22 pudding vlaai recepten

Streekgerecht uit Limburg. Heerlijke Limburgse vlaai !

INGREDIENTEN

-5 dl melk, -1/2 vanillestokje, -50 g custardpoeder, -50 g suiker, -75 g suiker, -75 g harde boter, -100 g bloem, -poedersuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-03-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Als ik kind was maakten de vrouwen in de Oostvlaamse dorpen deze broodpudding klaar ter gelegenheid van de kermis. Nogal wat calorien maar de kinderen zijn er dol op.

INGREDIENTEN

, Halve peperkoek (geen parelsuiker), 10 ronde beschuiten, 3/4 liter halfvolle melk - 4 eetlepels donkere kandijsuiker - 2 eetlepels donkere rozijnen - 2 eieren - mespunt kaneel en mespunt foelie

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-04-2001
  • Regionaal Nagerecht
  •  0-10 min.

(Libelle, Streekgerechten uit Nederland) van "M."

INGREDIENTEN

250 g bloem, 25 g witte basterdsuiker, 15 g verse gist, 1-1? dl lauwe melk, 25 g boter, 1 ei

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Voor vlaaiplaat van 28 cm. doorsnede/8-10 stukken vlaai

INGREDIENTEN

300 gram bloem, 20 gram gist, 20 gram suiker, 2,5 dl. melk, 150 gram boter, fruit, rijst of pudding met kruimels

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-10-2000
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Greumelkesvlaai

INGREDIENTEN

Pudding:, 4 dl melk, 36 gram custard, 40 gram suiker., , kruimeldeeg:, 150 gram boter, 200 gram bloem, 150 gram suiker.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-07-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Bodem van gistdeeg (zie basisrecept hieronder), ** pudding:, 4 dl melk, 36 gram custard, 40 gram suiker, **kruimeldeeg:, 150 gram boter, 200 gram bloem, 150 gram suiker

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-06-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Gistdeegbodem

INGREDIENTEN

Pudding: 4 dl melk * 36 gram custardpoeder * 40 gram suiker of 500 gram applemoes. | Knibbelkens: 160 tot 180 gram bruine suiker * 225 gram bloem * 150 gram boter.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2007
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor een taart van zo'n 25 cm doorsnee:, 150 g dessertrijst, 1 liter melk, 150 g suiker, 1 el vanillebloem (pudding poeder), 4 eieren, 2 zakjes vanillesuiker, 75 g boter

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-07-2003
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Typisch Limburgs

INGREDIENTEN

Ingredienten voor de bodem:, 250 gram bloem, 15 gram verse gist, 20 gram margarine, 20 gram suiker, ongeveer 1 deciliter melk, zout, Ingredienten voor de pudding:, 4 deciliter melk, 36 gram custard, 40 gram suiker, Ingredienten voor het kruimeldeeg:, 150 gram boter, 200 gram bloem, 150 gram suiker

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-01-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Ingredienten voor deegbodem:, 250 gram volkorenmeel, (of voor wat "lichtere" vlaai 150 gram tarwebloem nemen, en 100 gram volkorenmeel), 125 ml sojamelk, 50 gram oersuiker, 1/2 theelepel zout, 50 gram margarine, 1/2 eetlepel boekweitmeel, 1/2 pakje gedroogde gist, , Ingredienten custardpudding:, 1/2 liter sojamelk, 45 gram custard, 50 gram oersuiker, 1/2 pakje soja cuisine, 1 snufje zout, , Ingredienten kruimels:, 4 eetlepels gehakte hazelnoten, 80 gram margarine, 2 paplepels wijnsteenbakpoeder, 3 eetlepels oersuiker, 1 theelepel vanillepoeder, een snufje zout, 2 eetlepels water, 200 gram volkorenmeel, (of 100 gram tarwebloem en 100 gram volkorenmeel)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-07-2002
  • Regionaal
  •  60-120 min.

Heerlijke romige vlaai, je kunt ze bestellen bij de vlaaiwinkel maar zelf maken is toch wel het leukst!

INGREDIENTEN

Deeg:, 200 gram bloem, snufje zout, 20 gram verse gist, 15 gram boter, 2 eetlepels olijfolie, 1 deciliter melk, 2 eetlepels (basterd)suiker, 1 eidooier, , Vulling:, 5 dl koude melk, 15 g maïzena, 15 g custard, 3 zakjes vanillesuiker, Kruimels:, 110 gram suiker, 100 gram roomboter, 150 gram bloem

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-06-2012
  •  …
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Ingrediknten deeg:, 250 gram bloem, 15 gram verse gist, 20 gram margarine, 20 gram suiker, ongeveer 1 deciliter melk, zout, Ingrediknten voor de pudding:, 4 deciliter melk, 36 gram custard, 40 gram suiker, Ingrediknten voor het kruimeldeeg:, 150 gram boter, 200 gram bloem, 150 gram suiker, bodem van gistdeeg: zie recept hieronder

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-08-1999
  •  …
  •  30-60 min.

Zelfgemaakte aardbeienvlaai, hier is iedereen er gek op.

INGREDIENTEN

Voor de bodem, , 1/2 pak witbroodmix, 1 dl lauwwarme melk, 25 g boter, 1 eetl. suiker, 1 ei, bloem, , vulling, ca. 300 g verse aardbeien, ca. 250 ml slagroom, 4 eetlepels suiker, , 1 zakje taartgeleipoeder, , voor de banketbakkersroom:, 1/2 opengesneden vanillestokje, 2 1/2 dl melk, 60 gr suiker, 3 eidooiers, 20 gr maïzena, 2 dl slagroom

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-04-2007
  •  …
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

400 gr. Minuta Instant (Boerenbond), 1 ltr. water

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-04-2001
  •  …
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Recept: Vlaaibodem, , *250 gram Bakkersbloem (Patent), * 15 gram Bakkers gist, * 5 gram Zout, * 65 gram Roomboter/margarine, * 25 gram Basterdsuiker, *100 gram Melk, , Recept Vulling 1, , *120 gram Banketbakkersroompoeder, *300 gram Water, , Recept vulling 2, , *120 gram Geklopte Slagroom, * 20 gram Advocaat, *10 gram Saromapuddingpeder (advocaat of vanille)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-01-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Heerlijk verfrissend gebak, vooral nu met de zomer in het vooruitzicht.

INGREDIENTEN

BODEM:250 gr. bloem, 30 gr. boter, 1 theel. zout, 1/2 zakje gedroogde gist, 1 ei, 3/4 dl. lauwe melk, 30 gr. suiker, PUDDING: 4 dl. melk, 36 gr. custard (maizena), 40 gr. suiker, VULLING; 1 liter kersen op sap (weck), kaneelpoeder, 8 gr. aardappelzetmeel (of 1 blaadje gelatine)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-06-1999
  • Regionaal
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Voor net deeg zie het basisrecept elders op mijn pagina., voor de vulling:, 150 g grofkorrelige witte rijst.(geen snelkookrijst), 1 1/2 l melk., 1 vanillestokje opengesneden., 100 g suiker., 2 middelgrote eieren., , voor de garnering:, 1/4 dl slagroom., 2 tl suiker., 1 tl vanillesuiker., 20 g pure chocolade,grof geraspt.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-12-2004
  •  …
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Bodem:, 250 gram Bakkersbloem (Patent), 15 gram Bakkers gist, 5 gram Zout, 65 gram Roomboter/margarine, 25 gram Basterdsuiker, 100 gram Melk, , Vulling:, 120 gram Banketbakkersroompoeder, 300 gram Water, 120 gram Geklopte Slagroom, 20 gram Advocaat, 10 gram Saromapuddingpoeder (advocaat of vanille)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-07-2002
  • Regionaal
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Bodem van gistdeeg, 1 1/2 liter melk, 100 gram vanillepudding, 100 gram suiker, 60 gram cacao, 2 eieren, paneermeel.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Bodem van gistdeeg, 1/2 liter melk, 100 gram vanillepudding, 100 gram suiker, 2 eieren, zout, 2 eetlepels rum, paneermeel, geschaafde amandelen.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Bodem van gistdeeg, 1.2 liter melk, 100 gram vanillepuddingpoeder, 80 gram suiker, 2 eieren, vanillesuiker, paneemeel.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-07-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Voor het deeg zie basisrecept op min pagina., voor de vulling:, 25 g custurdpoeder., 25 g maizena., 3/4 l melk., 1/2 vanillestokje., 2 eidooiers., 125 g suiker., 1 tl vanillesuiker., 5 grote handsinaasappels., 2 el sinaasappelmarmelade., 2 tl aardappelzetmeel.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-12-2004
  •  …
  •  60-120 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies