Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Regionale recepten Meer Regionale recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Twee weken geleden was ik in de Alentejo, waar ik één van de zoete nagerechten at waar de Portugezen zo gek op zijn. Persoonlijk ben ik geen fan van al die zoetigheid, maar deze had ik nog nooit geproefd, dus ik moest het toch even proberen. Het was een Sericaia Alentejana en deze regionale lekkernij was nogal lekker met de eveneens regionale pruimen. Tijd voor het recept dus€ …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Portugees

Stoofperen zijn een lekker bijgerecht bij onder andere wild. Het is vrij zoet van smaak en de textuur is zacht. Gebruik voor het maken van gestoofde peren ook echt peren die bestemd zij voor het stoven, zoals de Catillac of de Gieser Wildeman. In dit gerecht gebruiken we vlierbes. Vlierbessen zijn zeer zelden te vinden bij de groentenboer. U moet er zelf voor de paden op. Gelukkig groeit de vlier overal. Halverwege september kunt u de vruchten oogsten, van de stelen halen en koken. U zeeft het sap en kookt het in tot een stevig concentraat ontstaat dat u kunt invriezen als ijsblokjes. Vlierbessensapconcentraat is een perfecte smaaktoevoeging in wildpepers. Bovendien helt het bepaalde gerechten een mooie, volrode kleur te krijgen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Zie voor hoofdrecept bij Pierres megaburger en de devilsburger variant. Hier vind je tips voor andere varianten voor weer een heel andere kijk op de traditionele hamburger! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Dauphine is een weinig bekende regio in het zuid-westen van Frankrijk, rond Grenoble, waar dit gerecht, dat vermoedelijk de bekendste gratin van Frankrijk is, zijn naam aan ontleent. Het gebruik van room in dit recept is typerend voor de regionale keuken. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Dit recept heb ik uit ons regionale dagblad, iedere zaterdag staat er een recept in. Dit is weer een toppertje. Kipfilet in de aanbieding; marinade maken, kipfilet in blokjes, alles in een diepvrieszak in de vriezer tot gebruik. Makkelijk! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Het traditionele recept volgens de Inventaris van het culinaire erfgoed van Frankrijk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Een van de bekendste gerechten uit de Franse regionale keuken is de bouillabaisse. Deze rijkgevulde vissoep komt oorspronkelijk uit de Provence(Marseille). Vissers stookten na een dag hard werken een een voudige houtskoolvuur en kookten een maaltijd van de restanten van de vangst. Tegenwoordig heeft iedere streek in Frankrijk zijn eigen bereiding van dit recept. Deze bereiding wordt vast uw toprecept. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

4 gedroogde Chinese champignons - 45 g brede, doorzichtige mie (boonvermicelli) - 1 L kippenbouillon - 1 kop gare kip, fijngesneden - 1 blikje bamboescheuten (230 g), uitgelekt en fijngesnede - 1 tl verse, geraspte gember - 1 el maizena - 80 ml water - 1 ei, losgeklopt - 1 el tomatenpuree - 1 el sojasaus - 1 el azijn - 2 tl sesamolie - 2 lente-uitjes, fijngehakt - zwarte peper en zout …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees

Lichtgewicht, weinig water, eenvoudig. Speciaal voor de rugzaklopers. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Goedkoop en snel

Dit recept heb ik uit ons regionale dagblad, iedere zaterdag staat er een recept in. Dit is weer een toppertje. Kipfilet in de aanbieding; marinade maken, kipfilet in blokjes, alles in een diepvrieszak in de vriezer tot gebruik. Makkelijk! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Een van de bekendste gerechten uit de Franse regionale keuken is de bouillabaisse. Deze rijkgevulde vissoep komt oorspronkelijk uit de Provence(Marseille). Vissers stookten na een dag hard werken een een voudige houtskoolvuur en kookten een maaltijd van de restanten van de vangst. Tegenwoordig heeft iedere streek in Frankrijk zijn eigen bereiding van dit recept. Deze bereiding wordt vast uw toprecept. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Dauphine is een weinig bekende regio in het zuid-westen van Frankrijk, rond Grenoble, waar dit gerecht, dat vermoedelijk de bekendste gratin van Frankrijk is, zijn naam aan ontleent. Het gebruik van room in dit recept is typerend voor de regionale keuken. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

* Capretto al limone *Het vlees wordt twee dagen gemarineerd, vervolgens aangebraden en in de oven gegaard. Recept uit: Il grande manuale della cucina regionale …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

4 gedroogde Chinese champignons - 45 g brede, doorzichtige mie (boonvermicelli) - 1 L kippenbouillon - 1 kop gare kip, fijngesneden - 1 blikje bamboescheuten (230 g), uitgelekt en fijngesnede - 1 tl verse, geraspte gember - 1 el maizena - 80 ml water - 1 ei, losgeklopt - 1 el tomatenpuree - 1 el sojasaus - 1 el azijn - 2 tl sesamolie - 2 lente-uitjes, fijngehakt - zwarte peper en zout …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees

Deze soep, die zijn oorsprong vindt in de stad Pavia, verschijnt met grote regelmaat op de menu?s van vrijwel elk Italiaans restaurant. ?Zuppa Pavese? is eigenlijk de ideale soep, omdat hij eenvoudig klaar te maken is, licht verteerbaar maar toch voedzaam is. Gebruik het liefst een zelf getrokken vlees-, groente- of kippebouillon. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Het traditionele recept volgens de Inventaris van het culinaire erfgoed van Frankrijk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Twee weken geleden was ik in de Alentejo, waar ik één van de zoete nagerechten at waar de Portugezen zo gek op zijn. Persoonlijk ben ik geen fan van al die zoetigheid, maar deze had ik nog nooit geproefd, dus ik moest het toch even proberen. Het was een Sericaia Alentejana en deze regionale lekkernij was nogal lekker met de eveneens regionale pruimen. Tijd voor het recept dus€ …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Portugees

Stoofperen zijn een lekker bijgerecht bij onder andere wild. Het is vrij zoet van smaak en de textuur is zacht. Gebruik voor het maken van gestoofde peren ook echt peren die bestemd zij voor het stoven, zoals de Catillac of de Gieser Wildeman. In dit gerecht gebruiken we vlierbes. Vlierbessen zijn zeer zelden te vinden bij de groentenboer. U moet er zelf voor de paden op. Gelukkig groeit de vlier overal. Halverwege september kunt u de vruchten oogsten, van de stelen halen en koken. U zeeft het sap en kookt het in tot een stevig concentraat ontstaat dat u kunt invriezen als ijsblokjes. Vlierbessensapconcentraat is een perfecte smaaktoevoeging in wildpepers. Bovendien helt het bepaalde gerechten een mooie, volrode kleur te krijgen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Zie voor hoofdrecept bij Pierres megaburger en de devilsburger variant. Hier vind je tips voor andere varianten voor weer een heel andere kijk op de traditionele hamburger! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld
Populaire Regionale kookboeken:
Top