Gesmolten Kaaspasta met Gegrilde Kip & Groenten
HEEEEEEEEEEEERLIJK recept van Ramon Beuk!! Van de week gezien op teevee, vanavond gemaakt en het komt beslist vaker op tafel. Penne in een sausje van gesmolten kaas met gegrilde kipfilet en gegrilde groenten. Het was superlekker!!! Thank you Ramon.
, 2 kipfilets, 150 gram champignons, 1 rode paprika, 1 el fijngehakte basilicum, 1 fijngesneden rode peper, 1 tl suiker, 1 el limoensap, 150 gram pasta (penne, fusilli), 1 dl kookroom, 75 gram pittige, geraspte kaas, olijfolie,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-11-2004Hoofdgerecht20-30 min.
Brownies met walnoten van Ramon Beuk
Ramon Beuk is een van de leukste tv-koks (naast Jamie Oliver) en hij heeft vaak lekkere recepten, zoals deze Brownies met WALNOTEN!!
Voor 20 Brownies100 gram pure chocolade, 125 gram zachte boter, 150 gram donkerbruine basterdsuiker, 2 eieren, 1 tl vanille essence, 100 gram bloem, 1 tl bakpoeder, zout, 150 gram gedopte walnoten, boter om de vorm mee in te vetten (of bakpapier om in de vorm te leggen),
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-10-2004Amerikaans30-60 min.
Lof-ham-kaas van Ramon Beuk
Witlof met ham en kaas uit de oven staat hoog op het lijstje van Hollandse keukenklassiekers. Maar om witlof nu iedere keer op deze manier te bereiden is een beetje saai. Vandaag bereiden we daarom een variatie op de klassieker: we gebruiken dezelfde ingrediënten, maar trekken een andere bereidingstechniek uit de kast. Er zijn meer wegen die naar witlof ham-kaas leiden!
4 karbonades, 6 stronken witlof, 100 gr achterham, 1/2 dl room, 100 gr geraspte kaas, 1 eetlepel verse rozemarijn, olie
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-11-2006Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
ramon beuk jonge eend met knolselderijpuree
1 jonge eend, 2 dl witte wijn, olijfolie, 1 l. kippenbouillon, 2 dl room, 50 gr.roomboter in blokjes, 8 plakken ontbijtspek, , -, 1 knolselderij, 1 ui, 1 teentje knoflook, sap van een 1/2 citroen schil bewaren voor raspen, 1/2 citroen in schijfjes, 2 el verse basillicum, peper en zout,
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op12-11-201160-120 min.
"Kroepoek Tonijn" van Ramon Beuk (Risotto)
Heerlijk Recept van Ramon Beuk. ~~Eigenlijk is risotto gek spul. Bij de meeste rijstsoorten, pasta en aardappels doen we ons best om te zorgen dat het niet plakkerig wordt, terwijl dat bij een goede risotto juist de bedoeling is. Deze Italiaanse rijstsoort staat bekend om zijn grote absorberende werking: De ronde Arborio korrels nemen maar liefst vier keer hun gewicht in vocht op.
, 2 verse tonijnsteaks, , 1 eiwit, , 2 handenvol cassavechips, , ½ ui, , 200 g risotto, , 6 dl kippenbouillon, , 150 g verse spinazie, , 50 g verse Parmezaanse kaas, , ½ dl room
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-04-2015Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Kip op appel en stroop
Eigenlijk is dit recept van Ramon Beuk een voorgerecht voor 4 personen, maar het is zo lekker dat ik er een hoofdgerecht van heb gemaakt.
2 kipfilets, 1 ui, 2 Granny Smiths, 6 steranijs, 5 el appelstroop, 1 tl kaneel
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-04-2009Nederlands Hoofdgerecht0-10 min.
Gegrilde asperges omwikkeld met spek.
Een lekker hapje van Ramon Beuk.
1 bosje groene asperges, 100 gram ontbijtspek, 6 blaadjes basilicum, 3 el olijolie.
- Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-01-2007Nederlands Voorgerecht0-10 min.
Salami pasta, tomaat, spinazie en mozzarella
Een makkelijk recept waar je weinig aan toe moet voegen.
250 gram cherrytomaten, 20 zwarte olijven, 1 bos basilicum, grofgehakt, peper/zout, 2 el olijfolie, 1 mozzarellabol, in plakken gesneden, 2 el olijfolie, 10 plakken salami, 300 g dunne lintpasta, gekookt, 150 g spinazie, 3 el Parmezaanse kaas, grofgeraspt, 2 el basilicum, grofgehakt,
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op31-07-2011Italiaans Hoofdgerecht0-10 min.
Hollandse Pot
4 ongepaneerde schnitzels, 4 middelgrote, aardappelen, 4 tenen knoflook, 2 eidooiers, 1 kilo wilde spinazie, 2 sjalotten, 6 el sojasaus, olijfolie
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-03-2006Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Kip met kommers
12 drumsticks, 2 komkommers, 2 tenen knoflook, 1/2 dl. zoete ketjap, 1 dl water, 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels gehakte koriander, 6 eetlepels olie
- …
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-01-200610-20 min.
Gestoofde sucade
Gestoofde sucade met scherpe mosterd en rucolastampot. Recept van Ramon Beuk. (met foto)
500 gram sucade? liter runderbouillon2 sjalotjes2 tenen knoflook2? lepel (een half blikje) tomatenpuree300/350 gram rucola450/500 gram aardappels1 rode peper0,8 dl slagroom0,25 dl. olijfolie1 eetlepel truffelolie? eetlepel scherpe mosterd1 eetlepel gehakte koriander
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op13-01-2004Internationaal Hoofdgerecht> 120 min.
Boontjesgehakt
400 gr rundergehakt, 1 ui, 1 bouillonblokje, 400 gr haricots verts, 50 gr pijnboompitten, 2 eieren, 2dl room, olijfolie
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-01-200630-60 min.
Zalmeitjes
6 eieren, 300 g gerookte zalmplakken, 200 g peulen, 1 ui, 1/2 dl witte wijn, 1/2 dl room (Finesse 0% vet), 4 aardappelen, 1 tl mosterd, olijfolie
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-03-2006Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Gegrilde ananas met sabayon van witte chocolade
Wijntip: 2012 Sainte-Croix-du-Mont 'Château Dorléac'
1 ananas, 3 el olijfolie, 120 g witte chocolade, 3 eieren, 2 el suiker, 1 dl Prosecco
- Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-03-2014Nagerecht10-20 min.
Beenham met jonge groenten en schuimende Proseccosaus
Wijntip: 2012 Pinot Noir d'Alsace
650 g beenham, 2 dl olijfolie, 200 g sperziebonen, 8 bospenen, 2 preien, 1 dl Prosecco, 100 g boter, Peper en zout
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-03-2014Hoofdgerecht30-60 min.
Schnitzel met peultjesrijst
Met brie gevulde schnitzel met peultjesrijst en romige saus
2 (ongepaneerde) scnitzels, gerookte ontbijtspek, brie, kappertjes, rode wijn, kippenbouillon, zure room, mosterd, rijst, peultjes, olijfolie, peper
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-01-2005Hoofdgerecht20-30 min.
Bonbons van witte chocolade met lentehagel
Lekker bij een High Tea of een Paasbrunch!
250 g witte chocolade, 1 el suiker, 125 g boter, 150 ml slagroom, 50 g suiker, Twinkelz lentehagel, Plastic folie
- …
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-03-201410-20 min.
Hartige banketletter met groenten uit de oven
Een recept van Ramon Beuk, 1 van mijn favoriete televisiekoks! Zeker in deze tijd van het jaar lijkt me dit recept erg toepasselijk!
Voor de gehaktletter:, 6 plakken bladerdeeg, 1 eidooier, 300 g rundergehakt, 2 el verse oregano, zonder takjes, 1teentje knoflook, geperst, 100 gram pistachenoten, fijngehakt, zout, 1 el cayennepeper, 2 eierdooiers, Voor de groenten uit de oven:, 2 rode paprika?s, 4 gekookte aardappelen, in partjes, 5 tomaten, 20 zwarte olijven, zout/peper, 3 el olijfolie, ,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-11-2004Multi-cultureel Hoofdgerecht30-60 min.
Mediterraans brood
Lekker voor Pasen!
1 pak mix voor volkorenbrood, 3 bollen mozzarella, 200 g salami, 100 g Grana Padano kaas, 1 potje pesto, 4 el olijfolie, Blaadjes verse basilicum, Keukenmachine, Plastic folie
- Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op27-03-2014Bijgerecht60-120 min.
Hangop met bloedende aardbeien
Wijntip: 2012 Sainte-Croix-du-Mont 'Château Dorléac'
1 l yoghurt, 1 kg aardbeien, 3 el suiker, Plastic folie
- …
- Geplaatst op24-03-2014
Gevulde eieren met schuimende saus en kaas
Wijntip: NV Crémant d'Alsace Brut
5 eieren, 1 sjalot, 2 teentjes knoflook, 3 el olijfolie, 50 g Grana Padano, 4 el slagroom + 1 dl slagroom, 2 el gehakte bieslook, Peper en zout, 1 dl witte wijn, 50 g boter
- …
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-03-201410-20 min.

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »