44 ragout rundvlees recepten

Een toppertje voor smulpapen,

De heerlijke, pure smaak van rundvlees komt in deze ragout prachtig tot
uiting door de heerlijke marinade.
Het lijkt erg veel werk, maar dat is het niet !

INGREDIENTEN

1 kg sukade-, rib-, stoof- of braadvlees in stukken van 3 cm gesneden., 2? dl rode wijn,, 6 tenen knoflook (gehalveerd),, 2 blaadjes laurier,, takje tijm en rozemarijn,, 1 theelepel gekneusde zwarte peperkorrels,, 10 gekneusde korianderzaadjes,, 10 blaadjes munt,, 10 blaadjes basilicum, 5 jeneverbessen., 50 g. boter, 150 g. mager gerookte spekblokjes, 1 fijn gesneden teentje knoflook, 300 g. uien, bloem, port, 1 dl water met bouillon (half blokje)., 1 dl slagroom, 2 el bessenjam

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op28-05-2006
  •  …
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

60 gram boter, 60 gram gezeefde bloem, 400 a 500 gram bouillon. (van een blokje of een pot met kip of rundvlees), zout, peper, kerriepoeder, paprikapoeder, bakje champignons. Je kan de hoeveelheid aanpassen naar eigen keuze.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Voor dit recept doe ik altijd maar wat, de hoeveelheden liggen eraan met hoeveel mensen ik samen eet.

INGREDIENTEN

(restjes) vlees of kip, olijfolie, bakje champignons, zakje fijne soepgroente, bloem, bouillonblokje(s), kerriepoeder, ketjap manis, water

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-02-2012
  • Wereld
  •  10-20 min.

Ragout van rundvlees en kalfsgehakt

INGREDIENTEN

200 gram magere runderlapjes, 100 - 150 gram kalfsgehakt, zout, peterselie (half bosje, bij voorkeur geen krul-), uitje, 1 tomaat, rode wijn, kerrie (bij voorkeur Hot Madras), bindmiddel, boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Deze ragout is van eigen hand. Als u de ragout iets steviger maakt, dan kunt u van deze ragout zelf uw eigen kroketten maken.

INGREDIENTEN

500 gram rundvlees,(sucade) 25 gram boter, 1 ui, peper en zout, 1 theelepel kerrie, bloem naar gelang de dikte van de roux, 1 theelepel nootmuskaat, eventueel kunt u voor de smaak wat aroma toevoegen.

  •  Voorgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op14-01-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

250 gram champignons uit blik * 2 eetlepels boter * 2 eetlepels bloem * 1 eetlepel tomatenpuree * mespuntje kruidnagelpoeder * mespuntje paprikapoeder * 1 kopje melk * 250 gram kleingesneden gaar rundvlees * 1 dl room.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke vers gemaakte volle runder ragout, ook lekker met rijst.

INGREDIENTEN

700 gram dikke riblappen, 2 tot 3 grote uien, bos verse peterselie, 2 laurirblaadjes, 2 boulionblokjes, patent tarwe bloem

  •  Voorgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op20-11-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  120 min. <

Timorese Ragout

INGREDIENTEN

, ? 250 g rundvlees, gaargekookt, ? ? liter bouillon, ? 30 g boter, ? 2 el azijn, ? zout, ? peper, ? nootmuskaat, ? 2 grote uien,in stukjes gesneden, ? wat sambal, ? aardappelmeel of bloem, ? stukje trassi, ? 'n knoflookteentje

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-02-2004
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Ik weet niet hoe ik het moet noemen maar het is een heerlijk recept voor bij hutspot (zelfs de kinderen lusten het)

INGREDIENTEN

500 gram rundvlees (b.v. riblap), , 2 uien, , 2tl paprikapoeder, , 1/2 koffiekopje ketchup, , 1 flinke mespunt selderiezout, , bouillontablet verkruimeld, , naar smaak vers gemalen zwarte peper, , maizena, , koffiemelk

  •  Bijgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op20-06-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  120 min. <

Heerlijke zelfgemaakte ragout.

INGREDIENTEN

500 gram mager rundvlees (hier zijn magere kalfslappen gebruikt), 2 liter water, 2 runderboullionblokjes, 1 winterpeen, 1 ui, 1 paprika, 1 stengel bleekselderij, 1 stuk prei, 3 a 4 champignons, selderijzout, foelie, tijm, , 1 paprika, fijn gesneden, champignons, fijn gesneden, maggi, peper, selderijzout, allesbinder, 1 blik Unox (kalfs)ragout (Pas de ragout aan op het vlees wat je hebt gebruikt!)

  •  Voorgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op09-04-2012
  • Nederlands Voorgerecht
  •  120 min. <
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 kilo draadjesvlees (sukadelappen / riblappen), 3 lauriesblaadjes, 2 takjes korianderblad (of 1 eetlepel poeder), peper, 1 bakje champignons, 1 ui, 1 zakje jus (rundvlees van maggi) (dit kun je vervangen door boulionblokjes om hem glutenvrij te maken), Maïzena allesbinder, Witte zachte broodjes

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op26-10-2012
  • Nederlands
  •  120 min. <

Een benadering van de lekkerste kroket / bitterbal. Genoeg voor 20 kroketten van 100 gr. of 80 bitterballen van 25 gr.

Let op! Begin minimaal 12 uur van te voren aan de voorbereidingen.

INGREDIENTEN

1 wortel, 1 prei, 1 ui, 1,5 eetlepel tijm, 1 laurierblad, Foeli, 500 gr. rundvlees (suddervlees), 250 gr. margarine, 500 gr. bloem, Peper en zout, Kerriepoeder, Maggi, 3 eieren, Paneermeel

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op04-08-2011
  • Nederlands
  •  120 min. <

Zeer smakelijke regout die wordt gebonden met bloem en verkruimeld bruinbrood

INGREDIENTEN

- 400 gr, grofgesneden runderpoelet, - peper, - zout, - 80 gr. reuzel of margarine, - 4 middelgrote grofgesnipperde uien, - 2-4 geperse teentjes knoflook, - 40 gr. bloem, - 1/2 liter bruin bier, - 2-4 eetlepels azijn, - 1 laurierblad, - 1 mespunt tijm, - 1-2 eetlepels grove mosterd, - suiker, - 1 volkoren-of boerenbruine boterham

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op07-04-2000
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Een heerlijk rundvleesgerecht uit de oven voor een feestelijk etentje

INGREDIENTEN

- 1 1/2 kg mager rundvlees aan een stuk, - 2 geperste teentjes knoflook, - olie, - 2 rode paprika's, - 2 groene paprika's, - 2 uien, - 4 tomaten, - zout, - peper uit de molen, - 1/8 liter rode wijn, - 1 eetlepel paprikapoeder, - 1 theelepel gemberpoeder, - 40 gr. tomatenpuree, - 100 gr. plakjes ontbijtspek, - peterselie

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op08-04-2000
  • Multi-cultureel
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

800 g runderlappen, 600 g tomaten, 250 g aardappelen of maniok, 250 g aubergines, 250 g uien, fijngehakt, pimentpoeder, 2 laurierbladeren, 300 g gare rijst, palmolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-09-2002
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mijn vader maakte overheerlijke kroketten (in zijn eigen -handgeschreven kookschrift-) schrijft hij nog "croquetten",) probeer ze eens ze zijn niet moeilijk te maken en veel lekkerder dan de gekochte!
Dit recept kan uiteraard ook gemaakt worden van restjes gaar vlees, dat is makkelijker en net zo lekker!

INGREDIENTEN

200-250 gram magere kalfslap (mijn vader maakte altijd kalfskroketten maar ik heb ze gemaakt met rundvlees). 10 gram boter,zout, ui,wortel,peterselie,tijm,laurierblad,peperkorrels,2½ dl water., Voor de ragout: 2dl bouillon (zelf gemaakt of van bouillonblok) -, 20 gr boter.20gr bloem.4 gr gelatine, peper. citroensap. (eierdooier, room) eiwit, of wat bloem en water en paneermeel.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-11-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Snel gemaakt met weinig ingredienten.

INGREDIENTEN

1 pak smulpannenkoeken ongezoet (Bioderij), 1 blik ragout (kip of rundvlees), 1 doosje champignons 250 gr., 1 ui, 1 eetl. olie, peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-08-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Als je het eens echt makkelijk wil doen: dit maken, maar wel aan tafel opeten, anders is het een knoeiboel

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg, 2 el bloem, 1 ui, 1/2 bakje champignons, 1 el citroensap, 2 bolletjes gember, 3 takjes peterselie, 2 el boter, blikje rundvlees ragout, 1 el gembernat, peper, 1 dl melk

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-05-1999
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Volgens mijn man de lekkerste kroketten volgens een recept van zijn oma

INGREDIENTEN

2 ons rundvlees, 1,5 ons bloem, 1 ons boter, 1 ei, 1 gesnipperd uitje, zout, peper, nootmuskaat, 2 maggi bouillonblokjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2000
  •  …
  •  30-60 min.

Nou dat kennen we allemaal wel dacht ik!

INGREDIENTEN

100 gr boter, 120 gr bloem 150 gr, 300 gr gaar rundvlees, 8 dl bouillon, zout en peper, peterselie, 4 eiwitten en panneermeel.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-06-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Mooi en (h)eerlijk hartig gerechtje

INGREDIENTEN

250 gr. gaar rundvlees, 6 sneetjes casinobrood zonder korst, 50 gr. gesmolten roomboter, 2 theel. milde kerriepoeder, 30 gr. bloem, 200 ml. runderbouillon, 100 ml. kokosmelk, peper uit de molen, garneer met koriander of veldsla

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2010
  • Nederlands Tussengerecht
  •  20-30 min.

Lekkere, dampende stamppot voor winterse dagen.Onweerstaanbaar na een fikse wandeling.

INGREDIENTEN

Voor de bouillon:, -1kg soepbeen van rund, -4 l water*tijm*laurier, -2 takjes witte selderij, -groen van 2 preien, -1 grote ui, -enkele peperkorreltjes*zout, , Voor de hutsepot:, -1 l runderbouillon, -400 g runderborst, -1 hart van een savooikool, -2 sneden gezouten spek van 1 cm, -2 uien*1/4 knolselderij, -2 grote wortelen*1 bosje witte raapjes, -2 preiwitten, -1 kg vastkokende aardappelen, -400 g lamsvlees (schouder of ragout), -300 g gerookte worstjes*mosterd, -brood (eventueel)

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op26-02-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  120 min. <

In het recept tevens suggesties voor kip, vis en aardappelkroketjes

INGREDIENTEN

50 gr. boter of margarine. 60 gr. bloem, 4 dl. hete vleesbouillon, 1/2 pond gaar rundvlees, paar champignons, zout en peper, worchestershiresaus en citroensap. twee eierdooiers (eiwitten bewaren) 1 eetl. koffiemelk, wat peterselie, paneermeel.

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op04-08-1999
  • Nederlands
  •  120 min. <



Het is een oude traditie om groenten, aardappelen en vlees in een pot klaar te maken. Meestal was alles fijngestampt met een houten stamper. Hier volgt het recept in een modernere versie.

INGREDIENTEN

Bouillon : 1 kg rundsoepbeen - 4 l water - tijm - laurier - 2 takken selder - groen van 2 preien - 1 grote ui - 1 tl peperkorreltjes - zout, Hutsepot : 1 l rundbouillon - 400 g runderborst - 1 hart van een savooikool - 2 sneden gezouten spek van 1 cm - 2 uien - 1/4 knoselder - 2 grote wortelen - 1 bosje raapjes - 2 preiwitten - 1 kg vastkokende aardappelen - 400 g lamsvlees (schouder of ragout) - 300 g gerookte worstjes - mosterd

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op16-06-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Een typisch Nederlandse snack

INGREDIENTEN

1000 gram rundvlees, 2 liter bouilon (4 bouilon-, blokjes), 400 gram glutenvrije bloem, Laurier, foelie, tijm, ui, zout peper,aroma,nootmuskaat, en peterselie., 150 gram margarine, 4 eieren, glutenvrije paneermeel (eventueel vermengd met gemalen cornflakes (vanwege de prijs) zout en peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Runderragout

INGREDIENTEN

*500 gram mager rundvlees., *zout., *4 el olijfolie., *500 gram sjalotjes., *5 knoflookteentjes., *2 dl tomatenpuree., *2 glazen rode wijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op17-01-2004
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

Voor de bouillon :, 1 kg rundsoepbeen, 4 l water, tijm, laurier, 2 takken selder, groen van 2 preien, 1 grote ui, 1 tl peperkorreltjes, zout, Voor de hutsepot :, 1 l rundbouillon, 400 g runderborst, 1 hart van een savooikool, 2 sneden gezouten spek van 1 cm, 2 uien, 1/4 knoselder, 2 grote wortelen, 1 bosje raapjes, 2 preiwitten, 1 kg vastkokende aardappelen, 400 g lamsvlees (schouder of ragout), 300 g gerookte worstjes, mosterd .

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-12-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker in de winter

INGREDIENTEN

1 kg soepbeen van rund, 4 l water, tijm, laurier, 2 takken witte selder, groen van 2 preien, 1 grote ui, enkele peperkorreltjes, zout, , 1 l rundbouillon, 400 g runderborst, 1 hart van een savooikool, 2 sneden gezouten spek van 1 cm, 2 uien, 1/4 knolselder, 2 grote wortelen, 1 bosje witte raapjes, 2 preiwitten, 1 kg vastkokende aardappelen, 400 g lamsvlees (schouder of ragout), 300 g gerookte worstjes, mosterd

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een feestelijk voorgerecht

INGREDIENTEN

7 ingredienten: 500 gr mager rundvlees, magieblokjes, peper en zout, 3 el scherpe franse mosterd, 4 grote eierdooiers, 1/4 ltr creme fraiche, gehakte peterselie en ongeklopte room als garnering

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-12-1999
  • Frans
  •  10-20 min.

Hongaarse goulash van rundvlees

INGREDIENTEN

Rundvlees (ong. 600 gr. riblappen of magere runderlappen), ong. 100 gr. boter, 3 a 4 uien, ong. 3/4 liter bouillon (jus van het vlees aangevuld met water en een bouillonblokje), 50 gram bloem, blikje tomatenpuree, paprikapoeder, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op29-11-2001
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Echte kroketten om helemaal zelf te maken. Het kost wat moeite maar ze zijn dan ook erg lekker!!!

INGREDIENTEN

Gekookt mager rundvlees 19 %, Bouillon (zonder vet) 65 %, Tarwebloem 18 %, Margarine 9 %, Kruiden (zout, vleespoeder, peper, foelie, nootmuskaat, worcestshire sauce), , Eiwit en paneermeel.

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op30-07-2001
  • Nederlands
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

800 gr. rundvlees, in blokjes--100 gr. boter--150 gr. mager gerookt spek, in reepjes--3 uien--2 theel. kerrie--mosterd--peper u.d.m.--zout--1 teen knoflook--1 eetl. bloem--1 liter bouillon--1 dl. slagroom--2 goudrenetten--1 klein blikje ananas--2 tomaten.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-01-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

200 gr. gaar vlees (kalfsvlees, ham, varkensvlees, rundvlees), 30 gr. boter, 30 gr. bloem, 2 dl. bouillon, 2 el. room, 1 ei, 1 eidooier, peper, zout, worcestershiresaus, paneermeel.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-04-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg. rundvlees, 2 uien, 200 gr. verse champignons, 6 tomaten, 1 el. olijven, 2 teentjes knoflook, 50 gr. boter, 1/2 dl. olie, 2 dl. rode wijn, peper, 1 blaadje laurier, 5 kruidnagels, zout, 1 el. tomatenpuree, 1 el. bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-12-2009
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

WIJNTIP: Kerrie en kokos zijn uitgesproken, aromatische smaken waar veel wijnen niet tegenop kunnen. Een kruidige, exotische Pinot Gris uit de Elzas kan dat wel.

INGREDIENTEN

250 g gaar rundvlees (uit de bouillon, of van runderlapjes), 4 sneetjes casinobrood, zonder korst, 50 g boter, gesmolten, ½ eetlepel milde kerriepoeder, 30 g bloem, 200 ml runderbouillon, 100 ml kokosmelk, versgemalen zwarte peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2013
  •  …
  •  30-60 min.

Heerlijke pastei met al het goede dat de herfst te bieden heeft

INGREDIENTEN

* 400 gr mager rundvlees, in blokjes, * 1 bouillonblokje (rundvlees), * 1 ui, gesnipperd, * 500 ml water, * 1 grote winterpeen, in stukjes, * minimaal 500 gr gemengde paddestoelen, in vieren gesneden, * 1 teentje knoflook, geperst, * 50 gram boter, * 50 gram bloem, * verse peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-10-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 3/4 dl vleesbouillon, 1-2 el fijngesneden peterselie, 300 g gaar kalfsvlees (of rundvlees, in stukjes), 1/2 tl fijngesneden rozemarijn, 25 g boter of margarine, 1-2 blaadjes gelatine, 25 g bloem, zout en peper,, en voor het paneren:, bloem, 2 eiwitten (losgeklopt), paneermeel,, frituurolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-03-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Het recept van mijn oma!
Vroeger was ik er verslaafd aan.

INGREDIENTEN

500 gram bloem, 500 gram mager rundvlees, 500 gram boter, 1600 ml bouillon, 5 grote augurken, 25 zilveruitjes, 1 ui, 1 paprika, 1 bosje peterselie, 1/2 bakje champignons, 1 kopje ketjap, 1/4 kopje maggi, 7 eieren, 3 pakjes paneermeel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-03-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Dit is een heel oud basisrecept voor croquetten.Vind het ook niet erg "kroket" genoemd te worden.
Goed paneren voor een croqante korst!!

INGREDIENTEN

30 g bloem, 30 g boter, 2 dl gekruide bouillon, 4 g gelantine (een half blaadje), peper,zout, citroensap, 1 eiwit, paneermeel, 2 eetlepels olie, , 200 g paddestoelen (wegen na blancheren, en iets minder vocht toevoegen dan 2 dl.), de paddestoelen kunnen vervangen worden door:, , 200 gaar kalfs of rundvlees of, kip, wild, ei, vis, kaas

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-07-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk en heel makkelijk gerecht met zacht vlees en knapperige groenten.

INGREDIENTEN

* 400 gr mager rundvlees, in blokjes, * 1 bouillonblokje (rundvlees), * 1 ui, gesnipperd, * 500 ml water, * 6 bospeentjes, in stukjes, * 100 gram doperwtjes, vers of uit de dievries, * 1 bakje champignons, in vieren gesneden, * 1 teentje knoflook, geperst, * 50 gram boter, * 50 gram bloem, * verse peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-04-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies