Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

176 provencaalse soep recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

1 ui, 1 teen knoflook, 1 kleine wnterwortel, 2 preien, 3 aardappelen., 1 liter bouillon (blokjes), 2 theelepels provencaalse kruiden, 1 courgette, 1 ons rookvlees, geroosterde pijnboompitten, zout + peper.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-12-1998
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

7,5 dl bouillon, 500 g geschilde en in stukjes gesneden aardappelen, 25 g boter, 6 uitgeperste teentjes knoflook, 500 g ontvelde en in stukjes gesneden tomaten, 1 theelepel gedroogde Franse tuinkruiden, zout, peper, 1 eierdooier, 75 g geraspte belegen kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-12-2004
  • Frans
  •  30-60 min.

Aigo sau d'iou noemt deze soep in de Provence; bijzonder lekker.

INGREDIENTEN

-2 preien, -3 tenen knoflook, -2 uien, -stukje venkelknol, -stukje sinaasappelschil, -1 wortel, -2 takjes peterselie, -1 takje tijm en 1 blaadje laurier, -zout en peper, -snufje saffraanpoeder, -4 tot 6 aardappelen, -4 eieren, -2 eetlepels olijfolie, -4 sneetjes oud wit brood, -peterselie, -2 eetlepels tomatenpuree

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-02-2003
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ideale soep voordat je op stap gaat. Diverse malen gemaakt tijdens de karnaval.

INGREDIENTEN

Aardappelen 1 stuks, Prei 500 gram, Ontbijtspek blokjes 50 gram, Boter , Ui 1 stuks, Venkel ¼ deel, Tijm , Melk 125 cc p/p, Water 125 cc p/p, Provençaalse kruiden, Roux , Room 1 scheutje, Bouillon korrels , Cayennepeper , Nootmuskaat,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2009
  •  
  •  20-30 min.

Bijzonder soepje met lamsvlees

INGREDIENTEN

150 gr lamsbout zonder been - 1 venkelknol - 1 dunne prei - 75 gr peultjes - 1/2 zakje verse provencaalse kruidenmix - 1 eetl olijfolie - 1 groentenbouillontablet - 1 1/2 dl room culinair - zout - peper - 1 zakje geraspte parmezaanse kaas - 2 eetl Pernod

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-08-2002
  • Mediterraan
  •  30-60 min.

Erg simpel, maar wel heel lekker! Ik heb hier erg veel succes mee geoogst! Vrienden hebben me zelfs hierdoor als de Minister van Soepzaken benoemd. Zijn ook hele gewichte zaken, soepzaken, dus het proberen waard!!!

INGREDIENTEN

Twee kleine courgettes of 1 grote * 2 sjalottjes of 1 ui * 3 teentjes knoflook * tijm * provencaalse tuinkruiden * kruidenkaas (bijv. Cantadou of Boursin)* peper *

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-08-2000
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Een soepje dat zacht, maar toch ook lekker kruidig smaakt

INGREDIENTEN

1/2 courgette, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 2 el olie, 1 teentje knoflook, 2 blikken gepelde tomaten, 1 el Provencaalse kruiden, 1 el bouillonpoeder, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-07-1999
  • Frans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1,5 zakken ratatouillemix., 1 fles Maggi Basis voor groentesoep., 2 plakken a 150 gram gebraden gehakt., 100 gram elleboogmacaroni., 1 eetl. olie., 2 eetl. Provencaalse kruiden., 1,75 liter water.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 flinke uien, 1 knoflookteentje, olijfolie, flesje Maggi Basis voor Franse Uiensoep, 1 bosje Provencaalse kruiden, bosje letne-ui.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-08-2000
  • Frans
  •  20-30 min.

Voedingswaarde : 390 kcal p.p.

INGREDIENTEN

350 g winterwortel, in stukken, 500 g aardappelen, in stukken, 1 tl tijmblaadjes, 1 l kippebouillon (van tablet), 4 el verse roomkaas, 2 el Provencaalse mosterd (Malle), 1 el suiker, peper, enkele druppels chilisaus, 2 el fijngesneden bieslook,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-01-2002
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Een Groentesoep op z'n Frans

INGREDIENTEN

400 gram ratatouille groente (paprika, tomaat, courgette, aubergine), 2 el. provencaalse kruiden, 75 gr. elleboog macaroni, 1 dikke plak gebraden gehakt van ongeveer 200 gr., 1 el. olijfolie., 2 liter Bouillon (ongeveer), op je eigen manier gemaakt.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2001
  • Frans
  •  20-30 min.

Low budget, slank recept P.p. 450 kcal. Prijs 2,05 p.p.

INGREDIENTEN

1 el olijfolie, 1 rode ui, gesnipperd, 1 zak provencaalse wokgroente (400 g), 1 blik tomatenblokjes (400 g), 1 l visbouillon (van 2 tabletten), 300 g koolvisfilet (uit de diepvries - eerst ontdooien),

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-02-2011
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

300 g.roodbaarsfilet, 1 venkelknol, 1 gele en 1 groene paprika, 4 tomaten, 2 preien,alleen het wit, 2 selderijstengels, 2 blokjes visbouillon opgelost in 1 1/2 l water, 2 knoflookteentjes, een scheut olijfolie, 100 g. kleine deegwaren, 1 snufje provencaalse kruiden, versgemalen zwarte peper en zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-11-2001
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

350 g winterwortel, in stukken, 500 g aardappelen, in stukken, 1 tl tijmblaadjes, 1 l kippebouillon (van tablet), 4 el verse roomkaas, 2 el Provencaalse mosterd (Malle), 1 el suiker, peper, enkele druppels chilisaus, 2 el fijngesneden bieslook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2002
  • Frans
  •  20-30 min.

Verrassend voorgerecht voor 4-6pers.Hoofd gerecht voor twee en dan vergezeld van een heerlijk boeren brood...

INGREDIENTEN

1ui2aardappels2tomaten1sinaasappel1venkel1citroen250g filet van verschillende soorten witvis200g roodbaarsfilet of gefileerde poon2tl provencaalse kruiden2el olijfolie1ltr.visbouillonzout en versgemalen peper2el fijngehakte peterselie

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-05-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 g uien 2 fijngesneden knoflookteentjes1 el boter1 flesje Maggi Basis voor Uiensoep1 el bloem1 bosje Provencaalse kruiden (tijm, oregano, rozemarijn)1 laurierblaadje4 stukjes stokbrood50 g geitenkaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2002
  • Internationaal
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

750 g uien in dunne halve ringen, 1 teentje knoflook fijngesneden, 2 eetlepels olijfolie, 1 flesje Maggi Basis voor Franse Uiensoep, 1,5 l water, 1 bosje provencaalse kruiden (takjes tijm, rozemarijn en oregano), 2 lente-uitjes in ringetjes gesneden

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2003
  •  
  •  20-30 min.

Zo uit de Franse bistro!

INGREDIENTEN

1 ratatouillepakket, alle groentes in blokjes gesneden, 3 teentjes verse knoflook gesnipperd, 1/4 flesje Maggi Basis voor Uiensoep, 2 liter water, 1 zakje provencaalse kruiden:* oregano* peterselie* rozemarijn* tijm (bij de verse kruiden)*, 2 takjes peterselie, gesneden* zwarte peper (poeder of uit molen)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-08-2003
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 el olijfolie, 1 ratatouillepakket, alle groentes in blokjes gesneden, 1 teentje knoflook gesnipperd, 1 flesje Maggi Basis voor Groentesoep, 1,5 l water, 1 zakje provencaalse kruiden (bij de verse kruiden), stukje keukengaren, 75 g elleboogmacaroni, 200 g gebraden gehakt (dikke plak) in kleine blokjes,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Internationaal
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 el olijfolie, 1 ratatouillepakket, alle groentes in blokjes gesneden, 1 teentje knoflook gesnipperd, 1 flesje Maggi Basis voor Groentesoep, 1,5 l water, 1 zakje provencaalse kruiden (bij de verse kruiden), stukje keukengaren, 75 g elleboogmacaroni, 200 g gebraden gehakt (dikke plak) in kleine blokjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2003
  • Frans
  •  20-30 min.

Een winnend recept van Albert Bressens uit een oude Tip

INGREDIENTEN

6-8 fijngesneden teentjes knoflook, 1 kleine fijngesneden ui, 2 el olijfolie, 2 el paneermeel, 1/2 tl cayennepeper, 1 tl paprikapoeder, 1 takje salie, zout, peper, 1 kruidenbouillontablet, 1 dl sherry, 1 el citroensap, 8 dunne sneetjes stokbrood, 4 el oude geraspte kaas, 2 eidooiers, 1 pakje Room Culinair, 2 el fijngesneden peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekkere soep met veel verse kruiden, lekker slank

INGREDIENTEN

2 kleine wortelen, 2 kleine meiknolletjes, 2 kleine preien, 150 g sperziebonen, 1 kleine courgette (ongeschild), 1 ui in ringen, 4 el olijfolie, 1 l kippebouillon, 2 grote, ontvelde tomaten, 2 teentjes knoflook, 15 verse basilicumblaadjes, zout en peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-04-2000
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 el. olijfolie, 2 uien, in snippers, 1 teentje knoflook, 1 venkelknol, 500 gr. tomaat, gepelde, 1 l. visbouillon, 1 glas wijn, witte, 1 takje tijm, 1 blad laurier, 500 gr. visfilet, 100 gr. mossel, gekookte, 1 stokbrood, wit, Peterselie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-05-2003
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 flesje Maggi Basis voor Kippensoep, -300 g kipfilet in blokjes, -250 fijne soepgroenten, -2 eetlepels maizena, -1 eetlepel paprikapoeder1 bekertje creme fraiche,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-09-2002
  • Frans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 wortel, 1 prei, 2 sjalotten, 2 tenen knoflook, 500 g tomaten, 1 l geconcentreerde kippenbouillon, 1 bouquet garni, 2 eetlepels tomatenpuree, zout, peper, 1 dl olijfolie, 1 bosje basilicum

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-07-2010
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 el. olijfolie, -2 uien, in snippers, -1 teentje knoflook, -1 venkelknol, -500 gr. tomaat, gepelde, -1 l. visbouillon, -1 glas wijn, witte, -1 takje tijm, -1 blad laurier, -500 gr. visfilet, -100 gr. mossel, gekookte, -1 stokbrood, wit, -Peterselie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

5 el olijfolie, 100 g bacon, in repen, 1 prei, in dunne ringen, 2 grote venkelknollen, in brede repen, venkelgroen kleingesneden, 2 worteltjes, in reepjes, 1,25-1,5 l kippenbouillon, 2 takjes verse tijm, 1 blaadje laurier, 125 g verse pasta, 2 grote rijpe tomaten, ontveld, in stukken, bosje verse basilicum, 1-2 teentjes knoflook, zout, peper, 4 dikke sneetjes bruin vloerbrood,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-06-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

750 g visgraten en -koppen van magere vissoorten (bijv. wijting, schol, tong, viswinkel), , 5 el olie, , 600 g kippenbouten, , 1 blaadje laurier, , schil van 1/2 (liefst biologische) sinaasappel, , 2 takjes peterselie, , 5 witte peperkorrels, gekneusd, , 1/2 tl gedroogde tijmblaadjes, , 1/2 tl venkelzaadjes, , mespunt saffraandraadjes, , 1 grote ui, fijngesneden, , 1 wortel, in stukjes, , 1 stengel bleekselderij, in ringen, , 1 teentje knoflook, fijngesneden, , 300 ml witte wijn, , 200 g rijpe tomaten, in stukken, , 200 g aardappels, geschild, in blokjes, , 200 g gepelde rauwe Noorse garnalen, , 1 kg visfilet (bijv. wijting, schelvis, poon, koolvis, mul), in stukjes, , 3-4 el zoutpernod,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-08-2009
  • Frans
  •  60-120 min.

Speciale vissoep uit Marseille waarbij de voor de soep gebruikte vis apart wordt opgediend met daarbij een scherpe rode mayonaise, sneetjes stokbrood en gepelde teentjes knoflook.

INGREDIENTEN

- 2000-2500 gr. panklare zeevis in 5-8, soorten, waaronder poon, pieterman, zeeduivel, schelvis, wijting, zeebaars, en knorhaantjes., - 3 deciliter olijfolie, - 2 grote fijngesnipperde uien., - 10 geperste teentjes knoflook, - 200 gr. gewassen in stukken gesneden, tomaten, - kruidenbuideltje van 1 laurierblad, 1 takje, tijm, 1 takje bonenkruid en 1 takje venkel, - peper, - 1 theelepel saffraanpoeder of kurkuma, - zout, - 6-8 langoustines uit de diepvries, - 3 rode Spaanse pepertjes, - 4-8 gepelde teentjes knoflook, - 1 eierdooier, - 1 stokbrood, - sojasaus

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-04-2000
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

6-8 teentjes knoflook, fijngesneden; 1 kleine ui, fijngesneden; 2 el olijfolie; 2 el paneermeel; 0.5 tl cayennepeper; 1 tl apprikapoeder; 1 takje salie; zout; peper; 1 vleesbouillontablet; 1 dl sherry; 1 el citroensap; 8 dunne sneetjes stokbrood; 4 el oude geraspte kaas; 2 eidooiers; 1 pakje Room Culinair, 2 el fijngesneden peterselie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-04-2002
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*6-8 teentjes knoflook, fijngesneden*1 kleine ui, fijngesneden*2 el olijfolie*2 el paneermeel*2 el cayennepeper*1 tl paprikapoeder*1 takje salie*zout*peper*1 vleesbouillontablet*1 dl sherry*1 el citroensap*8 dunne sneetjes stokbrood*4 el geraspte oude kaas*2 eierdooiers*1 pakje Room Culinair*2 el fijngesneden peterselie*

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-09-2001
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 250 gr kipfilet in reepjes, * 2 eetl olijfolie, * naar smaak peper, * 1 lit kippenbouillon, * 1 courgette in miniblokjes, * enkele takjes verse rozemarijn of tijm, * 1 citroen in parten,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-08-2011
  • Frans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 flesje Maggi Basis voor Kippensoep -, 300 gram kipfilet in blokjes -, 250 fijne soepgroenten -, 2 eetlepels maizena -, 1 eetlepel paprikapoeder - 1 bekertje creme fraiche, , , , , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-10-2002
  • Frans
  •  10-20 min.

Lekker bij een Maaltijd-soep of als Lunch te gebruiken.

INGREDIENTEN

1groot stokbrood of 4kleine baquettes1dl olijfolie3el wijnazijnvers gemalen peper en zout1t knoflook400g vleestomaten of roma-tomaten1ui of 3lenteuitjes2groene paprika's1blikje ansjovisfilets100g zwarte olijven zonder pit.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-02-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

485 kcal per persoon

INGREDIENTEN

* 5 eetlepels olijfolie * 100 gram bacon, in repen * 1 prei, in dunne ringen * 2 grote venkelknollen, in brede repen, venkelgroen fijngesneden * 2 worteltjes, in reepjes * 11/4-11/2 liter kippenbouillon (tablet) * 2 takjes verse tijm * 1 blaadje laurier * 125 gram verse pasta, bijvoorbeeld penne * 2 grote rijpe tomaten, ontveld, in stukken * bosje verse basilicum * 1-2 teentjes knoflook * zout * peper * 4 dikke sneetjes bruin vloerbrood *

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-07-2004
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hoofdgerecht voor 1 persoon

INGREDIENTEN

1 tomaat, 1 sjalot, 1 eetl olie, 2 eetl tomatentapenade, 1 th boullionpoeder, 150gr witvis in blokjes, 1 blikje macedoine de legumes, 1 pistolet

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-04-2005
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 flesje Maggi Basis voor Kippensoep, 300 g kipfilet in blokjes, 250 fijne soepgroenten, 2 eetlepels maizena, 1 eetlepel paprikapoeder1 bekertje creme fraiche,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-11-2003
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

3 uien, 1 grote aardappel, 200 g witte kook, 750 g verse tuinbonen, 1 blokje tuinkruidenbouillon, 2 el olijfolie, 2 eieren, 100 g geraspte gruyere, 2 takjes bonenkruid, versgemalen witte peper, zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-1999
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 wortel, 1 prei, 2 sjalotten, 2 tenen knoflook, 500 gram tomaten, 1 pot gevogelte fond, 2 el tomatenpuree, zout, peper, 1 dl olijfolie, 2 tl oregano, 1 tl tijm, 1 tl pesto.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-2001
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1,5 l water* 250 g wortel* 1 prei* 125 g sperziebonen* 310 g wasbonen (uit blik)* 50 g spaghetti, gebroken* 50 g zacht broodkruim* 2 teentjes knoflook* 2 eetl. tomatenpuree* 2 eetl. basilicum* 60 g gersapte parmezaanse kaas* 1 theel. keriepasta* 2 eetl. olijfolie.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-08-2000
  • Internationaal
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top