Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

9 red velvet cake recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Heerlijke cake die er mooi uitziet

INGREDIENTEN

Een zelfgebakken taart doet het altijd goed als cadeau, bedankje of om iemand op te vrolijken. En het is ook nog eens leuk om te maken! Maar wil je eens wat anders bakken dan die eeuwige appelkruimeltaart of die saaie slagroomtaart? Girlscene zet vijf heerlijke recepten voor je op een rij. De één is wat moeilijker dan de ander, maar succes heb je er zeker mee. Veel bakplezier!, Red velvet cake, Dit is een traditionele Amerikaanse taart. De chocoladecake is roodgekleurd met een glazuurlaag van witte chocola met roomkaas., , Wat heb je nodig?, ◊ 250 gram boter, op kamertemperatuur, ◊ 600 gram ruwe rietsuiker, ◊ 6 eieren, ◊ 2 eetlepels rode voedingskleurstof, ◊ 3 eetlepels cacaopoeder, ◊ 375 gram witte bloem, ◊ 250 ml karnemelk, ◊ 1 theelepel vanille- extract, ◊ 1/2 theelepel zout, ◊ 1 theelepel baksoda, ◊ 1 eetlepel azijn, , Voor de glazuur:, ◊ 2 plakjes (200 gram) roomkaas, ◊ 350 gram witte chocola, ◊ 250 gram boter, op kamertemperatuur,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-2013
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Omdat ik voor de zondagse lunch (erg belangrijk in Italie) bij mijn schoonouders altijd het `toetje` (een taart) maak, had ik besloten een keer de Red Velvet Cake te proberen.. En hij is gelukt! Een spectaculaire taart om te zien, en verukkelijk van smaak! Heb een superfiguur geslagen, en veel complimenten ontvangen, dus als je tijd, zin en een gelegenheid hebt, is het echt een aanrader!

INGREDIENTEN

Voor de 3 basistaarten:, 7,5 gr appelazijn, 7 gr bicarbonaat, 170 gr boter op kamertemperatuur, Ongezoet cacaopoeder 16 gr (ik heb dit niet toegevoegd omdat ik bang was dat dit de kleur van de taart teveel zou beinvloeden), 6 flinke eetlepels vloeibare rode kleurstof, 440 gr bloem, 9 gr zout, 3 eieren op kamertemperatuur, 1,5 el vanille extract, 370 gr karnemelk (of yoghurt), 450 gr suiker, , Voor de vulling:, 450 gr boter op kamertemperatuur, 50gr bloem, 500ml verse volle melk, 400 gr suiker, 9 gr vanille extract, , Dit zijn de originele ingredienten, al geef ik als tip er minder vanille in te doen, ik vond het namelijk een te sterke, prikkende smaak hebben., Ook kun je bij de vulling, in plaats van de botercreme een wat lichtere vulling maken, bijvoorbeeld op basis van philadelphia, mascarpone, ricotta etc.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-03-2012
  • Amerikaans
  •  60-120 min.

Heerlijke cake die er mooi uitziet

INGREDIENTEN

Een zelfgebakken taart doet het altijd goed als cadeau, bedankje of om iemand op te vrolijken. En het is ook nog eens leuk om te maken! Maar wil je eens wat anders bakken dan die eeuwige appelkruimeltaart of die saaie slagroomtaart? Girlscene zet vijf heerlijke recepten voor je op een rij. De één is wat moeilijker dan de ander, maar succes heb je er zeker mee. Veel bakplezier!, Red velvet cake, Dit is een traditionele Amerikaanse taart. De chocoladecake is roodgekleurd met een glazuurlaag van witte chocola met roomkaas., , Wat heb je nodig?, ◊ 250 gram boter, op kamertemperatuur, ◊ 600 gram ruwe rietsuiker, ◊ 6 eieren, ◊ 2 eetlepels rode voedingskleurstof, ◊ 3 eetlepels cacaopoeder, ◊ 375 gram witte bloem, ◊ 250 ml karnemelk, ◊ 1 theelepel vanille- extract, ◊ 1/2 theelepel zout, ◊ 1 theelepel baksoda, ◊ 1 eetlepel azijn, , Voor de glazuur:, ◊ 2 plakjes (200 gram) roomkaas, ◊ 350 gram witte chocola, ◊ 250 gram boter, op kamertemperatuur,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-2013
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Heerlijke cake die er mooi uitziet

INGREDIENTEN

Een zelfgebakken taart doet het altijd goed als cadeau, bedankje of om iemand op te vrolijken. En het is ook nog eens leuk om te maken! Maar wil je eens wat anders bakken dan die eeuwige appelkruimeltaart of die saaie slagroomtaart? Girlscene zet vijf heerlijke recepten voor je op een rij. De één is wat moeilijker dan de ander, maar succes heb je er zeker mee. Veel bakplezier!, Red velvet cake, Dit is een traditionele Amerikaanse taart. De chocoladecake is roodgekleurd met een glazuurlaag van witte chocola met roomkaas., , Wat heb je nodig?, ◊ 250 gram boter, op kamertemperatuur, ◊ 600 gram ruwe rietsuiker, ◊ 6 eieren, ◊ 2 eetlepels rode voedingskleurstof, ◊ 3 eetlepels cacaopoeder, ◊ 375 gram witte bloem, ◊ 250 ml karnemelk, ◊ 1 theelepel vanille- extract, ◊ 1/2 theelepel zout, ◊ 1 theelepel baksoda, ◊ 1 eetlepel azijn, , Voor de glazuur:, ◊ 2 plakjes (200 gram) roomkaas, ◊ 350 gram witte chocola, ◊ 250 gram boter, op kamertemperatuur,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-2013
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Heerlijke cake die er mooi uitziet

