Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Quiche lorraine recepten (108) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Bron: Life & Cooking

INGREDIENTEN

1 pak quichedeeg, 1 bosje lente-uitjes, 250 gram spekblokjes, 4 eieren, 200 cc (ml) creme fraiche, 100 gram geraspte kaas, zout, peper, nootmuskaat, quichevorm van ca. 24 cm doorsnede,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-04-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een lekkere pittige hartige taart voor bijzondere maar ook dagelijkse gelegenheden.

INGREDIENTEN

1 pakje bladerdeeg, 1 ui, 1/2 prei, 2 eieren, 3 plakjes ham, 2 dl slagroom, 2 tomaten, 1/2 eetlepel maizena, 150 gr. gerookte spekblokjes, 200 gr. geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2011
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Traditionele Quiche Lorraine Dit is het basisrecept voor de klassieke quiche. Er zijn oneindig veel variaties mogelijk met verschillende soorten kaas en groenten.

INGREDIENTEN

Voor het deeg, 100 g zachte boter, 200 g bloem, 2 eieren, , Voor de vulling, 4 grote uien, 1 eetl. olijfolie, 3 teentjes knoflook, 6 eieren, 5 dl room, 20 plakken gerookt ontbijtspek, 200 g geraspte cheddarkaas, zout, peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-03-2009
  • Frans
  •  60-120 min.

Een hartigge taart met spek en kaas vulling. Werkelijk heerlijk!

INGREDIENTEN

200 gram bloem, 100 gram harde boter, mespunt zout, 1 dl koud water, 10 plakjes mager gerookte spek, 100 gram gemalen kaas, 2 dl room, 3 eieren, zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-08-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Het geheim van de quiche Lorraine van AlainCaron. `Alles begint met het deeg. Het allermooiste is om het zelf te maken. Je kunt het recept gemakkelijk van tevoren maken. De quiche is koud of warm te eten, bij de lunch of als aanvulling op het diner. Een `passepartoutgerecht`, noemen de Fransen het dan ook. Niet alleen het moment waarop je de quiche kunt eten, ook het recept is flexibel. Als je er een extra ei of wat meer kaas in doet, gaat het ook goed. Het wordt alleen wat zwaarder. De verse nootmuskaat heb ik zelf aan het recept toegevoegd. Het geeft een heel frisse smaak.`

INGREDIENTEN

125 g boter, in kleine blokjes, 250 g bloem + extra voor, bestuiven, 5 eieren, 200 g ontbijtspek, aan een stuk, 1/2 tl olie, 150 ml melk, 2 bekertjes crème fraîche (a 125, ml), 120 g gruyère (kaas), geraspt, nootmuskaat, geraspt

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-12-2012
  • Frans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

10 plakjes bladerdeeg - volgens basisrecept Quiche - basisrecept, 100 gr uitgebakken ontbijtspek in reepjes, 50 gr geraspte kaas, peper en zout, 1/4 liter slagroom of melk, 3 losgeroerde eieren

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-05-2003
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Officieel wordt een quiche Lorraine zonder groenten gemaakt. Ik geef de voorkeur aan deze versie met ui en tomaat.

INGREDIENTEN

8 plakjes bladerdeeg, 6 eieren, 1 pakje slagroom of 200 ml melk, boter om in te vetten, pakje spek- of hamblokjes, 2 uien, 3 tomaten, 150 gr geraspte kaas (bij voorkeur Gruyere, neem anders belegen Goudse kaas), versgemalen peper en evt. zout naar smaak, extra: springvorm

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-04-2012
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Met Bacon en Peterselie.

INGREDIENTEN

125 gr zelfrijzend bakmeel of 125 gr bloem en 1/4 theel. bakpoeder1 ei, snufje zout75 gr boter of margarineVOOR DE VULLING:250 gr bacon of ontbijtspek10 stelen peterselie150 gr geraspte kaas4 dl creme fraiche4 eierenzout, peper, nootmuskaat

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-09-2005
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Kaastaart met spek

INGREDIENTEN

5 plakjes bladerdeeg, 2 uien, 1/2 el. olie, 4 eieren, 1 bekertje zure room, peper, 1 tl. paprikapoeder, 3 takjes peterselie, 200g. geraspte belegen kaas, 75g. plakjes katenspek

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-1999
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

125 g koude boter 250 g bloem 5 eieren 200 g gerookte spek, aan een stuk 1/2 theelepel olie 150 ml melk 250 ml crème fraîche 120 g gruyère kaas, geraspt zwarte peper, versgemalen nootmuskaat, geraspt

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-02-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Voor 4 personen: van "moesje2"

INGREDIENTEN

300 gram bladerdeeg, 200 gram gekookte hesp, 2 eieren, 250 gram zure room, 1/2 koffielepel zout, 125 gram geraspte emmental, 1/2 koffielepel komijn, Garnituur:, 1 mespunt paprika, enkele augurken, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-05-2002
  •  
  •  0-10 min.

Warme hartige taart.

INGREDIENTEN

1 pak bladerdeeg*1 el paneermeel*2 middelgrote uien*250 gram rauwe ham*olijfolie*250 gram jonge belegen kaas*1 beker zure room(1.5 dl)*4 eieren*1 theelepel paprikapoeder*zout*3 el gehakte peterselie

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-02-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Lekkere quiche opgediend met sla

INGREDIENTEN

1 rol bladerdeeg, voor bakvorm van 24 diameter:, 200 gr spek, 200 gr gemalen gruyere, 4 a 5 eieren, 4 spl vetarme room, voor bakvorm van 30 diameter:, 300 gr spek, 300 gr gemalen gruyere, 5 a 6 eieren, 6 spl vetarme room,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-01-2003
  • Frans
  •  20-30 min.

De originele franse hartige taart

INGREDIENTEN

150 g kaas, 3 eieren, 1 pak kant en klaar deeg voor hartige taarten (koopmans), 100 g spekjes, 1 grote ui, 2 bekertjes creme fraiche, zout en peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-02-2000
  • Frans
  •  30-60 min.

Makkelijk van te voren klaar te maken.

INGREDIENTEN

2 dikke of 3 dunne preien - 1 grote ui - 2 a 3 tenen knoflook - 1 doosje champignons - 1 bekertje zure room - ? 2 ons rauwe ham - ? 2 ons geraspte kaas - peterselie - italiaanse kruiden.paprika poeder - peper 8 a 10 eierenen - 1 doosje diepvries bladerdeeg.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-01-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een werkelijke super Quiche die je als hoofdmaaltijd kunt eten maar ook in kleinere stukjes gesneden als borrel hap kunt gebruiken en daarmee scoren.

INGREDIENTEN

Bevroren plakjes "Koopmans deeg voor hartige taart", 125 ml melk OF klein bekertje slagroom, 3 tot 4 eieren, peper, zout, nootmuskaat, 2 tenen knoflook en/of kruiden naar smaak, 1 grote ui:, 250 g plakjes of blokjes spek, 6 champignons, 200 gram gekookte ham in blokjes, 250 g belegen kaas of Gruyere of Emmenthaler,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2008
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 gr. bloem -, 150 gr, boter -, 5 eieren -, zout -, 200 gr. mager spek in plakjes -, 200 gr. gruyere in plakjes -, 3 dl koffieroom.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2000
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een klassiek Frans gerecht.

INGREDIENTEN

1 rol Tante Fanny Quichedeeg 300 g, 250 g spekblokjes, 1 ui gepeld en in fijne ringen gesneden, 4 eieren, 150 g creme Fraiche, 1 mespunt nootmuskaat geraspt, 1 mespunt Cayennepeper, Zout en Peper gemalen, Boter voor het invetten, Een beetje gehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2015
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Met dank aan Maaike

INGREDIENTEN

5 plakjes bladerdeeg, 5 eieren, 1 grote ui, 200 gr. ham of bacon, 200 gr. geraspte kaas, zout, peper, paprikapoeder kwart liter slagroom, 25 gr. boter, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2000
  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.

Deze quiche is een makkelijk hoofdgerecht met een lekkere salade erbij. Maar het is ook een leuk borrelhapje. Je kunt het warm en koud serveren.

INGREDIENTEN

400 gr bladerdeeg, 300 gr spekblokjes, 200 gr geraspte oude kaas of gruyere, 2 teentjes knoflook, 3 sjalotten, 3 takjes tijm, 2 takjes rozemarijn, 4 eieren, 250 ml slagroom, bakvorm (rond of langwerpig),

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-09-2001
  • Frans
  •  60-120 min.

Een lekkere hartige taart

INGREDIENTEN

Deeg: 250 gr. tarwebloem - 1/2 tl. zout - 125 gr. boter - 4 el. ijskoud water, Beleg: 250 gr. doorregen gerookt spek - 1el. boter - 250 gr. room - 3 eieren - zout - peper - nootmuskaat,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-07-1999
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Quiche Lorraine is lekker als hoofdgerecht of bijvoorbeeld na een kom soep. Mijn zoon is er dol op. Eet smakelijk!

INGREDIENTEN

5 plakjes bladerdeeg, 125 gram magere spekblokjes, 2 eieren, 15 cl melk, 100 gram geraspte kaas, Beetje zout en peper, Ronde bakvorm

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2010
  •  
  •  30-60 min.

Een variatie op quiche, snel klaar

INGREDIENTEN

5 plakjes bladerdeeg, 1 ons katenspek, 2 grote uien, 4 eieren, 1 bekertje sour cream, 200 g geraspte belegen kaas, 1 tl paprikapoeder, 3 takjes peterselie, fijngeknipt, (versgemalen) peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hartige taart uit Lotharingen

INGREDIENTEN

250 GR. BLOEM, 150 GR. BOTER, 5 EIEREN, ZOUT, 200 GR. MAGER SPEK (PLAKJES), 200 GR. GRUYEREKAAS (PLAKJES), 3 DL. KOFFIEROOM

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-07-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 250 g tarwebloem, ? tl zout, 125 g boter, 4 el water, voor de vulling:, 200 g gekookte ham, 200 g spek, 1 ui, 1 el olie, 50 g gruyere, 3 el Provencaalse kruiden, 200 g room, 100 ml melk, 3 eieren, peper, zout, nootmuskaat

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-01-2001
  • Frans
  •  60-120 min.

