1. Home
  2. Recepten
  3. Rghaif

Rghaif recepten (2) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

RGHAIF

(Gefrituurde gistkoekjes)

INGREDIENTEN

450 g bloem, 1 el gedroogde gist, 1 ei, losgeklopt, ca 3 dl water, olie om in te frituren, boter en honing.

Voorbereiding

Het deeg voor deze koekjes wordt op dezelfde manier gemaakt als bladerdeeg, maar dan zonder boter. Het wordt uitgerold en opgevouwen om het luchtig te maken. Roer de bloem, de gist en het ei door elkaar en giet al roerend het water erbij. Klop het deeg tot een gladde zachte, kleverige massa en kneed het vervolgens in ca. 20 min. stevig en elastisch.

Bereidingswijze

Smeer uw handen in met olie en verdeel het deeg in 16-20 balletjes ter grootte van een pruim. Maak op een met olie ingevet oppervlak van de balletjes rechthoeken van ca. 25 x 22,5 cm. Probeer ervoor te zorgen dat het deeg niet scheurt en overal even dun is. Vouw de uiteinden naar binnen, zodat ze elkaar in het midden raken. Keer het deeg een kwartslag en vouw de uiteinden weer naar binnen. Maak zo een rechthoek van 15 x 10 cm. Verhit een laagje olie en frituur er een rghaif in tot hij uitzet en de onderkant goudbruin is. Draai hem om en frituur de andere kant ca. 1 min. Serveer hem warm met boter en honing.

  • Marokkaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-04-2004
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Marokaans: Rghaif

Gefrituurde pannekoeken.

INGREDIENTEN

450 gr bloem, 20 gr gist(opgelost in lauwwarm water in een kommetje), zout, lauwwarm water, 5 dl olie.

  • Marokkaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-08-2001
  • Marokkaans
  •  20-30 min.
Nieuwste rghaif recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top