Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Quiche zalm recepten (134) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Prei & zalm = lekkere combinatie

INGREDIENTEN

Cirkel bladerdeeg - 2 preien met groen - 25 gr boter - 3 eieren - 200 gr verse room - peper, muskaatnoot - 200 gr gerookte zalmplakjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-1999
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Quiches en hartige taarten zijn wel een van mijn favorieten. Met een beetje fantasie tover ik elke keer wel weer iets lekkers in elkaar. Deze is echter uitzonderlijk lekker. Niet zo verwonderlijk want  natuurlijk zijn de ingrediënten ook wel aan elkaar gewaagd. Voor mij dus een reden om hem hier te plaatsen. Dan kan ik hem zelf tenminste ook niet meer vergeten

INGREDIENTEN

- 1 rol bladerdeeg of deeg voor hartige taart (7 plakjes kan ook), - 450 gram spinazie (ik gebruik zelf verse), - 250 gram (kastanje)champignons, - 200 gram gerookte zalm, - bakje kruidenroomkaas (bijvoorbeeld Paturain), - 4 eieren, - 200 ml melk, - peper en zout, - boter om de vorm mee in te vetten,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-05-2015
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 rol kruimeldeeg, 250 g gerookte zalm, 1 ui, 4 eieren, 100 g gruyèrekaas, 300 ml Alpro® soya Cuisine, 2 teentjes knoflook, 3 el fijngesneden dille, Peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2012
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hartige taart met zalm en spinazie

INGREDIENTEN

Pakje bladerdeeg, klontje boter (om je bakvorm mee in te vetten), spinazie (indien vers ongeveer 1 kilo, uit de diepvries? 1 pakje van 750 gr), 2 tomaten, middelgrote ui, pakje gerookte zalm (geen euroshopper, is veel te vettig!) creme fraiche en peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-06-2004
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Licht en fijn

INGREDIENTEN

1 bakklare bladerdeegbodem - 400 gr. verse zalm - 200 gr. gerookte zalm - 1 broccoli - 250 gr. mascarpone - 3 eieren - 1 eetlpl verse gehakte dille - nootmuskaat - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-04-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Bladerdeeg, prei of broccoli,1 ei zakje gemalen kaas, blikje tonijn of zalm peper, zout, maggi, aromatpoeder

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-03-2008
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

200 g prei * 100 g hamblokjes * 100-125 g creme fraiche * 2 eieren *, Verder: * olie of boter * pakje bladerdeeg * zakje geraspte kaas * peper & zout *,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-03-1999
  •  
  •  60-120 min.

Iets bijzonders voor gewaardeerde gasten, zowel warm of koud heel erg lekker

INGREDIENTEN

200 g tarwebloem, 100 g boter, 1 ei, 2 eetl. melk, snufje zout, 300 g dun gesneden gerookte, zalm, 750 g prei, 2 eetl. boter, 4 eieren, 6 eetl. creme fraIche, ? theel. zout, ? theel. versgemalen witte, peper, snufje nootmuskaat, 1 1/2 theel. citroensap, , , Voor de vorm: boter, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-11-2003
  • Frans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

6 plakjes diepvries bladerdeeg, 1 groot blik zalm, 1 ui, 1 rode paprika, 3 eieren, 150 mililiter (slag)room, 100 gram geraspte kaas, zout, peper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-02-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Dit is een simpele, klassieke en oh zo lekkere lente quiche die in no time klaar is. Het aspergeseizoen is weer begonnen dus dat wordt weer smullen! Deze snelle quiche is snel te maken en zo klaar. De smaken passen precies bij elkaar. Gezond, makkelijk voor door de weekse dagen en super lekker.

INGREDIENTEN

250 gr bladerdeeg op rol (bijvoorbeeld van Tante Fanny), 80 gr gerookte zalm, in stukjes, 250 gr gekookte groene of witte asperges, gehalveerd, 1 tl gehakte kappertjes, 1 el gehakte dille, 2 eieren, losgeklopt, 100 ml kookroom, vers gemalen zwarte peper, klein snufje zeezout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-04-2015
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Normaal gesproken niet een gerecht dat in een afslankprogramma past, maar deze variant doet dat uiteraard wel. Ook heerlijk tijdens een picknick.

INGREDIENTEN

6 vellen Filodeeg, 2 koffielepel(s) Olijfolie, 100 g Camembert, 45+, in dunne reepjes gesneden, 125 g Zalm, gerookt, in stukjes gesneden, 6 eieren, 240 ml Room, verlaagd vetgehalte, tot 8% v.g., 250 ml Melk, mager, 1 eetlepel Dille, gehakt

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2012
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Snelle quiche met garnalen zalm, tomaat, knoflook

INGREDIENTEN

6 eieren, creme fraiche (ca 200 gram) 4 takjes dille, zeezout, peper, 300 gram garnalen, 250 gram zalmfilet, spinazie uit grote glazen pot (hak 480g uitlekgewicht), olijfolie, 5 knoflookteentjes, 300 gram jonge kaas, bladerdeeg (anderhalf pak), +-8 stuks roma/cherry tomaatjes, citroen.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-05-2011
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Prima bij een buffet. Maar dit lust ik gewoon ook wel bij een overheerlijk wijntje bij de open haard.

INGREDIENTEN

150 gram bloem 60 gr boter in klontjes 1 tl gehakte verse tijm 1 eierdooier 1-2 el ijskoud water VULLING 100 gr gerookte zalm 125 gr kwark 2 losgeklopte eieren 2 el mayonaise 2 el geknipt bieslook 1 el gehakte verse tijm half tl geraspte citroenschil 050 gram geroosterde pijnboompitten 40 gr gerookte zalm extra, ter garnering

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-04-2006
  • Frans
  •  30-60 min.

Deze quiche wordt, nogal ongebruikelijk, met rauwe zalm bereid: Hierdoor blijft de vis heel mals en wordt de quiche heerlijk smeuig. Dit veelzijdige gerecht kan warm worden geserveerd met groenten of koud met een salade en partjes tomaat.

INGREDIENTEN

Ca. 6 plakjes bladerdeeg 225 gram zalmfilet, zonder huid 225 gram garnalen, gekookt en gepeld 2 eieren 2 eierdooiers 1.5 dl room 2 dl melk 1 el verse dille, gehakt zout en peper paprikapoeder schijfje limoen 1 tomaat in partjes takje dille

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-07-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Quichedeeg:, - 250 g bloem, - 150 g boter, - een beetje koud water, , Voor de vulling:, - 200 g gerookte zalm, - 200 g feta, - 500 g spinazie (bv diepvries, maar zonder room), - half potje zongedroogde tomaten (~50 g), - 4 eieren

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-01-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hartige taart variant

INGREDIENTEN

1 pakje kruimeldeeg (Danerolles), 500 gr. witlof, 100 gr. gerookte zalm, 50 gr. boter, 20 cl lichte culinaire room van Gervais, 2 eidooiers, 1 ei, 1 eetlepel fijngesneden dille, zout/peper, , Garnituur:, takje dille, enkele stukjes gerookte zalm

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-04-1999
  • Frans
  •  30-60 min.

Een lekkere hartige quiche,je moet wel van eieren houden.

INGREDIENTEN

100 gram gerookte zalm, 100 gram blauwschimmelkaas, 1 bekertje creme fraiche, 5 eieren, 500 gram broccoli, 1 doosje schampignons, bieslook, 1 pakje bladerdeeg.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-01-2002
  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke Franse quiche met gerookte zalm.

INGREDIENTEN

1 rol Tante Fanny Quichedeeg 300 g, 400 g gerookte zalm in dunne plakjes, 1-2 el mierikswortel garaspt, 150 g . Mascarpone, 3 eieren, 1 el bloem, 1/8 l melk, 1/8 l . slagroom, Witte peper en zout gemalen, 1/2 bosje dille fijn gehakt, Boter voor het invetten van de quichevorm

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2015
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een stevig en lekker gerecht

INGREDIENTEN

1 vel bladerdeeg,200 gr gerookte zalm, doosje diepvriesspinazie van iglo, 1 teentje look,4 eetlepels gehakte peterselie,3 eieren,2 eigelen, 2,5 dl melk, 2,5 dl room,boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-02-2007
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een overheerlijke quiche

INGREDIENTEN

300g witte asperges, 1 rol kruimeldeeg, 30 cl lightroom, 2 eieren, 4 sneetjes gerookte zalm

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-05-2009
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit is een heel simpel recept en kan je met gelijk welke groentjes maken,met vis,vlees ,echt heel lekker

INGREDIENTEN

4dikke stalen stoofprei-een gekochte bladerdeeg - 400gr gerookte zalm- 5eieren -potje culinaire room- gemalen kaas en wat parmesané-kruiden:peterselie,bieslook-slakruiden-viskruiden

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-04-2013
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gr witte asperges, 1 blikje gekoeld croissantdeeg, 100 gr gerookte zalm, in reepjes, 1 doosje maggi saus voor asperges, 25 gr boter, 2 el basilicum, fijngesneden, 3 eieren,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-05-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Lekkere Quiche !!

INGREDIENTEN

500 gr witte asperges, 1 blikje gekoeld croissantdeeg, 100 gr gerookte zalm, in reepjes, 1 doosje maggi saus voor asperges, 25 gr boter, 2 el basilicum, fijngesneden, 3 eieren ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-05-2006
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zonder voor kookwerk, alles gaat er rauw in!!

INGREDIENTEN

Spinazie diepvries 450 gr vers is natuurlijk wel lekkerder, 1 rode paprika, 1/2 blikje mais (klein), 200 gr kipfilet(extra kruiden) in blokjes of zalm, 2 eieren 1/2 pakje kookroom. geiten kaas of koeie kaas gemalen +/- 60 gr. 3 thl. tofu kruiden (verkrijgbaar bij reformwinkel), bladerdeeg 4 a 5 blaadjes (roomboter)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-11-2008
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 vel bladerdeeg, 200 gr verse zalm, 200 gr gerookte zalm, 1 kg spinazie, 1 teentje look, 4 eetlepels gehakte peterselie, 3 eieren, 2 eigelen, 2,5 dl melk, 2,5 dl room, boter.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-05-2002
  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Quiches vinden wij toch zo vreselijk lekker. Ook deze is heel zomers en is dan prima te eten en lekker. Gerookte zalm en courgette lust iedereen wel, zelfs de kinderen. Koop geen zalm in een supermarkt want die smaakt bedroevend naar water. Goede gerookte zalm daar komt toch een hoop smaak uit dus koop ze vers bij een visspecialist. Ik blijf hameren op "vers" en daarom mag deze quiche blijven op de lijst van lekkerheden. Proef hem zelf maar en géén zout toevoegen want vers gerookte zalm is zout genoeg van zichzelf.

INGREDIENTEN

1 rol bladerdeeg (diepvries), 150 gr verse courgette, ½ bosje verse dille (gehakt), 150 gr gerookte zalmsnippers (visboer), 4 eieren, 200 ml zure room, Zwarte peper, Zeezout, 2 t mierikswortel, 1 el vers citroensap

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-06-2013
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Redelijk snel klaar zelfs na een dag werken.

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg 1 blikje zalm 4 tenen knoflook 100 gram ricotta 3 eieren 500 gram broccoli 6 champignons kruidenpaneermeel oregano peper uit de molen 1 el melk

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

5 plakjes zalm (gerookt), , 2.5 dl room, , 1 dl melk (halfvol), , 4 eieren, , 1 eetlepel bieslook (fijngehakt), , 1 eetlepel peterselie (fijngehakt), , 1 eetlepel dragon (fijngehakt), , 1 eetlepel dille (fijngehakt), , 150 g bladerdeeg, , 250 g witte bonen (gedroogd), , nootmuskaat, , peper, , zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-01-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Voor het deeg :, 200 gram bloem -, 125 gram boter -, zout -, 1 eierdooier -, Voor de vulling :, 500 gram geschilde aardappelen -, 4 bosuitjes -, 400 gram gefileerde zalm -, sap van 1/2 citroen -, 250 gram creme fraiche -, 3 eieren -, 2 theelepels mosterd -, 1 eetlepel fijngehakte dragon, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-12-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 g bloem, 150 g koude boter, 1/2 tl zout, ca. 1 dl ijskoud water, 300 g verse zalmfilet in blokjes, 300 g broccoli in kleine roosjes, 2 dl room culinair, 150 g verse knoflookkruidenroomkaas (boursin), 45 g amandelschaafsel

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-05-1999
  • Internationaal
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 200 g bloem, 125 g boter, zout, 1 eierdooier, Voor de vulling:, 500 g geschilde aardappelen, 4 bosuitjes, 400 g gefileerde zalm, sap van 0.5 citroen, 250 g creme fraiche, 3 eieren, 2 theel. mosterd, 1 eetl. fijngehakte dragon (vers of diepvries)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

100 gram haricots verts, 100 gram gerookte zalm, 30 gram boter, 6 velletjes fillodeeg, 100 gram gepelde noorse garnalen, 4 eieren, 2 dl room culinair, 2 eetlepels medium dry sherry, 4 eetlepels dille, 100 gram geraspte leerdammer kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-05-1999
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500g witte asperges, 1 blik gekoeld croissantdeeg, 100g gerookte zalm in reepjes of een blik zalm, 1 doosje maggi saus voor asperges, 25g boter, 2 el basilicum fijngesneden, 3 eieren

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-07-2004
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Voor het deeg :, 200 gram bloem -, 125 gram boter -, zout -, 1 eierdooier -, Voor de vulling :, 500 gram geschilde aardappelen -, 4 bosuitjes -, 400 gram gefileerde zalm -, sap van 1/2 citroen -, 250 gram creme fraiche -, 3 eieren -, 2 theelepels mosterd -, 1 eetlepel fijngehakte dragon, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-11-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zalm quiche met venkel

INGREDIENTEN

8 plakken hartige taartdeeg, 1 blikje John West Rode Zalm 418g, uitgelekt vel en graat verwijderen, 1 venkelknol, in dunne partjes, 250ml kookroom, 3 eieren, 2 tl kerriepoeder, 2 el dille, grof gehakt, plus een beetje voor de garnering, peper en zout, boter, om het bakblik mee in te vetten, bloem, Extra: een bakvorm van 24cm

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-01-2015
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

5 plakjes zalm (gerookt), -2.5 dl room, -1 dl melk (halfvol), -4 eieren, -1 eetlepel bieslook (fijngehakt), -1 eetlepel peterselie (fijngehakt), -1 eetlepel dragon (fijngehakt), -1 eetlepel dille (fijngehakt), -150 g bladerdeeg, -250 g witte bonen (gedroogd), -nootmuskaat, -peper, -zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2002
  • Internationaal
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor het deeg :, 250gr. Bloem, 1 mespunt zout, 1 ei, 125gr. Boter, 2el. Koud water., , Voor de vulling :, 500gr. Gek. Asperges, 200gr. Plakken zalm, 4 eieren, 3dl. Slagroom, zout, peper, 1el. Melk.,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-02-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 pak bladerdeeg, 1/4 venkelknol, 150gr gerookte zalm, 1/4 l room, 3 eieren, 100 gr gepelde garnalen, 50gr gemalen gruyere kaas, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-12-1999
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 citroen,2,5 dl slagroom,verse gehakte kruiden2 eieren,1 rol brokkeldeeg,peper en zout,250 g gerookte zalm

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2001
  • Internationaal Tussengerecht
  •  30-60 min.

Lekkere quiche!

INGREDIENTEN

500 gram witlof, in reepjes gesneden, 2 eetlepels boter, 1 mespunt nootmuskaat, 4 eieren, 200 ml volle melk, 200 ml room, 100 gram gemalen kaas, 1 mespunt cayennepeper, 1 pak bladerdeeg, 150 gram gerookte zalm, ½ bosje verse dille,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-06-2013
  •  
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top