1. Home
  2. Recepten
  3. Ratatouille Montignac

Ratatouille montignac recepten (3) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Ratatouille

INGREDIENTEN

30 ml olijfolie 3 teentjes knoflook, gemalen gedroogde perterselie 1 aubergine, in blokjes van 1cm Kaaspoeder "Formagio di pasta" 1 courgette, in plakjes zout 1 gele paprika, in stukken 1 vleestomaat, in stukken 150 gr champignons, in plakjes 1 ui, in ringen 100 gr geraspte kaas

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden C. Smeer een ovenschaal in met 1 tl olijfolie. Snijd alle groenten.

Bereidingswijze

Verhet de rest van de olijfolie in een pan. Fruit de knoflook. Voeg de peterselie en aubergine toe. Bak tot de aubergine zacht is , ongeveer 10 minuten. Verdeel de aubergine over de ovenschaal. Bestrooi met de kaas. Maak een laag met de helft van de plakjes courgette. Bestrooi de courgette met zout en vervolgens met de kaas. Maak nu een laag met de paprika en tomaat. Bestooi wederom met de kaas. Vervolgens weer een laag courgette zoals eerder. Eindig met een laag met de champignons en de ui. Bestooi de laatste laag met de geraspte kaas. Bak in de voorverwarmde oven voor ongeveer 45 minuten.

  • Montignac Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-01-2012
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Ratatouille Met Balsamico

Vegetarisch recept volgens de methode Montignac; uit: Montignac stap voor stap, de eerste zes weken. Koolhydraatmaaltijd.

INGREDIENTEN

2 aubergines, in plakken gesneden, 2 rode uien, in plakken gesneden, 2 tenen knoflook, fijngehakt, 1 theel verse tijmblaadjes of, 1 eetl gedroogde tijm, 2 courgettes, in plakken gesneden, 2 dl vetloze kippen- of groentebouillon, 2 eetl balsamico-azijn of citroensap, peper en zout, fijngehakte groene kruiden, , Voor de garnituur:, Zilvervliesrijst, gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking, Komkommer, lente-ui en citroensap naar behoefte,

  • Montignac
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-10-2000
  • Montignac
  •  60-120 min.

Ratatouille Uit De Oven

Koolhydraatmaaltijd fase I

INGREDIENTEN

600gr ontvelde tomaten, 3 groene paprika's, 1 aubergine, 1 komkommer of courgette, 2 uien, 2 teentjes knoflook, tijm en basilicum fijn geknipt, zout en peper.

  • Montignac
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-04-2000
  • Montignac
  •  30-60 min.
Nieuwste ratatouille montignac recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top