51 reerug recepten

INGREDIENTEN

1 REERUG, 10 GR ZOUT, LARDEERSPEK, 200 GR BOTER, 50 CC ZURE ROOM.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-11-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 gebardeerde reerug van 1 kilo, 40 gram boter, 2 uien, 1 tak selderij, 1 wortel, 1 dl bouillon, 1 dl witte wijn, peper en zout, 250 gram champignons, 1 dl room, 1 citroen.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 1/2 kilo reerug, 80 gram vet spek, zout, zwarte peper, 60 gram boter, 5 dl heet water., , Voor de saus:, 2 eetlepels bloem, 3 theelepels veenbessengelei, 1 1/2 dl zure room, zout en zwarte peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-02-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

100g boter, 150g suiker, 1 pakje vanillesuiker, zout, 3 eieren, 100g geraspte chocolade, 50g bloem, 1 pakje chocoladepudding, 2 el bakpoeder, 75g gemalen amandelen, 2 el melk, 100g pure chocolade, boter, 40 gepelde amandelen in staafjes gesneden

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-11-2000
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Maar dan als toetje...en geen wild !!!

INGREDIENTEN

*130 gram witte amandelen. *60 gram pure chocolade. *70 gram boter. *80 gram suiker. *8 eieren.(waarvan 4 alleen de eiwitten) *40 gram maria biscuits. * bloem. *100 gram abrikozenjam. *chocoladeglazuur.(zie recept chocoladeglazuur)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-12-2000
  •  …
  •  60-120 min.

Chocoladecake met noten

INGREDIENTEN

150 g margarine, 150 g witte basterdsuiker, 150 g gesmolten pure chocolade, 3 eieren, 150 g zelfrijzend bakmeel, 70 g amandelen, chocoladeglzuur (pakje of zelfgemaakt)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-11-2003
  •  …
  •  60-120 min.

Ronduit prachtig, zo`n mooie gebraden reerug.

INGREDIENTEN

1 reerug van - 1? kg [reezadel], zout, peper, 50 g boter of margarine, 2-3 el olijfolie, 2 el cognac, 1 tl rode bessen gelei, 3-4 dl wild-of kalfsfond [pot a 4 dl], 1 dl creme fraiche, 1-2 tl fijngesneden dragon, , Rode bessengelei, De gelei is te koop bij delicatessenwinkels en bij sommige supermarkten. Kunt u geen rode bessengelei vinden, gebruik dan bessen-of aardbeienjam die u even verwarmt en vervolgens zeeft.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-12-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 reerug, 0.4 dl aalbessengelei, 2 schijven ananas, 0.5 dl ananassap, paneermeel, 3 dl pepersaus(pakje), 130 gr boter, 2 bananen, 0.5 dl witte wijn, 1 ei, zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2009
  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

100 gram ganzeleverpastei - 350 gram reerug -0,2 dl sherry - 2 partjes mandarijn - 2 1/2 dl cumberlandsaus - 50 gram boter - 3 blaadjes gelatine - pasteikruiden - zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Voor 10 - 12 personen

Wijntip: Een volle rode wijn past uitstekend bij deze heerlijke wildschotel.

INGREDIENTEN

2 kg reerug, 1 L rode wijn, 2 dl slaolie, 1/2 takje tijm of 1/2 theel gedroogde tijm, 1 gesnipperde ui, 1 laurierblad, 2 kruidnagels, 7 geplette jeneverbessen, 5 takjes selderij, 1 in plakjes gesneden wortel, 1/2 takje rozemarijn of 1/2 theel gedroogde rozemarijn, 250 gr margarine of boter, zout, zwarte peper uit de molen, 1 kleine tomaat, enkele takjes peterselie, 1/2 in repen gesneden rode paprika, maizena,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

100 gram ganzeleverpastei - 350 gram reerug - 0,2 dl sherry - 12 partjes mandarijn - 2,5 dl cumberlandsaus - 50 gram boter - 3 blaadjes gelatine - pasteikruiden -zout, peper

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-01-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.

Met daarover een pepersaus

INGREDIENTEN

1 reerug - 130 gram boter - 0,4 dl aalbessengelei - 2 bananen - 2 schijven ananas - 0,5 dl witte wijn - 0,5 dl ananassap - 1 ei - paneermeel - zout, peper - 3 dl pepersaus -

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op14-11-2001
  •  …
  •  120 min. <

Dit is een indrukwekkend hoofdgerecht voor een speciale gelegenheid. Hertenvlees kunt u altijd kopen bij de poelier. Het magere vlees is heel geschikt om 24-48 uur van te voren te worden gemarineerd.

INGREDIENTEN

VOOR DE MARINADE 3 dl olijfolie 3 dl witte wijnazijn 6 dl witte wijn bouquet garni paar takjes peterselie geraspte schil van een halve sinaasappel 8 gekneusde jeneverbessen 1 fijngesneden ui 1 steel bleekselderij 2 teentjes knoflook. VOOR DE REERUG ENZ: 1 reerug (2-3 kilo 4-5 rijpe peren, afhankelijk van het aantal eters boter 3, tl kaneel zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op12-04-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Magistraal 'piece de milieu', goed voor op elk feestelijk koud buffet; U kan makkelijk meesmullen met de gasten, U hoeft niks meer te doen !

INGREDIENTEN

-1 reerug van 1,5 kg, -2 liter karnemelk, -6 jeneverbessen, -1/4 laurierblad, -6 peperkorrels, -4 pimentkorrels, -3 plakjes citroen, -200 g gerookt spek (dunne plakjes), -4 el olie, -zout en witte peper, -20 g boter, -2 schijven ananas uit blik (garnering), -10 cocktailkersen (garnering), -peterselie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-2003
  • Frans
  •  30-60 min.

** 25 KERSTKLASSIEKERS.**
* 5 FEESTELIJKE VIJFGANGEN MENUS.*

INGREDIENTEN

* 1,3 kg reerug,zonder vlies., * 800 gr cantharellen of een bospaddenstoelenmix., * 1 theelepel kerriepoeder., * 2 teentjes knoflook,geperst., * 100 ml room., * 1 eetlepel olijfolie., * Peper & zout., VOOR DE PEERTJES., * 8 stoofperen., * 1/2 fles rode wijn., * 100 gr suiker., * 6 jeneverbessen., * 1 kaneelstokje., * Water., * VOOR DE KROKANTJES., * 2 grote kruimige aardappelen., * 2 eetlepels gedroogde oregano., * 1 eetlepel bloem., * 1 ei., * 1 teentje knoflook,fijn gesnipperd., * 2 eetlepels olijfolie., * Peper & zout & nootmuskaat.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-10-2010
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Zeer lekker wildrecept.Een topper uit de franse keuken. Recept is van de gebroeders Troisgros

INGREDIENTEN

1 kilo reerug, 2 eetlepels olijfolie, 15 gram peperkorrels, 50 gram boter, 2 eetlepels cognac, 1 dl wildfond, 1 dl witte wijn, 125 cl room, zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op04-10-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

, 1 reerug 80 gram boter 0,4 dl aalbessengelei 4 peren 1 stukje kaneel zout peper 5 dl rode wijn 12 jeneverbessen 2 eetlepels worcestersaus2 takjes tijm tomatenpureepaprikapoeder>,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-10-1999
  • Duits Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk hoofdgerecht voor donkere dagen.

INGREDIENTEN

1.2 kg reerug, in 1 stuk en schoongemaakt, 30 gram roomboter, peper en zout, 75 gram ontbijtspek, in plakjes gesneden, 10 takjes tijm, 2 blaadjes laurier, 1 dl port, 125 gram cranberry's, 3 dl wildfond, 1 dl koksroom, 1 teen knoflook, fijngehakt, 1 eetlepel scherpe mosterd, keukentouw

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-05-2005
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke saus voor een licht (rose) gebakken reerugfilet.

INGREDIENTEN

Bout van de reerug, 1 ui, 1 middeldikke prei, 1 winterwortel, paar jeneverbessen, wat tijm, een beetje tomatenpuree (plm. 2 eierlepels), bloem, 1 1/2 liter water, 1 potje kersen op lichte siroop, 1/8 liter slagroom, goede scheut rode port.

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op22-11-1999
  • Internationaal
  •  120 min. <

Vrij een voudig recept, dat als eindresultaat een goed stuk wild op de plank brengt , met een eenvoudige, lekkere mooie saus erbij !

INGREDIENTEN

-1 kg reerug, -1 l karnemelk, -1 th lepel jeneverbessen en 1 laurierblad, -3 peperkorrels, -sap 1/2 citroen, -150 g vet spek (in reepjes van 1/2 cm dik en 3 cm lang), -zout, zwarte peper en een mespunt salie, -50 g boter, -1/4 liter wildbouillon, -1/2 dl rode wijn, -15 g boter en 15 g bloem, -1 dl zure room

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-2003
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

600 g reerug, 150 g gerookt spek, 50 g boter, zout, peper, 4 fijngesnipperde uien, 6 teentjes look, 300 g lever, 3 laurierbladen, 2 dikke mespunten gedroogde tym, 25 cl droge witte wijn, 2 bouillon tabletten, 2 el. maizena, 150 g verse champignons.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op05-01-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

1 reerug -, zout -, peper -, 100 gram gerookt spek -, boter -, 3 tomaten -, soepgroenten -, jeneverbessen -, kruidnagels -, 3 laurierbladen -, 1 1/2 dl karnemelk -, 1,25 dl room -, sap van 1 citroen -, 1 glas rode wijn -, 4 halve appels -, 250 gram bosbessen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-09-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 reerug *, zout *, peper *, 50 gram gerookt spek *, boter *, 2 tomaten *, soepgroenten *, jeneverbessen *, kruidnagels *, 3 laurierbladen *, 1 dl karnemelk *, 1 dl room *, sap van 1 citroen *, 1 glas rode wijn., 4 halve appels, 250 gram bosbessen

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-12-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

Geweldig wild recept en vrij eenvoudig met als resultaat een lekker stuk wild op de plank met een eenvoudige, lekkere saus erbij

INGREDIENTEN

-1 liter karnemelk, -1 th lepel jeneverbessen, -1 blaadje laurier, -3 peperkorrels, -sap 1/2 citroen, -1 kg reerug, -150 g vet spek, -zout en zwarte peper uit de molen, -mespunt salie, -50 g boter, -1/4 l wildbouillon, -1/2 dl rode wijn, -15 g boter en 15 g bloem, -1 dl zure room

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-09-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Reerug medaillons voor fijnproevers, opgedragen aan de bekende delicatessenfabrikant Eugen Lacroix

INGREDIENTEN

-375 g reerug, -2 el olijfolie, -1/2 th lepel gemalen zwarte peper, -1 ui (fijngehakt), -50 g boter, -200 g rijst, -1/2 l warme vleesbouillon, -zout, -2 bolletjes gember, -2 th lepels gembersiroop, -2 sjalotten (fijngehakt), -1/8 liter droge witte vermouth, -1/4 liter room, -1 th lepel rode bessengelei, -2 el 'Senffruchte' of 'frute di mostarde' uit een pot**, -10 g bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-11-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ozgerine vorosborban. Hongaarse Reerug in rode wijn.Een delicatesse

INGREDIENTEN

3 dl rode wijn;5 jeneverbessen;1 tl rozemarijn;1 tl tijm;1 kleine prei;1 kg reerug(zonder bot);1 el olie;1 dl slagroom;2 el bloem;1 el aalbessengelei;4 grote aardappelen.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2003
  • Hongaars
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 reerug,zout,peper,100 gr gerookt spek,boter,3 tomaten,soepgroente, jeneverbessen, 2 kruidnagels,3 laurierbladen, 1.5dl karnemelk, 1.25 dl room, sap van 1 citroen, glas rode wijn, 4 halve appels, 250 gr bosbessen

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-11-2001
  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 reerugfilet 400gr, 100gr groene kool, 1 sjalot, 125gr boter, 6dl reefond, 3 lasagnevellen, 1 takje tijm, 1 teen knoflook, 10 jeneverbessen, 100gr kruidkoekpoeder, 200gr peterseliewortel, 1 aardappel, 1/2dl room en melk, Roomboter, 200 gr Reepoulet

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op28-07-2009
  • Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Leuk feestelijk gerecht, we hebben dit als hoofdgerecht gemaakt met Pasen, het authentieke recept is van internet maar we hebben het zelf aangepast en het was echt heel erg lekker (vind ik, die van slakken houdt). Maar het is sowieso een leuke combinatie, en de "saus" c.q. boter met kruiden maakt het gerecht af wat betreft smaak.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-2013
  •  …
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

600 - 800 g ontbeende reerug, peper en zout, 50 g boter, 1 fijngesnipperde ui, 200 g gerookte spekreepjes, indien gewenst 2 geperste knoflookteentjes, 2 dl bouillon van 1 bouillonblokje, 1 mespunt tijm, 1 laurierblad, 1 blik champignons (vocht NIET wegdoen), 250 cl room, 1 pakje poeder voor champignonsaus

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-12-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

750gr reerug* rode port* 1 potje wildfond* 1 truffel (eventueel)* 4 zoete appels* 1 bokaaltje veenbessen* 1 broccoli* 250 g sperzieboontjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-01-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 reerug van ongeveer 2 kg - 2 uien - 1 dikke winterwortel - een stuk knolselder - 50 g spek - 1 eetlepeljeneverbessen - 2 eetlepels olijfolie - 1 eetlepel tomatenconcentraat - 40 cl wildfond - peper - zout - 4 eetlepels sausbindmiddel (donker) - 1 theelepel rodebessengelei - 40 g boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-12-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

REEBOUT OF REERUG

INGREDIENTEN

1500gr reebout of reerug, 80gr vet spek, zout, zwarte peper, 60gr boter, 1/2 litr heet water., , , saus:, 2 el bloem, 3 tl preiselbeerengelei, 1 potje zure room, zout, zwarte peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-05-2002
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

250 g nekvlees van ree, bloem, olijfolie, 1 grote ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 blaadjes laurier, 3 takjes fijngehakte tijm, voor de saus:, afsnijdsel van ree, 1 ui, 1 winterwortel, 1 prei, 100 ml port, 50 ml kalfsfond, 100 g boter, 150 g vastkokende aardappels, 1 rode paprika, 100 ml gevogeltefond, olijfolie, kummel, 1 courgette, 250 g reerug

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-11-2009
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Voor de honingparfait:, 6 eidooiers, 100 gr honing, 3 dl slagroom, 1 eetlepel calvados (eau de vie van appel), voor de kaneelparfait:, 75 gr suiker, 4 kaneelstokjes, 5 eidooiers, 1/2 theelepel kaneel, gemalen, 3 dl slagroom, 1 eetlepel kaneellikeur, extra nodig: metalen geribbelde cakevorm (reerug)

  •  Nagerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op28-03-2000
  • Nagerecht
  •  120 min. <

Een bijzondere cake waaraan geen vet is toegevoegd. In plaats van boter gebruk je appelmoes!

INGREDIENTEN

1,5 dl dunne appelmoes, 3 eieren, 150 g suiker, 150 g zelfrijzend bakmeel, 75 g chocoladepasta, chocoladevlokken

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-05-2007
  • Slanke keuken
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Boter, 100 gram mager rookspekreepjes, 1 ui in have ringen, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eetlepel bloem, 2 dl wildfond, 1 dl rode wijn, 1 laurierblad, takje tijm, paar peperkorrels, 1 teen knoflook, 350 gram aangebraden plak reerug, 300 gram krieltjes, 150 gram dunne boontjes, 250 gram rijst, 1 dl droge wit wijn, potje ma?s, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 150 gram broccoli, peterselie, oude geraspte kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2001
  •  …
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1/2 liter pepersaus * 1 dl room * 1/2 liter rode wijn * bessengelei.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2005
  • Duits
  •  20-30 min.

Nagerecht voor 8-10 personen

INGREDIENTEN

Voor de honingparfait: 6 eidooiers - 100 gr honing - 3 dl slagroom - 1 eetlepel calvados (eau de vie van appel)., voor de kaneelparfait: 75 gr suiker - 4 kaneelstokjes - 5 eidooiers - 0,5 theelepel kaneel, gemalen - 3 dl slagroom - 1 eetlepel kaneellikeur.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-1998
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

Rose gebraden reerugfilets. Voor de saus, zie bij sauzen: reerug (de saus ervoor)

INGREDIENTEN

Reerugfilets van een reerug, wat tijm, wat rozemarijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-11-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies