164 ribeye recepten

INGREDIENTEN

Ribeye

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-12-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Rib-eye is een lekker mals stuk vlees.

INGREDIENTEN

75 gram boter, peper, 600 gram rib-eye, zeezout, 1 dl. rode wijn, 1 theelepel marmite

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-10-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Ribeye met tomaten pesto boter
ook lekker op de bbq

INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook, -2 eetl. tomatenpesto (uit een potje), -100 gram boter, -4 ribeye steaks, -zout, -peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-03-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook, 2 el tomatenpesto, 100 g boter, 4 ribeye steaks, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-06-2004
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Puur geroosterd rundvlees, zoals ze dat in Argentinie het liefst eten.

INGREDIENTEN

4 Argentijnse ribeye, ca 200 gr, - maiskieolie, - zwarte peper uit de molen, - zout,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-06-2000
  • Argentijns
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook, 2 eetl. tomatenpesto, 100 gr. boter, 4 ribeye steaks, zoud en peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-06-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.

De tabasco vult de rijke smaak aan van de ribeye.

INGREDIENTEN

*1 ribeye van 4 cm dik (ca. 450 gram) *tabasco *gekneusde zwarte peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-03-2007
  • Amerikaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 schaaltjes ribeye (` ca. 200 g), ? maiskiemolie, ? zout, ? (versgemalen) zwarte peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-11-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook, 2 eetlepels tomatenpesto(uit een potje), 100g boter, 4 ribeye steaks, zout, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-10-2004
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 dikke rib-eye--, 2 el gehakte knoflook--, 2 el gehakte peterselie--, 1/2 tl gemalen verse peper--, 1 flesje Brand up,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-07-2003
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

600-800 gram rib-eye aan een stuk * 2 eetlepels boter * zout * 3 eetlepels zwarte peperkorrels * 1 eetlepel verse tijmblaadjes * 2 eetlepels gehakte basilicum/, Voor de saus:, 3 dl kalfsfond * 1 dl rode wijn * boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-03-2004
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een beetje vreemd, maar wel lekker!

INGREDIENTEN

1 dikke rib-eye, 2 el. gehakte knoflook, 2 el. gehakte peterselie, 1/2 tl. gemalen verse peper, 1 flesje van je favoriete bier, 1 el. olijfolie, 1 tl. olijfolie, 1/4 kopje kippebouillon, zout, 2 tl. zoet-pittige mosterd (honing-mosterd)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-03-2002
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

125 gram zachte boter roomboter, 3 eetlepels groene pesto, 800 gram broccoli, 1 zak aardappelkroketjes ( diepvries, 450 gram ), 4 schaaltjes greenfields ribeye ( a ca 200 gram ), zout, peper, frituurpan en vet, aluminiumfolie.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-04-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een lekker stuk vlees met groenten en aardappels

INGREDIENTEN

125 g zachte roomboter, 3 eetlepels groene pesto,(cup a 100g ah huistraiteur), 800 g broccoli, 1 zak aardappelskrokketjes (diepvries), 4 schaaltjes ah greenfields ribeye (a ca. 200 g), zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-10-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300g rib-eye (aan een stuk), 100ml olijfolie, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 blaadjes laurier, 4 takjes munt, 3 eetlepels balsamico azijn, 50ml rode wijn, zout versgemalen peper,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-06-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Rib-eye is een prijzig stukje vlees. Op deze manier is het nog te betalen en heel lekker.

INGREDIENTEN

300 gr. rib-eye, aan een stuk1 dl. olijfolie1 ui2 teentjes knoflook2, blaadjes laurier4 takjes munt3 eetl. balsamico azijn50 ml. rode wijnzout, versgemalen zwarte peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-07-2004
  •  
  •  0-10 min.


INGREDIENTEN

* 125 g zachte boter, * 8 ansjovisfilets in olie, uitgelekt en grof gehakt, * 2 eetlepels verse peterselie, gehakt, * 4 rib-eye steaks, elk 250 g, * zeezout en versgemalen zwarte peper, * olie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-10-2004
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Een heerlijk pittig gekruid stuk vlees

INGREDIENTEN

2,5 kilo lenderibstuk, zgn ribeye, 4 knoflooktenen in dunne plakjes, 250 gr Franse mosterd (Dijon), 4 eetlepels soyasaus, 4 eetlepels gekneusde peperkorrels.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-06-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Frankrijk - Rib-eye met paprikapuree en een heldere rode wijnsaus.

INGREDIENTEN

1 rode paprika, 600 gr aardappelen, 600 gr Limousin rib-eye, 2 el olijfolie, 1 tl banyuls-azijn (eventueel oude balsamico-azijn), 50 gr boter, peper en (grof zee)zout, , Voor de saus:, 5 dl rode wijn, 3 dl kalfsjus, , Voor de garnituur:, meiknol, snijbonen, gefrituurde aardappellinten, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-06-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

350 gram ribeye, in reepjes, 2 tl sojasaus, 2 tl droge sherry, 1 tl verse gemberwortel, fijngehakt, 1 tl sesamolie, 1 el arachide-olie, 1/4 tl gemalen witte peper, 2 tl gedroogde mandarijnenschil, fijngesneden, 2 tl sojasaus, extra, 1 1/2 tl suiker, 1 1/2 tl maizena, 80 ml runderbouillon,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

350 gram ribeye, in reepjes, 2 tl sojasaus, 2 tl droge sherry, 1 tl verse gemberwortel fijngehakt, 1 tl sesamolie, 1 el arachide-olie, 1/4 tl gemalen witte peper, 2tl gedroogde fijgesneden mandarijnenschil, 2 tl sojasaus, extra 1 1/2 tl suiker 1 1/2 tl maizena, 80 ml runderbouillon., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2001
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk bourgondisch gerecht voor de fijnproevers. :-) Neem biologische ribeyes voor een nog lekkerdere smaak.

INGREDIENTEN

2 tenen knoflook, 5 eetlepels bertolli boter voor op brood, Grof gemalen zeezout + peper, 2 ciabatta's (Schar Ciabatta voor glutenvrij), 2 rode uien, 1 rode peper, 8 takjes verse tijm, 4 Ribeye a 250 gram p.st. (2 cm dik), 3 eetl olijfolie of koolzaadolie, 50 gram rietsuiker, 300 ml rode port, beetje citroensap

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-07-2014
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hoofdgerecht met vlees

INGREDIENTEN

1 kilo vastkokend aardappels, 2 takjes rozemarijn, 2 eetlepels olijfolie, 600 gr.sperziebonen, 4 eetlepels vloeibare margarine, 4 gemarineerde varkensribeyes, bakplaat,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-05-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

125 gram zachte boter - 3 eetlepels groene pesto - 800 gram broccoli - 450 gram aardappelkroketjes uit de vriezer - 4 ribeyes a 200 gram - zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-08-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Rib-eye is van zichzelf al mooi vlees maar in combinatie met de kersensaus is het een feest op je bord. Het bereiden van vlees en saus (in de magnetron) neemt erg weinig tijd in beslag dus is het ook een gerecht wat heel geschikt is om aan gasten te presenteren.

INGREDIENTEN

4 rib-eyes, 100 cc rode wijn, 2 eetlepels azijn, 1 tl knoflookpuree, oregano (uit zakje verse Italiaanse kruidenmix a 20 g), 100 cc olijfolie, , 1 el bloem, 100 cc kippenbouillon, 4 el droge rode wijn, 2 el rode port (ruby), 1 pot kersen op siroop à 225g, ½ tl knoflookpuree, 1 el citroensap, Peper (uit de molen) en zout,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-12-2009
  •  
  •  10-20 min.

Een heerlijk BBQ recept uit Australi?, deze tussenribstuk met gegrilde groenten en olijfboter

INGREDIENTEN

-4 Australische rib-eyes, -4 porties assortiment groenten naar keuze, - Voor de olijfboter:, -250 gram echte boter (roomboter, hoeveboter), -10 zwarte olijven, -3 teentjes knoflook (geperst), -2 el verse basilicum, -10 zongedroogde tomaatjes, -10 g paprikapoeder, -4 mespunten zout, -2 mespunten peper, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-06-2006
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 takje rozemarijn, 1 gedroogde chilipeper, 1 teentje knoflook, 1 theelepel balsamico-azijn, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel suiker, zout, 2 eetlepels olijfolie, 2 rib-eyes(ca. 350g).

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-11-2003
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

, 4 ribeyes van 150 gram per stuk, 1 sinaasappel, 1 eetlepel arachide-olie, 25 gram boter, zout en peper, 2 sjalotjes, 200 gram kastanjechampignons, 100 ml rode wijn, 1 eetlepel gehakte tijm, 2 bolletjes gember

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker rundvlees, een van de lekkerste lekkernijen op vleesgebied

INGREDIENTEN

2 Argentijnse Rib-Eye's van ongeveer 250-300 gram per stuk, 1 theelepel maiskiemolie, zwarte peper, zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-07-2000
  • Argentijns
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Heerlijke ribeye op eigenwijze manier

INGREDIENTEN

4 ribeyes of entrecotes, 2 el olijfolie, , Voor de kruidenrub:, 1/2 el paprikapoeder, 1 thl gemalen komijn(djinten), 1 thl knoflookpoeder, 1/2 thl chilipoeder, 1/2 el oregano, 1 el zeezout, 1/2 el bruine suiker

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-08-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Gemarineerde en gebraden runderrib

INGREDIENTEN

1 prime rib van 4 kilo, 35 gr. blackened seasoning, 4 tenen knoflook,50gr.grof zout,4 grote uien en 8 laurierblaadjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

600 gr ribeyes... 1 dl zonnebloemolie... flinke scheut rode wijnazijn.... 2 rode spaanse pepers... 3 el gehakte bieslook... 2 tenen knoflook, uitgeperst.... mespuntje nootmuskaat... mespunt kaneel... mespunt gemalen kruidnagel.... mespunt gemalen zwarte peper... mespuntje zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-05-2005
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gemarineerde en gebraden runderrib

INGREDIENTEN

1 prime rib van 4 kg, 35 gram blackened seasoning, 4 tenen knoflook, 4 grote uien, 8 laurierblaadjes.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-09-1999
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300g rib-eye(aan een stuk), 100ml olijfolie, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 blaadjes laurier, 4 takjes munt, 3 eetlepels balsamico azijn, 50g rode wijn, zout, peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-08-2004
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Ca. 600 gr. Ribeyes, , Voor de Jerkpasta:, 2 rode Spaanse pepers, 50 gr. gehakte bieslook, 1/2 theel. knoflookpoeder (of 2 teentjes geperste knoflook), mespunt nootmuskaat, mespunt kaneel, mespunt gemalen kruidnagel, mespunt gemalen zwarte peper, 1/2 theel. zout, eventueel azijn, arachide- of zonnebloemolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-06-2003
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een lende ga je het liefst grillen. In dit geval echter bakken (maar daarbij de lende wel rosé houden!)

INGREDIENTEN

Rib-eye / dikke lende, Boter / olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-10-2013
  • Frans
  •  10-20 min.

Simpel maar lekker.

INGREDIENTEN

4 dunne entrecotes of ribeye, a 124-150 gr. op kamertemperatuur., 1 dl olijfolie., 0,5 dl (witte) balsamicoazijn., 1 tl tijmblaadjes.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-05-2003
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

1 woord. heerlijk! mijn wederhelft gaat hiervoor.

INGREDIENTEN

4 rib-eye steaks van 200 gr., , voor de marinade, 4 eetlepels olijfolie, 1 theelepel tijmblaadjes, halve theelepel fijngehakte rozemarijn, 1 teentje fijngesneden knoflook, halve theelepel paprikapoeder, versgemalen zwarte peper, grof zeezout.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-04-2011
  • Amerikaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

, 3 eetlepels olijfolie extra vierge, , , 4 cm ansjovisboter (tube a 25 g), , , 1/3 stokbrood, , , 8 plakjes gerookte ribeye, , 1/2 rijpe avocado, , , versgemalen peper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-07-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 cm gemberwortel, ? limoen, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels hoisin saus [Amoy], 2 eetlepels sojasaus [Kikkoman], 1 eetlepel vloeibare honing, 2 eetlepels sojaolie, ca. 300 g rib-eye [aan een stuk].

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-03-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies