22 wafels bakken zelfrijzend recepten

Dit recept kreeg ik van mijn schoonzusje. Het circuleert al jaren in haar familie en sinds ik het recept heb, heb ik het ook al regelmatig doorgegeven. Omdat er geen melk in het deeg wordt verwerkt is het resultaat enigszins cakeachtig. De wafels zijn goed te bewaren in een koektrommel. Ze zijn niet bijzonder geschikt om in te vriezen.
Er kunnen ongeveer 10 wafels worden gebakken van de opgegeven hoeveelheid ingredienten.

INGREDIENTEN

125 gram gesmolten roomboter - 150 gram basterdsuiker - 3 eieren - 200 gram zelfrijzend bakmeel - snufje zout - zakje vanillesuiker, Ter garnering: poedersuiker - jam - slagroom

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-07-2007
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Een oud recept van mijn moeder voor ca. 80-90 stuks (bij ons binnen een week op)

INGREDIENTEN

1 pond zelfrijzend bakmeel, 250 gr. boter (margarine), 3 eieren, 2 1/2 zakje vanillesuiker, 2 dl. koude melk, 250 gr. basterdsuiker.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-03-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Oudhollandse wafels

INGREDIENTEN

60 gram boter, 1 zakje vanillesuiker, 1 ei, 1,5 dl melk, 1,25 dl water, 150 gram zelfrijzend bakmeel, 1 th. zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gr. zelfrijzend wafelbloem. 1 Liter koud water, 3 eieren, 125 gr. boter, snufje zout, 4 eetlepels suiker, 1 eetlepel olie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-09-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

250 gram boter, 250 gram zelfrijzend bakmeel, 250 gram suiker, 2 vanillesuiker, 3 eieren, 1/2 mok melk

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Zachte wafels voor Nieuwjaar

INGREDIENTEN

500 gr zelfrijzend bakmeel, 250 gr basterdsuiker, 250 gr roomboter, 5 eieren, 2 zakjes vanillesuiker, snufje zout, 3 dl melk.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-12-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Om van te smullen

INGREDIENTEN

250 g zelfrijzend bakmeel, 150 g witte basterdsuiker, 3 eieren, 1/4 l bier, 125 g gesmolten boter, zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-11-2000
  • Belgisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Voor 40/50:, 1 kilogram zelfrijzend bakmeel, 500 gram roomboter, 600 gram bastersuiker, 5 pakjes vanillesuiker, 100 gram rozijnen, 6 eieren, een beetje zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijk zowel warm als koud !!

INGREDIENTEN

500 gram zelfrijzend bakmeel, 250 gram gesmolten bleu band, 5 eieren, 3 zakjes vanillesuiker, 500 ml melk, theelepel bakcin, 400 gram witte basterdsuiker, snufje zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-02-2009
  • Goedkoop en snel
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Voor ? 35-40 stuks : 500 g margarine - 500 g witte basterd suiker - 6 eieren - 1 kg zelfrijzend bakmeel - 4 zakjes vanille suiker - boter om in te vetten.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-12-2001
  •  …
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kg. zelfrijzend bakmeel, 2 pakjes boter, 4 ons witte basterdsuiker, 5 pakjes vanille-suiker,5 eieren.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-12-2007
  •  …
  •  10-20 min.

Heerlijke wafels,maar ze zijn wel heel machtig,want er gaan 12 eieren in.

INGREDIENTEN

*500 gr roomboter of fijne magarine*350 gr suiker*500 gr zelfrijzend bakmeel*3 zakjes vanillesuiker*1/8 l room*12 eieren*snufje zout*

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-02-2002
  •  …
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

? 1 blikje ananasschijven op sap (netto 227 g), ? 8 eetlepels ananasjam, ? 50 g boter of margarine, ? 150 g zelfrijzend bakmeel, ? 3 eetlepels witte basterdsuiker, ? 1 zakje vanillesuiker, ? zout, ? 1 ei, ? 2 dl melk, ? poedersuiker, , ? mixer, ? wafelijzer

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-02-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Licht, luchtig maar wel kalorie rijk

INGREDIENTEN

500 gram roomboter of fijne margarine, 350 gram suiker., 500 gram zelfrijzend bakmeel., 3 vanilesuiker, 1/8 room, 12 eieren, iets zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-06-2002
  • Regionaal
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Lierse wafels:, 1 kg zelfrijzend bakmeel, 1 eetl droge gist, 1/2 kg suiker, 1 mespunt zout, 400 gr boter, 5 eieren, , Suiker wafels:, 500 gr bloem, 400 gr fijne suiker, 3 pakjes vanille-suiker, 5 eieren, 400 gr boter, 1 snuifje zout, , Fijne wafels:, 180 gr fijne suiker, 3 eieren, 200 gr boter, 2 pakjes vanille-suiker, 250 gr bloem, 1 snufje zout, , Jacht wafels:, 1 kg bloem, 1 soeplepel parelsuiker, 75 g verse gist, 500 g margarine of boter, 6 eieren, 1 kop lauw water, 1 snuifje zout en suiker naar smaak (500 tot 700 g), , Belgische suikerwafels:, 400 gr bloem, 35 gr gist, 2.5 dl melk, 1 ei, 30 gr suiker, 300 gr boter, 1 zakje vanillesuiker, 150 gr bloem, 3 gr bakpoeder, kaneel, iets zout, 250 à 350 gr griessuiker, , Belgische Zandwafels:, 250 gr boter, 250 gr suiker, 250 gr bloem, 5 eieren, 1 pakje vanillesuiker, geraspte citroenschil, 1/8l melk, bloemsuiker en/of gesmolten boter, , Brusselse wafels 1:, 250 gr bloem, 5 eierdooiers, 1 tl poedersuiker, 1 mespunt zout, 1 pakje vanillesuiker, 1/4 liter melk, 75 gr boter, wit van 4 eieren, 40 gr poedersuiker, 1/4 liter slagroom, , Brusselse wafels 2:, 200 gr boter, 6 eieren, 85 cl lauwwarme melk, 35 g gist, 1 zakje vanillesuiker, 500 g bloem, , Bierwafels:, 15 gr gist, 1/4 liter melk, 1/4 liter water, 125 gr boter, 500 gr bloem, 2 eieren, 1/8 liter bier, 1 pakje vanillesuiker, 1 tl sodabicarbonaat, poedersuiker

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-01-2010
  •  …
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lekkere wafels!

INGREDIENTEN

2 pakjes blue-band van 250 gram, 500 gram suiker, 500 gram zelfrijzend bakmeel, 10 eieren, 2 pakjes vanillesuiker, 1 flesje donker bier

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-09-2008
  •  …
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

- 5 kg. zelfrijzend bakmeel, - 2,5 kg. suiker, - 10 zakjes vanillesuiker, - 1,5 kg. roomboter, - 20 eieren, - 2 kopjes zonnebloemolie

  •  Tussengerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op23-11-2000
  • Nederlands Tussengerecht
  •  120 min. <

Nagerecht

INGREDIENTEN

200 g frambozen, 75 g boter, 3/4 dl melk, 1 groot ei, 75 g witte basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 150 g zelfrijzend bakmeel, mespunt zout, olie voor het invetten van het wafelijzer, 1/2 liter vanilleroomijs, poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-07-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk zachte wafels.
Met deze ingredienten en een standaard formaat wafelijzer haal je er ongeveer een stuk of 30 uit.

INGREDIENTEN

- 500 gram zelfrijzend bakmeel, - 250 gram boter (op kamer temperatuur), - 3 eieren (op kamer temperatuur), - 2,5 zakje vanillesuiker, - 350 milliliter, - 250 gram basterdsuiker.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-12-2013
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-01-2009
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Overheerlijke luchtige wafels - ook lekker als lunch;)
Makkelijk te maken en lekkerrrrrr!

INGREDIENTEN

3 eieren gesplitst, 200 Gr. Zelfrijzend bakmeel, 50 Gr. Volkorenmeel, 200 ml melk en 50 ml water, 75 Gr. Roomboter, 100 Gr. Kristalsuiker, 2 tl vanillesuiker, Mespuntje zout

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-06-2012
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Een echt Limburgse Oud & Nieuw-traditie is het bakken van Nieuwjaarswafels met boerenjongens.

INGREDIENTEN

1 pot boerenjongens, 250-gr boter, 250 gr witte basterdsuiker, 2 zakjes vanillesuiker, 6 eieren, 500 gr zelfrijzend bakmeel, snuf zout, ca 3 dl melk,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-12-1999
  • Regionaal
  •  0-10 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies