Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Ratatouille recepten (622) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Recept van een collega! Serveren met Pasta, rijst of op een stokbroodje.Zowel warm als koud erg lekker.

INGREDIENTEN

1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 1 aubergine, 1 courgette, 3 uien, 2 teentjes knoflook, 2 eetl. olijfolie, 1 eetl. balsamico azijn, evt.verse basilicum fijngehakt,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2007
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Kabeljauw met ratatouille uit de oven .

INGREDIENTEN

Ingrediënten, , 3 eetlepels olijfolie, 2 rode uien, gesnipperd, 2 tenen knoflook, fijngehakt, 1 gele paprika, in kleine stukjes, 1 courgette, in kleine blokjes, ½ eetlepel paprikapoeder, ½ eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden, 500 g kabeljauwfilet, sap van een halve citroen,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-03-2008
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Eenvoudige Ratatouille. Makkelijk te bereiden en heerlijk om te eten!

INGREDIENTEN

Olijfolie, ongeveer 4 tomaten, 1 teen knoflook, 2 uien en 2 paprikas, 1 courgette en 1 aubergine, 1/2 theelepel tijm en rozemarijn. Zout en peper naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2010
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gezond groente gerecht wat past in een gezonde levensstijl of dieet.

INGREDIENTEN

1 ui, 1 teentje knoflook, 10 tomaten, 1 rode paprika, 4 takjes tijm, 1 groene courgette, 1 aubergine, olijfolie, zout, versgemalen peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-03-2013
  • Frans
  •  30-60 min.

Mijn favorite recept. Simpel maar lekker.

INGREDIENTEN

1 ui, 1 aubergine, 1 courgette, 1 tomaat, 1 paprika, 500 gr gehakt, 1 teentje knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 2 el olie, 1/2 tl tijm, 1 tl rozemarijn, 1/2 tl bonenkruid, 1 el peterselie (fijngehakt), 1 laurierblaadje, 1/4 tl cayennepeper, 1 scheut rode wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-02-2016
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een groentengerecht voor 4 personen: Ratatouille betekent in het Provencaalse accent letterlijk 'vaak omroeren'.

INGREDIENTEN

1 aubergine, 1 dl olijfolie, 2 courgettes, 1 theelepel verse tijmblaadjes, 1 ui, 1 eetlepel gehakte peterselie, 1 rode paprika, 1 grote teen knoflook, 1 blik (400 gr) gepelde tomaten, zout, peper uit de molen

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-2005
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.

Met heel veel groenten en weinig vet, dus goed voor de vitamientjes en de lijn! Je hebt er 25 minuten werk aan, daarna suddert het in ongeveer 1 uur gaar.

INGREDIENTEN

1 ui; 1 aubergine; 1 courgette; 1 grote tomaat; 1 rode paprika; 1 groene paprika; 2 el olijfolie; 250 g rundergehakt; zout; peper; 1 teentje knoflook; 1 blik tomaatblokjes; 1 blikje tomatenpuree; Italiaanse kruiden (vers, gedroogd of uti de diepvries)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-02-2005
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een heerlijk groentegerechtje. Recept is van chef-kok Theo Harsveld. Zo heb ik ratatouille nog niet eerder geproefd.

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook gesnipperd, 1/4 ui gesnipperd, iets basilicum, thijm, rozemarijn, 1/4 aubergine in blokjes van 1x1 cm, 1/4 courgette in blokjes van 1x1 cm, 1/2 rode paprika in blokjes van 1x1 cm, 10 gram tomatenpuree, zout en peper uit de molen, iets olijfolie en eventueel wat bouillon/fond

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-04-2003
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Afslankgerecht,(300 cal p.p.)

INGREDIENTEN

1 kleine aubergine, 1 ui, = courgette, 3 tomaten, 3 eetl olijfolie, 2 thl Provengaalse kruiden, 50 gr verse roomkaas met tuinkruiden, zout en versgemalen peper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-06-1999
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Ratatouille met kipgehakt

INGREDIENTEN

Per persoon 1 ons kipgehakt (verkrijgbaar bij de poelier), 1 courgette, 1 rode en 1 groene paprika, bakje champignons, 1 aubergine, 2 tomaten., gehaktkruiden, ketjap, 1 ui, 1 teentje knoflook., Rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-07-2002
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vegetarische variant

INGREDIENTEN

1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 bakje cherrytomaatjes, 15 gram verse basilicum, 150 gram feta, 2 eetlepels olijfolie, 1 zakje ratatouillemix (400 gram), 2 eetlepels rode pesto, zout, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-06-1999
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker Zuid Frans groentegerecht; geschikt gemaakt voor het Atkinsdieet

INGREDIENTEN

1 teen knoflook, 2 bosuitjes, 1 mini courgette, 1/3 aubergine, bleekselderij, 50 ml tomaten-groentesap, scheutje madeira (optioneel), scheutje wijn (optioneel), Provencaalse kruiden (of Italiaanse kruiden), cayennepeper, paprikapoeder, paar blaadjes verse basilicum,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-05-2003
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Lekker Zuid-Frans gerecht, geleerd van mama. Ook lekker voor de lunch.

INGREDIENTEN

* 800 Gram magere varkensvlees, in blokjes gesneden, * 1 Grote ui, gehakt, * 3 Tenen knoflook, fijngehakt, * 1 Grote Aubergine, in blokjes, * 2 Grote Courgettes, in blokjes, * 3 Grote rijpe tomaten, in blokjes, * 400 Gram Champignons, in plakjes, * 4 Aardappelen, in blokjes, * 1 Rode Paprika, * 1 Takje verse Rozemarijn, * 1 Eetlepel Thijm, * Zout en peper, * Zure room, * Goede Olijfolie *

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-01-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een van de vele variaties

INGREDIENTEN

1 courgette, 1 ui(flink), 1 rode paprika, 2 tomaten, 1 el tomatenpuree, 2 teentjes knoflook, 2 a 3 tl provencaalse kruiden, zout, peper(molen), 2 tl olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-11-2000
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  20-30 min.

Frans gerecht met varkensvlees en veel gezonde groenten

INGREDIENTEN

Hamlapje van 200 gram, 2 teentjes knoflook, 1 ui, 2 eetlepels olie, 1 uabergine, 1 paprika, 1 courgette, zout, peper, basilicum, 2 vleestomaten

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-09-1999
  • Frans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

, 1 rode paprika, 1 aubergine, 1 courgette, 250 gram tomaten, 3 sjalotjes, 3 eetlepels olijfolie, 1/2 eetlepel rode wijnazijn, 1/2 theelepel suiker, 1 theelepel gedroogde Provencaalse kruiden, zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-09-2007
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 middelgrote aubergine - 4 eetlepels olijfolie - 1 grote ui in ringen - 3 teentjes zeer fijn gesneden knoflook - 1 grote rode paprika - 2 courgettes - 675 gram rijpe tomaten - 1 theelepel gedroogde herbes de Provence - zout en peper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2004
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 middelgrote courgettes - 1 grote aubergine - grof keukenzout - 1 middelgrote rode paprika - 1 middelgrote gele paprika - 1 middelgrote groene paprika - 60 ml olijfolie - 1 middelgrote grof gehakte ui - 2 teentjes geplette knoflook - 6 grote pruimtomaten - 1/4 kop verse basilicumblaadjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-09-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Lekker, vega en gezond!

INGREDIENTEN

1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 bakje cherrytomaatjes, een handje verse basilicum, 150 gram feta, 2 el olijfolie, 1 zak ratatouillemix (400 gram, AH), 2 el rode pesto, zout en peper, 150 gram (volkoren)pasta of volkorenrijst

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-05-2003
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 aubergine, 2 uien, 1 teentje knoflook, 1 groene paprika, 1 struik bleekselderij, 6 takjes selderij, 2 vleestomaten, 2 eetl. olijfolie, 1 theel. dragon, ? glas witte wijn, zout, zwarte peper, 1 snufje tijm.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-06-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 kleine pompoentjes - 4 paprika's - 400 gram bospaddestoelen, of gekochte oesterzwammen - 1 grote ui - 400 gram peren - 1 dl. olie -, 3 aubergines - 400 gram tomaten - 2 teentjes knoflook - takje tijm -, peterselie - zout en peper naar smaak, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-09-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Voor de lijners: 300 kCal. per persoon. Gebruikt in dit recept zijn: aubergines, tomaten en courgettes vermengd met roomkaas

INGREDIENTEN

1 kleine aubergine, in blokjes, 1 ui, fijn gesneden, 1/2 courgette, in blokjes, 3 tomaten, ontveld en harde kern verwijderd, , 3 el olijfolie, 2 tl Provencaalse kruiden, 50 gr verse roomkaas met tuinkruiden, zout en versgemalen peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

(300 cal p.p.) van "vifke"

INGREDIENTEN

1 kleine aubergine, 1 ui, ? courgette, 3 tomaten, 3 eetl olijfolie, 2 thl Provencaalse kruiden, 50 gr verse roomkaas met tuinkruiden, zout en versgemalen peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-04-2002
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gezond en lekker!

INGREDIENTEN

250 g courgettes, 500 g tomaten, 2 uien, 1 aubergine, 1 paprika, 2 teentjes knoflook, laurierblaadjes, tijm, olijfolie, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2016
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 KLEINE POMPOENTJES 4 PAPRIKA'S 400 G. BOSPADDESTOELEN, (of gekochte oesterzwammen) 1 GROTE UI 400 G. PEREN 1 DL. OLIE, 3 AUBERGINES 400 G. TOMATEN TEENTJES KNOFLOOK TAKJE TIJM, PETERSELIE ZOUT, PEPER NAAR SMAAK.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-09-2004
  •  
  •  60-120 min.

Lekker groente gerecht wat het lekkerst is als je het ruim van te voren maakt.

INGREDIENTEN

Olijfolie, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 1 aubergine, 1 courgette, blik gepelde tomaten, pak tomatensap, peper, zout, italiaanse of provenciaalse kruiden,2 laurierblaadjes, olijfolie.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-11-1999
  • Frans
  •  60-120 min.

Frans gekruid groentengerecht, met paprika, courgette en aubergine.

INGREDIENTEN

1 grote aubergine, 1 grote courgette, 1 knoflookteen, 1 grote ui, 1 rode paprika, olijfolie, 1 bouquet garni (thijm, peterselie, laurier), zout, peper, 1 glas droge witte wijn, 50 gram ontpitte zwarte olijven.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-01-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Bevat per persoon 554 kj/134 kcal, 3 g eitwit, 10 gram vet, 8 g koolh

INGREDIENTEN

1 courgette, 1 aubergine, 1 rode en/of groene paprika, 2 vleestomaten, 1 grote ui, 1 knoflook teentje, 4 eetl. (olijf)olie, anderhalf theel. verse tijm of halve theel. gedroogde tijm, zout, versgemale peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-03-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een zomers gerecht uit warme streken

INGREDIENTEN

1 grote aubergine (ca. 250 gr.)-1 courgette (ca 300 gr.)-2 rode uien of 10 sjalotjes-1 grote rode paprika- 1 grote groene paprika-ongeveer 500 gr. tomaten-1 dl olijfolie-2 teentjes knoflook-200 gr.champignons-2 theel. tijm-zout-peper-2 theel. basilicum- 4 dikke plakken entrectte.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-06-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Het Franse groentegerecht

INGREDIENTEN

1 courgette, 1 aubergine, 1 rode en/of 1 groene paprika, 1-2 tomaten, 1 ui, 1 knoflookteen, 4 el. olijfolie, 1-2 takjes tijm of een mespunt gedroogde tijm, zout, peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2003
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Lekker en gezond

INGREDIENTEN

500 gram rundergehakt, 4 uien, 2 rode en 2 groene paprika's, 2 courgettes, 2 teentjes knoflook, 2 preien, 5 tomaten of 3 vleestomaten, peper, zout, tijm, 75 gram boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-03-2017
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijke groentenschotel met een mediterraans tintje

INGREDIENTEN

* 250 gram aubergine, in blokjes, * 80 ml olijfolie, * 250 gram courgette, in dikke plakken, * 2 uien, in halve ringen, * 2 kleine teentjes knoflook, uitgeperst, * 1 rode paprika, in blokjes, * 1 groene paprika, in blokjes, * 500 gram rijpe tomaten, in blokjes, * 1 kop verse gehakte peterselie,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-07-2005
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

INGREDIENTEN

1 kleine courgette, 1 kleine aubergine, 1 rode of gele paprika, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 vleestomaat, 3 eetl olijfolie, 1 afgestreken theel Provencaalse kruiden, ca 10 zwarte olijven, zout en versgemalen peper,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-06-2002
  • Bijgerecht
  •  60-120 min.

Een Frans gerecht dat ook veel in Italie wordt gegeten. Het wordt warm of koud opgediend.

INGREDIENTEN

- 1 aubergine van 400-500 gr., - zout, - 4 eetlepels olijfolie of andere olie, - 2 middelgrote gesnipperde uien, - 1 gepeld teentje knoflook, - 2 middelgrote courgettes, - peper uit de molen, - 1 mespunt tijmpoeder of gedroogde, oreganoblaadjes, - 1 mespunt gemalen laurierblad(daoen, salampoeder), - 4 gepelde vleestomaten, - suiker, - strooi-aroma

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-04-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit is een heel lekker zuiders gerechtje,heel vitaminnerijk door alle groenten.We hebben hier gekookte ham genomen omdat dit een mager vlees is, kan ook gerust met gehakt gemaakt worden

INGREDIENTEN

~~ingrediten: ajuin,selder,courgette,paprika's,auberginne,verse tomaten, look,aardappelen,gekookte ham,pastasaus, gemalen kaas en parmesaan,

  •  …
  •  
  • Geplaatst op02-04-2014
  •  
  •  

Mediterrane stoofschotel van gemengde groenten

INGREDIENTEN

1 aubergine, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 tomaat, 1 courgette, in plakjes, 1 rode paprika, zonder zaadjes, in plakjes, 115 g paddestoelen, in plakjes, 1 tl tomatenpuree, snufje tijm, snufje rozemarijn, snufje marjolein, zwarte peper, zout, 2 el olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-07-2000
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Slankgerecht

INGREDIENTEN

1 paprika, 150 aubergine, 150 gr courgette, 2 tomaten, 50 gr ui, kl teentje knoflook, 1 el olijfolie, paar takjes peterselie, selderij en tijm, paar naaldjes rozemarijn, weinig oregano, peper, zout, 1 el geraspte parmezaanse kaas

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-01-2000
  • Frans
  •  10-20 min.

Smaakvol gerecht, lekker bij pasta of rijst

INGREDIENTEN

1 ratatouillepakket (of 1 aubergine, 1 courgette, 1 kleine rode en 1 kleine groene paprika, 1 tomaat, 1 ui, een teentje knoflook en wat tijm), 250 g rundergehakt, 1 blik tomatenblokjes, 2 verse tomaten (extra!), olijfolie, zout, peper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kcal 84 pp

INGREDIENTEN

2 aubergines, zout, 4 kleine cougettes, 4 el olijfolie, 2 grote uien, 1groene paprika, 1rode paprika, 2 el gehakte basilicum, 1 grote knoflookteen uit de knijper, 1 literblik gepelde tpmaten, zout peper uit de molen, 1 1/2 droge witte wijn

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-1999
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 knoflookbol, 6 sjalotjes, 1 prei, 1 takje selderij, 3 grote uien, 1 kg. courgettes, 1 kg. aubergines, 4 rode paprika's, 1 kg. tomaten, tijm, laurier, rozemarijn, peterselie (of een zakje verse provencaalse kruiden), versgemalen peper, zout, 4 eetl. olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-06-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Ratatouille

Ratatouille

Het Frans gerecht ratatouille is erg populair in het Zuid-Franse gebied de Provence. Het is een gerecht dat bestaat uit gestoofde groenten. Ratatouille is gezond, omdat het een gerecht is bestaande uit groenten. Het is dan ook een typisch montignacgerecht. Je maakt een ratatouille met als ingrediënten een courgette, tomaat, uit, aubergine en knoflook. Het wordt gegeten in combinatie met een stokbrood of met polenta. Je kunt het gerecht overigens op verschillende manieren bereiden, dus er is niet één vaste werkwijze. Hieronder zie je een aantal recepten voor het maken van een lekkere ratatouille. Kies jouw favoriete recept uit en maak deze!

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top