Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Reibekuchen recepten (41) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Ouderwetse Duitse armeluiskost, maar daarom niet minder lekker.

INGREDIENTEN

Aardappelen, 1 ui, 1 ei, bloem, peper en zout,naar keuze spekblokjes, ham of worst., olie om in te bakken.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-06-2000
  • Duits Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kg vastkokende aardappelen, 2 uien, 2 eieren, 1 tl zout, zonnebloemolie om in te bakken, 125 ml zure room, 1 el gehakte bieslook, 1 el gehakte peterselie, 1 teentje knoflook,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-05-2005
  • Duits Bijgerecht
  •  10-20 min.

Aardappel-pannenkoeken (echt goedkoop en toch lekker)

INGREDIENTEN

1 kg Aardappelen, 2 uien, 1 teentje knofloof, Verse Dille en bielook, 3 eieren, eetlepels Bloem, zout en peper, 1 mespuntje Cayennepeper, Olie om te bakken (olijfolie of archideolie), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2000
  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500 gram aardappelen, 1 of 2 uien (wat je zelf lekker vindt), 2 eetlepels bloem, 2 eieren, Zout, Olie om te bakken, Appelmoes voor erbij

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-02-2009
  • Duits
  •  20-30 min.

Aardappelpannenkoekjes

INGREDIENTEN

* 1 kg vastkokende aardappelen, * 2 uien, * 2 eieren, * 1 theel. zout, * olie om in te bakken, * 125 ml zure room, * 1 eetl. gehakte bieslook, * 1 eetl. peterselie, * 1 teentje knoflook.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-10-2001
  • Duits
  •  10-20 min.

Een lekker aardappel gerecht uit Duitsland, heerlijk voor bij de lunch of diner.

INGREDIENTEN

500 g aardappels, 1  ui, 1/2 bosje bladpeterselie, 1  ei, 1 el bloem, 1 tl bakpoeder, mespuntje nootmuskaatpoeder 

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-12-2014
  • Duits Bijgerecht
  •  20-30 min.

Het originele duitse recept. Ik kom uit een duitse familie, dus dit werd erg veel en graag gegeten bij ons.

INGREDIENTEN

500 gr. vastkokende aardappelen, 2 eieren, 2 el. zure room, zout en peper, olie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-06-2002
  • Duits
  •  10-20 min.

Reibekuche is van huis uit armeluiseten.(In Engeland staat dit zeer simpele, goedkope gerecht bekend als "poor man's bread"). Hoe dan ook, het zijn heerlijke knapperige koekjes die zich heel goed laten combineren met creme fraiche en ijskoude appelmoes.

INGREDIENTEN

1 kilo vastkokende aardappelen, peper en zout, boter, 2 grote uien.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2001
  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Rauw aardappelpannekoekjes uit "de Boodschappen" 1994 maar nog steeds lekker

INGREDIENTEN

1000 gr aardappelen, 1 ui, 2 eieren, 25 gr bloem, peper, zout, boter 8 recept:

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-02-2002
  • Duits Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Zie recept

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-10-1999
  • Duits Bijgerecht
  •  0-10 min.

Zuurkool-aardappelkoekjes.

INGREDIENTEN

200 g wijnzuurkool, 4 takjes dille, 1 ei, 3 eetlepels creme fraiche, 250 g vastkokende aardappelen, zout, versgemalen peper, 1 eetlepel boter, 150 g zalmfilet,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2001
  • Duits Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 - 1? kilo vastkokende aardappelen, 2 fijngesneden uien, 2 - 3 eieren, eventueel 1 el verse peterselie, 1 eetlepel zout, naar smaak nootmuskaat, olie of braadvet., , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-09-1999
  • Duits Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500 gr. aardappelen, 2 eieren, 2 el. zure room, zout en peper, olie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-01-2009
  • Duits
  •  0-10 min.

Wel eens op een kerstmarkt in Duitsland geweest? Dan kent u ze wel, reibekuchen.

INGREDIENTEN

500gr aardappelen, 1 eetl bloem, 1 ei, 1 kleine ui, beetje zout, theelepel nootmuskaat, olie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2015
  • Duits
  •  20-30 min.

Recept via mn duitse schoonmoeder door gegeven aan haar nederlandse geadopteerde zoon en weer gegeven aan mij,zeer lekker lijkt een beetje op Rosti.

INGREDIENTEN

Aardappels,zout, olie., (Variatie met uien maar dat vinden wij iets minder lekker)

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-01-2002
  • Duits Bijgerecht
  •  10-20 min.

INGREDIENTEN

1 kg vastkokende aardappelen, 2 uien, 2 eieren, 1 theel zout, zonnebloemolie, 125 ml zure room, 1 eetl gehakte bieslook, 1 eetl gehakte peterselie, 1 teentje knoflook,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-2001
  •  
  •  10-20 min.

Een pannekoekje van rauwe aardappels.

INGREDIENTEN

* 1 kilo aarappelen, * 1 ui, * 2 eieren, * 25 gram bloem, * 25 gram boter, * zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-12-1999
  • Duits Bijgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk Duits gerecht

INGREDIENTEN

1,2 Kilogramm festkochende Kartoffeln, 2 Zwiebeln, 4 Eier, 60 Gramm Mehl, Pfeffer, Salz, neutrales Pflanzenöl, 1 Glas Apfelkompott (720 Milliliter) oder Vollkornbrot mit Butter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-03-2015
  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Duitse aardappelpannenkoeken

INGREDIENTEN

Aardappelen, olie, nootmuskaat, peper, zout, 3 eieren, meel

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-06-2001
  • Duits
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

, 500 gram geraspte pompoen (Acorn Table Bush King), 2 stuks gele uien gesnipperd, 3 grote eieren, 1 theelepel suiker, 1 theelepel dragon fijn gesneden, 50 gram bloem, ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-11-2003
  • Duits Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Aardappelen 750 gram, Eieren 3 stuks, Ui 1 stuks, Geraspte kaas 100 gram, Room 125 cc, Zout, Peper , Boter (om de ui te fruiten), Olie (om de küchen te bakken),

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-02-2010
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, 2 uien, fijngehakt, 2 eieren, zout, peper, zonnebloemolie

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-12-2009
  • Duits Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een soort van aardappel-pannenkoekje, heel snel klaar te maken en een echt vet lekker hapje (letterlijk en figuurlijk). Vroeger waren de Reibekuchen echt armenvoedsel, maar nu is het vooral een lekker hapje.

INGREDIENTEN

500 gram aardappelen, 1 of 2 uien (wat je zelf lekker vindt), 2 eetlepels bloem, 2 eieren, Zout, Olie om te bakken, Appelmoes voor erbij

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-03-2009
  • Duits Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Het originele duitse recept. Ik kom uit een duitse familie, dus dit werd erg veel en graag gegeten bij ons.

INGREDIENTEN

500 gr. vastkokende aardappelen, 2 eieren, 2 el. zure room, zout en peper, olie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-06-2003
  • Duits
  •  10-20 min.

Heerlijke variatie op de bekende reibekuchen (Duitse aardappelkoekjes)

INGREDIENTEN

- 1 zak rosti, - 2 eieren, - 2 volle eetlepels kwark, - zout en peper naar smaak, - bolletje mozzarella,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-2006
  • Duits Bijgerecht
  •  30-60 min.

Een traditioneel duits gerecht.Heel geschikt bij kinderfeestjes als lekkere hap.

INGREDIENTEN

1 kg.vastkokende aardappelen., 2 uien,gepeld en gesnipperd., 2 eieren., Zout., Nootmuskaat., Evt.wat bloem., (Zonnebloem)olie om in te bakken.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-03-2002
  • Duits
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1.5 kg. aardappelen, 3 eieren, 50 gram ui, 30 g bloem, 1 eetl. zout, peper, nootmuskaat, vet of (olijf)olie

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-07-2003
  • Duits Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een lekker aardappelgerecht, dat ik in Hamburg leerde kennen in de jaren `70. Later heb ik het ook in Zuid-Duitsland gegeten (daar werd het Reibekuchen) genoemd.

INGREDIENTEN

500 gram geschilde aardappelen, zout en peper naar smaak, (eventueel) 1-2 eieren, 1 eetlepel geraspte ui, olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2009
  • Duits Bijgerecht
  •  20-30 min.

Vroeger thuis konden we er geen genoeg van krijgen en nu bij mij thuis blijven de kinderen er ook van eten. Door de ui tevoren te fruiten krijgen ze een veel lekkerdere smaak. Rauwe ui verbrand te snel. De zalmverseie doet het ook super als voorgerecht. Als je het dan nog wil "opleuken" kun je de koekjes in de pan vormen met een kookring en dan bakken.

INGREDIENTEN

2,5 kg aardappelen, 2 flinke uien, 4 eieren, 3 el meel, zout, olie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-08-2012
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg.aardappels/1 ui/ 150 gr. spek/1-3 eetl.bloem/olie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-06-1999
  • Duits Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Reibenkuchen zoals opa ze vroeger maakte

INGREDIENTEN

2 kilo kruimige aardappelen, 2 eieren, 2 grote uien, 4 - 5 eetlepels bloem, zout en peper, zonnebloemolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-2014
  • Duits Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Er zijn gerechten waar de haute cuisine niet aan kan tippen. Zoals de reibekuchen uit Keulen, ook wel Rievkooche genoemd.

INGREDIENTEN

5 grote vastkokende aardappelen, 2-3 eieren, 2 uien, gesnipperd, 1 el bloem, zout & peper, olie om in te bakken, Eventueel: zure room en zalm(kuit)

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2003
  • Duits Bijgerecht
  •  20-30 min.

Deze Reibekuchen of Kartoffelpuffer kom je in deze periode overal op de Kerstmarkten tegen. Ze smaken zo uit de pan erg lekker. Knapperig van buiten en wat zachter van binnen. In Duitsland wordt er vaak appelmoes bij geserveerd. Wij aten ze thuis met suiker (mijn moeder was een Duitse). Maar probeer zelf!

INGREDIENTEN

6 flinke aardappelen (vastkokende) -, 1 middelgrote ui -, 2 eetlepels bloem -, peper, zout -, 2 eieren -, olie om te bakken

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-2011
  • Duits
  •  20-30 min.

Nordrhein-Westfalen

INGREDIENTEN

1 kg Kartoffeln, 1 Zwiebel, 2 Eier, 1 TL Salz, Fett zum Braten,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-02-2003
  • Duits
  •  0-10 min.

Aardappelkoekjes - Allemaal verschillende namen voor een gerecht.

INGREDIENTEN

800 g aardappelen, 1 grote ui, 2 eieren, 1 el bloem, 2-3 el paneermeel, zout, olie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2000
  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*1 kg vastkokende aardappelen.*2 uien.*2 eieren.*1 theelepel zout.*zonnebloemolie om in te bakken.*1 eetlepel gehakte bieslook.*1 eetlepel gehakte peterselie.*1 teentje knoflook.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2001
  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een variatie op de Duitse reibekuchen.

INGREDIENTEN

3 a 4 aardappelen,graf geraspt, 1 flinke ui grof geraspt, 1 a 2 eieren, enkele eetlepels bloem, peper en zout naar smaak., 100 gram pikante geraspte kaas, bak en braadmiddel ( olie of margarine)

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-09-2017
  • Duits Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gr. vastkokende aardappelen, 2 eieren, 2 el. zure room, zout en peper, olie

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-05-2002
  • Duits Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen - 2 flinke uien - 5 beschuiten - 2 a 3 eieren - scheutje bier - peper & zout - nootmuskaat,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-08-2012
  • Duits
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

5 kg aardappelen, 5 dikke ui, 4 eieren Middel, minstens 1 liter olie in de pan om te bakken, afhankelijk van de grootte en het aantal

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-2011
  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top