15 met pomelo recepten

Een fruitig fris toetje overdekt met schuimige sabayon en even gegrild.......
Ik heb heel lang geleden een oerversie van dit toetje geleerd tijdens een kerst-kookworkshop in de kookstudio van Marianne Stuyt.

INGREDIENTEN

1,5dl zoete witte wijn(Monbasillac, 75gr suiker, 4 eigelen, 2 grote zoete, roze pomelo's, 3 eetlepels Honing, 1 borrelglas cointeau

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-02-2005
  • Mediterraan Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 rijpe pomelo, 150 gr gekookte garnalen, 75 gr geroosterd varkensvlees, 25 ml lime-sap, 25 ml vis-saus, 25 gr chili-jam, 25 gr palm-suiker, 25 gr geroosterde gemalen kokos, 175 gr kokos-creme, zoete basilicum-bladeren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-04-2002
  • Thais
  •  30-60 min.

Voorgerecht

INGREDIENTEN

1 pomelo, 1/2 winterwortel, 100 g jong-belegen kaas, 1/2 dl slagroom, 2 eetlepels mayonaise, 1 theelepel kruizemunt, zout, peper, 1 kiwi, 4 blaadjes lollo rossa, peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-07-2003
  • Internationaal
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

, 650 gram krabvlees (goede kwaliteit blik), 4 pomelo s (is dus geen grapefruit), 20 gekonfijte tomaten, 1 bos basilicum, 2 handjes pijnboompitten, olijfolie, peper en zout, , Voor de garnering:, Mli>1 bosje bieslook, 2 limoenen

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-01-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Gezonde en pittige no fat salade, die zo vullend is dat wij hem als maaltijd gebruiken. Leuke combinatie van de pomelo met munt, de salade heeft de typische chilipeper-nam pla-suiker-limoen smaak.

INGREDIENTEN

1 pomelo, gepeld en ontveld, in stukjes, 4 bladen ijsbergsla of botersla, 2 el geraspte kokos, 2 el gehakte dry roasted peanuts, 1 el sjalotjes, fijn gesneden, 1/2-1 kop munt, in dunne reepjes, , 3 tl nam pla, 1,5 uitgeperste limoen, rasp van 1/2 limoen, 1-2 el rietsuiker, 1 birds eye chilipeper, ontzaad, fijngehakt

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-12-2009
  • Thais
  •  10-20 min.

Mijn vader maakte dit altijd met grapefruit of mandarijnen.

INGREDIENTEN

Pomelo, gekookte 150 gram garnalen, 3 eetl. mayonaise, tomatenketjup, beetje worstershire saus, gembernat, cognac, klein scheutje azijn, zout en peper.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-01-2004
  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Nyom Kroit T`long is een heerlijke en heel aparte salade uit Cambodja, combineert citrussmaken met het zoute van de Parmaham en de vissaus, en het aromatische van kokos. Het originele recept gebruikt er ook nog een teentje knoflook bij.
De salade is niet scherp, wij eten hem als maaltijd - hij vult enorm.

INGREDIENTEN

1 pomelo, 150 g parma ham, in stukken van 3x2cm, 1/2 kop geraspte kokos, 1 groot sjalotje, fijn gesneden, 1 bosui, fijn gesneden, 2-3 el rietsuiker, 1 tl vissaus (nam pla), schil van 1 limoen, geraspt, sap van 1 limoen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-02-2009
  • Thais
  •  10-20 min.

Heerlijke pikante Thaise salade met de pomelo in de hoofdrol.Geen pomelo te vinden?Neem dan 2 grapefruits.

INGREDIENTEN

* 200 g kipfilet, * 1 volle eetl in plakjes gesneden sjalot, * 1 eetl in plakjes gesneden knoflook, * 1 eetl plantaardige olie, * 1 eetl gedroogde garnalen,5 min geweekt in heet water, * 1 grote rijpe pomelo, * 2 eetl versgeperst limoensap, * 1 eetl vissaus [Nam Pla], * 1 eetl suiker, * 150 g gekookte garnalen, * 2 eetl gemalen kokos, * 1 dl kokosmelk, * 4,in flinterdunne ringetjes gesneden,rode pepers, * handjevol cashewnoten, * wat blaadjes Thaise basilicum voor de garnering.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2010
  • Thais
  •  10-20 min.

Pomelo salade.

INGREDIENTEN

1 rijpe pomelo, 150 gr gekookte garnalen, 75 gr geroosterd varkensvlees, 25 ml lime-sap, 25 ml vis-saus, 25 gr chili-jam, 25 gr palm-suiker, 25 gr geroosterde gemalen kokos, 175 gr kokos-creme, zoete basilicum-bladeren

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-03-2000
  • Thais
  •  0-10 min.

Toetje uit China. Gegeten met volle maansfeest ter ere maangodin Change begin oktober.

INGREDIENTEN

1 pomelo[ 2 grapefruits rood], 1/2 Ananas, 1 dl dessertwijn [ Muscat de Baumes de Venise], 1 Aziatische peer [of Nederlandse hand peer], 4 bolletjes sorbet ijs, naar keuze

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-01-2010
  • Chinees Nagerecht
  •  0-10 min.

Pomelo Salade

INGREDIENTEN

1 rijpe pomelo, 150 g gekookte garnalen, 75 g geroosterd varkensvlees, 25 ml lime-sap, 25 ml vis-saus, 25 g chili-jam, 25 g palmsuiker, 25 g geroosterde gemalen kokos, 175 g kokoscreme, zoete basilicumbladeren

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-01-2004
  • Thais
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

- 1 pomelo, - 1/2 winterwortel, - 100 gr jonge kaas, - 1/2 dl slagroom, - 2 eetl. mayonaise, - 1 theel. kruizemunt, - zout, peper, - 1 kiwi, - 4 blaadjes lollo rossa, - peterselie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-01-2000
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Lekker in de zomer !!
een soort coctail .

INGREDIENTEN

? glas water, 4 eetlepels cola, 2 eetlepels aanmaak limonade ( casis smaak ), gooi er wat uit !!, en tot slot doe je : 4 eetlepels fanta ( pomelo ) erin

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-04-2003
  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.

Een fruitig fris toetje overdekt met schuimige sabayon en even gegrild.......
Variatie op een recept dat ik lang geleden in een kookworkshop heb geleerd.

INGREDIENTEN

1,5dl zoete witte wijn(Monbasillac, 75gr suiker, 4 eigelen, 1 grote zoete, roze pomelo, 1 sinaasappel, 1 bloedsinaasappel, 2 dunne schijfjes verse gemberwortel, 3 eetlepels Honing, 1 borrelglas cointeau

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-02-2005
  • Mediterraan Nagerecht
  •  30-60 min.

Lekker als aperitiefhapje maar ook als tussendoortje op een gezellige herfstavond

INGREDIENTEN

Leg in het midden van een lapje bladerdeeg wat kruidenkaas en een tv-worstje (natuur). Toevouwen en 20 min. bakken in de oven.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-10-2001
  • Belgisch
  •  0-10 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies