Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Ragout recepten (1.753) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Ragout met champignons en kipfilet

INGREDIENTEN

100 gr boter., 120 gr bloem., 1 bakje champignons., 1 kipfilet., 1 boullionblok., peper., nootmuskaat., laurier (niet noodzakelijk)., pakje room (gebruik zelf room culinair)., melk., peterselie (verse of gedroogde).

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-05-2005
  • Goedkoop en snel Tussengerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk ragout recept, dit is een basis, kan gemaakt worden met kip, varken, rund, champignon of waar je zelf maar zin aan hebt. Heerlijk op brood, als bitterballen of kroketten bij een feestje!

INGREDIENTEN

-300gram vlees/champignon/ wat je wilt gebruiken voor de ragout, -2 dl water (om bouillon van te trekken), -4 takjes peterselie, -3 el boter, -3 el bloem, -2 eieren, 150 gr paneermeel, zout en peper, nootmuskaat, 1 el melk, 1 el olie

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-06-2011
  •  
  •  > 120 min.

Een heerlijk pasteitje als voorgerecht kan er bij iedereen wel in.

INGREDIENTEN

60 gram boter 70 gram bloem 250 gram vleesbouillon (desnoods van blokje) 1 prei peterselie kipfiletje of draadjesvlees Voor garnering: sla tomaat fijn gesneden bieslook

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-11-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Heerlijk romig met paddestoelen, prei en kipfilet.

INGREDIENTEN

*600gr paddestoelen gemengd,* 200 gr kipfilet, 1 middelgrote ui, * 2 dunne preien, 1 dl droge sherry, * 2,5 dl sterke groentebouillon (van 1 blokje geschikt voor 0,5 liter!!), 1,5 dl creme fraiche, * 1 dl slagroom, *50 gr boter, * 30gr bloem, * 2 el fijn gemaakte peterselie, * 1 el fijngeknipte bieslook. Boter om in te bakken.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2004
  •  
  •  20-30 min.

Champignons-kipragout.

INGREDIENTEN

1 ui, Bakje(250 gram)champignons, 1 dubbele kipfilet, 1 bouillontabletje, pakje groentesaus, verse fijngehakte peterselie, boter, peper en zout.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-08-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Buffetgerecht

INGREDIENTEN

, 600 gram champignons, 1 ui, 50 gram zachte boter, 50 gram tarwebloem, 2 el olijfolie, 1/2 dl droge witte wijn, 1,5 dl Room Culinair, Peper & zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-05-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Montignac op klompen

INGREDIENTEN

250 gram kipfilet, 250 gram kleine champignons, steeltjes eraf snijden en, in vieren snijden, 250 gram kleine champignons, in plakjes, 2 uien, gesnipperd, 2 eetlepels olie, 1 dl. slagroom, ? liter kippenbouillon van tablet, 1 eetlepel vers gehakte peterselie, 1 eetlepel vers gehakte bieslook, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel sambal oelek, peper en zout, allesbinder.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2004
  • Montignac
  •  20-30 min.

Lunch- of voorgerecht

INGREDIENTEN

250 gr kipfilet, 250 gr kleine champignons, steeltjes eraf snijden en in vieren snijden, 250 gr kleine champignons, in plakjes, 2 uien, gesnipperd, 2 eetl olie, 1 dl slagroom, ongeklopt, 0,5 L kippenbouillon (van tablet), 1 eetl vers gehakte peterselie, 1 eetl vers gehakt bieslook, 1 theel gemberpoeder, 1 theel sambal oelek, peper en zout, Tartex Biobin,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 Gram in blokjes gesneden kalfslappen, 1 schoongemaakte en in parten gesneden ui, 2 takjes peterselie, 4 geplette zwarte peperkorrels, mespuntje tijm, 1 laurierblad, stukje foelie, zout, 5 dl water, 35 Gram bloem, 1 dl koffieroom, 1 eetlepel kappertjes, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 1 ei, peper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-11-2011
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

200 gram kalfs- varkenspoulet of kipfilet, 25 gram boter, 25 gram bloem, 1 ui, 1 takje peterselie, mp tijm, Worcestershiresaus

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-01-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Ragout een beetje van jezelf en een beetje van...... snel, lekker en makkelijk

INGREDIENTEN

Dubbele kipfilet, blikje champignons of kipperagout, klein bekertjes creme fraise, half bakje champignons, half klein preitje, 1 uitje, peper, eventueel wat zout of kerrie, olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-08-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

50 gr. boter, 20 gr. croma, 50 gr. bloem, 500 gr. kastanje champignons (in vieren gesneden), 1 dubbele kipfilet, 1 ltr. kippenbouillon (van 1,5 tablet)., zout, peper, ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-12-2008
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

60 gram boter, 60 gram gezeefde bloem, 400 a 500 gram bouillon. (van een blokje of een pot met kip of rundvlees), zout, peper, kerriepoeder, paprikapoeder, bakje champignons. Je kan de hoeveelheid aanpassen naar eigen keuze.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Ragout

INGREDIENTEN

Kipfilet 500 gr., bosje peterselie, bakje champignons (250 gr.), 1 kleine ui, 125 gr. bakboter, snufje nootmuskaat, 1 of 2 bouillonblokjes naar smaak, een paar scheutjes maggi, kipkruiden, 1 liter water, 8 grote eetlepels bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-06-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lunch- of voorgerecht

INGREDIENTEN

250 gr kipfilet, 250 gr kleine champignons, steeltjes eraf snijden en in vieren snijden, 250 gr kleine champignons, in plakjes, 2 uien, gesnipperd, 2 eetl olie, 1 dl slagroom, ongeklopt, 0,5 L kippenbouillon (van tablet), 1 eetl vers gehakte peterselie< /li>, 1 eetl vers gehakt bieslook, 1 theel gemberpoeder, 1 theel sambal oelek, peper en zout, Tartex Biobin, ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-07-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Lekkere varkensragout

INGREDIENTEN

600 gram varkenslappen in blokjes, 3 preien, koffiemelk, knoflook, zout en peper, ketjap, event. water, boter of kruidenolie, bindmiddel, 1 ui, basilicum, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-03-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Voor dit recept doe ik altijd maar wat, de hoeveelheden liggen eraan met hoeveel mensen ik samen eet.

INGREDIENTEN

(restjes) vlees of kip, olijfolie, bakje champignons, zakje fijne soepgroente, bloem, bouillonblokje(s), kerriepoeder, ketjap manis, water

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-02-2012
  • Wereld
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Kip champions meel

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-02-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ragout van rundvlees en kalfsgehakt

INGREDIENTEN

200 gram magere runderlapjes, 100 - 150 gram kalfsgehakt, zout, peterselie (half bosje, bij voorkeur geen krul-), uitje, 1 tomaat, rode wijn, kerrie (bij voorkeur Hot Madras), bindmiddel, boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijke vers gemaakte volle runder ragout, ook lekker met rijst.

INGREDIENTEN

700 gram dikke riblappen, 2 tot 3 grote uien, bos verse peterselie, 2 laurirblaadjes, 2 boulionblokjes, patent tarwe bloem,

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-11-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  > 120 min.

Ragout met rijst en groene balletjes

INGREDIENTEN

Blikje Ragout naar eigen smaak!, Rijst naar eigen smaak!, Potje Erwtjes

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-04-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Dit is een basisrecept voor ragout. Wat er in de ragout komt kan je helemaal zelf bepalen.

INGREDIENTEN

50 gram boter, 50 gram bloem, 1 liter bouillon

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-12-2010
  •  
  •  20-30 min.

Heerlijke ovenschotel

INGREDIENTEN

500 gr. kipfilet,1 bloemkool,150 gr. champignons,2 blikjes ragout naar keuze,geraspte kaas,ketjap,chilisaus,zout en peper,knoflook,parikapoeder,bakboter,bouillonblokje.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-06-2004
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Erg makkelijk en zeer voordelig in deze dure tijden

INGREDIENTEN

1 blik erwtjes en worteltjes maar ook rest groente is prima, 2 blikken ragout, en aardappelpuree, wat paneermeel en klontjes boter.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-12-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een toppertje voor smulpapen, De heerlijke, pure smaak van rundvlees komt in deze ragout prachtig tot uiting door de heerlijke marinade.Het lijkt erg veel werk, maar dat is het niet !

INGREDIENTEN

1 kg sukade-, rib-, stoof- of braadvlees in stukken van 3 cm gesneden., 2? dl rode wijn,, 6 tenen knoflook (gehalveerd),, 2 blaadjes laurier,, takje tijm en rozemarijn,, 1 theelepel gekneusde zwarte peperkorrels,, 10 gekneusde korianderzaadjes,, 10 blaadjes munt,, 10 blaadjes basilicum, 5 jeneverbessen., 50 g. boter, 150 g. mager gerookte spekblokjes, 1 fijn gesneden teentje knoflook, 300 g. uien, bloem, port, 1 dl water met bouillon (half blokje)., 1 dl slagroom, 2 el bessenjam,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-05-2006
  •  
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 bloemkool, 300 gr.kipfilet, 2 blikjes ragout naar keuze, 1/2 bakje chapignons, 1 ui, bouillonkruiden, chilisaus, scheutje ketjap, geraspte kaas (naar keuze en eigen hoeveelheid), klontje bakboter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-08-2005
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Deze ragout heb ik niet zelf bedacht ik heb het recept van een nicht van mij (Mieke) en dit is zo lekker en zo gevarieerd te gebruiken en het is altijd een succes! Zie serveer tips. Dit recept is voor VEEL personen maar je kan makkelijk de hoeveelheden delen door twee of vier zodat het ook als een voorgerecht gebruikt kan worden voor 2-4 personen.

INGREDIENTEN

1 pond champignons (schoongemaakt en in plakjes gesneden)., 1 liter bouillon, (maak zelf of gebruik bouillonblokjes)., 125 g boter., 125 g bloem., 2½ ons kernhemkaas (in kleine blokjes gesneden)., 1 plak Goudse kaas van ± 1 ons (in kleine blokjes gesneden)., 2½ ons ham (in kleine blokjes gesneden)., Scheutje Worcestershiresauce., oregano., wat peper en zout (liefst versgemalen)., peterselie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Makkelijk te varieren maaltijd

INGREDIENTEN

1 pak italiaanse groenten, 2 grote potten of blikken groente, 1 pak grand itlalia licht volkoren spaghetti, 1 blik ragout naar keuze, ketchup, kerriepoeder, nootmuskaat, koriander, kurkuma, komijnpoeder, kruidnagelpoeder, citroensap, paprikapoeder, peper, citroengras, eventueel mosterd, sambal

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-03-2009
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 schaaltjes paddestoelenmelange (a 200 g);, 1 bakje champignons (250 g);, 50 g boter;, 2 sjalotten, gesnipperd;, 60 g bloem;, 1 bekertje slagroom (125 ml);, 1 groentebouillontablet;, 3 takjes platte peterselie, fijngesneden.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2011
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Als ik een goede kippenbouillon maak heb ik eigenlijk altijd teveel soepvlees om in de soep terug te doen. Deze keer heb ik er bitterballen van gemaakt en die waren echt super! Het lijkt veel werk maar eigenlijk valt dat best mee. Proberen dus! Houd wel rekening met de wachttijd want de ragout moet echt heel goed zijn opgestijfd.

INGREDIENTEN

125 gram gaar kippenvlees (of rundvlees) 30 gram roomboter 30 gram bloem 2 dl zelfgemaakte kippenbouillon 1 flinke tl zout ( niet zoveel als je bouillon van een tablet gebruikt!) mespunt chilivlokken 1 el fijngehakte peterselie paneermeel 1 ei

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-12-2009
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Zout en peper, 3 dl kookvocht van de asperges of groentebouillon, 1 eierdooier, 1 dl room, 20 g roomboter, 20 g bloem, 750 g asperges, 300 g gerookte kip, in reepjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Champignon ragout vind ik een van de makkelijke gerechten om klaar te maken voor bijv een wat luxere lunch

INGREDIENTEN

75 gram champignons, 75 gram kastanjechampignons, 1 glas droge witte wijn, 50 gram boter, 50 gram bloem, 250 ml groentenbouillon, nootmuskaat (gemalen), Zwarte Peper (vers gemalen)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-03-2010
  • Frans
  •  20-30 min.

Asperge ragout met gerookte zalm.Ontzettend lekker.

INGREDIENTEN

250 gram gekookte asperges, 50 gram boter, 60 gram bloem, 50 gram gesnipperde ui, 500 ml asperge bouillon., nootmuskaat, peper en zout, 200 gram gerookte zalm, aroma, room., evt toevoegen b.v. prei, wortel, bieslook, 4 ragoutbakjes

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-08-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een heel neutraal gerecht dat mijn kinderen ook lekker vinden, en dat wil heel wat zeggen!!!

INGREDIENTEN

500 gr.broccoli2 uien3 el.olie1 blik (unox)kalfsragout1 dl.waterpeper en zoutevt.Knorr aromatpeterselie voor de garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-12-2004
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit is een super lekkere ovenschotel. precies genoeg voor 2 personen. Ik heb hem gisteravond gemaakt en het ging echt tot de laatste kruimel op.

INGREDIENTEN

600-650 gr. aardappels (geschild gewicht) ; 1 pak diepvries spinazie (géén roomspinazie); 1 blik champignonragout; 4 ons kipfilet; 1 hardgekookt ei; 2 eetl. olie; 100 gr. geraspte kaas (lekker pittig) ; zout, peper en nootmuskaat en melk voor de puree.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-01-2008
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Dit heb ik uit een oud slagersfoldertje. Mijn limburgse schoonfamilie kende het niet, maar vond het wel heel erg lekker!

INGREDIENTEN

500 a 600 g. magere varkenslappen, 2 dl. droge witte wijn, 1 schijfje citroen (met schil), zout, peper, 100 g. spekblokjes, 50 g. boter, 300 g. (of meer) champignons, 20 g. bloem, 4 eetl. (koffie)room.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-12-2002
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

250 g gaar vlees, 2 flinke witte uien, 40 g boter, sambal oelek naar smaak, 4 dl bouillon, 2 eetl. azijn, 1 dl madera, nootmuskaat, zout en zwarte peper, 2 eetl. bloem of maizena

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-06-2011
  • Indonesisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kg stoofvlees,1 ui,500 gr aardappelen,250 gr rapen,2 wortels,1 kl courgette,500 ml bouillon van 1 tablet,2 eetl boter,2 eetl tomatenpuree,laurier,peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-10-2003
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Oud-en-nieuwrecept gevonden bij Koffietijd!

INGREDIENTEN

-1 pak minipasteitjes, -2 bakjes gemengde paddestoelen, -1 bakje creme fraiche, -1 bosje verse peterselie, -1 ui,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-03-2000
  •  
  •  20-30 min.

Lunch- of voorgerecht voor 4 personen, montignac, vet maaltijd, fase 1 en 2Als u de ragout extra gebonden maakt kunt u er kroketten van maken!

INGREDIENTEN

250 gr kipfilet, 250 gr kleine champignons, steeltjes eraf snijden en in vieren snijden, 250 gr kleine champignons, in plakjes, 2 uien, gesnipperd, 2 eetl olie, 1 dl slagroom, ongeklopt, 0,5 L kippenbouillon (van tablet), 1 eetl vers gehakte peterselie, 1 eetl vers gehakt bieslook, 1 theel gemberpoeder, 1 theel sambal oelek, peper en zout, Tartex Biobin,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-2002
  • Montignac Voorgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top