klaar.

INGREDIENTEN

1 pakje room culinair of kookroom - 250 gram champignons - 1 + 1 eetlepel olijfolie - zout, peper - 400 gram kipfilet - 100 gram (vers) geraspte Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-01-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

5 eieren, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel peper, 1 rode paprika, 50 gram gepelde garnalen, 75 gram champignons, 1 theelepel zout, 1 eetlepel suiker, 100 gram kipfilet, , Voor saus:, , 1 eetlepel tomatensaus, 1 eetlepel tapiocameel, 200 ml water, 1 gesneden prei (alleen witte deel), 2 teentje knoflook (fijngesneden), 1 rode paprika (gesneden),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-06-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Echt een toppertje al zeg ik het zelf :-). Gebruik wel de Massala (toko) i.p.v. gewone kerriepoeder want deze geeft veel meer smaak aan het geheel en maakt het echt Surinaams!



Ik zie dat mijn recept als snelste stijger binnen Smulweb staat en daar ben ik uiteraard erg trots op! :-)

INGREDIENTEN

Voor het Kipmengsel:,, * 750 gr. Kipfilet,, * 1 (rode) Ui,, * 2 teentjes Knoflook,, * 5 eetlepels Ketjap Manis,, * 2 eetlepels Sojasaus,, * 1 eetlepel zoete Chilisaus,, * 1 eetlepel Olijfolie,, * 1 theelepel Knoflookpoeder,, * 1 theelepel Paprikapoeder,, * 1 theelepel Massala,, * Peper en Zout,, Voor de Saus:,, * 100 gr. Bakboter,, * 100 gr. Bloem,, * 6 ruime theelepels Kerriepoeder (gebruik Massala!),, * +/- 1 liter Water,, * 2 Runderbouillon blokjes,, Extra:,, * 1 Rode Puntpaprika in stukjes,, * 1 bakje Kastanje Champignons (250 gr.) in stukjes

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-08-2011
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een topper ! Ik maak dit vaak als ik veel gasten krijg of gewoon voor een zondagse maaltijd, het een lekker en redelijk slank recept, je kunt het eten met gekookte aardappelen, puree, rijst of pasta. Ik eet het zelf het liefst met een lekkere gekookte aardappel (Nicola).

INGREDIENTEN

1 enkele kipfilet per persoon, 40 gr. roomboter, 40 gr. bloem, ong. 8 dl. kippebouillon(blokjes), 1 bekertje slankroom, peterselie, geraspte leidse kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-02-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een snel en eenvoudig gerecht, wat heerlijk te combineren is met rijst (lekker licht) of pasta en een groene salade.

INGREDIENTEN

Benodigdheden:, 300 gr. kip/kalkoenfilet of 300 gr. rundergehakt (om kleine balletjes van te draaien), bakboter/olie, 1 blikje champignon creme soep (bijv. Unox), 1 pakje Boursin (met knoflook en kruiden) of slanke variatie: pakje halfvolle Paturain (Delinesse), , (eventueel verse tuinkruiden toevoegen), , Variaties:, plakjes champignons meebakken of tauge op het laatst toevoegen.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-01-2001
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept


Lekker snel en gezond. De spitskool blijft lekker knapperig en smaakt heerlijk met de groene paprika en het roergebakken gehakt. Echt een aanrader.

INGREDIENTEN

300 gram rundergehakt, 1 spitskool, 1 grote rode of groene paprika, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 3 lente-uitjes, 1 bouillontablet, peper, zout, ½ afgestreken eetlepel kerriepoeder (of meer naar smaak!), scheutje maggi aroma, 2 eetlepels olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-06-2008
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Een pittig kipgerecht dat redelijk snel te bereiden is met een verbluffend resultaat. van "d12mail"

INGREDIENTEN

500g kipfilet, 1/2 zakje gebakken uitjes, 3 eetlepels(el) bruine basterdsuiker, 2 el azijn, 2 el ketjap, 2 el tomatenketchup, 2 el sambal, 1 klein blikje perziken,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-08-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Indonesisch pittig rundvlees gerecht.

INGREDIENTEN

1kg runderlappen, 2 uien, gehakt, 4 tenen knoflook, 1 el gehakte verse gember, 4 kleine rode pepers, 2tl gemalen koriander, 2el tamarindesaus, 1tl kurkuma, 10 kerrieblaadjes, 1 stengel citroengras van 10 cm, 1l kokosmelk, 1,25 dl water

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-10-1998
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Vis in de pan is een Grieks recept ( Psari Plaki) dit recept is uit een kookboek wat in Griekenland is gekocht door een vriendin van mij. In het originele recept wordt geen knoflook vermeld maar als je het eet in Griekenland zit er wel degelijk knoflook in. (Heerlijk!)
Eet er bvb. een lekkere Griekse salade erbij met feta, paprika tomaten enz. OF een ander lekker bijgerecht, zoals "Sperziebonen met aardappels in Tomatensaus" (Van dit recept heb ik de link onderaan gezet). Het is een van onze favoriete recepten (en van onze vrienden!)
Op 14.09.2010 heb ik dit gerecht opnieuw gemaakt maar nu een slankere versie, Het originele recept is dus met 1-1½ kopje olijfolie!
Ik heb dit keer eens Victoriabaars genomen. De ingrediënten voor het(slanke) recept voor 2 personen staan tussen haakjes. Sommige fotos zijn geplaatst bij beide recepten.

INGREDIENTEN

  • 6 niet te grote plakken roodbaars of schelvis. (2),
  • 3-4 uien in plakjes.(2),
  • 2-3 rijpe tomaten (2),
  • 1-1½ kopje (olijf)olie. of minder (2 theelepels gebruik ik nu),
  • Sap van 1 citroen. (½),
  • Half kopje fijngehakte peterselie.(half kopje),
  • Zout en peper naar smaak.,
  • Eventueel 1 of meer teentjes knoflook. (2 vette tenen), geperst of fijngesneden.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-05-2005
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een overheerlijk slank hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

75 g zilvervliesrijst, 150 g biefstuk, in repen, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 1 rode peper, in smalle ringetjes, 1/2 theelepel gemalen komijn (djintan), 1-2 cm verse gember, geraspt, 1 eetlepel Japanse sojasaus, 1 zak broccoliroosjes (300 g), 2 eetlepels (wok)olie, 1/2 limoen, in partjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2008
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De enige echte Italiaanse risotto met paddestoelen. Makkelijk te maken en echt superlekker!
Ik koop altijd gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) bij een delicatessenzaak of Italiaanse traiteur. Die laat ik altijd even weken op lauw water. Het vocht kan je gewoon aan de risotto toevoegen. Het maakt je risotto zoveel lekkerder!

INGREDIENTEN

- 400 gr risottorijst (Carnaroli, Vialone Nano of Arborio), - 300 a 400 gr. paddestoelen (verse of gedroogde porcini oftewel eekhoorntjesbrood is echt het allerlekkerst, maar andere soorten mag ook), - 85 gr boter, - 1 grote ui, in ringen, - 1 sjalotje, fijngesnipperd, - 1,75 liter kippenbouillon (of groentebouillon), - 60 gr Parmezaanse kaas, versgeraspt, - 2 el olijfolie, - zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ooit dit recept gekregen van mijn dochter en toen ik het weer eens maakte wist ik waarom ik het bewaard had! Het is niet alleen een slank gerecht (310 cal p.p.) maar ook nog eens heerlijk. Het is zonder vlees maar je zou ook het heel goed restjes gaar (rund)vlees of rul gebraden gehakt kunnen toevoegen of neem vegetarisch vlees. Wij eten wel vlees maar ik miste geen moment `vlees` in dit recept. Van de week (oktober 2012) weer eens gemaakt en nu er eindelijk foto`s bijgeplaatst.
Ik heb het voor 2 dagen gemaakt en het recept iets veranderd. (zie onderaan) De volgende dag in een andere ovenschotel gedaan en zo hadden wij voor twee dagen een heerlijke schotel. Voor andere tips lees onderaan bij "Serveertips"

INGREDIENTEN

  • 2 uien,
  • 1 rode, gele en groene paprika,
  • 1 courgette,
  • 100 g sperziebonen,
  • 2 tenen knoflook,
  • 4 eetlepels olijfolie,
  • 1 el tomatenpuree (optioneel),
  • ½ - 1 blik tomatenstukjes (of gepelde tomaten die je naderhand fijner maakt),
  • ¼ liter water (of minder) het gerecht moet bijna onderstaan.,
  • Zout en versgemalen peper,
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie (garnering),
  • Eventueel voor de 2e dag (zie onderaan dit recept) 1 bakje kastanje champignons + scheutje balsamico azijn,
  • 150 g geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2006
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 gr kip, 2 in ringen gesneden uien, 2 teentjes in fijne plakjes gesneden knoflook, 4 hardgekookte eieren, 2 eetl. boter, 2 a 3 eetlepels pittige kerriepoeder, 400 gr panklare sperziebonen, 1 1/2 dl kippenbouillon (van een tablet), peper, zout, 1 klein bekertje demi creme fraiche, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, aardappels of rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-01-2004
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit recept is van de slager. Het is wel wat veel voorbereidend werk (maar als je een keukenmachine hebt gaat het sneller), maar het is werkelijk een perfect recept. alles klopt en het is gewoon smullen. Ik heb het zondag gemaakt en bij ons waren er alleen maar complimenten. En het heerlijke aan dit recept: je kunt er alles bij eten. aardappels- rijst - pasta, wat je maar lekker vindt. ik heb er gekookte aardappels bij gedaan.

INGREDIENTEN

600 gr. magere varkenslappen, in blokjes; 100 gram chorizo, in hele kleine blokjes; zout en peper; 1 El. bloem; 2 El. (olijf)olie; 2 uien, fijn gesnipperd; 2 teentjes knoflook, fijn gehakt; 500 gr. niet te grote trostomaten, in kleine stukjes (ik heb die van de aldi genomen en die waren perfect); mespuntje safraandraadjes; 100 ml (1 dl) droge sherry of droge witte wijn; 2 rode paprika`s, in smalle reepjes; 250 - 300 ml. kippenbouillon van 1 kipbouillontablet.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-12-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Deze babi pangang is in een handomdraai gemaakt met de kruiden die vrijwel altijd in je keuken te vinden zijn.

INGREDIENTEN

1 kilo hamlappen, 2 kleine blikjes tomatenpuree, 2 eetlepels ketchup, 3 eetlepels ketjap [marinade], 2 eetlepels ketjap [saus], 2a3 theelepels sambal, 1/2 liter water, 1 pot atjar tjampoer, 1 kopje suiker, maizena, 3 teentjes knoflook, 1 knijpje chilipasta [tube silvo], of een eetlepel sambal, 1 theelepel gemberpoeder, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2010
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk geurig stoofpotje.
Lekker met de koude dagen die eraan komen.

INGREDIENTEN

500 gram rundvlees bv riblappen in stukken, peper, zout, laurierblad, 1 teen knoflook, 100 gram boter, 2 kruidnagelen, 1 kg uien, gepeld grof gesneden, 1 scheut rode wijn, 4 eetl zoete ketjap (manis), 1 theel. sambal(of naar smaak), 1-2 eetl tomatenpuree, 1 scheutje wijnazijn, 1 theel. bruine suiker,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op12-09-2011
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Heerlijk tapasgerecht dat ook erg lekker is i.c.m. rijst en groente!

INGREDIENTEN

500 gr kipfilet, 50 gr bloem, 2 eieren, 1 dl olie, , 6 eetl sojasaus, 4 eetl honing, 3 eetl mosterd, zout en peper naar smaak

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-10-2009
  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

Deze gerecht kan ook heel goed op de BBQ bereid worden.

INGREDIENTEN

1 kg kabeljauw of koolvis, in moten, 2 e olie, 1 ui, fijn, 1 teentje knoflook, fijn of 1/4 t knoflook poeder, 1 t laos, 75 ml ketjap manis (ABC), 1/4 t witte wijnazijn, 1/2 t sambal

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijke Mexicaanse ovenschotel, snel klaar, met alles erin wat lekker is en nog gezond ook!!!

INGREDIENTEN

400 gram kipfilet,zakje seasoningmix voor taco's, 2 rode uien, 1 rode paprika, 1 courgette, 1/2 blikje maïs, 1 bekertje creme fraiche, 150 gram geraspte kaas, nacho cheese tacochips.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2007
  • Mexicaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

3 a 4 gekleurde paprika`s, 500 gr gehakt, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 potje kappertjes, 1 thl sambal, 1 blikje tomatenpuree, 1 thl suiker, 2 a 3 eetl groene pesto, geraspte kaas of cheddarkaas., verse basilicum.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2008
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een snelle, makkelijke gerechtje.

INGREDIENTEN

500 g kipblokjes zonder vel van de bout gesneden of blokjes kipfilet, 1 ei, bloem, 60 ml pindaolie of zonnebloemolie, 2 e olie voor saus, 1 e sesamzaad als garnering, , VOOR SAUS: , 70 ml kippenbouillon, 1+1/2-2 e suiker, 2 e Chinese witte rijstazijn, 1 e donker Chinese sojasaus, 1 e hoisinsaus, 1 e sesamolie, 1 volle t maïzena, , VERDER: , 3 lente-ui in 3 cm stukjes gesneden, 3 teentjes knoflook, fijn, 3 cm verse gember, in dunne reepjes, 1 rode peper als jij van pittig houd

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2012
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies