Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

11 pumpkin pie recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Pompoentaart:Volgens Kenna zou de uitdrukking 'zo amerikaans als apple pie'eigenlijk moeten zijn 'zo amerikaans als pumpkin pie'. De originele pumpkin pie, zo geliefd bij de Pelgrims Fathers, was wel even anders dan het gerecht dat wij nu kennen.Destijds werd de pompoen uitgehold, gevuld met een mengsel van melk, specerijen en honing en in de oven gebakken tot de pompoen zacht was. Nu is het een gekruide taart met een diepgouden kleur die traditioneel op 'Thanksgiving'en kerstmis wordt eserveerd. Iedere Amerikaan die het lef heeft om er niet van te houden, mag zichzelf geen echte 'Yank' noemen! et is echt een smaak waar je mee moet zijn opgegroeid.

INGREDIENTEN

400-450 g gare pompoen, 3 eieren, 75 g witte basterdsuiker, 75 g bruine basterdsuiker, 0,5 theelepel zout, 2 theelepels kaneel, 0,5-1 theelepel gemberpoeder, 0,5-1 theelepel gemalen kruidnagel, 0,5-1 theelepel all-spice, 1 blikje gecondenseerde melk a 385 gram

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-08-2000
  • Amerikaans
  •  60-120 min.

Pompoentaart is met Thanksgiving een 'must' op het menu

INGREDIENTEN

Voor het deeg: 250 gram bloem, 125 gram witte basterdsuiker, ? tl. zout, 150 gram koude boter, in stukjes, 4 eidooiers, voor de vulling: 500-600 gram pompoen, in kleine blokjes, 3 eieren, 50 gram witte bastersuiker, 50 gram bruine basterdsuiker, ? tl. zout, 2 tl. kaneelpoeder, ? tl. gemberpoeder, ? tl. kruidnagelpoeder, ? tl. piment, ? dl. koffieroom

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-07-2002
  • Amerikaans Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Al onze recepten kunt u ook terug vinden op onze website, en in The Jukebox Diner show, iedere Donderdag van 16.00u tot 19.00u op www. promootje.nl

INGREDIENTEN

125 gr walnoten, 200 gr pompoen, 60 gr boter, 225 gr bruine basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 eieren, 150 gr zelfrijzendbakmeel, 1/2 theel kaneel, 1/2 theel. nootmuskaat, 1/4 theel. gemberpoeder, poedersuiker, slagroom,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-02-2011
  • Amerikaans
  •  60-120 min.

(oost VS)van "M."

INGREDIENTEN

*

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  • Amerikaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Pompoentaart:Volgens Kenna zou de uitdrukking 'zo amerikaans als apple pie'eigenlijk moeten zijn 'zo amerikaans als pumpkin pie'. De originele pumpkin pie, zo geliefd bij de Pelgrims Fathers, was wel even anders dan het gerecht dat wij nu kennen.Destijds werd de pompoen uitgehold, gevuld met een mengsel van melk, specerijen en honing en in de oven gebakken tot de pompoen zacht was. Nu is het een gekruide taart met een diepgouden kleur die traditioneel op 'Thanksgiving'en kerstmis wordt eserveerd. Iedere Amerikaan die het lef heeft om er niet van te houden, mag zichzelf geen echte 'Yank' noemen! et is echt een smaak waar je mee moet zijn opgegroeid.

INGREDIENTEN

400-450 g gare pompoen, 3 eieren, 75 g witte basterdsuiker, 75 g bruine basterdsuiker, 0,5 theelepel zout, 2 theelepels kaneel, 0,5-1 theelepel gemberpoeder, 0,5-1 theelepel gemalen kruidnagel, 0,5-1 theelepel all-spice, 1 blikje gecondenseerde melk a 385 gram

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-08-2000
  • Amerikaans
  •  60-120 min.

Toen ik in Amerika woonde heb ik hiervan gesmuld. Na lang zoeken en proberen heb ik hier het `vertaalde` recept.

INGREDIENTEN

Deeg: 250 g bloem / 125 g suiker / 1 theelepel zout / 150 g boter / 4 eierdooiers, , Vulling: kruidenmengsel (1 thl zout, 2 thl kaneel, 1 thl gemberpoeder, 1 thl kruidnagelpoeder, 1 thl piment) / 100 g suiker / 1 dl room / 600 g pompoen / 2 eieren / 4 eiwitten

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-08-2013
  • Amerikaans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Voor 2 taartjes van 20 cm. doorsnede., 800 gr. pompoenmoes, 300 gr. bruine suiker, 4 eieren, losgeklopt, 3 eetlepels gesmolten boter, 1½ eetlepel gemberpoeder, 2 eetlepels stroop, 1 theelepel zout, 250 ml. melk, 4 theelepels kaneel, 1 theelepel nootmuskaat

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-09-2001
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Bedankt Gayle

INGREDIENTEN

3 kopjes gekookte pompoen,200ml suiker,250 ml bloem,zout,125gr roomboter,3 eieren 15 ml bakpoeder,3 zakjes vanille suiker

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-03-2005
  • Amerikaans Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 cups all purpose flour, , 2 1/3 cups old fashioned oats, , 1 teaspoon baking soda, , 1/2 teaspoon baking powder, , 1/2 teaspoon salt, , 2 teaspoons cinnamon, , 1/2 tsp pumpkin pie spice (or 1/4 tsp cloves and 1/4 tsp nutmeg), , 1 cup (2 sticks) unsalted butter - softened, , 3/4 cup dark brown sugar, , 3/4 cup granulated sugar, , 2 tablespoons honey or maple syrup, , 1 cup pumpkin puree, , 1 large egg, , 1 1/2 teaspoon vanilla extract, , 2 cups chocolate chips, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-09-2012
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een variatie op mijn zelfgemaakte mangochutney!

INGREDIENTEN

± 800 gr pompoen, 1 grote witte ui erg fijn gesneden*, , Verse gember aan 1 stuk ± 4 - 6 eetlepels groot, geschild & gekneusd, 10 kruidnagels, 1-2 theelepels kaneel, of een kaneelstokje, naar smaak., Soms gebruik ik geen of erg weinig., OF, Pumpkin_pie_spice + verse gember, , 100 gram rozijnen**, Snufje of 2 zout, 1 grote of 2 kleine hete pepers (Madame Jeanette)***, ± 250 cc azijn naar keuze, ± 200 gram suiker of naar smaak, , Jonge rode ui * wordt soms gebruikt omdat die wat zachter smaken dan andere uien. Daar is niets op tegen, de rode kleur gaat wel verloren bij het verwarmen., , Verse gember en kruidnagels verpak ik meestal in 4 dubbele laag grof kaasdoek., , Van pumpkin pie spice geef ik geen hoeveelheid, meestal strooi ik er een paar theelepels overheen., , Rozijnen** vinden sommige mensen niet prettig in de mond., Pureren kan ook, gaat de smaak niet verloren., Hou ze apart in kaasdoek kook ze mee en pureer met wat vocht als ze helemaal opgezwollen zijn en doe als puree weer terug in de pan., , Hete pepers naar keuze heel laten of in in blokjes van 5 mm snijden., Een hele peper kun je ook zo weer verwijderen., Vervangen door sambal, harissa of cayenne peper naar smaak of weglaten., , Azijn & suiker, De smaak, geur en kleur van beide kan het uiteindelijke resultaat van je chutney beinvloeden., Meestal gebruik ik witte azijn, aangevuld met gewone rijstazijn zonder toevoegingen., Suiker is niet alléén zoet, er is ook nog suiker met smaak, wel wat minder geraffineerd., Gele basterdsuiker, lichtbruine rietsuiker, gewone suiker, gur = jaggery,of palmsuiker kan allemaal. In combinatie of niet., Alleen bruine suiker gebruiken geeft een donkere chutney!

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-11-2008
  • Bijgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Zie plaatje.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-10-2003
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top