Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

676 rauwkost recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Waarom duur doen als dit ook lekker en makkelijk is bij ons favoriet op feestjes

INGREDIENTEN

Rauwkost bv. wortel-selderij(stengel)-paprika(verschillende kleuren)-retich-radijs-komkommer enz, , , voor de saus:stukje komkommer-stukje paprika-gesnipperd ui-augurkje-a'dam uitjes-zuur van bv,augurk-kruiden naar smaak en yogonaise, , ijsbergsla en peterselie voor garnering

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-02-2000
  •  
  •  10-20 min.

Rauwkostsalade met warme rode uiendressing. Gezond en heerlijk.

INGREDIENTEN

- 1 rode biet (rauw);,, - 1/2 Chinese kool;,, - half bosje platte peterselie;,, - 2 rode uien;,, - 2 eetl. donkerbruine basterdsuiker;,, - 1 dl. balsamicoazijn;,, - olijfolie;,, peper en zout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-02-2014
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Lekker en snel

INGREDIENTEN

Komkommer, groene paprika, gele paprika, ananas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-04-2000
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Lunch voor 2 personen. Bevat per persoon 240 kcal.

INGREDIENTEN

2 tortillawraps, 2 eetlepels zure room, 2 eetlepels salsa (Mexicaanse dipsaus), 100 gram rauwkost naar keuze, 20 gram geraspte belegen kaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-06-2010
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 blikjes tonijn op olie, 3 grote Roma tomaten, 6 gedroogde tomaten op olie, 8 tortilla's, 8 eetl. Heinz Sandwichspread Tonijn, 1 bakje rauwkost (naar keuze)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-04-2002
  • Mediterraan
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 blikjes tonijn op olie ( a 185 gram ), 3 grote tomaten, 6 gedroogde tomaten op olie, 8 tortilla's, 8 eetlepels heinz sandwichspread tonijn ( pot a 300 gram ), 1 bakje courgette rauwkost ( 150 gram ).,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-10-2001
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Als voorgerecht of hapje bij de borrel

INGREDIENTEN

Diverse rauwkost naar smaak. Bv. komkommer in plakjes, wortel,selderij,rettich in langwerpige reepjes, radijsjes enz., geitenkaas(Chavrine) of een stuk blauwe kaas., bekertje creme fraiche.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-01-2002
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Lunchgerecht, eiwitrijke maaltijd volgens de PpD-methode

INGREDIENTEN

Gestoomde makreel, 200 gr veldsla, 1 rode paprika, 2 lente-uitjes, 2 augurken, 3 eetl citroensap, 2 eetl sesamolie, peper, bieslook,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-01-2001
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Allerlei soorten rauwkost. Bevat per persoon 100 kcal. Dus dat zijn 200 kcal in totaal.

INGREDIENTEN

100 gram magere smeerkaas, 1 eetlepel magere yoghurt, 1 theelepel ketjap manis, 1 theelepel sambal oelek, rauwkost bijvoorbeeld:, rode paprika, gekookte boontjes, bleekselderij, komkommer, radijs, koolrabi

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-06-2010
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 klein uitje, paprika poeder, kerrie poeder, 2 theelepels ketjap manis, frites saus (of nog minder vet), scheutje water, knoflook, peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-10-1999
  •  
  •  0-10 min.

Venkel-sinaasappel rauwkost

INGREDIENTEN

- 400 gram venkel, - 2 sinaasappels, - 1 kleine ui, - 1 dl yoghurt, - 2 eetlepels citroensap, - 1 eetepel sinaasappelsap, - peper, zout

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-11-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

EEN HEERLIJK ZOMERS GERECHT

INGREDIENTEN

, , , , 4 pitabroodjes, 1 krop ijsbergsla, 3 tomaten, 0.5 komkommer, 0.5 paprika (geel), 0.5 paprika (rood), 1 ui (rood), 2 bosuitjes, 50 g fetakaas, 0.4 dl yoghurt (mager), 2 eetlepels mayonaise, 0.5 eetlepel basilicum (fijngehakt), , , ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-05-2006
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Lekker voor rest verwerking

INGREDIENTEN

Potje zilveruitjes, preitje of lenteuitje, een winterwortel, radijs, of wat je er maar door lust om te knabbelen

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-05-2002
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  0-10 min.

In de USA is dit een klassieker, men serveert er selder en kippevleugeltjes bij; proef beslist deze saus met een assortiment rauwkost!

INGREDIENTEN

DE SAUS:, -100 g roomkaas (Philadelphia), -5 cl melk, -2 th lepels sherry, -100 g Roquefort, RAUWKOST:, -1 bussel selder, -6 wortelen, -1 bosje radijsjes, -2 stronkjes witlof (ontbladerd), -1 schaaltje kerstomaten, -2 appelen (ontpit en in schijfjes)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-05-2004
  • Amerikaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

3 struiken bleekselderij * citroensap * 1 rode paprika * tomatenketchup * creme fraiche * 1 teentje knoflook * zout.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Recept volgens de leer van arts Howard Hay, ca. 75 Kcal / 325 KJ, Voor 1 - 2 personen

INGREDIENTEN

1 bosje radijzen, 1 kleine krop lollo rosso, 125 gr tauge, , Voor de saus:, 1 kleine ui, 2 theel molkosan, 1 theel kruidenzout, 1 eetl koudgeperste zonnebloemolie, , Bovendien:, 2 eetl gehakte amandelen,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2000
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 kleine worteltjes, 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika, 1 stronkje witlof, 1 komkommer, Voor de kruidendipsaus:, 125 gram kruidenroomkaas, 1-2 el melk, 1 el fijngehakte peterselie, 1 hardgekookt ei, Voor de mixed-picklesdipsaus:, 125 gram roomkaas, 1-2 el melk, 3 el mixed pickles, witte peper, Voor de chilidipsaus:, 1 kleine chilipeper, 1 lente-uitje, 125 gram roomkaas, 1-2 el melk, paprikapoeder, zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-03-2003
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 volkorenbroodje matig besmeerd met margarine; ijsbergsla; 1 tomaat; stukje komkommer; stukje rode of gele paprika; rode ui; stukjes fatakaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-09-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Een lekkere winterrauwkost met frisse Umersaus.

INGREDIENTEN

1 mooie verse winterwortel, 2 struikjes hagelwitte witlof, 1 kleine - dunne prei met veel wit, 2 dl Umer, 1 citroen, 'n paar takjes peterselie, zout en peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-03-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 rettich van ca 250g, 1 jonge komkommer van ca.250g, 2 eetl.gare gort, enkele blaadjes kropsla, , nodig voor dressing:, 2 eetl.witte wijnazijn, snufje suiker, snufje zout, versgemalen witte peper, 1 eetl.maiskiemolie, , voor garnering:, reepjes sharon, gehakte peterselie

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-07-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Voor de lijners...licht en gezond

INGREDIENTEN

-2 middelgrote appels (gewassen en afgedroogd), -150 g yoghurt, -1 eetlepeltje suiker, -6 eetlepels havervlokken

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-04-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 blikjes tonijn op olie(a 180 g), 3 grote tomaten, 6 gedroogde tomaten op olie, 8 tortilla's, 8 eetlepels Sandswichspread tonijn (pot a 300 g), 1 bakje courgetterauwkorst(150 g).

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-05-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekkere frisse salade, vol vitamientjes A en C, het beetje room kan heus geen kwaad!

INGREDIENTEN

-300 g wortelen, -sap 1 citroen, -3 zachtzure appelen, VERDER:, -2 eetlepels honing, -sap van 1 sinaasappel, -1/8 l slagroom, -1 mespunt gemberpoeder, -50 g walnoten zonder dop

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-08-2003
  • Belgisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 blikje ansjovisfilets, melk, 2 sneetjes oud witbrood, 2 teentjes knoflook, 1 1/2 dl room culinair, borrelglas witte wijn, versgemalen zwarte peper, zout, samen 400 g schoongemaakte venkel, bleekselderij, wortel, radijsjes en, bloemkoolroosjes, blikje mini-maiskolfjes, ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-04-2000
  •  
  •  > 120 min.

Kwark met rauwkost smaakt ook heerlijk op de boterham.

INGREDIENTEN

250 gr magere kwark, 5 eetl melk, 1 kleine rode paprika, 1 komkommer, 1 kleine ui, 1/2 bosje radijsjes, snuifje zout, een paar druppeltjes tabascosaus.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-06-2003
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 g satévlees, 2 bakken pofaardappelen met yoghurtknoflooksaus à 4 stuks (CêlaVíta), 1 zak boterzachte sla à 100 g (C1000), 1 bak Catalaanse rauwkost, à 400 g (C1000), ½ kuipje Javaanse pinda satésaus (Conimex),

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-08-2007
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 schouderkarbonades, 2 tl milde paprikapoeder, peper, zout, 4 el olijfolie traditioneel (C1000), 1 duobak aardappelschijfjes à 700 g (C1000), 3-4 el knoflooksaus, 1 zak veldslamix à 200 g (C1000), 1 schaal luxe Griekse rauwkost à 300 g (C1000),

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-09-2007
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

: 1 citroen - 1 eidooier - zout - 1 theelepel mosterd van Dijon - 20 cl olie - 6 eetlepels room - 2 blikjes sardienen - peper van de molen - 2 eetlepels kappertjes - bieslook - rauwkost als wortelen, witte selder, radijsjes, venkel, witloof, komkommer, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2000
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 citroen - 1 eidooier - zout - 1 theelepel mosterd van Dijon - 20 cl olie - 6 eetlepels room - 2 blikjes sardienen - peper van de molen - 2 eetlepels kappertjes - bieslook - rauwkost als wortelen, witte selder, radijsjes, venkel, witloof, komkommer, ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-03-2000
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 stengels bleekselderij, ¼ witte kool, ½ komkommer, Bosje radijs, 1 rode ui, 1 eetlepel zachte mosterd, 1 theelepel geraspte mierikswortel, 4 eetlepel yoghurtmayonaise, 4 perziken uit blik in schijfjes, 8 eetlepels gepelde walnoot, Peper/zout,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-07-2010
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Gemengde salade met pijnboompitten en kipfilet.De lievelingssalade van chef-kok Ron Schouwenburg en van mij.

INGREDIENTEN

3 ons verschillende slasoorten,2 bakjes tuinkers,1 ons pijnboompitten,2 ons gebraden kipfilet, 4 el olie,3 el frambozenazijn,peper en zout,2 sjalotten.Eventueel wat verse frambozen.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-01-2004
  • Frans
  •  0-10 min.

Een frisse rauwkostsalade

INGREDIENTEN

1 komkommer, 1 winterwortel, 1 appel, 2 augurken, mayonaise, zout en peper, paprikapoeder, 1 ei

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-04-2001
  •  
  •  10-20 min.

Montignac op klompen, lunch - vet maaltijd, Fase 1 en 2.

INGREDIENTEN

4 eieren, 200 gr (bieslook)kaas, vers geraspt, klontje boter, peper, zout, 1 grote tomaat, 2 eetl uitgelekte magere kwark, (eind fase 1 en in fase 2 kunt u ook Huttenkase gebruiken), verse bieslook, 1/4 komkommer, 1/2 paprika, 1/2 bosje radijs

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-05-2000
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 bakje C1000 satésaus kant en klaar à 371 g, 500 g soepballetjes, 1 zak C1000 verse frites, frituurolie, zout, 2 bakken C1000 wortelkomkommerrauwkost à 250 g,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-11-2008
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 middelgrote wortelen,2 appels, 50 gr. gepelde walnoten, 11/2 dl yoghurt, 3 theel. citroensap, 3 theel. suiker.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-01-2000
  •  
  •  0-10 min.

Fris stengeltje; Hoewel je deze groenten kunt verwarmen, wordt bleekselderij meestal koud gegeten. De verfrissende stengels zijn dan ook ideaal in rauwkost of als gezonde groentensnack. Je kunt ze wassen en zo eten, maar trek wel de eventuele draden eraf.Gebruik het blad om bouillon een extra kruidige smaak te geven.  

INGREDIENTEN

=1/2 Komkommer., =4 stengels Bleekselderij, =2 groene Paprika's, =250 gram wortel, geschild en grof geraspt., =1 bosje Bieslook, fijngesneden., =2-4 eetl. Dressing naar keuze., =1 pak Meergranen Pannenkoekmix., =900 ml.Melk., =3 Eieren., =1 eetl. gedroogde Oregano., =150 gram Feta of witte Kaas, verbrokkeld.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Volgens de Kensington-methode, voedingscategorie: eiwitten (E)

INGREDIENTEN

2 eetl olijfolie, 2 middelgrote rode uien, gesnipperd, 4 eetl rode wijn, 2 eetl wijnazijn, wit of rood, 1 eetl balsamicoazijn, 2 eetl sinaasappelmarmelade, zeezout en versgemalen zwarte peper, rauwkost naar keuze, bv ijsbergsla, bleekselderij, witlof en venkel., 3 soorten kaas van koeienmelk, bv cheddar, edammer en oude Goudse,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-06-2001
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 bosje radijs,- 1/2 komkommer,- 1/2 bos bospeen,- 2 el grof zout,- 4 sneetjes witbrood,- ca 100 gr rosbiefplakjes (vleeswaren).

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-09-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een lekker voorgerecht. 150 kcal

INGREDIENTEN

1 bosje radijs, 1/2 komkommer, 1/2 bos bospeen, 2 el Jozo Molenzout(pak 500gr), 4 sneetjes witbrood en 100 gr rosbiefplakjes.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-09-2004
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

300 g Leerdammer kaas., 300 g belegen boerenkaas., 1 teentje knoflook., 300 ml droge witte wijn (of groentebouillon, van tablet), 2 eetlepels maizena., 3 eetlepels slagroom., 2 eetlepels fijne kruiden (diepvries, strooibusje), (versgeraspte) nootmuskaat.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-05-2005
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top