Lekker en gemakkelijk, kan voor een groot gedeelte voorbereid worden. Gemakkelijk als je gasten krijgt!

INGREDIENTEN

175 g bloem, 75 g koude boter, 175 g bacon, 200 g Emmenthaler, 1/8 l slagroom, 4 eieren, 1/2 tl paprikapoeder, peper, zout,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-02-1999
  • Frans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 bakklare deegbodem ( bladerdeeg of kruimeldeeg ), 3 eieren, 6 el room, 80 gr gerookt spekreepjes, 2 uien, fijngesnipperd, 1 el fijn gehakte peterselie, 75 gr gemalen kaas, peper, vetstof voor de vorm

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-07-2000
  •  
  •  60-120 min.

Een klassiek maar nog steeds heel erg lekker recept.

INGREDIENTEN

4 plakjes diepvriesbladerdeeg25 g boter of margarine200 g bacon, in plakjes gesneden200 g geraspte gruyere1 el paneermeel4 eieren4 dl slagroomzout en peper1 el bloem

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-11-2004
  • Frans
  •  30-60 min.

Een hartige taart in diverse smaken.

INGREDIENTEN

1 pk bladerdeeg, 6 st eieren, 1/8 ltr slagroom, 150 gr geraspte oude kaas, 100 gr ontbijtspek (blokjes), 200 gr achterham (blokjes), 250 gr champignons (schijfjes), peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-02-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 pak diepvriesdeeg voor hartige taart, 1/2 el boter, 250 gr ontbijtspek of bacon, 200 gr geraspte gruyere of kaas naar keus,3 uien, 2 el paneer meel, 4 eieren, 2 dl slagroom of koffieroom, peper, zout.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-10-2000
  • Frans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

7 plakjes bladerdeeg,8 grote eieren, 200 ml room, 350 gr. jong belegen kaas, 200 gr. ontbijtspek of bacon, 100 gr ham, 3 bosuitjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-06-2011
  • Frans
  •  30-60 min.

Hartige taart.

INGREDIENTEN

6 plakjes deeg voor hartige taart van Koopmans, 1 ons ham, 1 ons bacon, 200 gr. geraspte jong belegen kaas, 250 ml. slagroom, 3 eieren, peterselie, bieslook, zout, peper, snufje nootmuskaat.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1/2 pakjebodem voor hartige taart, 250 gr. spekjes, 2 flinke uien, 2 dl. slankroom, 2 eieren, 150 gr. geraspte belegen kaas

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

7 a 8 plakjes bladerdeeg, 8 grote eieren, 200 ml room of melk, 350 g geraspte jonge kaas, 200 g ontbijtspek of ham

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-04-2012
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

250 g bloem, 150 g boter, 5 eieren, zout, 200 g mager spek in plakjes, 200 g gruyere in plakjes, 3 dl koffieroom

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

125 g bloem bloem voor uitrollen, 75 g koude boter boter voor invetten, zout, peper, 1 ui, 50 g ontbijtspek, 1 bekertje creme fraiche (125 ml), 3 eieren, 60 g Gruyere (kaas), mespunt nootmuskaat, , , , , , ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-03-2000
  • Frans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Zanddeeg, 1 losgeklopt ei, , Vulling : voor 3 taartjes van 16 cm: 180 g gerookt hespespek, 3 eieren, nootmuskaat naar smaak, zout en peper, 3dl room, 80 g gruyere, of belegen kaas, of emmenthaler, (geraspt),

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-07-2002
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Lekkere hartige taart

INGREDIENTEN

100 gram bloem, 60 gram boter, 1/2 dl water, zout, 3 eieren, 3 eetlepels melk, 100 gram ham (plakjes), 500 gram oude kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-05-2013
  • Europees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Makkelijk te maken en al 25 jaar de lekkerste Quice Lorraine!

INGREDIENTEN

5 plakjes bladerdeeg, 2 ons ontbijtspek, 2 ons Hollandse Gatenkaas (Leerdammer of iets wat er op lijkt), 5 eieren, scheut melk, nootmuskaat

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2014
  • Frans
  •  20-30 min.

Quiche Lorraine met groene kruiden. Heerlijk zacht, smeuig en veel beter verteerbaar!

INGREDIENTEN

250 gram (zelfrijzende)bloem - 1 ei - 125 gram gesmolten boter - 1/2 glas water - 150 gram gruyere - 150 gram mager spek - 150 gram bacon - 4 eierdooiers - 40 cl room (voor de lijners eventueel gecondenseerde melk)- 2 uien - peterselie - bieslook - 1/2 glas melk

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-2004
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top