Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

541 ravioli recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Lekker snel en makkelijk met of zonder vlees mogelijk

INGREDIENTEN

1 pakje Ravioli (verse van AH oid), /- 200gr gorgonzola (of een andere blauwe kaas), 3 bosuitjes, 2 tomaten, geraspte kaas, basilicum, peper, zout, pijnboompitten en/of olijven

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-09-2000
  •  
  •  20-30 min.

Montignac op klompen

INGREDIENTEN

12 volkoren lasagnevellen, 250 gram diepvriesspinazie, 1 ui, gesnipperd, 100 gram champignons, in kleine stukjes, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, peper en zout, Zwitserse strooikaas, 1 eiwit, losgeklopt.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-01-2005
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Ravioli met geitenkaas en radicchio

INGREDIENTEN

- 1 grote krop radicchio, , - 1 eetl. olijfolie, , - 2 tenen knoflook, gehakt, , - 400 gram verse ravioli met ricotta en spinazie (of een andere vulling met kaas), , - 30 gram gesmolten boter, , - 150 gram zachte geitenkaas, in stukjes, , - 4 eetl. verse basilicum, in reepjes, , - zout, , - versgemalen zwarte peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-04-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ravioli in de oven

INGREDIENTEN

2 pakken ravioli, 2 groene paprik's, 2 flinke uien, 1 blikje(groot)tomaten puree, 1 flesje rode wijn (1 dl nodig), 2 pakjes napolitaanse tomatensaus, 1 spaanse peper, 1 blikje 200 gram smac.,2 zakjes mozzarella kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-11-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zelf verse ravioli maken.

INGREDIENTEN

Voor het deeg: 125 gram bloem, 1 ei, 1/2 theelepel zout, 1 lepel olie, 2 eetlepels water., Voor de vulling: 2 sneden oud brood, 1 eetlepel melk, 1/2 ei, 200 gram gemengd gehakt, 1 theelepel zout, peper, nootmuskaat, 1 theelepel kerriepoeder, 1 ui, 1 liter bouillon van 1 1/2 tablet, 4 dl. pittige tomatensaus( zie bij de sauzen), 50 gram oude kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-06-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 dunne prei, 100 g champignons, 1 eetl. olie, 1 groene paprika, 1 plak salami (a 100 g), 1 l. blik ravioli (800 g), 4 takjes peterselie, 8 sprietjes bieslook, tabasco, 2 eetl. Parmezaanse kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-03-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Het maken van zelfgemaakte ravioli is wat bewerkelijk (maar ook erg leuk!), vooral wanneer je niet over handige opzetstukken op je pastamachien beschikt. Je hebt er speciale rollertjes voor, van enkele waarmee je de ravioli kussentje voor kussentje uit moet snijden tot rollertjes waarmee je er meerdere tegelijk mee kunt rollen. Je hebt ook minipasteivormpjes, die zijn ook goed geschikt voor dit werkje. Er bestaan ook vormpjes waar je je pastavel in kunt leggen, daarmee ben je een stuk minder tijd kwijt, maar zorg er eigenlijk maar gewoon voor dat je een pastamachine in huis hebt waar je een opzetstuk voor ravioli op kunt monteren. Gemak dient de luie mens. (maar eigenlijk is het met de hand maken van ravioli het allerleukst) Tip: Als de vulling te vochtig is, kun je wat bloem toevoegen. Niet teveel, anders is je vulling niet meer lekker.

INGREDIENTEN

, * 350 gr bloem, * 3 eieren, * 2 el water, * snuf zout, , Vulling:, , * 250 gr ricotta, uitgelekt, * 50 gr parmezaanse kaas,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-04-2007
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Dit recept werd bereid tijdens de Nationale Kookstudio Week 2008. Klik hier voor de andere recepten die klaar werden gemaakt bij de deelnemende kookstudio`s.

INGREDIENTEN

Pastadeeg, 500 gr bloem, Ongeveer 5 eieren (afhankelijk van de grootte), Snuf zout, , Ricotta en spinazie vulling, 225 gr verse spinazie, goed gewassen en uitgezocht, Paar klontjes boter, 100 gr ricotta, 2 eieren gesplitst, 50 gr verse, geraspte Parmezaanse kaas, Een flinke snuif versgemalen nootmuskaat, Zout en vers gemalen zwarte peper, 50 gr gesmolten boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-05-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ravioli met prei en paddestoelen

INGREDIENTEN

200 gram gemengde paddestoelen, 2 preien, 4 eetlepels gehakte verse basilicum, 1 sjalotje, 1 ei, 8 eetlepels creme fraiche, 1 dl. witte wijn, 1 eetlepel bloem en 100 gram bloem, 1 eetlepel boter, zout.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-03-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde pasta maken is leuk werk! En met de vulling kun je geweldig varieren

INGREDIENTEN

Voor het deeg: 300 gram bloem van harde tarwe, 1 tl. zout, blaadjes van 4 takjes verse tijm, zeer fijn gehakt, 1 tl. fijngemalen zeezout, 3 eieren, 1 el. olijfolie, bloem, voor de vulling: 2 el. boter of margarine, 125 gram paddestoelen, fijngehakt, 1 sjalotje, gesnipperd, 1 teen knoflook, fijngehakt, 50 gram ricottakaas, verkruimeld, 30 gram brood, verkruimeld, 30 gram parmezaanse kaas, 1 takje tijm, blaadjes geplukt

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-07-2002
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 gram bloem , -150 gram champignons , -150 gram kalfslever , -125 gram knolselderij , -100 gram witbroodkruim (wit), -75 gram Parmezaanse kaas , -3 eieren , -3 eetlepels olijfolie , -2,5 deciliter bouillon , -2 deciliter witte wijn , -2 uien , -1 snufje zout , -1 blikje tomatenpuree , -1 wortel , -1 teentje knoflook , -1 snufje peper , -1 snufje tijm , -1 snufje majoraan,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-09-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Deze "Ravioli tous nus", is geen echt pastagerecht, het gaat om gehaktballetjes met een stevige tomatensaus , bestrooid met kaas; een streekgerecht uit de "Alpes Maritimes"....EEN TOPPER !!!!

INGREDIENTEN

SAUS:, -1 grote ui (fijngesneden), -1 wortel (geschrapt en fijngesneden), -1 stengel bleekselderij (fijngesneden), -3 el fijngesneden peterselie, -blaadjes van 2 takjes verse tijm, fijngesneden, -blaadjes van 2 takjes verse dragon (fijngesneden), -2 tenen knoflook (fijngesneden), -3 sjalotten (fijn gesnipperd), -125 g varkensgehakt, -125 g kalfsgehakt, -2 el olijfolie, -4 tomaten, ontveld, ontpit en klein gesneden, -3 eetlepels tomatenpurree, -10 g boleten (1 uur geweekt in ruim water, uitgelekt en fijngesneden), -1 liter water, -zout en peper naar smaak, GEHAKTBALLETJES:, -1 flinke bos snijbiet of wilde spinazie (stelen verwijdert en het blad kleingesneden), -375 g varkensgehakt en 375 g kalfsgehakt, -100 g geraspte Gruyerekaas, -1 teen knoflook (fijngehakt), -klein bosje gehakte peterselie, -3 eieren losgeroerd, -zout en peper naar smaak, -snufje nootmuskaat, -circa 150 g bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-05-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde Pastakussentjes met tonijnsaus,het is apart, bewerkelijk en ook vegetarisch te bereiden.

INGREDIENTEN

175 gram semolano meel,2 eieren,melk,beetje olie,bloem,tonijn uit blik,basilicum,eventueel ansjovispasta.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zelfgemaakte pasta, heel makkelijk en superlekker. NB. Dit is geen eigen recept, het komt uit "the naked chef" van Jamie Oliver.

INGREDIENTEN

Voor de pasta: , - 500 gram 'harde' tarwebloem, - 5 grote, verse(!) scharreleieren, - griesmeelbloem (om mee te bestrooien), (Tip: als je meer mensen te eten krijgt maak je meer pasta door per persoon 100 gram bloem en 1 ei te rekenen), Voor het ravioli-recept: , - 1 handvol Parmezaanse kaas, fijn geraspt, - 1 flinke handvol vers basilicum, alleen de blaadjes, in stukjes gescheurd., - 12 zongedroogde tomaten, grof gehakt, - 2 bolletjes mozzarella, grof gehakt, - 10 mooie plakken prosciutto (het vet eraf gesneden) of * ontbijtspek of waar je maar zin in hebt. (* Tip: Voor vegetariers kun je dit vervangen door flinke spinazie-bladeren,(voorgekookte)wijnbladeren of plakken stevige kaas...), - olijfolie, - zout, - zwarte peper uit de molen,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-07-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 eetlepel olijf olie, 1 rode ui, 1 teen knoflook, 250 verse ravioli rosso, 100 gram gorgonzola, 300 gram spinazie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-06-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 bakken ravioli rossi (250 gr. AH huistraiteur)., 2 eetl. olijfolie., 1 zak gesneden prei., (300 gr.), 1 cup carbonara pastasaus (225 ml., AH huistraiteur), 1bekertje creme fraiche (125 ml.)1 duobak AH hamblokjes (250 gr.), 1/2 zakje gemalen kaas.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-06-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Zoveel lekkerder en eigenlijk zo makkelijk..

INGREDIENTEN

200 g. pastadeeg(100 bloem, 1 ei, zout olijfolie), 2 panga filets, 1 limoen, 2 stengel lente-ui, 2 pomodori tomaten, 2 bolletjes mozzarella, 1 ei, peper en zout

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-04-2010
  • Italiaans Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lekkere ravioli met spinazie, goedkoop, makkelijk en lekker!

INGREDIENTEN

-1 pakje ravioli, -1 zak verse spinazie, -parmezaanse kaas, -pesto, -snoeptomaatjes, -walnoten

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-01-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Wij zijn op het moment helemaal in de pasta`s. Het lekkerst is natuurlijk eigengemaakte pasta, maar niet iedereen is bereid de tijd daar voor te nemen. Tegenwoordig kun je ook redelijk goede pasta koelvers kopen. Met deze pasta ben je supersnel klaar.

INGREDIENTEN

150 gr blanke hazelnoten, 200 ml groentenfond, 200 gr mascarpone, 400 gr ravioli met paddenstoelen (funghi), 2 handen rucola, gescheurd, 4 goede, kleine tomaten

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-05-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Een simpele amuse met een goddelijke smaak!

INGREDIENTEN

- ca 30 stuks ravioli of tortelini, - 100 gram roomboter, - 20 verse salieblaadjes

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-08-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

250 ml. kookroom, 500 g. ravioli ricotta/ spinazie, 100 g. Parmezaanse kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-11-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekkere italiaanse ravioli met vulling van zalm, en tomatensaus.

INGREDIENTEN

- Moot zalm van ongeveer 300 gram, - 1 bos basilicum, - 200 gr mascarpone, - 2 eieren, - 300 gr fijn bloem, - 2 dl water, - 100 gr roomboter, - 1 dl room, - 2 tomaten, - bosje peterselie, - olijfolie, - zout en peper, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-10-1998
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ravioli met saus van spinazie, kappertjes en tomaten

INGREDIENTEN

1 ui; 2-3 knoflooktenen; 3 tomaten (pomodori); 3-5 eetlepels pijnboompitten; 3-5 eetlepels kappertjes; 1 pak (verse) ravioli met kaas vulling; ca 400 gr verse spinazie; klein stukje parmezaanse kaas. Evt Italiaanse kruiden.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-02-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 eetl. olie, 1 ui, 200 gram champignons, 1 blik ravioli (inhoud 800 gr), 100 gram kaas in plakken, oregano, peper, zout, (evt. sambal),

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-10-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker anders

INGREDIENTEN

500 gr gesneden prei, 1 bouillontablet, 300 gr ravioli, 1/8 liter creme fraiche, 1 potje carbonara- of montanarasaus (Grand'Italia) of 1 zakje kaassaus, 200-250 gr hamblokjes, 150 gr geraspte belegen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-03-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Manlief is gek op ravioli.regelmatig eten we dit dus ook en ik vind het zelf ook lekker.en met deze pasta wil ik nog wel eens experimenteren vandaar dit keer een ovenschotel lekker makkelijk en smakelijk

INGREDIENTEN

, 250 gr (verse) ravioli, 400 gr tomatenblokjes, 4 el mascarpone, 1 ui, 1 paprika, 1 el Italiaanse kruiden, snufje zout en peper, handje geraspte kaas, evt. cherrytomaatjes,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2016
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Verse (mini)-ravioli uit het koelvak (hoef je in dit geval niet voor te koken!) Dus lekker snel klaar! In plaats van de cantharellen die ik heb gebruikt  , kun je ook kastanjechampignons of witte champignons gebruiken. Ook heel lekker. De paddenstoelen en prei heb ik afgeblust met een flinke scheut cognac (mag ook vieux of bouillon zijn hoor!) en de room maakt het geheel af,

INGREDIENTEN

250 gram koelverse (mini) ravioli of tortellini, 1 middelgrote prei, 250 gram cantharellen of (kastanje)champignons, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel olijfolie, 1 borrelglas cognac of vieux (eventueel bouillon), 200 ml slagroom, peper, zout, 1/2 theelepel nootmuskaat, paar druppels tabasco, plm. 75 gram Pecorino of Parmezaanse kaas liefst aan één stuk

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Manlief is hier verzot op

INGREDIENTEN

250 gr (verse) ravioli, 400 gr tomatenblokjes, 4 el mascarpone, 1 ui, 1 paprika, 1 el Italiaanse kruiden, snufje zout en peper, handje geraspte kaas, evt. cherrytomaatjes,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-02-2017
  • Internationaal
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

100 gr ravioli of tortellini/zout/1 courgette/30 gr bpter/versgemalen peper/2 eetl citroensap/2 eetl fijngesneden salie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-09-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 g verse ravioli natuur, 250 g verse ravioli met spinazie, , Voor de saus:, 200 ml vloeibare room, 130 g gorgonzola, 1 eierdooier, 1 onbehandelde citroen, 4 el bieslook, 3 el pijnboompitten, geroosterd

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-02-2010
  •  
  •  10-20 min.

Een pastagerecht met Stoomgroenten en heerlijke pijnboompitjes.

INGREDIENTEN

Stoomgroenten van Iglo, blikje Ravioli Bolognaise, half pakje roomkaas met kruiden en wat zwarte peper, handje pijnboompitten.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-04-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

3 ons tauge., 1 pond tomaten., 1 rode paprika., 1 groene paprika., bos selderij., 3 prei., 1 pond uien., sambal., 5 teentjes knoflook., citroensap., ve-tsin, zout., peper., blik ravioli.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-09-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker vegetarisch hoofdgerecht

INGREDIENTEN

2 bakjes ravioli rosso a 250 gram, 100 gram walnoten, 3 trostomaten, 2 el olijfolie, 1 zakje panklare spinazie, 1 bakje walnotenpesto, 100 gram parmesaanse kaas.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-11-2001
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een lekkere en niet al te moeilijke ravioli

INGREDIENTEN

- 1 pak ravioli met kaasvulling, - 1 pak ravioli met vleesvulling, - 1 grote creme fraiche, - 1 kleine creme fraiche, - Gedroogde kruiden. Basilicum, bieslook en oregano, - Peper/zout, - Geraspte kaas, - Ongeveer 3 tomaten

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-06-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500 gr gesneden prei, 1 bouillontablet, 300 gr ravioli, 1/8 liter crème fraîche, 1 potje carbonara- of montanarasaus (Grand`Italia) of 1 zakje kaassaus, 200-250 gr hamblokjes, 150 gr geraspte belegen kaas, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ravioli uit blik, omgetoverd tot een maaltijd. Handig als je op de camping staat, want je hebt maar 1 pan nodig.

INGREDIENTEN

500 g gehakt*, 1 grote zak Italiaanse (of andere) roerbakgroenten, 2 literblikken ravioli in tomatensaus, geraspte kaas naar smaak, * Het gehakt kan natuurlijk weggelaten worden; in de ravioli zit ook vlees., * Dit gerecht is ook lekker met spekjes in plaats van gehakt (of met beide).

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-06-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

10 Honingtomaten®, gesneden, 1 pak Ravioli, 150 g spinazie, gesneden in dunne linten, Handje basilicumblaadjes, gesneden in dunne linten, 2 el balsamicoazijn, 2 el geroosterde pijnboompitten

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-11-2010
  •  
  •  0-10 min.

Snel pastarecept.

INGREDIENTEN

2 el olijfolie; 1 teen knoflook, gehalveerd; 800 gr ravioli; 60 gr boter in blokjes; 2 el verse peterselie (of koriander); 1/3 kop verse basilicum, fijngehakt; 2 el verse bieslook, fijngekipt.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-02-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 pakken ravioli rosso (AH huistraiteur)., 100 g. gepelde walnoten., 3 trostomaten., 2 eetl. olijfolie., 1 zak panklare spinazie (330 g.)., 1 bakje walnotenpesto (AH huistraiteur)., 100 g. geraspte parmezaanse kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker! eenvoudig, gezond en makkelijk

INGREDIENTEN

500 g ravioli, 250 g groene olijven, 1 blik tomaten, 1 ui, 2 tenen knoflook, 4 el olijfolie, 1 tl tijm, zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-02-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top