Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

176 quinoa recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Maaltijdsalade

INGREDIENTEN

500 gram quinoa *, 1 kop water *, 150 gram rooktofu *, 100 gram olijven *, 100 gram rode paprika *, 100 gram groene paprika *, peterselie *, 1 theelepel paprikapoeder.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2005
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Quinoa is snel klaar te maken, is qua smaak te vergelijken met gierst of couscous en kent dezelfde gebruiksmogelijkheden, maar ook meer!, het is bovendien glutenvrij.

INGREDIENTEN

Een deel quinoa,twee delen koud water en zout naar smaak.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-10-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

Lekker en snel.

INGREDIENTEN

1 pak quinoa (graanproduct, 275 g), 2 el pijnboompitten (bakje 80 g), 4 el olijfolie, 1 rode ui, gesnipperd +, 250 g winterpeen, in plakjes, 300 g kipfilet, in reepjes, 3 el krenten, 1 zak spinazie (300 g)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-05-2012
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

150 g quinoa, 2 el olijfolie, 125 g bacon in reepjes, 1 ui gesnipperd, 1 teen knoflook gesnipperd, 1 tl gemalen komijnzaad (djintan), 1 tl gemalen koriander (ketoembar), 0,5 tl gemberpoeder (djahe), 400 g Chinese roerbakgroenten, zout en peper, eventueel sambal of rode peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-01-2013
  • Internationaal
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

300 gram quinoa, 1 a 2 eetlepels olijfolie, 3 stengels bleekselderij, 2 winterpenen, 200 gram tuinerwten (diepvries), 1 theelepel mosterdzaad, 1 theelepel paprikapoeder, 1/2 theelepel gemalen komijn (djinten), 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar), 1/2 theelepel kurkuma, mespunt cayennepeper, 1 eetlepel zoute sojasaus, 25 gram pijnboompitten, verse peterselie of koriander naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-02-2012
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Quinoa is een goede bron voor vitamine B6, foliumzuur en vitamine C. Het bevat ook andere vitamines en mineralen, maar niet meer dan gewoon meel, met uitzondering van koper, dat in quinoa 5x zoveel voorkomt dan in tarwemeel.

INGREDIENTEN

4 koppen gekookte quinoa, 1 kop tarwebloem, 1 fijngehakte ui, 2 geklopte eieren, fijngehakte peterselie, sap van een halve citroen, 1 kop water, beetje olie, zout en peper.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-10-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

275 g quinoa;, 2 el pijnboompitten;, 4 el olijfolie;, 1 rode ui, gesnipperd;, 250 g winterpeen, in plakjes;, 300 g kipfilet, in reepjes;, 3 el krenten;, 1 zak spinazie (300 g).

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2012
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Quinoa is rijk aan calcium, magnesium, ijzer, zink, koper en selenium. Quinoa is dus een erg hippe graansoort, profiteer ervan!

INGREDIENTEN

50 g gekookte quinoa, 50 g bloemkool, 1 tomaat, ¼ komkommer, 50 g prinsessenbonen, 1 bosje basilicum, ½ teentje knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 1 koffielepel balsamicoazijn, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-10-2009
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Het lijkt een soort van trend te worden en een vervanger van de rijst en couscous in de Nederlandse keuken. Quinoa is ontzettend voedzaam en prima te combineren met het hedendaagse eten.

INGREDIENTEN

, 150 gram quinoa (2,-), Rucola (0,90), Feta (0,90), Zwarte olijven (0,70), 2 a 3 tomaten (0,60), 1 avocado (0,40), 1 paprika (0,40), eventueel 1 citroen, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-12-2013
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

Quinoa is helemaal hip & happening. Het is een pseudo-graan die verbouwd wordt in Zuid Amerika. Doordat het zijn eigen natuurlijke beschermingsstof heeft tegen insecten, zijn er geen bestrijdingsmiddelen nodig waardoor de Quinoa die je in de winkel koopt bijna altijd volledig biologisch is. En daar worden we tegenwoordig steeds blijer van. En het is heel gezond, doordat het boordevol met aminozuren/eiwitten en mineralen zoals magnesium en ijzer zit.

INGREDIENTEN

Wat je nodig hebt voor 2-3 personen (als hoofdgerecht):, 1 pak quinoa (300gr), 200gr garnalen, olijfolie om te bakken, circa 10 mini roma of cherry tomaatjes, 1/2 potje halfgedroogde tomaatjes, 1/2 citroen, 3 eetlepels olijfolie extra vergine, zwarte peper, zeezout, 1/2 rode peper, 3 bosuitjes, teentje knoflook, handvol verse munt, handvol verse platte peterselie, handvol verse bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-01-2013
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker en makkelijk.

INGREDIENTEN

Ingrediënten, 15 gr boter, 170 gr ongekookte quinoa, 475 ml kippenbouillon, 40 gr ui, versnipperd, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 1 theelepel fijngehakte verse tijm, 1/2 theelepel zwarte peper, 115 gr erwten uit de diepvries, 120 ml geraspte Pecorino Romano kaas (of Parmezaanse kaas), apart te verwerken, 2 eetlepels gehakte verse peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-08-2013
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekkere snack op basis van quinoa, te serveren met chilisaus. Bron: Sla etcetera 2/2001.

INGREDIENTEN

Voor ca. 16 stuks:, 100 g quinoa, zout, 1 el olie, 1/2 ui (fijngesnipperd), 1 teentje knoflook uit de knijper, 1/2 el kerriepoeder, 50 g wortel (geraspt), 75 g volkoren tarwemeel, 2 eieren (losgeklopt), 1 el peterselie, versgemalen peper, 3 dl olie, chilisaus

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-03-2001
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Weer eens wat anders, gewoon zelf verzonnen.

INGREDIENTEN

300 gr quinoa, 400 gr roerbakmix, pakje gezeefde tomaten, beetje sambal, 1 bouillonblokje, zout, zonnebloemolie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-02-2015
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

3 koppen quinoa (te koop in reformwinkel), 1/3 kop rozijnen, 1/2 kop donkere rum, 2 koppen slagroom, 2 koppen suiker, 1/2 theelepel zout, 1 theelepel kaneelpoeder, 1/4 theelepel kruidnagelpoeder, 1/2 kop geraspte cocos (santen), 4 eigelen, kaneelpoeder voor decoratie, slagroom of zure room, ,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-01-2009
  • Chileens Nagerecht
  •  > 120 min.

Lekkervezelrijk!

INGREDIENTEN

- 250 g quinoa, - 200 g sperziebonen, - 1 prei, - 1 rode en 1 gele paprika, - 3 tenen knoflook, - arachideolie, - 1 tl komijnpoeder, - 1 tl kurkuma, - 100 g cashewnoten, - 20 g koriander, - 4 eieren, - 75 g gebakken uitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2014
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 cup quinoa, 2 cups water, 1/2 el olie, ons shiitakes, 2 el teriyakisaus, 1/2 tl sesamolie, 1/4 cup edamame,1 ui

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-07-2012
  • Japans
  •  30-60 min.

Mexicaanse quinoa makkelijk eenpansgerecht! Mexicaanse quinoa met zwarte bonen, mais en avocado. Een waanzinnig lekker gerecht boordevol smaak en gezonde superfoods! Hoofdgerecht 4 personen 40 minuten Ingrediten Olie om in te bakken (bijv. olijfolie, zonnebloem- of arachideolie) 300 g quinoa 2 tenen knoflook 2 jalape pepers (afhankelijk van hoe pittig je het wilt), of als je deze niet kunt vinden Spaanse pepers 1 flinke tl chilipoeder 1 tl komijnpoeder 1 liter groentebouillon (van twee bouillontabletten) 5 stuks grote zongedroogde tomaten, in stukjes gesneden 1 blik zwarte bonen, uitgelekt 1 klein blikje maiskorrels, uitgelekt 2 el fijngehakte verse koriander 2 avocados 1 limoen Eventueel wat cre fraiche om erbij te serveren Bereiding Fruit de knoflook en jalape in wat olie op laag vuur, totdat ze zacht zijn. Voeg de quinoa, bonen, mais, specerijen en zongedroogde tomaten toe en bak kort even mee. Blus af met zoveel bouillon, totdat de quinoa net onderstaat en zet het vuur zacht. Voeg steeds opnieuw wat bouillon toe als de vorige bijna is opgenomen. De quinoa is klaar als de bouillon is opgenomen (je hoeft waarschijnlijk niet alle bouillon te gebruiken) en er een vliesje om de quinoa is ontstaan. Breng de quinoa eventueel nog verder op smaak met limoensap, zout en peper. Snijd de avocados doormidden en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de schil in plakken en lepel vervolgens het vruchtvlees uit de schil. Verdeel de avocado en de koriander over de quinoa en serveer. Een lepeltje cre frahe blust de pit een beetje en maakt dit gerecht echt helemaal af!

INGREDIENTEN

, , , Ingrediten, , Olie om in te bakken (bijv. olijfolie, zonnebloem- of arachideolie), 300 g quinoa, 2 tenen knoflook, 2 jalape pepers (afhankelijk van hoe pittig je het wilt), of als je deze niet kunt vinden Spaanse pepers, 1 flinke tl chilipoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 liter groentebouillon (van twee bouillontabletten), 5 stuks grote zongedroogde tomaten, in stukjes gesneden, 1 blik zwarte bonen, uitgelekt, 1 klein blikje maiskorrels, uitgelekt, 2 el fijngehakte verse koriander, 2 avocados, 1 limoen, Eventueel wat cre fraiche om erbij te serveren, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-06-2014
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Quinoa wordt gebruikt ter afwisseling van gierst en couscous.

INGREDIENTEN

200 gr gekookte quinoa, 2 wortelen, 230 gr zoete mais, 1 ui, 1 rode paprika, dressing op basis van olijfolie, bieslook.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-10-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Vegetarische quinoa.

INGREDIENTEN

1,5 kopje quinoa zaden, 1 ui, 1 prei, 1 bosui, 1 aubergine, 100 gram parmezaanse kaas, 400 ml groentebouillon, 1 dl droge witte wijn, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-10-2014
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker en gezond

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 2 eieren, losgeklopt, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 ui, gesnipperd, 250 gr champignons, in plakjes, 1 kleine broccoli, in stukjes, 1 courgette, in blokjes, 100 gr maiskorrels, 100 gr doperwtjes, 2 wortels, in reepjes, 500 gr quinoa, gekookt, 1 el verse gember, geraspt, 3 el sojasaus, 2 bosuitjes, gesnipperd

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2014
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijke frisse salade

INGREDIENTEN

2 sjalotten, fijngehakt, 200 g quinoa, 1 avocado, 15 g platte peterselie, fijngehakt, 2 lente uitjes, in ringen, 1 citroen, 4 el olijfolie, 350 groene asperges

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-05-2014
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Quinoa is het supergraan van de Inca's. Al enige tijd wordt het veel in Nederland gegeten en zelfs verbouwd. Het is zeer rijk aan eiwitten en is glutenvrij. Dat maakt dit gerecht vegan en glutenvrij!   

INGREDIENTEN

300 g quinoa, 1 groentebouillonblokje, 1 rode ui, fijn gesneden, 1 knoflookteen, fijn gesneden, 1 tl pimenton, 1 tl komijnzaadpoeder, 1/2 tl chilivlokken, 1 punt paprika, in blokjes, 1 blikje tomatenblokjes, 1 blikje kidneybonen, 1 blikje mais, 2 avocado's, in blokjes, 10 g platte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2017
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Perfecte combinatie van frisse, pittige, zure, zoute en zoete smaken... verassend vitaminenbommetje én vreselijk lekker

INGREDIENTEN

- 100 g quinoa, - enkele el. zwarte boontjes (blikje/toko), - 1 grote rijpe mango, in stukjes, - 1/2 komkommer, in kleine blokjes, - rode paprika, in kleine blokjes, - 1 bosje radijsjes, of radijskiemen, - 1 sjalotje, fijngesnipperd, - 1 stukje rode peper, fijngesnipperd, - 2 el verse geraspte kokos (evtentueel, als voorhanden), , - sap van 1 a 2 limoenen, - 2 a 3 el. zonnebloemolie, - zout en peper, - een bosje verse peterselie en koriander, - eventueel 1 vers blaadje `djeroek poeroet` (toko) ragfijn gesnipperd, , (zwarte boontjes evt. vervangen door kidney bonen, sjalot kan worden vervangen door lente-ui)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2009
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

De Quinoa plant is verwant met onze spinazie en behoort tot de ganzevoet-familie.

INGREDIENTEN

4 koppen quinoa, gekookt, gekoeld-, ? kop gehakte peterselie-, ? kop gehakte ui-, 2 el gedroogde munt-, 2 gehakte knoflookteentjes-, 1 el gedroogde basilicum-, 1 kop citroensap-, ? kop olijfolie-, 10 zwarte olijven-, versiering: verse munt wanneer je het voorradig hebt.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-10-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

125 g quinoa, 3 dl groentebouillon, 1 el olijfolie, 1 kleine rode ui (gepeld en gesnipperd), 50 g paddestoelen of kastanjechampignons, 1/2 tl gemalen komijn, 25g pijnboompitten (geroosterd), 6 vleestomaten, 75 g geraspte extra belegen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2010
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

375ml water, 130g quinoa, 500ml melk, 2 bananen, 2 el suiker, honing of andere zoetstof

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-03-2013
  •  
  •  10-20 min.

Vega Hamburgers bereid met quinoa & saint nectaire

INGREDIENTEN

4 Hamburger broodjes, 1 gele (in lange reepjes gesneden) paprika, 1 gourgette in plakjes 5mm dik, 1 knoflook fijngehakt, 200g saint-nectaire, 1 citroen, olijfolie, peper en zout, , quinoa gehakt, 425g zwarte bonen, afgespoeld, 35g quinoa, 30g paprika, 15g rode ui, fijn gesnipperd, 4 tenen knoflook, fijngehakt, 45g paneermeel, 1 ei, 2 mespunten komijn, 1 mespunt zout, 4ml tabasco, , Docteur Fernand-saus, 100g mascarpone, 1theelepel mosterd, 1mespunt mild paprikapoeder, 5-6 stengels bieslook, fijngehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-05-2014
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 sjalot, 1 rode peper, 300 gram quionoa, 600 ml bouillon van een blokje, 100 gram doperwten, 1 rode paprika, 10 blaadjes munt, 2 el bieslook, 30 blaadjes koriander, verse gember, 2 el rozijnen, 4 el appelazijn, 3 el olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-04-2012
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 gram quinoa, 3 rauwe bieten (liefst jonge), 200 gram feta, olijfolie extra vierge, citroensap

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-04-2012
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Vetarm eenpansgerecht dat je naar believen kunt uitbreiden met bijgerechten. Heeft Indiase smaak.

INGREDIENTEN

Een kleine bloemkool, 1 kleine ui, 2 tl kurkuma, zakje quinoa mix van Terrasana (biologische winkel), 2 el Indiase curry (kies zelf je favoriet, hiermee bepaal je ook hoe pittig je het gerecht maakt. Korma is erg lekker). 750 ml groentenbouillon, 2 laurierblaadjes, 1 kaneelstokje, 400 gram linzen, flinke hand rozijnen, bosje verse koriander, bakje griekse yoghurt.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2010
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Recept met quinoa (soort rijstvervanger).

INGREDIENTEN

150 Gr. Quinoa, 300 ml bouillon, 4 eieren, 600 Gr. Paddestoelen, 1 rode ui, 2 el olie, 1 teentje knoflook, 2 el mascarpone, 2 el amandelen, 4 el gehakte peterselie en oregano, Zout en peper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2013
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een lekker vegetarisch gerecht vol met omega 3 vetten, eiwitten en aminozuren. Goede bouwstenen om het lichaam een ware krachtboost te geven. Het gerecht is snel bereid en door de avocado, walnoten en quinoa geeft het voor langere tijd een vol gevoel. De ingredienten kunnen ook vervangen worden door andere groenten of er kunnen ook pijnboompitten, olijven of rozijnen in het gerecht gevoegd worden.

INGREDIENTEN

Ingrediënten, 1 courgette, in halve maanjes gesneden, 1 avocado, in stukjes gesneden, 200 gram spinazie in stukjes gesneden, een handje walnoten, 2 eetlepels olijf- of kokosolie, een halve uit, in stukjes gesneden, 2 teentjes knoflook, sap van een halve citroen, peterselie, 1/2 kop feta kaas, in stukjes gekruimeld, zout en peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-08-2013
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een veelzijdige salade die te gebruiken is als lunchgerecht, bijgerecht, amuse wat je maar wil

INGREDIENTEN

200 gr quinoa, bouillonblokje en halve ltr water, 1 gerookte makreel, gefileerd, ontveld en zonder graten, geplukt in stukjes, 1 rode ui heel fijn gesnipperd, 2 a 3 augurken zeer fijn gesnipperd., dotje mayonaise, verse peterselie, zest van citroen en wat sap,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-2012
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 kopjes quinoa, 1 ui, 3 takjes tijm, 2 takjes rozemarijn, 3 takjes oregano, 40 g hazelnoten, 200 g seitan, 2 cl olijfolie (extra vierge), 2 dl groentebouillon, peper, 2 eetlepels peterselie (fijngehakt)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-05-2003
  •  
  •  0-10 min.

Quinoa is gezond, heeft veel proteiinen en weinig gluten.

INGREDIENTEN

50 gram quinoa -, , 50 gram bloem-, , 100 gram volkorenmeel-, , 50 gram maismeel-, , 1 theelepel zout-, , 5 gram / ? zakje gist-, , 1.5 lauw water.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Roomboter, 4 kopjes gekookte quinoa, 1 kopje tarwebloem, 1 kopje water, 1 ui, 3 eieren, 2 citroenen, 1 el olie, zout, peper, 500g spinazie, boursin,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-03-2010
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 el sesamzaadjes, 2 el kokos, 2 ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 600 gr groene kool in kleine reepjes, stukjes, 2 kopjes quinoa, 4 el wokolie, 4 st makreelfilet, 3 el soyasaus, 1 el citroensap,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-07-2012
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit is een recept van Yotam Ottolenghi uit zijn boek Plenty. Anneke Hage schreef er een kookboekrecensie over . Recepten uit de Joods- Arabische cultuur zijn altijd overvloedig (ruime portionering); meestal begin ik de hoeveelheden eerst eens te halveren. Deze kleurige salade is als lunchgerecht geschikt voor 6 personen. Ik maakte de helft als bijgerecht en we aten er met 5 personen van!

INGREDIENTEN

200 g quinoa, 500 g gedopte tuinbonen, 2 middelgrote citroenen, 2 kleine avocado′s, 2 tenen knoflook, fijgehakt, 200 g lange radijzen, overlangs doormidden gesneden, 50 g paarse radijscress (of kleine paarse basilicumblaadjes)*, 1 el gemalen komijnzaad, 3/4 dl olijfolie, 1/4 tl gedroogde chilivlokken, zout en zwarte peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-07-2011
  • Fusion
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijk lichte salade. De combinatie van ingrediënten maakt het een fris gerecht waar je van wilt blijven eten. Zowel koud als lauwwarm te serveren.

INGREDIENTEN

100 gram quinoa, 1 gesnipperd sjalotje, 1 grote teen knoflook, 1 groentebouillonblokje (opgelost in warm water), 1 blikje kikkererwten (ong. 250 gram), halve komkommer, 1 rode paprika, 1 bakje cherrytomaten, 1 rijpe avocado, ongeveer 150 gram zachte geitenkaas, citroensap (naar smaak), peper en zout (naar smaak), olijfolie (om te bakken), extra vergine olijfolie (voor over de sla)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-03-2016
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top