Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

72 provencaalse zalm recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Zalige zalm ovenschotel waar je de vingers van zult aflikken

INGREDIENTEN

4 zalmhaasfilet zonder vel, 2 el olijfolie, zout, versgemalen peper, 2 el provençaalse kruiden, 2 bakjes cherrytomaatjes, 100 gr. zachte geitenkaas zonder korst, 4 el honing, 4 takjes basilicum

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2007
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

4 moten zalm. In kom 1 dl olijfolie, 2 flinke eetlepels provencaalse kruiden, 1 eetl. grof gemalen zwarte peperkorrels, zout,1 citroen uitpersen, 3 eetl. verse peterselie,3 tenen knoflook fijngehakt alles doorelkaar de zalm ermee insmeren en een nacht marineren. Dan op de gril leggen aan ieder kant 5 min. grillen tijdens het grillen regelmatig insmeren, met de marinade.

INGREDIENTEN

Zalm, peterselie, zwarte peperkorrels, provencaalse kruiden, citroen, olijfolie, knoflook.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-03-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 grote ui - 1 groot blik gepelde tomaten - 1 groot blik zalm (met nat) - provencaalse kruiden - boter

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-03-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Heerlijke gegrilde zalm..

INGREDIENTEN

4 moten zalm. In kom 1 dl olijfolie, 2 flinke eetlepels provencaalse kruiden, 1 eetl. grof gemalen zwarte peperkorrels, zout,1 citroen uitpersen, 3 eetl. verse peterselie,3 tenen knoflook fijngehakt

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-07-2002
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* 4 stukjes zalmfilet (ca. 800 gram), * 80 gr. meel, * 1 dl. olijfolie, * peper en zout, * 20 gr. peterselie, * 100 gr. paneermeel, * 500 gr. tomaten (4 grote vleestomaten), * 1 teentje knoflook, * 2 uien, * 2 dl. witte wijn, * verse provencaalse kruiden, * klein scheutje vissaus,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-04-2009
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 stukjes zalmfilet (ca. 800 gram), 80 gr. meel, 1 dl. olijfolie, peper en zout, 20 gr. peterselie, 100 gr. paneermeel, 500 gr. tomaten (4 grote vleestomaten), 1 teentje knoflook, 2 uien, 2 dl. witte wijn, verse provencaalse kruiden, klein scheutje vissaus

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-08-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 stukjes zalmfilet (ca. 800 gram) -, 80 gram meel -, 1 dl. olijfolie -, peper - zout -, 20 gram peterselie -, 100 gram paneermeel -, 500 gram tomaten (4 grote vleestomaten)-, 1 teentje knoflook -, 2 uien -, 2 dl. witte wijn -, verse provencaalse kruiden -, klein scheutje vissaus.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-03-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*4 stukjes zalmfilet (ca. 800 gram), * 80 gr. meel, * 1 dl. olijfolie, * peper en zout, * 20 gr. peterselie, * 100 gr. paneermeel, * 500 gr. tomaten (4 grote vleestomaten), * 1 teentje knoflook, * 2 uien, * 2 dl. witte wijn, * verse provencaalse kruiden, * klein scheutje vissaus,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-01-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een lekkere bereiding van zalm

INGREDIENTEN

-4 stukjes zalmfilet (ca. 800 gram), -80 gr. meel, -1 dl. olijfolie, -peper en zout, -20 gr. peterselie, -100 gr. paneermeel, -500 gr. tomaten (4 grote vleestomaten), -1 teentje knoflook, -2 uien, -2 dl.droge witte wijn, -verse provencaalse kruiden, -klein scheutje vissaus,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 stukjes zalmfilet (ca. 800 gram), 80 gr. bloem, 1 dl. olijfolie, peper en zout, 20 gr. peterselie, 100 gr. paneermeel, 500 gr. tomaten (4 grote vleestomaten), 1 teentje knoflook, 2 uien, 2 dl. witte wijn, verse provencaalse kruiden, klein scheutje vissaus,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-05-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 zalmhaasfilet, zonder vel (à 150 g), 2 el olijfolie, zout, versgemalen peper, 2 tl Provençaalse kruiden, 2 bakjes cherry trostomaten (à 300 g), 100 g zachte geitenkaas zonder korst, 4 tl honing, 4 takjes basilicum, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-09-2007
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 aardappelen, geschild, 4 el olijfolie, 2 uien, in ringen, 2 tenen knoflook, fijngesneden, 2 stengels bleekselderij, in stukjes, 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g), 1 sinaasappel, schoongeboend, 2 laurierblaadjes, 250 g zalmfilets, 250 g kabeljauwfilets, 8 reuzengarnalen, 1 kg verse mosselen, 1 potje zwarte olijven zonder pit (240 g), uitgelekt

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2010
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

TOPPERTJE

INGREDIENTEN

600 gram zalmfilet 1 dl. olijfolie, peper en zout, 20 gr. peterselie, 100 gr. paneermeel, 500 gr. tomaten (4 grote vleestomaten), 2 teentje knoflook, uien, 2 dl. witte wijn, verse provencaalse kruiden, klein scheutje vissaus80 gr meel,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

200 gram verse zalm in kleine blokjes,grapefruitsap,zout,cayennepeper,2el. fijngesneden bieslook,1el.fijngesneden basilicum,1el.olijfolie,100gram veldsla of rucola.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-08-1999
  • Montignac Voorgerecht
  •  10-20 min.

Gemarineerde asperges met zalm.

INGREDIENTEN

1 Pond asperges, 1 dl. citroensap, 150 ml arachide-olie en 150 ml olijfolie, 2 koffie-lepels basilicum (of pesto), 2 sjalotjes en, 1 teentje knoflook, zout en peper, 1 eetlepel gehakte dille, 2 ons gerookte zalm.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-1999
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Lekkere slanke taart

INGREDIENTEN

Pam Cooking Spray (reformzaken), 2 grote preien in dunne ringen, zout, peper, nootmuskaat, 3 el Noilly Prat (vermouth), 1 pak bladerdeeg, 150 gr verse zalmfilet in blokjes, 3 el fijngesneden verse dille, 3 eieren, 2,5 dl garderoom

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-07-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 aardappelen, geschild;, 4 el olijfolie;, 2 uien, in ringen;, 2 tenen knoflook, fijngesneden;, 2 stengels bleekselderij, in stukjes;, 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g);, 1 sinaasappel, schoongeboend;, 2 laurierblaadjes;, 250 g zalmfilets (diepvries), ontdooid;, 250 g kabeljauwfilets (diepvries), ontdooid;, 8 reuzengarnalen (diepvries), ontdooid;, 1 kg verse mosselen;, 1 potje zwarte olijven zonder pit (240 g), uitgelekt.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2011
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zalm met een lekker kaaslaagje.

INGREDIENTEN

Ongeveer 400 gram zalmfilets, zout en peper, 30 gram boter, verse peterselie (fijngeknipt), 1/2 theelepel gedroogde Provencaalse kruiden, 150 gram Brie,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-03-2004
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Makkelijk zuid europees zalmgerecht

INGREDIENTEN

2 zalmmoten, 1 tl provencaalse kruiden (of italiaans), 1 tl scherpe paprikapoeder, 1 el grof zeezout, peper, 1 citroen, 4 laurierblaadjes, 2 el olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-04-2000
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1/2 SINAASAPPEL., 4 ZALMFILETS., ZOUT EN PEPER., 25 GR. BOTER., 2 TOMATEN., 1 DOOSJE MAGGI SAUS VOOR VIS MET PROVENCAALSE KRUIDEN.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-01-2006
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een recept van The Greenery

INGREDIENTEN

2 stuks venkel, ?1/2 ui, 1 eetl. (olijf)olie, ?1/2 liter kruidenbouillon, 2 theel. Provencaalse kruiden, 1 tomaat, 100 g gerookte zalm, 2 eetl. Pernod, 1 dl slagroom, zout, versgemalen peper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2000
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zalm in bladerdeeg

INGREDIENTEN

Voor de vinaigrette;, citroensap, 1 dikke sjalot, 1 lepeltje provencaalse kruiden en 5 lepeltjes olie., , 4 stuks zalm moten (zonder vel) (mag ook stevige witvis zijn), 1 a 2 Pakjes bladerdeeg, 1 losgeklopt ei, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2008
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pastasaus met zalmsnippers, heeeeeerlijk

INGREDIENTEN

Bakje zalmsnippers, twee tomaten, bosje lente uitjes, (demi)creme fraiche, boursin, witte wijn, provencaalse kruiden

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-08-2000
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een toevallig ontstaan, heel lekker en zacht gerechtje, makkelijk te maken en heel apart.

INGREDIENTEN

Stukjes zalm (wokreepjes van AH), pake groene aspergetips, tomaatjes, courgette, provencaalse kruiden

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-04-2012
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 moten zalm a 150 gr - zout - peper - Gemengde Griekse of Provencaalse kruiden, - olijfolie,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2003
  •  
  •  10-20 min.

In het kader van snel: een goed gesorteerde grootgrutter in de nabijheid is erg praktisch.

INGREDIENTEN

Spaans rood pepertje, courgette, 2 gerookte zalmfilets, uitje, bakje tomatendressing (versvak), ijsbergsla (evt zakje), kruiden. Eventueel uit te breiden met langoustines of grote garnalen, dan voor meer personen geschikt.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-01-1999
  •  
  •  0-10 min.

Lekkere quiche die (voor een hartige taart) niet erg vet is. Als voorgerecht voor 6 personen of als hoofdgerecht voor 2 tot 3 personen.

INGREDIENTEN

*Bladerdeeg voor taartbodem (kant en klaar, 5 plakken of voor recept zie elders op de pagina van kathy.b) *300 gram broccoliroosjes=500 gram stronk *naar smaak provencaalse kruiden, niet noodzakelijk *200-250 gram zalm *citroensap *knoflookteentje *evt. klein beetje roomboter *dille *2 eieren *5 eetlepels slagroom (kan 5 tot 20% vet) *bieslook/zout/peper *30 gram cashewnoten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-03-2007
  •  
  •  30-60 min.

Tartaar van zalm met sechuanpeper, fris slaatje, tomatencoulis en mierikswortelsaus

INGREDIENTEN

Benodigdheden:, - 1 kg zalmfilet, - 1,5 dl room, - 10 g mierikswortelpuree, - roze peper, - 3 tomaten, - 1 dl witte wijn, - 250 g sla mix (frisee, rode krulsla,?), - 4 sjalotjes, - 1 teentje look, - 1 dl water, - 20 g bloem, - Provencaalse kruiden, - 1 bot bieslook, - 5 citroenen, - 4 dl olijfolie, - 1 eetlepel mosterd, - peper, - zout,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-03-2000
  •  
  •  10-20 min.

Dit gerecht is lekker op elk moment van de dag.

INGREDIENTEN

, 6 plakken fillodeeg, 80 gram gesmolten roomboter, 600 gram gerookte zalm, 1 in ringetjes gesneden prei, 2 tl Provencaalse kruiden op oliebasis (Silvo), 4 dl koksroom, 2 eieren, versgemalen peper en zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-11-2004
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

800 g. Zalmfilets, met vel * 1 Citroen * Tamari * Olijfolie * Zeezout * Peper * Provencaalse Kruiden*,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-02-2000
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Weer die lekkere Chevagnekaas

INGREDIENTEN

2 botten asperges, , 4 schijfjes verse zalm, , wat Provencaalse kruiden, , belolive, , fijne kruidenolie, , 4 schijfjes chevagne, , dille,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 gr pasta-, een blikje zalm-, boursin-, 3 eetlepels melk-, 1 theelepel Provencaalse kruiden-, bouillonpoeder-, zwarte olijven-, verse basilium.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-09-2003
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 moten zalm a 150 gr, Zout, Peper, Gemengde Griekse of Provencaalse kruiden, Olijfolie, 12 groene asperges, Witte wijnazijn, Tomatenpesto, 1 krop donkere fris?esla, 50 gr waterkers, Tuinkers, 2 limoenen, 350 gr Parijse worteltjes, 450 gr krielaardappeltjes, 8 sjalotjes, 6 teentjes knoflook, Verse rozemarijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 moten zalm a 150 gr Zout, Peper, Gemengde Griekse of Provencaalse kruiden, Olijfolie, 12 groene asperges, Witte wijnazijn, Tomatenpesto, 1 krop donkere friseesla, 50 gr waterkers,Tuinkers, 2 limoenen, 350 gr Parijse worteltjes, 450 gr krielaardappeltjes, 8 sjalotjes, 6 teentjes knoflook, Verse rozemarijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, 4 zalmhaasfilets zonder vel van 150 gram, 2 eetlepels olijflie, zout en peper, 2 theelepels Provencaalse kruiden, 600 gram chrry trostomaatjes, 100 gram zachte geitenkaas zonder korst, 4 theelepels honing, 4 takjes basilicum,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-09-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

6 plakken filodeeg, 80 g. gesmolten roomboter, 400 g. gerookte zalm, 200 g. garnalen, 1 in ringetjes gesneden prei, (alleen het witte gedeelte), 2 theelepel Provençaalse kruiden, op oliebasis, 4 dl. koksroom, 2 eieren, versgemalen peper en zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-06-2009
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Feestelijk voorgerecht, niet moeilijk, erg lekker

INGREDIENTEN

-4 flinke plakken verse zalmfilet, flinterdun gesneden, -300 g eekhoorntjesbrood, -5 cl olijfolie, -3 takjes bladpeterselie, -het sap van 1/2 citroen, **Voor de vinaigrette**:, -6 el olijfolie met knoflook, -2 el balsamicoazijn, -sap van 1 citroen, -zeezout, -peper uit de molen, -een snuifje Provençaalse kruiden, **Voor de afwerking**:, -een paar takjes bladpeterselie, , , , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-2006
  • Belgisch
  •  20-30 min.

~De witlof wordt even gebakken waardoor de smaak iets minder bitter wordt, maar de groente wel knapperig blijft~

INGREDIENTEN

*1 kilo geschilde aardappelen, in stukken gesneden.*peper en zout.*4 stronkjes witlof.*2 eetlepels boter.*200 gram gerookte zalm in reepjes.*200 gram zure room.*2 eetlepels rode pesto.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een lekker stukje zalm op de BBQ. De voorbereiding kan men gerust vooraf doen.

INGREDIENTEN

800 gr zalmfilet, sherry, witte wijn, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 1 groene paprika, 2 uien, enkele blaadjes salie, een paar takjes thijm, provencaalse kruiden, peper, vetstof

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-07-2009
  •  
  •  10-20 min.

Voor 4 personen:

INGREDIENTEN

2 botten asperges;, , 4 schijfjes verse zalm;, , wat Provencaalse kruiden;, , olijfolie;, , fijne kruidenolie;, , 4 schijfjes chevagne;, , dille,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-10-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top