Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

33 pulled pork recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Heel erg lekker maar een gerecht waar je de tijd voor moet nemen. Het is niet veel werk maar heeft tijd nodig om lekker gaar te worden. Het is heel goed in te vriezen als het klaar is, dus maak een dubbele portie.

INGREDIENTEN

1 kg procureur zonder bot (dit is schouderkarbonade aan een stuk), 150 ml kippenbouillon (eigen gemaakt of van een blokje), 75 ml witte wijnazijn, 2 theelepels gerookte paprikapoeder, 2 uien in grove stukken gesneden, 4 tenen knoflook, grof gehakt, 200 ml barbecuesaus ( Yil'driz of chilisaus), 4 eetlepels bruine suiker, 1 eetlepel mosterd, 2 theelepels gedroogde tijm, 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel cayennepeper naar smaak, 2 theelepels zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-02-2015
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Varkensschouder ongeveer 7 kg, , Kruiden:, 1 etl donkere basterd suiker, 1 etl granulaat suiker, 2 1/4 tl knoflook zout, 2 1/4 tl jozo zout, 1/2 etl paprika poeder, 1 tl chili poeder, 1/8 tl oregano, 1/8 tl cayenne peper, 1/8 tl komijn poeder, 1/8 tl zwarte peper, , injectie vloeistof:, 3/4 cup appelsap, 1/2 cup water, 1/2 cup suiker, 1/4 cup zout, 2 etl worcestershire saus, , Appelsap voor bevochtiging

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-01-2012
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heerlijk Amerikaans gerecht

INGREDIENTEN

1 stuk procureur van 2,5 kilo, 200ml cola, , Voor de rub, 2 el lichte basterdsuiker, Grote snuf gemalen zwarte peper, 2 flinke tl grof zeezout, 2 tl paprikapoeder, 1 tl mosterpoeder, 1 tl uienpoeder, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl selderiezout, Flinke snuf kaneel, Flinke snuf gemberpoeder, Flinke snuf nootmuskaat, , Vocht om in te koken:, 75ml balsamico azijn, 300ml cola, 70ml whisky, 3 el lichte basterdsuiker, , 3 el olijfolie, 80ml zelfgemaakte barbecuesaus, , Voor de barbecuesaus, 100ml ketchup, 100ml water, 3 el rietsuiker, 2 el Worcestershire saus, 1 el azijn, 1 el Dijon mosterd, 1 tl grof zeezout, drupje tabasco, Flinke snuf knoflookpoeder, , Voor de coleslaw:, 300g gesneden witte kool, 200 g worteltjes, fijngehakt met de keukenmachine, 1 kleine ui, heel fijn gesneden, 1/2 gele paprika, heel fijn gesneden, 1/2 rode paprika, heel fijn gesneden, 3 flinke el Turkse yoghurt, 3 flinke el mayonaise, 3 el olie, 2 el azijn, 3 el suiker, Gemalen zwarte peper en zout naar smaak

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-05-2015
  • Amerikaans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Heerlijk Amerikaans Slow Cooker recept voor op (hamburger)broodjes of met een frisse salade.

INGREDIENTEN

2 middelgrote uien, 5tenen knoflook, 240ml kippenbouillon, 25gr (donker)bruine bastardsuiker, 1 theelepel cayennepeper, 1 theelepel chilipoeder, 2 theelepel paprikapoeder (niet de hete), 1 eetlepel zwarte peper (vers gemalen), 2,5 theelepel zout, (of meer indien nodig), 3/4 theelepel komijn (gemalen), 1/2 theelepel kaneel (gemalen), 1,5 kilo schouderkarbonade zonder bot, 1 flesje (ongeveer 0,5L) BBQ saus (van de Lidl is erg lekker)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-05-2014
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Zelf bedacht, beetje knutselen met een idee en pakte nog lekker uit ook.

INGREDIENTEN

1Kg aardappelen, 500 gram zuurkool, 500 gram pulled pork, aromat. kaneel,melk,roomboter. ananasblokes,Bbq saus.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

We kunnen het niet laten als we bij de Makro zijn: grote stukken vlees kopen. Dit keer kochten we procureur (varkensschouder). Het was een stuk van 2,7 kilo. Maar ja, we verwachtten ook veel gasten. 

INGREDIENTEN

1 kg procureur zonder bot (dit is schouderkarbonade aan een stuk), 150 ml kippenbouillon (eigen gemaakt of van een blokje), 75 ml witte wijnazijn, 2 theelepels gerookte paprikapoeder, 2 uien in grove stukken gesneden, 4 tenen knoflook, grof gehakt, 200 ml barbecuesaus (zie hier onder), 4 eetlepels bruine suiker, 1 eetlepel mosterd, 2 theelepels gedroogde tijm, 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel cayennepeper naar smaak, 2 theelepels zout, , , Voor de barbecuesaus, 100ml ketchup, 100ml water, 3 el rietsuiker, 2 el Worcestershire saus, 1 el azijn, 1 el Dijon mosterd, 1 tl grof zeezout, drupje tabasco, Flinke snuf knoflookpoeder

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-04-2016
  • Amerikaans
  •  > 120 min.

Pulled pork is uit elkaar getrokken vlees van een lang gegaard stuk varkensvlees, zeg maar een soort draadjesvlees. Je kunt het maken van een ham of varkenskop, maar mijn favoriet is de schouder van een vet varkentje als de Duke of Berkshire. Lang garen in de oven.

INGREDIENTEN

, 1 kilo varkensschouder, 1,5 dl tomatenketchup, 1 dl wittewijnazijn, 1 dl (kippen) bouillon, 50 g basterdsuiker, 1 e fijne Franse mosterd, 1 e Worcestersaus, 1 theelepel chilipoeder, 1 theelepel gedroogde tijm (of fijngehakte verse tijm), 1 ui, in ringen gesneden, 2 bollen knoflook, 1 e olijfolie, 3 takjes verse tijm, 1 brood (gesneden of als bol)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-11-2013
  • Amerikaans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Keer om keer ga je dit maken... want het is zo smakelijk!! Probeer ook even met Grand Marnier marinade.

INGREDIENTEN

, 1 Mango (groot), 1 Kg. Varkens schouder, 1 Tl. Zwarte Peper, 1/2 Tl. (kosher) zout, 1/2 Tl. Chipolte Chili Peper, 30 Ml. Balsamic Azijn, 240 Ml. Water, , 1/2 Tl. Chipolte Chili peper, 1 Tl. Honing, 25 Ml. Bourbon Whiskey, 340 Ml. Barbeque saus,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-10-2009
  • Canadees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Wraps met Mexicaanse pulled pork. Of eigenlijk tacos want in Mexico wordt alles gegeten met tacos. 's Morgens  's middags en 's avonds en ook nog tussendoor. Dat is enigszins ook wel te verklaren want  tortilla wraps zijn daar zelfs goedkoper dan brood (taco=tortilla wrap) Deze Mexicaanse variant van de meer bekende versie 'pulled pork' is een geliefde snack die je overal in Mexico kunt kopen bij de carnita-kraampjes. Het vlees is zacht en mals en het gegrilde laagje is lekker krokant. In plaats van guacamole heb ik met dezelfde ingrediënten een heerlijke salade gemaakt die hier uitstekend bij past Guacamole-salade- Natuurlijk is een koolsalade hier ook erg lekker bij Amerikaanse-coleslaw-mijn-versie

INGREDIENTEN

- 1 kg varkensnek of varkensschouder (zonder been), - olie, - 2 uien, - 4 tenen knoflook, - 1 jalapeno (of 1 el uit een potje), - 1 tl peper, - 1 el zout, - 1 el oregano, - 1 el chilipoeder, - 1 tl komijnpoeder, - 2 limoenen (sap), - 2 sinaasappels (sap), - 1 liter kippen- of groente bouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-02-2017
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Dit recept van pulled pork zit zo vol van smaak dat er een MMMM geluid uit je keel opstijgt.

INGREDIENTEN

1,5 kilo kotelet of procureur, 250 ml gezeefde tomaten, 60 ml appel cider azijn, 1/4 tl uienpoeder, 1/4 tl knoflookpoeder, 1/4 tl tijm, 1/4 tl oploskoffie, 1/4 tl cacaopoeder, 1 tl komijnpoeder, 1/2 tl chili poeder, 2 el zoetstof, 1/2 tl zout

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-04-2017
  • Amerikaans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Pulled pork carnita's, een fantastisch streetfood gerecht uit Mexico! 

INGREDIENTEN

500 g varkens-schouderkarbonades, 1 ui, 2 knoflooktenen, 1 eetlepel komijnzaadpoeder, 1 eetlepel pimenton, 1 sinaasappel, uitgeperst, 1 theelepel gedroogde oregano, , 8 cordita's, 2 tomaten, 1 bosje peterselie, , Voor de BBQ-saus:, 200 ml ketchup, 100 ml water, 50 ml appelazijn, 5 eetlepels bruine suiker, zwarte peper, 1 theelepel uienpoeder, 1/2 theelepel citroensap, 1 theelepel worcester saus

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-12-2016
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Hoe maak je Pulled Pork? Dit is een basisrecept.

INGREDIENTEN

3000 gram Boston Butt, 150 gram Roast Rub, broodjes,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-11-2013
  • Amerikaans
  •  > 120 min.

BBQ Pulled pork met ovenfrietjes

INGREDIENTEN

> 8 Roseval aardappelen, > 1 kg varkensvlees (schouder), > 3 eetlepels olijfolie, > 1 eetlepel zout, > 1 eetlepel peper, > 2 kopjes BBQ saus, > 1 gesneden rode ui, > 1 kop geraspte peper jack, > 2 tot 3 stengels lente-ui, > Geraspte cheddar (naar smaak), > 150 ml zure room

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-04-2016
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Deze menu is wel tijdrovend, maar als je toch thuis bent is dit weinig moeiten. De oven doet het werk.

INGREDIENTEN

1 kg schouderkarbonades of schouderlappen (een aaneen stuk schouder is het beste), , marinade, 2 t zeezout, 1/4 t grof gemalen zwarte peper, 2 laurierbladeren, verscheurd, 1/4 t gedroogde rozemarijn, 3 geneusde jenever bessen, 2 teentjes knoflook, gekneusd, 1/4 t tijm, 1/4 t venkelzaad, 1/4 t anijszaad, 1 t gedroogde salie, 1/4 t nootmuskaat, , Marineer schouderlappen voor tenminste 24-48 uur terwijl je het af en toe doormengen., , 1. Doen vlees in een ovenschaal die met aluminiumfolie is bekleed en verdeel daarover 1 ui in halve ringen., 2. Vouw overige folie over vlees en dek goed af met folie., 3. Bak het vlees voor 3 uur bij 140*C tot boterzacht., 4. Zet de braadslee nog 30 min. zonder folie in de oven en keer het vlees af en toe om. Schep het vlees uit het stoofvocht en laat afkoelen., 5. Pluk het vlees in draadjes uit elkaar met behulp van twee vorken., 6. Rooster het brood even heel kort in een koekenpan (of gebruik een broodrooster)., 7. Bak vlees even aan in beetje olie tot warm en beleg brood met pulled pork., 8. Daarop komt plakken augurken en smeer een dot mierikswortelsaus erover., 8. Doen bovenste helft van broodje erop.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-03-2015
  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.

Testje doen ? nieuw in het schap bij de ap, pulled pork in een doos . sinds een week of 3 , is dat lekker ? ja; makkelijk ja , lekker zeker ,, nu ook beef pulled , met winter jus, geen idee wat het is, nog niet getest. donderdag maar even testen met een donker vokoren bol, lijkt me beter passen bij rund.  

INGREDIENTEN

2 Italiaanse bollen, pak pulled pork, blaadjes sla, wortel salade uit een potje, saus uit het zakje, of eigen saus, de bbq saus is erg zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2015
  • Caribisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke pittige pulled pork. Lekker op een broodje maar ook met nasi, bami of patatjes. Weinig voorbereiding, het moet alleen wel nog 9 uurtjes in de slowcooker. Ik ben geinspireerd door soortgelijke recepten maar dit is uiteindelijk mijn eigen recept geworden zoals ik hem lekker vind.

INGREDIENTEN

Benodigdheden (zoals ik hem precies gemaakt heb):, , 2 kilo hamlappen, 2 uien (klein gesnipperd), 3 teentjes knoflook (heel klein geplet en gehakt), 1 rode peper (ontzaad en heel klein gesneden), 1 eetlepel sambal badjak, 1 eetlepel sambal oelek, 1,5 eetlepel gembersiroop, 1,5 eetlepel rode wijn azijn, 100 ml ketjap manis (zoet), 50 ml ketjap asin (zout), 100 ml water, 3 kruidnagels, 2 steranijs (gewoon heel laten), 2 theelepels Chinees 5 kruiden poeder, 1,5 theelepel gemalen koriander (ketoembar), 2 dessertlepels kokosbloemsuiker, 2 kleine bouillonblokjes (de ouderwetse in de rood/gele verpakking, verkruimeld), zout en zwarte peper uit de molen (naar smaak), scheutje (knoflook-chili)olie,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-08-2017
  • Indisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

De Carnitas (Mexicaanse pulled pork) die ik had gemaakt was overheerlijk. Maar omdat het altijd moeilijk in te schatten is wat je ongeveer nodig hebt als je eters krijgt en omdat ik altijd bang ben om te weinig te hebben hield ik natuurlijk weer wat over   Niet zo erg want daar heb ik de volgende dag deze heerlijke maaltijdsalade mee gemaakt. Ik heb de meeste ingrediënten heel even licht in de pan gebakken zo krijg je een heerlijk lauwwarme salade. Natuurlijk kun je ook alles gewoon koud erop doen. Het is maar wat je zelf het lekkerste vind. In de winter is lauwwarm erg lekker, in de zomer is koud natuurlijk lekker fris  TIP: Leg de pit van de avocado nog even op de gesneden avocado als je de salade niet meteen serveert, hierdoor wordt deze niet zo snel bruin.

INGREDIENTEN

- 200 gram Carnitas (pulled pork), - 1 paprika (ik had ½ geel en ½ groen, maar andere kleuren kunnen natuurlijk ook), - klein blikje maïs (150 gram), - 1 zakje gemengde sla (75 gram), - 2 tomaten (of meer als je kleine hebt), - 1 avocado, - enkele takjes koriander, , Dressing:, - 4 el olijfolie, - 1 limoen (sap), - 1 teentje knoflook, - 1 tl honing, - 1 tl rode tabasco (chipotle), - ½ tl komijnpoeder, - peper en zout, - ½ bosje koriander,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2017
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Dit is een heet recept afkomstig uit zuid-Carolina..

INGREDIENTEN

Ca 1? kilo schouderbladen,7?dl appelciderazijn,2 eetlepels worcestersaus,3 eetlepels gemalen zwarte peper, 2 eetlepels hete pepersaus,3,4 thl zout(of naar smaak)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-05-2002
  • Amerikaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Makkelijk te bereiden en lekker pittig: "Pulled Chicken", dat is weer eens iets anders dan pulled pork.. Bijvoorbeeld voor op een broodje, als lunch- of hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

1 kipfilet, 1/2 eetlepel sambal brandal of badjak, 1/2 eetlepel ketjap, 1 theelepel bruine suiker, 1/2 theelepel chili-olie, olie, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-01-2016
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ik heb dit gerecht ooit een keer gevonden en ben het vervolgens aan gaan passen. Het was namelijk mislukt omdat het er te lang in zat, of te kort of weer wat anders. Om dit te voorkomen wil ik graag mijn bevindingen met jullie delen. Ik heb het laatst voor 15 man gemaakt. Na de 15e blije reactie zet ik het nu online.

INGREDIENTEN

1.6kg varkensschouder (bot is bij het gewicht inbegrepen), 2tl zout, 2el bruine suiker, 1el paprikapoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-07-2016
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Neem een beenham, en gaar hem op iets andere manier dan de verpakking, dus niet in de oven, maar in een braadpan, met wat kruiden , voor een uur of 3 , is dat lekker? ja , trek het uit elkaar met een vork , en voila pulled pork , anders ,

INGREDIENTEN

1 beenham a 500 gram., 200 gram boter, 2 el olijfolie, 1 el soya, 1 el limoensap, 1 el ananas sap uit blik, bewaar de ananas gebruik in een toetje,1 tl tabasco, 1 tl bruine suiker, 1 tl knoflook pasta, 2 el runderfond ( onverdund ), 3 el water, , wat gesnipperde augurk ( zuur ), zongedroogde tomaatjes, , 2 afbak ciabatta,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-02-2016
  • Europees
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Kaastaco's zijn nu hip and happening in New York. Ik heb me hierdoor laten inspireren en een recept bedacht voor kaastaco's met pulled pork!

INGREDIENTEN

Voor de kaastaco's:, 180 g geraspte boerenkaas, , Voor de vulling:, 200 g pulled pork, 4 el BBQ saus, koriander, handje radijsjes, in schijfjes, , Voor de groene chimuchurri:, 1 verse jalapeno peper, 10 g peterselie, 10 g koriander, 1 sjalot, gesnipperd, 1 knoflookteen, fijn gesneden, 1 limoen, de rasp en het sap, 3 el olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-06-2017
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Kaastaco's zijn nu hip and happening in New York. Ik heb me hierdoor laten inspireren en een recept bedacht voor kaastaco's met pulled pork!

INGREDIENTEN

Voor de kaastaco's:, 180 g geraspte boerenkaas, , Voor de vulling:, 200 g pulled pork, 4 el BBQ saus, koriander, handje radijsjes, in schijfjes, , Voor de groene chimuchurri:, 1 verse jalapeno peper, 10 g peterselie, 10 g koriander, 1 sjalot, gesnipperd, 1 knoflookteen, fijn gesneden, 1 limoen, de rasp en het sap, 3 el olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-09-2017
  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Soms is iets goed gejat of afgekeken helemaal zo slecht nog niet. het probleem zat hem in de ingredienten en het aantal bakjes wat ik voor ogen had, namelijk 20 en gelukkig is daar dan de bouwmarkt. laat je niet afschrikken door de ingredienten,

INGREDIENTEN

1 doos pulled pork ( ah, bereid volgens verpakking ), 200 gram streaky bacon, 4 hardgekookte eieren in plakjes, 1 pakje surimi stiks, uit elkaar getrokken in dunne reepjes, 200 gram kipfilet tuinkruiden, 200 gram ham, 200 gram jong belegen kaas, 200 gram gegrilde procureur ( ah ), sandwich plakken gerookte zalm, 2 grote bollen mozzarella in plakjes, 1 doosje teriyaki sticks ( diepvries, bereidt volgens verpakking, dan van het stokje afhalen ), , tomaten in plakjes, komkommer in plakjes, potje jalapeno peperringetjes uitgelekt, potje atjar uitgelekt, potje atjar ketimoen uitgelekt, 200 gram wortel julliene verrs, 2 soorten sla naar keuze, potje augurken blokjes, , diverse broodjes of pistolets, ik heb 4 basis sauzen van yildriz, staan leuk op tafel ook nog, bbq, honing dille, rode uien en Vadouvansaus, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2016
  • Europees
  •  30-60 min.

Een heerlijke, verwarmende, gezonde soep uit Sichuan: Suan La Tang (酸辣湯), misschien beter bekend onder de Engelse naam Hot and Sour Soup. Het hete van deze soep komt niet van chilipeper maar van gemalen peper en het zure komt van die typische, zwarte rijstazijn uit Chinkiang. De van origine vaak beige, gelige soep fleurt helemaal op door het toevoegen van kleurige reepjes puntpaprika. Niet erg traditioneel maar als je niet beter wist zou je denken dat het zo hoort. Bovendien verandert de soep ermee van voorgerecht in maaltijdsoep, weer eens wat anders dan die eeuwige pan erwtensoep.

INGREDIENTEN

Het vlees (de luxe variant):, 150g varkenshaas in 3mm reepjes., kort marineren in:, 1 tl Shaoxing rijstwijn, 1 tl lichte sojasaus, 1 tl sesamolie, 2 tl maïzena, 2 tl koud water, Of (de makkelijke variant):, 150g reepjes achterham of, 150g left-over pulled pork of, 150g reepjes leftover Peking eend, 150g gare kip in reepjes getrokken, Vaak ook nog:, 150g tofu in 3mm reepjes, of omeletreepjes, De groenten:, 4 geweekte, gedroogde shii-takes in 3 mm reepjes, 1 stukje verse of diepvries bamboe in 3mm reepjes, 3 (punt)paprika's, in 3mm reepjes, Bijzondere toevoegingen:, tijgerlelieknoppen, tofuvellen, boomoren

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-2016
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

~~Een heerlijke, verwarmende, gezonde soep uit Sichuan: Suan La Tang (酸辣湯), misschien beter bekend onder de Engelse naam Hot and Sour Soup. Het hete van deze soep komt niet van chilipeper maar van gemalen peper en het zure komt van die typische, zwarte rijstazijn uit Chinkiang. De van origine vaak beige, gelige soep fleurt helemaal op door het toevoegen van kleurige reepjes puntpaprika. Niet erg traditioneel maar als je niet beter wist zou je denken dat het zo hoort. Bovendien verandert de soep ermee van voorgerecht in maaltijdsoep, weer eens wat anders dan die eeuwige pan erwtensoep.

INGREDIENTEN

~~Het vlees (de luxe variant):, 150g varkenshaas in 3mm reepjes., kort marineren in:, 1 tl Shaoxing rijstwijn, 1 tl lichte sojasaus, 1 tl sesamolie, 2 tl maena, 2 tl koud waterEn/of (de makkelijke variant):, 150g reepjes achterham of, 150g left-over pulled pork of, 150g reepjes leftover Peking eend, 150g gare kip in reepjes getrokkenVaak ook nog:, 150g tofu in 3mm reepjesDe groenten:, 4 geweekte, gedroogde shii-takes in 3 mm reepjes, 1 stukje verse of diepvries bamboe in 3mm reepjes, 3 (punt)paprikas, in 3mm reepjesBijzondere toevoegingen:, tijgerlelieknoppen, tofuvellen, boomorenDe soep:, 1 liter bouillon (kip, rund, shii-take, wat je wilt), 1 el Shaoxing rijstwijn, 1 el lichte sojasaus, 1 el donkere sojasaus, 1 el gemalen (zwarte) peperDe afmakers:, 4 el maena met koud water tot papje geroerd, 3 el Chinkiang zwarte rijstazijn, 3 lente-uitjes (julienne) met 1 tl sesamolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-03-2014
  • Chinees
  •  20-30 min.

Pulled Pork, een echt lekker Engels recept. Kan gebruikt worden als hoofdgerecht, maar is ook lekker voor een tussendoortje of snack. Altijd lekker, eigenlijk. Voorbereiding 20-30 minuten, maar daarna ± 7½ uur in de oven.

INGREDIENTEN

3 el paprika poeder, 1 el zout, 2 tl zwarte peper, ½ tl cayenne peper, 2 el gesnipperde knoflook (1 el poeder), ½ el gedroogde tijm, ½ kopje honing, ¼ kopje rode wijn vinaigrette, 3 el olijf olie, 1 ui, schoongemaakt en doormidden, ± 750gr varkens schouder, in twee stukken

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-06-2015
  • Engels Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Goede sausjes, daar verzamel ik graag recepten van. Omdat het altijd lekker is om een hapje op te vrolijken met een goed sausje. Dit sausje geef ik graag bij pulled pork, samen met mijn zelfgemaakte bbq-saus. Dan heb je wat te kiezen.

INGREDIENTEN

Gelijke delen:, griekse yoghurt (of zure room), mayo of fritessaus (die is wat zoeter), peper en zout, heel veel peterselie (blad en krul)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-03-2017
  • Europees
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Deze pitabroodjes maak je zonder oven, gewoon in de pan! Lekker voor de warme dagen met een dip erbij. Of bij je eigen pulled pork!

INGREDIENTEN

500g bloem, 1 zakje droge gist, 10g zout, 10g suiker, 1 el olijfolie, olie om in te bakken

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-06-2017
  • Arabisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Wat was het weer leuk, onze nieuwjaarsborrel. Vrienden, familie en buren. Een erg leuke mix. Ieder jaar zorgen Maarten en ik voor een uitgebreid buffet. Dit jaar was dat twee soorten soep en pulled pork. Iedereen rekent ook op een toetjes buffet. Door het jaar heen probeer ik van alles uit. Dit keer zat er een heerlijke zelfbedachte chocoladetaart tussen. Niet moeilijk, wel lekker. 

INGREDIENTEN

Chocoladecake, gebakken in een taartvorm van circa 20 cm, Pure chocolade, Perzikenjam, Italiaanse koekjes (cantuccini)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-01-2017
  • Europees
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top