35 uienconfituur recepten

Uienconfituur is lekker bij eend of als een vegetarisch bijgerecht.

INGREDIENTEN

500 gram rode ui, 2 eetlepels boter, , 1,5 dl rode wijn, , 1 dl rode port, , 1 eetlepel suiker, , zout en peper, , 1 takje tijm, , 1 laurierblad

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-08-2004
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Zoetzure confituur

INGREDIENTEN

750 gr ajuin (witte of rode),3/4 l ciderazijn of frambozenazijn, 750 gr fijne witte suiker,40 gr roze peperbolletjes, 200 gr witte rozijnen.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-03-2001
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gr Uien-, 1 dl Wijnazijn-, 1 dl witte Wijn-, 100 gr Suiker-, Boter.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-12-1999
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

Lekker en gemakkelijk klaar te maken, voor bij foi gras,en eendenpate...

INGREDIENTEN

750 g rode uien, 3/4l rode-wijnazijn, 750 g fijne suiker, 200 g witte rozijnen, 2 blaadjes laurier, pepermix (roze,zwarte en witte bolletjes) uit de molen.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2001
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Heerlijk,Laten afkoelen en in jampotten in de koelkast bewaart dit zeer lang lekker bij pate(foi gras) en alle wit koud wit vlees ( kip , kalkoen en zelfs bij een royale snede ham).

INGREDIENTEN

Uien liefst rode, boter, bloemsuiker, rode wijn, sherry azijn, pezo ( peper en zout), rozijnen.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-07-2001
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Lekker bij wild

INGREDIENTEN

500g uien-boter-40g bruine suiker-1dl rundsbouillion-1/2 pompelmoes-4 eetlepels appelazijn-1 eetlepel porto-50g rozijnen-1 eetlepel roze peperbessen

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-06-2001
  • Belgisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Voor 4 personen; van: "Anne"

INGREDIENTEN

6 uien, 15 g boter (bakboter), 250 g suiker, 5 cl azijn, 1.5 dl wijn (rood), peper, zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2005
  •  …
  •  20-30 min.

Erg lekker als u van uien houd!

INGREDIENTEN

500 g uien, 20 g boter, 1 theel. zout, 1 theel. peper, 145 g poedersuiker, 1 dl wijnazijn, 2 eetl. rode port of grenadine, 2? dl rode wijn,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-03-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

Vegetarisch; voor 4 personen;Deze confituur wordt gebruikt als garnituur bij pasteien, koude schotels en warme vruchtenrecepten

INGREDIENTEN

6 uien, 15 g boter (bakboter), 250 g suiker, 5 cl azijn, 1.5 dl wijn (rood), peper, zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-01-2003
  •  …
  •  0-10 min.

Lekker bij wild van de barbeque.

INGREDIENTEN

500 gr uien ? boter - 40 gr bruine suiker -1 dl runderbouillion -1/2 pompelmoes - 4 el appelazijn - 2 el porto - 50 gr rozijnen - 1 el roze peperbessen

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-02-2004
  •  …
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

500 gr uien, 1 dl wijnazijn, 1 dl witte wijn, 100 gr suiker, boter

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2002
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 grote fijngesnipperde rode uien, 3 eetlepels maisolie (geen boter gebruiken, omdat we deze confiture koud gebruiken, en de boter zou kunnen opstijven), 8 eetlepels bruine suiker, 2 eetlepels rode port, 2 eetlepels rode wijn, 1 takje verse tijm, 3 eetlepels rode wijnazijn, 2 druppels Worcestershiresaus, peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-12-2007
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 tot 3 borstfilets van eend (? 900 g in totaal), 4 eetl. uienconfituur, 1 dl rode porto, 1 dl vetarme room, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een smakelijke en aparte combinatie van hartig en zoet

INGREDIENTEN

125 gr boerenpate;, Voor de confituur: 2 middelgrote uien; 1 eetlepel (olijf)olie;3-4 eetlepels suiker; 1 dl witte wijn; versgemalen peper., Garnering: enkele blaadjes frisee sla

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2000
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Deze confituur past perfect bij een boerenpastei of bij chacuterie; in de koelkast kan je deze uienconfituur zeker een maand bewaren !

INGREDIENTEN

-1 th lepel olijfolie, -500 g uien (in partjes gesneden), -1 el bloem, -250 g rietsuiker, -1 dl rode wijnazijn, -1 flesje van 25 cl "Kriek", -1 laurierblad, -4 takjes tijm, -8 kruidnagels, -zout en peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-05-2004
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Lekker bij pate

INGREDIENTEN

500g uien-100g suiker-1dl witte wijn-1dl wijnazijn-boter-peper-zout

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-06-2001
  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Makkelijk en lekker

INGREDIENTEN

4 paardensteaks, 2 flinke uien, , ? l rode wijn, 4 soeplepels grenadine, , 2 soeplepels suiker, 4 soeplepels rode wijnazijn, , boter, tijm, laurier, tuinkers

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker en makkelijk.Thuis hebben we altijd wild in de diepvries,daar mijn vader jager is.Heerlijk vinden we dat,maar we houden wel van variatie.

INGREDIENTEN

4 everzwijnsteaks,6 eetl. water,4a8 uien,4 eetl. suiker,8 eetl. frambozenazijn,8 eetl. grenadine,1/2 liter rode wijn,margarine,tuinkers.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-02-2004
  •  …
  •  0-10 min.

Heerlijk bij varkenskoteletjes of blinde vinken.

INGREDIENTEN

-1 kg uien (gepeld, -4 suikerklontjes, -30 cl Leffe Blond (bier), -1 tuiltje peterselie, -150 g reuzel of ganzevet

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-03-2004
  • Belgisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1versneden fazant, , 500 g reefilet, , 2 versneden duiven, , 1 kipfilet, , boter, , peper, , zout, , 400 g rauwe ganzenlever, , 2 l gevogeltebouillon, , scheut port, , scheut cognac, , 4 gelatinebladen, , uienconfituur, , briochetoast, , truffelolie, , enkele takken kervel

  •  Voorgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op16-08-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

4 mooie stukken ossehaas, 4 sneetjes toastbrood, 4 dunne plakken ganzelever, 0,5 dl madeira, 1 dl vleesfond, 1 soeplepel olie, 100 g boter, zout & peper, bijgerecht : aardappelnootjes en waterkers, uienconfituur of plakjes truffel.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-03-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Overheerlijk feestgerecht dat we serveren met appelplakjes en uienconfituur

INGREDIENTEN

-4 fazantfilets, -1 sjalot, -50 g boter, -2 grote witlofstruiken, -scheutje cognac, -½ dl witte wijn, -1 ½ dl bruine gevogeltefond, -1 ½ dl room, -1 verse vijg, **Voor de appelplakjes met uienconfituur**, -4 appels (cox orange), -50 g boter, -40 g suiker, -400 g rode ui, -25 g boter, -75 g suiker, -1 ½ dl rode wijn, -½ dl vruchtenazijn (bijvoorbeeld appel of frambozenazijn), -versgemalen peper, -zeezout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2006
  • Belgisch
  •  30-60 min.



En feestelijk combinatie van Koert van Kerckhove, de jonge creatieve sterrenchef van restaurant Picasso * in Westouter. Koert leerde de kneepjes van het vak in driesterrenrestaurant "De Karmeliet" in Brugge.

INGREDIENTEN

Gemengde sla - peper en zout - olie en azijn naar keuze - 2 el appel-kerriechutney - 2dl gelatineuze consomme - 1 el brunoise van shii-take - 1/4 prei (in schuine plakjes) - 1/2 gekookte schorseneer - 200g witte kool - boter - 150g verse ganzenlever - brikdeeg - 4 el geblancheerde groene kool - 1 ei - 100g champignonpuree - 120g eendenleverterrine - 50g uienconfituur - 3 sneetjes rozijnenbrood - sojasaus

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-06-2001
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Grani smith, rauwe eendenlever, verwerkte eendenlever, gemengde sla, rucola sla, notenolie en frambozenazijn, olijfolie, bieslook, komkommer, uienconfituur en/of witloofconfituur en rauwe eend, citroen garneren met eetbare bloemetjes, preischeuten indien anderen (peper en zout)

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.



Een recept van Fatima Marzouki van het arabische restaurant "El Warda" in Antwerpen.

INGREDIENTEN

16 kwartels - 1 kg ajuin, in halve ringen - peper en zout - 3 draadjes saffraan - 1 tl kaneelpoeder - 1/2 bussel gehakte koriander - 1/2 bussel gehakte platte peterselie. Voor de uienconfituur : 3 kg uien, in flinterdunne halve ringen gesneden - 100 gr donkere rozijnen - 2 draadjes saffraan - 1 el honing - 1 tl kaneelpoeder - peper en zout - geroosterde sesamzaadjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-03-2001
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lekker en niet moeilijk

INGREDIENTEN

6 kipfilets,(of kalkoen of varkenskoteletten of -lapjes) 2 eieren, 150 gr gehakte pistachenoten (of een mengeling van een of meerdere soorten: amandelen,hazelnoten,walnoten,pindanoten),75 gr vetstof, 2 mango's of papaja's, plusminus 1 kop water, 1 koffielepel ma?sbloem, 1 eetlepel mangochutney (kan vervangen worden door sinaasappelmarmalade of uienconfituur) peper,zout, 1 dl slagroom, 1 koffielepel zachte kerrie,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-04-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Een amuse.

INGREDIENTEN

4 el portgelei (bij de traiteur), 90 g ganzenleverpastei, 4 sneden goede peperkoek (80 g), 3 el port, 3 el blanke fond, 4 el room, 1 el uienconfituur, roomse kervel

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-04-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Snelklaar, warm voorgerechtje.

INGREDIENTEN

2 punten belgische brie1 pakje paneermeel2 eierenwat bloemgemengde slabosbessen- of uienkonfituur

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-07-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Deze terrine is erg goedkoop, maar ook vrij licht! Makkelijke en snelle bereiding, die nog beter smaakt als je ze enkele dagen op voorhand maakt (in de koelkast kan ze zelfs een week op de gasten staan te wachten !!!!

INGREDIENTEN

VOOR EEN TERRINE VAN CIRCA 12 PLAKKEN !!!!!, , -750 g kippenfilets, -250 g bacon (grof versneden), -250 g gehakt (half om half), -4 eiwitten, -5 cl kippenbouillon, -3 el Cognac, -zout, peper, -1 mespuntje nootmuskaat, -1 mespuntje kruidennagel, -1 th lepel gemberpoeder, -1 th lepel olijfolie, -2 sjalotjes (gesnipperd), -2 tenen knoflook, -1 th lepel tijm, -1 th lepel olijfolie (om de wanden in te vetten), -1 laurierblad

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-05-2004
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk bij een steak of struisvogel.

INGREDIENTEN

16 sjalotten,2 dl rode wijn,1 koffielepel honing,1 takje tijm,1 blaadje laurier,1 dl bruine fond,klontje boter

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-12-1999
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Kleine hapjes paté in bladerdeeg met uien-port confituur.

INGREDIENTEN

400 g ardenner paté of, wildpaté - 2 rollen bladerdeeg - 1 ei - 2 rode uien - 1 dl frambozenazijn - 1/3 dl port - 50 g zuiker - zout en peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-2009
  • Frans
  •  30-60 min.



Een overheerlijk recept van Danny Neirinck van Restaurant De Kunsthoeve met vestigingen in Sint-Martens-Latem, Eke en Nazareth.

INGREDIENTEN

2 hazebillen * 1 grote versnipperde ui * 2 sjalotten * 300 gr. varkenslever * 800 gr. varkenskeel * enkele sneden bandvet * kruiden * walnoten * pistaches * 4 eieren * bruine fond * rode wijn

  •  Voorgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op23-06-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

2 wilde eenden (van ca. 1 kg), 10 sjalotten, 9 stronkjes witloof, 12 aardappelen (Nicola), 100 g boter (bakboter), 50 g boter (roomboter), peper, zout, 1 peer (Conference), 200 g suiker, 2 dl water, 1 vijg (vers), 40 g peultjes, 30 g kervel, 10 g suiker, 2 g kersen (ontpit), 6 uien, 15 g boter (bakboter), 250 g suiker, 5 cl azijn, 1.5 dl wijn (rood), peper, zout, 0.25 knolselderijen, 0.2 dl room, peper, zout, nootmuskaat, 1 komkommer, 4 kwarteleitjes, 2 cl porto (rood)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-06-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.


INGREDIENTEN

450 gr bladerdeeg - 200 gr zwarte beuling - 200 gr witte beuling - 1 tl komijnzaadjes - 200 gr fijngehakte uien - 1 tl poedersuiker - 1 el acacia-honing - 1 el Xeres-azijn - 1 versnipperde sjalot - 2 cl arachide-olie - 1 el fijngehakte peterselie - peper en zout - boter voor de vorm.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-03-2001
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Voor 4 pers. van "vifke"

INGREDIENTEN

2 wilde eenden (van ca. 1 kg), 10 sjalotten, 9 stronkjes witloof, 12 aardappelen (Nicola), 100 g boter (bakboter), 50 g boter (roomboter), peper, zout, 1 peer (Conference), 200 g suiker, 2 dl water, 1 vijg (vers), 40 g peultjes, 30 g kervel, 10 g suiker, 2 g kersen (ontpit), 6 uien, 15 g boter (bakboter), 250 g suiker, 5 cl azijn, 1.5 dl wijn (rood), peper, zout, 0.25 knolselderijen, 0.2 dl room, peper, zout, nootmuskaat, 1 komkommer, 4 kwarteleitjes, 2 cl porto (rood)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-06-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies