22 ramenas recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

600 gr stooflappen, grote ui, 1 bol chinese knoflook, 1 rode peper of madame jeannet, 2 steranijs, 1 ramenas of retich, vier tomaten,20 cl cocosmelk en een glaasje cognac.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-08-2009
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

'Lobak' is ramenas (een grote soort radijs)

INGREDIENTEN

, , > ? kg ramenas, , > 4 el azijn, , > 2 sjalotten, , > 1 lombok, , > 1 el suiker, , > zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-07-2002
  • Indonesisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 gekookte bieten, 1 dl. room, 1 eetl. sterke mosterd, sap van 1 citroen, ½ ramenas, 3 eieren

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-06-2009
  • Pools
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 gekookte bieten, 1 dl room, 1 eetlepel sterke mosterd, het sap van 1 citroen, 1/2 ramenas, 3 eieren.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-03-2002
  • Pools
  •  20-30 min.

(zelfs mijn broertje is hier verzot op!!)

INGREDIENTEN

1/4 rode en witte kool, 3 wortelen, 1 snede salami van 1cm, 1/2 snede jonge kaas van 1 cm, mayonaise, 4cm ramenas, zout, peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-10-2000
  • Belgisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 dl kippebouillon (of water), 2 el sojasaus, 1 1/2 cm verse geschilde gember, 100 gr integrale zilverrijst, boter, 10 cm witte ramenas, 4 lampionkersjes,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-04-2002
  • Thais Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 ei, 1/4l blikje mandarijntjes, 1/4 ramenas, 2 1/2 el mayonaise, 1/2 el dille(diepvries), selderijzout, 2 tl citroensap, 4 plakken gerookte zalm

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-11-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

~ 2 dl kippenbouillon (of water), , ~ 2 el sojasaus, , ~ 1? cm verse geschilde gember, , ~ 100 g integrale zilverrijst, , ~ boter, , ~ 10 cm witte ramenas, , ~ 4 lampionkersjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-01-2004
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 ganzebillen, 1 grote sjalot, 1/2 l bouillon van gans, 100 gr vet van gans, 1 laurierblad, 1 twijgje tijm, 1 kweekpeer, 1 Ramenas, 10 kleine uien,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-05-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 stukje rettich of radijs of ramenas, 1/2 eetlepel mayonaise, 1/2 eetlepel yoghurt, 1/2 eetlepel mierikswortel (uit een potje), 1 volkoren broodje, 1 plakje gekookte (York)ham, 1 eetlepel bieslook

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-01-2004
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Dipgroenten vormen een ongedwongen voorgerecht. De dipsausjes kunnen vooraf worden klaargemaakt, de hoeveelheden verveelvoudigd.

INGREDIENTEN

Notendip:, 100 gram schimmelkaas, 4 el melk, 2 el creme fraiche, 50 gram gepelde hazelnoten, 2 el citroensap, een stukje onbespoten citroenschil, zout, witte peper, Yoghurtremouladesaus:, 1 ei, 1 el citroensap, 1 mespuntje korrelige mosterd, zout, cayennepeper, 1/8 l olie, 150 gram magere yoghurt, 1 bosui, 1 augurt in het zuur, 1 el kappertjes, Kwarkdip:, 150 gram magere kwark, 3 el slagroom, 1 el melk, 50 gram ramenas, 1 teentje knoflook, 1/4 pakje gemengde tuinkruiden (diepvries), zout, witte peper, snufje suiker, Dipgroenten:, 750 gram wortels, koolrabi, komkommer, paprika's en courgettes, gemengd, 4 champignons

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-04-2002
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Dit gerecht is uitgesproken Japans. Niettemin behoort het tot een van de meest populaire gerechten in de westelijke wereld.

INGREDIENTEN

4 moten Noorse zalm, elk ca. 175 gram, 1 eetl/ limoen- of citroensap, 2 eetl. (arachide- of zonnebloem)olie, 1/2 dl sake of mirin (= sake voor keukengebruik) eventueel te vervangen door droge sherry (fino), 1 dl Japanse sojasaus (Kikkoman), 2 theel. witte basterdsuiker, 2 eetl. sesamolie, 2 bosjes waterkers, 1 1/2 eetl. (arachide- of zonnebloem)olie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-07-2003
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tussenmaaltijd voor 4 personen; 103 Kcal / 431 KJ, 5 gr E, 2 gr V, 5 mg Chol, 16 gr Kh p.p.

Bereidingstijd: 20 minuten

INGREDIENTEN

50 gr magere verse kaas, 30 gr magere kwark, een snufje zeezout, vers gemalen peper, 2 kleine tomaten (120 gr), 40 gr komkommer, 40 gr ramenas, vers basilicum, 1/4 theel appelazijn, 2 takjes dille, 1/4 theel mosterd, 1/4 bosje bieslook, 1/4 theel koudgeperste zonnebloemolie, 4 sneetjes rogge-kruidenbrood (120 gr),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-07-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Een heerlijk voorgerecht tijdens een slank dineetje

INGREDIENTEN

Beursje van gerookte zalm, , 4 personen, ?ramenas,8 koffielepels ijskoude light room(15% vet),200 gr. Kwark(20%)8 koffielepels bieslook gehakt,peper en zout,250 gr,gerookte zalm,8 takjes bieslook,4 slabladeren.., , ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2003
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 g aardappelen van gelijke grootte, 100 g kerstomaatjes, 1/2 bosje radijs, 100 g mosterdcervelaat_aan een stukje, 2 bosuitjes, 1/2 bakje champignons, 1 eetlepel boter, 1 dl kruidenbouillon, 1 eetlepel azijn, versgemalen peper, zout, 3 eetlepels kruidenolie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-07-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.



Tempura is een klassiek Japans frituurgerecht.

INGREDIENTEN

12 scampi's, gepeld, van darm ontdaan en platgedrukt * 8 stukjes ontvelde wijting of koolvis * 8 kleine broccolibloemen * 8 schijfjes pompoen of wortel * 8 geblancheerde princessebonen * 8 shii-take., Dipsaus : 4dl water * 1dl mirin * 1dl soja * 10g bonitovlokken * 1 gemberwortel * 1 ramenas., Beslag : 2dl water * 1dl bloem * 1 ei

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-2001
  • Japans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Japans frituurgerecht

INGREDIENTEN

12 scampi,gepeld,van darm ontdaan en platgedrukt, 8 stukjes ontvelde wijting of koolvis,8kleine broccolibloemen,8schijfjes pompoen of wortel,8 shiitake of champignons, Dipsaus:, 4 dl water,1 dl mirin*,1 dl soja, 10gr bonitovlokken**,1 gemberwortel,1 ramenas, Beslag: 2 dl water,1 dl bloem, 1 ei, *Mirin is gezoete rijstwijn, ** Bonitovlokken zijn gemaakt van gedroogde katsuo(een lid van de tonijnfamillie)

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-09-2000
  • Japans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Met waterkersboter maak je de smakelijkste sandwiches die je kunt presenteren bij een borrel bij de open haard en die het bij een brunch of een koude lunch ook heel goed doen. Maak je de sandwiches kleiner en snijd je de sandwiches diagonaal door dan levert dat je lekkere amuses op die bij een aperitief goed smaken.

INGREDIENTEN

, 100 gram waterkers, - 175 gram boter (op kamertemperatuur), - 2 eetl. creme frache, - zout, - witte peper uit de molen, - enkele druppels limoen of citroensap, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2001
  •  
  •  20-30 min.

Japanese salade als voorgerecht of als vitamine-rijk gerechtje bij de lunch

INGREDIENTEN

1 komkommer (raspen met de schil eraan), -2 wortelen (schillen en raspen), -1 grote ramanas (schillen en raspen), -zout, -125 g verse champignons (schijfjes), -300 g gepelde scampi's, -1 eetlepel gehakte peterselie, -1 eetlepel gehakte borage (komkommerkruid), -1 eetlepel gehakte dille, DRESSING:, -2 eieren, -zout en een snuifje suiker, -60 g gesmolten boter, -2 eetlepels wijnazijn, -1 th lepel paprikapoeder, Garnering:, -1 perzik; 1 mandarijn en 1/2 sinaasappel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-2002
  • Japans
  •  30-60 min.

Deze bonte salade met een pittige dressing is een vitamiene-rijk voorgerecht uit het verre Japan

INGREDIENTEN

-1 komkommer, -2 wortelen, -1 grote ramanas, -zout, -125 g verse champignons, -300 g grote garnalen (gekookt), -1 eetlepel gehakte peterselie, -1 eetlepel gehakte borage (komkommerkruid), -1 eetlepel gehakte dille, Voor de dressing:, -2 eieren, -zout, -snuifje suiker, -60 g gesmolten boter, -2 eetlepels wijnazijn, -1 th lepel paprikapoeder (edelzoet), Voor de garnering:, -1 perzik, -1 mandarijn, -1/2 sinaasappel

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-07-2002
  • Japans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Heeft u een restje stamppot zuurkool? Dan is dit uw recept!

INGREDIENTEN

6 Kipfilets, 500g stamppot zuurkool, 100g bloem, 2 eieren, 300ml demi-glacesaus, 600g winterramenas (zwarte raap), 1el. grove mosterd, zout&peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2012
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een eenvoudig en smakelijk gerecht.

INGREDIENTEN

Groentenmix:, + 12 gewone oranje wortels, + 4 gele wortels, + 8 kleine ronde Parijse worteltjes, + 2 rapen, + 200 gr. knolselderij, + 2 zote uien, + 4 sjalotten, + 4 tenen knoflook, + 20 kerstomaatjes, + 12 radijzen, + 2 kleine ramenassen, + 200 gr. rode bieten, + 24 amandelen, + 4 takjes dille, + 4 takjes verbena, + 8 tl suiker, + 4 el balsamico azijn, + 140 gr. zoute boter, + 4 el zoute boter, + 40 el warm water, , Uiensaus:, + 400 ml. water, + 400 gr. boter, + 4 zoete uien, + 4 snufjes zout, , Peterseliesaus, + 400 ml water, + 400 gr. boter, + 2 takjes peterselie, + 4 snufjes zout, + enkele druppels citroensap, , Auberginbedip:, + 4 aubergines (a 100 gr./st), + 4 el hazelnootolie, + 4 kl gember (fijngesneden), + 4 snufjes zout, , Couscous:, + 200 gr. coucous, + 2 kl arganolie, + 25 gr. zoute boter, + 4 snufjes zout, + 4 el olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De pan heeft een doorsnede van 20 cm.

van 74,9
Alleen vandaag 64,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies