Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Provencaalse Zalm

Provencaalse zalm recepten (72) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Provençaalse zalm

Zalige zalm ovenschotel waar je de vingers van zult aflikken

INGREDIENTEN

4 zalmhaasfilet zonder vel, 2 el olijfolie, zout, versgemalen peper, 2 el provençaalse kruiden, 2 bakjes cherrytomaatjes, 100 gr. zachte geitenkaas zonder korst, 4 el honing, 4 takjes basilicum

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2007
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Provencaalse Zalm

4 moten zalm. In kom 1 dl olijfolie, 2 flinke eetlepels provencaalse kruiden, 1 eetl. grof gemalen zwarte peperkorrels, zout,1 citroen uitpersen, 3 eetl. verse peterselie,3 tenen knoflook fijngehakt alles doorelkaar de zalm ermee insmeren en een nacht marineren. Dan op de gril leggen aan ieder kant 5 min. grillen tijdens het grillen regelmatig insmeren, met de marinade.

INGREDIENTEN

Zalm, peterselie, zwarte peperkorrels, provencaalse kruiden, citroen, olijfolie, knoflook.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-03-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Provencaalse Zalm

INGREDIENTEN

1 grote ui - 1 groot blik gepelde tomaten - 1 groot blik zalm (met nat) - provencaalse kruiden - boter

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-03-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

provencaalse zalm

Heerlijke gegrilde zalm..

INGREDIENTEN

4 moten zalm. In kom 1 dl olijfolie, 2 flinke eetlepels provencaalse kruiden, 1 eetl. grof gemalen zwarte peperkorrels, zout,1 citroen uitpersen, 3 eetl. verse peterselie,3 tenen knoflook fijngehakt

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-07-2002
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Provençaalse zalm

INGREDIENTEN

* 4 stukjes zalmfilet (ca. 800 gram), * 80 gr. meel, * 1 dl. olijfolie, * peper en zout, * 20 gr. peterselie, * 100 gr. paneermeel, * 500 gr. tomaten (4 grote vleestomaten), * 1 teentje knoflook, * 2 uien, * 2 dl. witte wijn, * verse provencaalse kruiden, * klein scheutje vissaus,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-04-2009
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Provençaalse zalm

INGREDIENTEN

4 stukjes zalmfilet (ca. 800 gram), 80 gr. meel, 1 dl. olijfolie, peper en zout, 20 gr. peterselie, 100 gr. paneermeel, 500 gr. tomaten (4 grote vleestomaten), 1 teentje knoflook, 2 uien, 2 dl. witte wijn, verse provencaalse kruiden, klein scheutje vissaus

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-08-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Provencaalse zalm

INGREDIENTEN

4 stukjes zalmfilet (ca. 800 gram) -, 80 gram meel -, 1 dl. olijfolie -, peper - zout -, 20 gram peterselie -, 100 gram paneermeel -, 500 gram tomaten (4 grote vleestomaten)-, 1 teentje knoflook -, 2 uien -, 2 dl. witte wijn -, verse provencaalse kruiden -, klein scheutje vissaus.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-03-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Provencaalse zalm

INGREDIENTEN

*4 stukjes zalmfilet (ca. 800 gram), * 80 gr. meel, * 1 dl. olijfolie, * peper en zout, * 20 gr. peterselie, * 100 gr. paneermeel, * 500 gr. tomaten (4 grote vleestomaten), * 1 teentje knoflook, * 2 uien, * 2 dl. witte wijn, * verse provencaalse kruiden, * klein scheutje vissaus,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-01-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Provencaalse zalm

Een lekkere bereiding van zalm

INGREDIENTEN

-4 stukjes zalmfilet (ca. 800 gram), -80 gr. meel, -1 dl. olijfolie, -peper en zout, -20 gr. peterselie, -100 gr. paneermeel, -500 gr. tomaten (4 grote vleestomaten), -1 teentje knoflook, -2 uien, -2 dl.droge witte wijn, -verse provencaalse kruiden, -klein scheutje vissaus,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Provencaalse zalm

INGREDIENTEN

4 stukjes zalmfilet (ca. 800 gram), 80 gr. bloem, 1 dl. olijfolie, peper en zout, 20 gr. peterselie, 100 gr. paneermeel, 500 gr. tomaten (4 grote vleestomaten), 1 teentje knoflook, 2 uien, 2 dl. witte wijn, verse provencaalse kruiden, klein scheutje vissaus,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-05-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Provençaalse zalm

INGREDIENTEN

4 zalmhaasfilet, zonder vel (à 150 g), 2 el olijfolie, zout, versgemalen peper, 2 tl Provençaalse kruiden, 2 bakjes cherry trostomaten (à 300 g), 100 g zachte geitenkaas zonder korst, 4 tl honing, 4 takjes basilicum, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-09-2007
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Provençaalse vissersstoofpot

INGREDIENTEN

2 aardappelen, geschild, 4 el olijfolie, 2 uien, in ringen, 2 tenen knoflook, fijngesneden, 2 stengels bleekselderij, in stukjes, 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g), 1 sinaasappel, schoongeboend, 2 laurierblaadjes, 250 g zalmfilets, 250 g kabeljauwfilets, 8 reuzengarnalen, 1 kg verse mosselen, 1 potje zwarte olijven zonder pit (240 g), uitgelekt

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2010
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Provencaalse Zalmfilet

TOPPERTJE

INGREDIENTEN

600 gram zalmfilet 1 dl. olijfolie, peper en zout, 20 gr. peterselie, 100 gr. paneermeel, 500 gr. tomaten (4 grote vleestomaten), 2 teentje knoflook, uien, 2 dl. witte wijn, verse provencaalse kruiden, klein scheutje vissaus80 gr meel,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Provencaalse Zalmtartaar

INGREDIENTEN

200 gram verse zalm in kleine blokjes,grapefruitsap,zout,cayennepeper,2el. fijngesneden bieslook,1el.fijngesneden basilicum,1el.olijfolie,100gram veldsla of rucola.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-08-1999
  • Montignac Voorgerecht
  •  10-20 min.

provencaalse asperges

Gemarineerde asperges met zalm.

INGREDIENTEN

1 Pond asperges, 1 dl. citroensap, 150 ml arachide-olie en 150 ml olijfolie, 2 koffie-lepels basilicum (of pesto), 2 sjalotjes en, 1 teentje knoflook, zout en peper, 1 eetlepel gehakte dille, 2 ons gerookte zalm.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-1999
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Provencaalse preiquiche

Lekkere slanke taart

INGREDIENTEN

Pam Cooking Spray (reformzaken), 2 grote preien in dunne ringen, zout, peper, nootmuskaat, 3 el Noilly Prat (vermouth), 1 pak bladerdeeg, 150 gr verse zalmfilet in blokjes, 3 el fijngesneden verse dille, 3 eieren, 2,5 dl garderoom

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-07-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Provençaalse vissersstoofpot

INGREDIENTEN

2 aardappelen, geschild;, 4 el olijfolie;, 2 uien, in ringen;, 2 tenen knoflook, fijngesneden;, 2 stengels bleekselderij, in stukjes;, 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g);, 1 sinaasappel, schoongeboend;, 2 laurierblaadjes;, 250 g zalmfilets (diepvries), ontdooid;, 250 g kabeljauwfilets (diepvries), ontdooid;, 8 reuzengarnalen (diepvries), ontdooid;, 1 kg verse mosselen;, 1 potje zwarte olijven zonder pit (240 g), uitgelekt.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2011
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zalm

Zalm met een lekker kaaslaagje.

INGREDIENTEN

Ongeveer 400 gram zalmfilets, zout en peper, 30 gram boter, verse peterselie (fijngeknipt), 1/2 theelepel gedroogde Provencaalse kruiden, 150 gram Brie,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-03-2004
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zalm

Makkelijk zuid europees zalmgerecht

INGREDIENTEN

2 zalmmoten, 1 tl provencaalse kruiden (of italiaans), 1 tl scherpe paprikapoeder, 1 el grof zeezout, peper, 1 citroen, 4 laurierblaadjes, 2 el olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-04-2000
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

ZALMFILET MET TOMAAT EN PROVENCAALSE KRUIDEN

INGREDIENTEN

1/2 SINAASAPPEL., 4 ZALMFILETS., ZOUT EN PEPER., 25 GR. BOTER., 2 TOMATEN., 1 DOOSJE MAGGI SAUS VOOR VIS MET PROVENCAALSE KRUIDEN.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-01-2006
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

venkelsoep met zalm

Een recept van The Greenery

INGREDIENTEN

2 stuks venkel, ?1/2 ui, 1 eetl. (olijf)olie, ?1/2 liter kruidenbouillon, 2 theel. Provencaalse kruiden, 1 tomaat, 100 g gerookte zalm, 2 eetl. Pernod, 1 dl slagroom, zout, versgemalen peper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2000
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zalm in bladerdeeg

Zalm in bladerdeeg

INGREDIENTEN

Voor de vinaigrette;, citroensap, 1 dikke sjalot, 1 lepeltje provencaalse kruiden en 5 lepeltjes olie., , 4 stuks zalm moten (zonder vel) (mag ook stevige witvis zijn), 1 a 2 Pakjes bladerdeeg, 1 losgeklopt ei, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2008
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zalm Pasta

Pastasaus met zalmsnippers, heeeeeerlijk

INGREDIENTEN

Bakje zalmsnippers, twee tomaten, bosje lente uitjes, (demi)creme fraiche, boursin, witte wijn, provencaalse kruiden

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-08-2000
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

zalm met asperges

Een toevallig ontstaan, heel lekker en zacht gerechtje, makkelijk te maken en heel apart.

INGREDIENTEN

Stukjes zalm (wokreepjes van AH), pake groene aspergetips, tomaatjes, courgette, provencaalse kruiden

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-04-2012
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gegrilde zalm

INGREDIENTEN

4 moten zalm a 150 gr - zout - peper - Gemengde Griekse of Provencaalse kruiden, - olijfolie,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2003
  •  
  •  10-20 min.

Maaltijdsalade Met Zalm

In het kader van snel: een goed gesorteerde grootgrutter in de nabijheid is erg praktisch.

INGREDIENTEN

Spaans rood pepertje, courgette, 2 gerookte zalmfilets, uitje, bakje tomatendressing (versvak), ijsbergsla (evt zakje), kruiden. Eventueel uit te breiden met langoustines of grote garnalen, dan voor meer personen geschikt.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-01-1999
  •  
  •  0-10 min.

Hartige taart met broccoli en zalm

Lekkere quiche die (voor een hartige taart) niet erg vet is. Als voorgerecht voor 6 personen of als hoofdgerecht voor 2 tot 3 personen.

INGREDIENTEN

*Bladerdeeg voor taartbodem (kant en klaar, 5 plakken of voor recept zie elders op de pagina van kathy.b) *300 gram broccoliroosjes=500 gram stronk *naar smaak provencaalse kruiden, niet noodzakelijk *200-250 gram zalm *citroensap *knoflookteentje *evt. klein beetje roomboter *dille *2 eieren *5 eetlepels slagroom (kan 5 tot 20% vet) *bieslook/zout/peper *30 gram cashewnoten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-03-2007
  •  
  •  30-60 min.

Tartaar Van Zalm

Tartaar van zalm met sechuanpeper, fris slaatje, tomatencoulis en mierikswortelsaus

INGREDIENTEN

Benodigdheden:, - 1 kg zalmfilet, - 1,5 dl room, - 10 g mierikswortelpuree, - roze peper, - 3 tomaten, - 1 dl witte wijn, - 250 g sla mix (frisee, rode krulsla,?), - 4 sjalotjes, - 1 teentje look, - 1 dl water, - 20 g bloem, - Provencaalse kruiden, - 1 bot bieslook, - 5 citroenen, - 4 dl olijfolie, - 1 eetlepel mosterd, - peper, - zout,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-03-2000
  •  
  •  10-20 min.

Filotaart gevuld met Gerookte Zalm

Dit gerecht is lekker op elk moment van de dag.

INGREDIENTEN

, 6 plakken fillodeeg, 80 gram gesmolten roomboter, 600 gram gerookte zalm, 1 in ringetjes gesneden prei, 2 tl Provencaalse kruiden op oliebasis (Silvo), 4 dl koksroom, 2 eieren, versgemalen peper en zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-11-2004
  •  
  •  30-60 min.

Gegrilde Zalm met Tamari-saus

INGREDIENTEN

800 g. Zalmfilets, met vel * 1 Citroen * Tamari * Olijfolie * Zeezout * Peper * Provencaalse Kruiden*,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-02-2000
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Asperges met Chevagnekaas en zalm

Weer die lekkere Chevagnekaas

INGREDIENTEN

2 botten asperges, , 4 schijfjes verse zalm, , wat Provencaalse kruiden, , belolive, , fijne kruidenolie, , 4 schijfjes chevagne, , dille,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pastasoep met zalm en roomkaassaus

INGREDIENTEN

200 gr pasta-, een blikje zalm-, boursin-, 3 eetlepels melk-, 1 theelepel Provencaalse kruiden-, bouillonpoeder-, zwarte olijven-, verse basilium.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-09-2003
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Geroosterde Zalm Met Groene Aspergesalade

INGREDIENTEN

4 moten zalm a 150 gr, Zout, Peper, Gemengde Griekse of Provencaalse kruiden, Olijfolie, 12 groene asperges, Witte wijnazijn, Tomatenpesto, 1 krop donkere fris?esla, 50 gr waterkers, Tuinkers, 2 limoenen, 350 gr Parijse worteltjes, 450 gr krielaardappeltjes, 8 sjalotjes, 6 teentjes knoflook, Verse rozemarijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Geroosterde zalm met groene aspergesalade

INGREDIENTEN

4 moten zalm a 150 gr Zout, Peper, Gemengde Griekse of Provencaalse kruiden, Olijfolie, 12 groene asperges, Witte wijnazijn, Tomatenpesto, 1 krop donkere friseesla, 50 gr waterkers,Tuinkers, 2 limoenen, 350 gr Parijse worteltjes, 450 gr krielaardappeltjes, 8 sjalotjes, 6 teentjes knoflook, Verse rozemarijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zalm uit de oven

INGREDIENTEN

, 4 zalmhaasfilets zonder vel van 150 gram, 2 eetlepels olijflie, zout en peper, 2 theelepels Provencaalse kruiden, 600 gram chrry trostomaatjes, 100 gram zachte geitenkaas zonder korst, 4 theelepels honing, 4 takjes basilicum,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-09-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Filotaart gevuld met gerookte zalm en garnalen

INGREDIENTEN

6 plakken filodeeg, 80 g. gesmolten roomboter, 400 g. gerookte zalm, 200 g. garnalen, 1 in ringetjes gesneden prei, (alleen het witte gedeelte), 2 theelepel Provençaalse kruiden, op oliebasis, 4 dl. koksroom, 2 eieren, versgemalen peper en zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-06-2009
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Carpaccio van zalm met eekhoorntjesbrood

Feestelijk voorgerecht, niet moeilijk, erg lekker

INGREDIENTEN

-4 flinke plakken verse zalmfilet, flinterdun gesneden, -300 g eekhoorntjesbrood, -5 cl olijfolie, -3 takjes bladpeterselie, -het sap van 1/2 citroen, **Voor de vinaigrette**:, -6 el olijfolie met knoflook, -2 el balsamicoazijn, -sap van 1 citroen, -zeezout, -peper uit de molen, -een snuifje Provençaalse kruiden, **Voor de afwerking**:, -een paar takjes bladpeterselie, , , , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-2006
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Witlofstamppot Met Gerookte Zalm

~De witlof wordt even gebakken waardoor de smaak iets minder bitter wordt, maar de groente wel knapperig blijft~

INGREDIENTEN

*1 kilo geschilde aardappelen, in stukken gesneden.*peper en zout.*4 stronkjes witlof.*2 eetlepels boter.*200 gram gerookte zalm in reepjes.*200 gram zure room.*2 eetlepels rode pesto.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zalm in papillot

Een lekker stukje zalm op de BBQ. De voorbereiding kan men gerust vooraf doen.

INGREDIENTEN

800 gr zalmfilet, sherry, witte wijn, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 1 groene paprika, 2 uien, enkele blaadjes salie, een paar takjes thijm, provencaalse kruiden, peper, vetstof

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-07-2009
  •  
  •  10-20 min.

Asperges met chevagne, zalm en Zuiderse kruiden

Voor 4 personen:

INGREDIENTEN

2 botten asperges;, , 4 schijfjes verse zalm;, , wat Provencaalse kruiden;, , olijfolie;, , fijne kruidenolie;, , 4 schijfjes chevagne;, , dille,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-10-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top