Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Puchero recepten (10) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Spaans soep gerecht

INGREDIENTEN

1/2 soepkip, 250 gr rundsvlees, 250 gr lamsvlees, 2 l water, 150 gr gerookte ham, 250 gr chorizo's ( spaanse worstjes), 250 gr witte bonen, 250 gr selderijknol, 250 gr worteltjes, 1 ui, enkele olijven, 2 laurierblaadjes, 1 teentje knoflook, peterselie, zout, 2 tl paprika ( edelzoet ), 1/2 tl cayenne

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-06-2000
  • Spaans
  •  > 120 min.

Dit lekkere Argentijnse eenpansgerecht is pittig en heel apart door het gebruik van allerlei soorten vlees door elkaar heen. Dit recept is voor 6 pers.

INGREDIENTEN

200 gr. grauwe erwten; 250 gr. rundvlees; 200 gr. lamsvlees; 200 gr. varkensvlees; een halve soepkip; 1 theel. zout; 1 laurierblad; 5 peperkorrels; 100 gr. doorregen spek;, , 3 chorizos (of 200 gr. knoflookworst); een kwart witte kool; 2 wortelen ;, , 2 preien; 1 verse maiskolf; 250 gr. krielaardappelen, , 1 ui 1 eetl. olie 3 tomaten, , 1 kleine rode peper snuifje cayennepeper 1 eetl. gehakte peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-01-2003
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Spaanse stoofpot, kost wel wat tijd maar erg lekker

INGREDIENTEN

200 gr witte bonen, 500 gr varkensvlees in blokjes, 1 grote ui in ringen, 1 grote wortel in plakjes, 3 gesnipperde teentjes knoflook, 1 el sambal, 2 blaadjes laurier, 1 el suiker, 1 el witte wijnazijn, 1 blikje gepelde tomaten, 3 el olie.,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-11-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Argentijnse versie van de Franse pot-au-feu, onderscheid is dat het hoofdingredient rundvlees is.

INGREDIENTEN

Zout, 1 grote ui, 1 groene paprika, 2 grote aardappelen, 1 winterpeen, 4 raapjes, eventueel 2 kleine zoete aardappelen, 1 bosje peterselie, 1 kilo mager rundvlees (aan 1 stuk), 6 hele peperkorrels, 60 gram vermicelli (in plaast van vermicelli kan je ook rijst, kleine macaronisoorten of grof griesmeel gebruiken).

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-06-1999
  • Argentijns
  •  > 120 min.

Kekkererwten en varkensvlees. De chorizo geeft de typisch spaanse smaak

INGREDIENTEN

Een kop gedroogde kekkererwten, 1/2 kg varkensstoofvlees, 1/2 pikante chorizo, een blik gepelde tomaten, een ui, 1/2 koffielepel spaanse kruiden (te vervangen door pigment,laurier, bonenkruid en saffraan), 1/2 rode paprika, olijfolie,look

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-11-2002
  • Spaans
  •  60-120 min.

Het principe van de Argentijnse puchero is dat het vlees en groenten in vocht worden gegaard, tot een smakelijke soep is ontstaan. Vervolgens worden het vlees, de groenten en het vocht apart opgediend. Onderstaand recept is een basisrecept, waar je naar hartelust op kunt varieren, net zoals de latino's zelf doen.

INGREDIENTEN

3 liter water, 450 gram mager rundvlees uit een stuk, 150 gram kipfilet, 1 ui, 1 groene paprika, 1 grote aardappel, 2 rapen, 4 hele peperkorrels, 1/2 winterpeen of 1 klein exemplaar, 30 gr rijst of vermicelli, enkele takjes peterselie, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2003
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Variatie op de Franse pot-au-feu, genaamd Puchero con porotos (Puchero met bonen en worst)

INGREDIENTEN

150 gram witte bonen of kekererwten, zout, 500 gram schenkel met vlees, 1 kilo mager rundvlees (aan 1 stuk), 250 gram chorizo of Spaanse paprikaworst (aan 1 stuk), 1 vleestomaat, in vieren gesneden, 1 grote ui, in grove stukken gesneden, 1 rode, of groene paprika (zonder zaadjes) in vieren gesneden, 2 teentjes knoflook, gepeld en gekneusd, 2 laurierbladeren, 4 aardappelen, geschild en gehalveerd, eventueel 400 gram pompoen, geschild en in stukjes gesneden, olie en azijn, versgemalen peper.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-06-1999
  • Argentijns
  •  > 120 min.

Koninginnesoep

INGREDIENTEN

1 1/2 liter pucherobouillon zoals in het recept voor Puchero beschreven, 3 eieren, losgeklopt, zout en versgemalen peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-06-1999
  • Argentijns
  •  30-60 min.

Wortelsoep met rijst

INGREDIENTEN

1 1/2 liter pucherobouillon (zie eerder recept), 75 gram rijst, 1 gekookte winterpeen (uit de puchero), zout en versgemalen peper naar smaak.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-06-1999
  • Argentijns
  •  30-60 min.

Spliterwtensoep

INGREDIENTEN

200 gram ontbijtspek, in blokjes gesneden, 1 eetlepel plantaardige olie, 1 1/2 liter pucherobouillon (bouillon van de puchero, getrokken van rundvlees), of kippe- vlees- of groentebouillon, 200 gram spliterwten, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 1 winterpeen, grofgeraspt, zout en versgemalen peper naar smaak, geroosterde of gebakken croutons.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-06-1999
  • Argentijns
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top