INGREDIENTEN

Een zelfgebakken taart doet het altijd goed als cadeau, bedankje of om iemand op te vrolijken. En het is ook nog eens leuk om te maken! Maar wil je eens wat anders bakken dan die eeuwige appelkruimeltaart of die saaie slagroomtaart? Girlscene zet vijf heerlijke recepten voor je op een rij. De één is wat moeilijker dan de ander, maar succes heb je er zeker mee. Veel bakplezier!, Red velvet cake, Dit is een traditionele Amerikaanse taart. De chocoladecake is roodgekleurd met een glazuurlaag van witte chocola met roomkaas., , Wat heb je nodig?, ◊ 250 gram boter, op kamertemperatuur, ◊ 600 gram ruwe rietsuiker, ◊ 6 eieren, ◊ 2 eetlepels rode voedingskleurstof, ◊ 3 eetlepels cacaopoeder, ◊ 375 gram witte bloem, ◊ 250 ml karnemelk, ◊ 1 theelepel vanille- extract, ◊ 1/2 theelepel zout, ◊ 1 theelepel baksoda, ◊ 1 eetlepel azijn, , Voor de glazuur:, ◊ 2 plakjes (200 gram) roomkaas, ◊ 350 gram witte chocola, ◊ 250 gram boter, op kamertemperatuur,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-2013
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Heerlijke cake die er mooi uitziet

INGREDIENTEN

Een zelfgebakken taart doet het altijd goed als cadeau, bedankje of om iemand op te vrolijken. En het is ook nog eens leuk om te maken! Maar wil je eens wat anders bakken dan die eeuwige appelkruimeltaart of die saaie slagroomtaart? Girlscene zet vijf heerlijke recepten voor je op een rij. De één is wat moeilijker dan de ander, maar succes heb je er zeker mee. Veel bakplezier!, Red velvet cake, Dit is een traditionele Amerikaanse taart. De chocoladecake is roodgekleurd met een glazuurlaag van witte chocola met roomkaas., , Wat heb je nodig?, ◊ 250 gram boter, op kamertemperatuur, ◊ 600 gram ruwe rietsuiker, ◊ 6 eieren, ◊ 2 eetlepels rode voedingskleurstof, ◊ 3 eetlepels cacaopoeder, ◊ 375 gram witte bloem, ◊ 250 ml karnemelk, ◊ 1 theelepel vanille- extract, ◊ 1/2 theelepel zout, ◊ 1 theelepel baksoda, ◊ 1 eetlepel azijn, , Voor de glazuur:, ◊ 2 plakjes (200 gram) roomkaas, ◊ 350 gram witte chocola, ◊ 250 gram boter, op kamertemperatuur,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-2013
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Heerlijke cake die er mooi uitziet

INGREDIENTEN

Een zelfgebakken taart doet het altijd goed als cadeau, bedankje of om iemand op te vrolijken. En het is ook nog eens leuk om te maken! Maar wil je eens wat anders bakken dan die eeuwige appelkruimeltaart of die saaie slagroomtaart? Girlscene zet vijf heerlijke recepten voor je op een rij. De één is wat moeilijker dan de ander, maar succes heb je er zeker mee. Veel bakplezier!, Red velvet cake, Dit is een traditionele Amerikaanse taart. De chocoladecake is roodgekleurd met een glazuurlaag van witte chocola met roomkaas., , Wat heb je nodig?, ◊ 250 gram boter, op kamertemperatuur, ◊ 600 gram ruwe rietsuiker, ◊ 6 eieren, ◊ 2 eetlepels rode voedingskleurstof, ◊ 3 eetlepels cacaopoeder, ◊ 375 gram witte bloem, ◊ 250 ml karnemelk, ◊ 1 theelepel vanille- extract, ◊ 1/2 theelepel zout, ◊ 1 theelepel baksoda, ◊ 1 eetlepel azijn, , Voor de glazuur:, ◊ 2 plakjes (200 gram) roomkaas, ◊ 350 gram witte chocola, ◊ 250 gram boter, op kamertemperatuur,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-2013
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

250 gr gezeefde bloem, 1 theelepel bakpoeder, ½ theelepeltje zout, 2 eetlepels cacaopoeder, 113 gr boter, 300 gr fijne suiker, 2 eieren, 1 theelepel vanille extract, 240 ml karnemelk, 2 eetlepels rode vloeibare kleurstof, 1 theelepel witte azijn, 1 theelepel bakpoeder, , De frosting:, 750 ml slagroom, 500 g mascarpone, 125 g poedersuiker, 1 theelepel vanille extract

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-2011
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

- 250 g gezeefde pattiseriebloem, - 1 theelepel bakpoeder, - ½ theelepel zout, - 2 eetlepels cacaopoeder, - 113 g boter op kamertemperatuur, - 300 g fijne suiker, - 2 grote eieren, - 1 theelepel vanille extract, - 240 ml karnemelk, - 2 eetlepels rode vloeibare kleurstof (toko), - 1 theelepel witte azijn, - 1 theelepel baking soda (zuiveringszout, je kunt in principe ook bakpoeder gebruiken. Zuiveringszout koop je o.a. bij De Tuinen), ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-09-2012
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top