1.296 quiche recepten

Eigen foto
.De lekkerste, romigste quiche die ik ooit gegeten heb!

INGREDIENTEN

230 g bladerdeeg, 25 g boter, 2 flinke preien, 100 g zachte, verse geitenkaas, 2 eieren + 1 dooier, 2 dl crème fraîche, bosje verse bieslook (12 g), 25 g geraspte gruyère kaas

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2007
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Bron: Life & Cooking

INGREDIENTEN

1 pak quichedeeg, 1 bosje lente-uitjes, 250 gram spekblokjes, 4 eieren, 200 cc (ml) creme fraiche, 100 gram geraspte kaas, zout, peper, nootmuskaat, quichevorm van ca. 24 cm doorsnede

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-04-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Hartige taart, die op ieder moment van de dag en bij iedere gelegenheid gegeten kan worden

INGREDIENTEN

- Bladerdeeg om het bakblik mee te bekleden (ik heb vers bladerdeeg van `tante Fanny` gebruikt, maar losse bladerdeeg vellen kan ook), - 150 gram zachte geitenkaas (mag ook geitenkaas met honingsmaak zijn), - 6 plakjes ontbijtspek, - handje vol walnoten, - 3 eieren, - 1 bosui in dunne ringetjes, - 2 eetlepels creme fraiche, - 2 eetlepels honing, - Zout & peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2012
  • Wereld
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Quiche met geitenkaas en courgette
Het is eindelijk zomer, dus tijd voor picknicks in het park, boottochtjes met vrienden en lange dagen op het strand. Maar natuurlijk ook voor lekkere lichte gerechten om buiten van te genieten. Daarom een vegetarische quiche, die zowel warm als koud een geweldige aanvulling is op je zomerse dag!

Voor 4 personen:

INGREDIENTEN

Deeg:, , - 300 gram bloem, - 150 gram boter, - zout uit de molen, - paar druppels water, Of:, - 1 pak bladerdeeg met roomboter, , Vulling:, -2 kleine courgettes, - 1 bakje cherry trostomaten a 200 gram, - 100 ml room, - 200 gram geitenkaas, - 5 eieren, - 5 takjes verse tijm of 2 tl gedroogde tijm, - 50 gr pijnboompitjes, - zout en peper uit de molen, - 5 el olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-06-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Broccoli is zit boordevol vitamine C, eet het eens in een quiche.

INGREDIENTEN

• Boter om de vorm in te vetten, • 8 plakjes bladerdeeg, • 500 gram broccoli in roosjes, • 4 grote eieren, • 100 gram spekjes, uitgebakken, • 2 dl kooksroom, • 50 gram gruyère, geraspt, • Versgemalen zwarte peper, snufje zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-2009
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Prei & zalm = lekkere combinatie

INGREDIENTEN

Cirkel bladerdeeg - 2 preien met groen - 25 gr boter - 3 eieren - 200 gr verse room - peper, muskaatnoot - 200 gr gerookte zalmplakjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-1999
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Heerlijk warm of koud, vetarm, goed in te vriezen, ook lekker voor (school)lunch of picnic of gewoon bij de warme maaltijd.

INGREDIENTEN

500 gram gehakt, 6 eieren, 2 flinke uien, 2 eetl. ketjap manis, 1 theel. strooiaroma, 250 gram magere kwark, 1 theel. kerriepoeder, peper en zout, Bakblikinvetter.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-08-2000
  •  …
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

- 800 gram prei, - 4 eieren, - 3/4 flesje kookroom (light), - pakje bladerdeeg, - zakje geraspte kaas, - teentje knoflook of knoflookpoeder, - kerriepoeder, - peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-03-2013
  •  …
  •  30-60 min.

Atkins

INGREDIENTEN

350 gr rundergehakt, 1 prei in ringen, 1 ui en 1 rode ui, gesnipperd, 250 gr champignons in plakjes, 4 eieren, 2 dl slagroom, 100 gr ger. kaas, 1 theel paprikapoeder, peper/zout, olie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-07-2001
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Quiche kip en paprika


In 30 minuten klaar (Voorbereiden:10 minuten)

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, 1 kipfillet, 1 paprika, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 eieren, 5 bladerdeeg plakjes, wat paprikapoeder, geraspte kaas (optioneel)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-04-2013
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Een makkelijk en toch apart voorgerecht. Deze quiche is ook perfect als lunchgerecht of bij de borrel.

INGREDIENTEN

Voor het deeg: 200 gr bloem 100 gr koude boter zout voor de vulling: 1 ui gesnipperd 3 preien in kleine stukjes gesneden 100 gr ontbijtspek in kleine reepjes gesneden 15 gr boter 200 gr Mon Chou 1 bekertje zure room 4 eieren zout en peper.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Eenvoudig te maken voor bij de borrel, hier een extra snel recept, onderstaand drie voorbeelden, maar uiteraard zijn er vele varianten mogelijk.
De techniek is die van de ‘tatin’, een omgekeerde opmaak van de quiche.

INGREDIENTEN

Voor 24 mini quiches:, een pak bladerdeeg, 20 cl crème fraîche, 2 eieren, - gedroogde uitjes of, - roquefort of, - kerstomaatjes en basilicum (gedroogd) en mosterd, peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-12-2006
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijke quiche, zonder deegwaren. gezond en hartig.

INGREDIENTEN

5 eieren, half kopje melk, oude geraspte kaas, 1 grote ui, half doosje champignons, 1 rode paprika, halve courgette, 100-125 gram verse doperwten, 1/4 pakje bladspinazie (ontdooien en goed ui laten lekken), 6-8 kleine trostomaten, verse franse kruidenmix

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2012
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekkere luxe quiche met heel veel smaken en vrij snel te maken en op tafel te zetten.

INGREDIENTEN

200 g Ardenner ham, 5 plakjes bladerdeeg, uitgerold tot een lap van 20-25 cm doorsnee, Broodkruim van 1 snee brood, 25 g roomboter, 1 sjalotje, gesnipperd, 1 teentje knoflook, fijn gesneden, 300 g witlof, twee keer gehalveerd, 150 ml room, 3 eieren, 100 g geraspte Gruyere, Zeezout, Zwarte peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-04-2013
  • Internationaal
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor het deeg: 200 g. bloem; 100 g koude boter; snufje zout; 1 dl. koud water;, voor de vulling:250 g prei; 250 g broccoli; 200 g gekookte ham (in dikke plakken gesneden); 4 eieren; 20 g boter, 4 dl room; 100 g geraspte belegen kaas; 1 tl zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een quiche, een hartige taart, kan worden gegeven als smakelijk
tussendoortje bij een glas wijn maar ook als hoofdgerecht. Quiches kunnen
zowel warm als koud worden opgediend. Gebruik voor het bakken een speciale
quiche-vorm, een taartvorm of een springvorm met een doorsnede van 22 tot 26
cm.
van "moesje2"

INGREDIENTEN

250 gr bladerdeeg (diepvries), 150 gr ham (gekookt), 200 gr kaas (belegen goudse), 150 gr broccoliroosjes, 3 stuk eieren, 125 cl slagroom, 1 teen knoflook (geperst), naar smaak zout en peper, 1 snuif nootmuskaat

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-05-2002
  •  …
  •  0-10 min.

Een erg lekkere vegetarische variant op de gewone quiche

INGREDIENTEN

6 plakjes quiche bladerdee, 1 courgette, 2 dikke preien, 100 gram geraspte belegen kaas, 1 pakje creme fraiche, 1 zakje 250gr gezouten cashewnoten, 4 eieren, kerriepoeder

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-05-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Winnaar Life&Cooking spinaziewedstrijd...!!

INGREDIENTEN

1 pak Iglo spinazie; 1 ui; zachte geitenkaas;, klein stukje salami; 2 eieren; groene olijventapenade; bladerdeeg; paneermeel;, 1 klein bekertje room; cashewnoten; peper;, zout; olijfolie;1 teentje knoflook

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-01-2003
  •  …
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke gemakkelijke Quiche die lekker gevuld is en heerlijk is als voorgerecht of bijgerecht.

INGREDIENTEN

3 a 4 plakjes bladerdeeg, een beetje roomboter, 200 ml. slagroom, 2 eieren, beetje peper en zout, 1 a 2 lenteuitjes, 50 gr. champignons, 6 plakjes salami, 6 plakjes boerenham, 1 rode paprika, 1 tomaat, 100 gr. geraspte kaas, beetje bieslook (het liefst vers), beetje peterselie (ook vers indien mogelijk)

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-08-2009
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ik maakte eergisteren canneloni con spinaci e ricotta, en had nog veel van het mengsel over dus besloot een hartige taart te maken. En deze was even heerlijk als de canneloni, dus bij deze het recept!

INGREDIENTEN

5 - 6 plakjes bladerdeeg, , voor het mengsel:, 300 gr spinazie, 200 gr ricotta, 3 teentjes knoflook, 1 rode ui, 3 el melk, 2 eieren, 2 handjes geraspte oude kaas, 1 tl oregano, peper, zout, , 3 aardappels, 3 el melk, 1 tl oregano, zout, peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-12-2008
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Een recept volgens de methode Montignac

INGREDIENTEN

350 gr. rundergehakt-1 prei, in ringen- 1 ui, gesnipperd-250 gr. champignons, in plakjes-4 eieren- 2 dl slagroon-100 gr. geraspte kaas-1 theelepel paprikapoeder-peper en zout-boter of olie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-05-1999
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een quiche met een bijzondere vulling, weereens wat anders! De kip kan weggelaten worden of vervangen door een vleesvervanger als je liever vegetarisch eet.

INGREDIENTEN

1 pak Quiche naturel van Koopmans, 50 gram boter/margarine, 50 ml water, brie in blokjes (hoeveelheid naar eigen inzicht), broccoli in roosjes, kort gekookt, kipfilet in stukjes, gebakken, grof gehakte cashewnoten (gezouten), 3 eieren, bekertje creme fraiche, paneermeel, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2007
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Montignac op klompen

INGREDIENTEN

350 gram rundergehakt, 1 prei, in ringen, 1 ui, gesnipperd, 1 rode ui, gesnipperd, 250 gr. champignons, in plakjes, 4 eieren, 2 dl. slagroom, 100 gram geraspte kaas, 1 theelepel paprikapoeder, peper en zout, boter of olie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2005
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mijn favoriete recept, erg makkelijk en eindeloos combineren!

INGREDIENTEN

- pakje bladerdeeg uit de diepvries, - boter, - geraspte kaas, - twee eieren, - koffiemelk, - snufje peper, kies uit ingredientensamenstelling:, - champignons/spekblokjes/prei/brie, - champignons/brocolli/zalmsnippers, - champignons/prei/tonijn/, of bedenk zelf wat. Twee soorten groenten en een of twee soorten kaas/vlees/vis

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-07-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Ik heb altijd veel succes met deze zelfbedachte variant! Het lijkt veel werk maar dat valt erg mee en het is zeker de moeite waard om te proberen!

INGREDIENTEN

1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 prei, 250 gram champignons, halve ui, 2 teentjes knoflook, 250 gram bacon of spekblokjes, 50 gram ham, 50 gram katenspek, 200 gram geraspte parmezaanse kaas, 250 ml creme fraiche, 100 ml slagroom, 2 eieren, peper en zout, cayenne peper, olie en bladerdeeg

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-04-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Montignac op klompen, hoofdgerechtgerecht, vetmaaltijd, Fase 1 en 2.

INGREDIENTEN

350 gr rundergehakt, 1 prei, in ringen, 1 ui, gesnipperd, 1 rode ui, gesnipperd, 250 gr champignons, in plakjes, 4 eieren, 2 dl slagroom, 100 gr geraspte kaas, 1 theel paprikapoeder, peper en zout, boter of olie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-08-2000
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hartig taartje waar je alles in kunt stoppen wat lekker is!! Kan ook als hoofdgerecht met een lekkere salade.

INGREDIENTEN

5-8 plakjes bladerdeeg, 4 eieren, 1 dl room, boter om in te vetten, vulling (bijv. tomaat met tonijn; gefruite uiringen met tomaat en aardappelschijfjes; klassiek met spekjes en geraspte kaas; brocolli met blauwschimmelkaas; prei met spekjes of ham), evt geraspte kaas, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-06-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een hartig taartje

INGREDIENTEN

4 eieren, 1 bekertje creme fraiche, 150 gr. kaas, 200 gr. ham en 4 plakjes bladerdeeg.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-1999
  •  …
  •  20-30 min.

Lekker voorgerecht bij een feestmaaltijd of past ook goed bij een warm buffet.

INGREDIENTEN

Bladerdeeg voor een taartvorm van 26cm doorsnede. 150g gerookte zalmschijfjes - 200g grijze garnalen - 250g wit van prei - 1 kleine ui - fijne peterselie, voor het quiche-mengsel : 3 eieren - 180g halfvolle melk - 150g room (mag light zijn)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-05-2001
  • Frans
  •  30-60 min.

Quiche met prei, broccoli, ham en kaas

en dit moet helaas eerst gebeuren......

INGREDIENTEN

Voor het DEEG: 200 gram bloem,100 gr. koude boter, snufje zout, 1 dl. koud water, Voor de VULLING: 250 gr. prei, 250 gr. broccoli, 200 gr. gekookte ham (in dikke plakken)4 eieren, 20 gr. boter, 4 dl. room, 100 gr. geraspte belegen kaas, 1 theelepel zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-01-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Basisrecept voor een gemakkelijke en snelle quiche.

INGREDIENTEN

* 6 plakje bladerdeeg (diepvries), * bakje champignons, * 1 rode paprika, * 1 ui, * blokjes ham, * handje gehakte walnoten, * 2 dl. slagroom, * 100 gr. geraspte jonge kaas, * 3 eieren, * 1 teentje knoflook, * peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2000
  • Frans
  •  30-60 min.

Quiches staan er tig op smul, maar deze vinden wij gewoon erg lekker.

INGREDIENTEN

1 el boter, 6 plakjes bladerdeeg, 3 eieren, 70 ml. melk, 125 gr magere spekblokjes, 2 uien in smalle ringen, 100 gram gekookte slagersachterham ( plakjes ), 200 gram geraspte belegen kaas, paprikapoeder, zout, peper, 2 el tomatenketchup

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-06-2006
  • Frans
  •  30-60 min.

Een recept van Montignac "Vet maaltijd"

INGREDIENTEN

350 gr rundergehakt - 1 prei - 1 ui - 1 rode ui - 250 gr champignons - 4 eieren - 2 dl slagroom - 100 gr geraspte kaas - 1 theel. paprikapoeder - peper - zout - boter of olie.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-04-1999
  • Frans
  •  30-60 min.

Makelijk, divers en mislukt nooit !!!

INGREDIENTEN

Deeg: bloem, boter en scheutje water, Vulling basis: grote beker creme fraiche, 3 eieren, scheutje melk, zout peper., Extra 1: dobbels steenjes ham, brocoli in roosjes, gesnipperd uitje, nootmuskaat., Extra 2: verkruimelde feta, fijn gehakt pepertje, brocoli in roosjes, nootmuskaat., Extra 3: oesterzwammen in reepjes, gesnipperd uitje, kerrie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-02-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hartige taart met kaas en ontbijtspek.

INGREDIENTEN

7 plakjes bladerdeeg - 1 gesnipperde ui - 3 eieren - 1/8 liter slagroom - 50 gr. ontbijt-spek 200 gram geraspte (oude) kaas - 1/2 eetlepel boter - 1 teentje knoflook - 1 theelepel basilicum - worcestershire saus - peterselie - peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-08-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Bladerdeeg, prei of broccoli,1 ei zakje gemalen kaas, blikje tonijn of zalm peper, zout, maggi, aromatpoeder

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-03-2008
  • Frans
  •  30-60 min.

Deze lekkere Vegetarische quiche is best pittig . Door de rode peper en verschillende kaassoorten is dit een heerlijke quiche !
.

INGREDIENTEN

1/2 bloemkool, , 1 broccoli, , 1 el rode peper, , 1 bol mozzarella, , 100 gr gorgonzola, , 100 gr parmezaanse kaas, , 2 dl melk, , 2 dl room, , bladerdeeg, , 4 eieren, , 2 eigelen, zout en peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-03-2006
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Een lekkere groentetaart waar je elke groente voor kunt gebruiken

INGREDIENTEN

250 gr. gehakt / prei (of iets anders wat je lekker vindt) / knoflook / eieren / champignons / bladerdeeg / blokjes mager spek / ger.oude kaas / peper / olie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-09-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 plakjes bladerdeeg, 3 eieren, 1 prei in ringetjes, 100 gr. rauwe ham, 2 eetl. creme fraiche, 75 gr. gerapste kaas, boter.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-07-2001
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Overheerlijke quiche met lekker veel groenten!

INGREDIENTEN

8 plakjes bladerdeeg, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 winterpeen, 1 rode peper, 1 paprika, 250g champignons, 250g kastanjechampignons, 100g spekjes, 200g gerookte kip, 100g geraspte kaas, 3 eieren, 125g creme fraiche, 2 el paneermeel

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-03-2013
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Quiche

Quiche

Een quiche staat ook wel bekend als hartige taart. Dit gerecht is bedacht in Duitsland. Waar een normale taart een zoete inhoud bevat, heeft de hartige taart een vulling van custard, groenten, kaas en vlees of vis. De bodem wordt gevormd door deeg. Je kunt heel veel verschillende soorten quiches bereiden. Zo kun je een quiche lorraine maken, met spek en kaas. Ook kun je een quiche alsacienne maken, met spek, kaas en ui. Er zijn nog veel meer mogelijkheden voor het maken van een quiche. Je kunt er heel creatief mee zijn. Bekijk hieronder lekkere recepten voor het maken van een quiche.

Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies