2.566 provencaalse kruiden recepten

  • Top 100

De courgettes in m'n groentetuintje groeien tegen de klippen op en ook de eerste tomaten in het kasje kleuren rood, dus lekker smullen....

INGREDIENTEN

600 gr. vastkokende aardappelen (of 1 1/2 zakje kant en klare aardappelgolfjes), 2 courgettes, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 500 gr. halfom gehakt, 3 vleestomaten, tijm, rozemarijn, oregano (of evt. gedroogde Provencaalse of Italiaanse kruiden), zout, peper, klontje margarine, 100 gr. geraspte belegen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-07-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
  • Top 100

Dit recept is al jaren oud en heb ik ooit gekregen van een nicht van mij.In de "loop der jaren" heb ik het aangepast naar eigen smaak en het is nu gewoon (na alle veranderingen) mijn "eigen" recept geworden.. Het is heel erg lekker, ik hoor graag reacties!
Nieuwe fotos staan nu bij dit recept.
Gisteren 8 oktober 2010 weer gemaakt, (weer iets aangepast) en.. het was weer superlekker!

INGREDIENTEN

1½ kilo Aardappelen - ongeschild gewicht- (of als je geen tijd hebt puree uit een pakje maar vers is echt veel smakelijker), 1 pond gehakt (halfom of runder en ongekruid)., 2 middelgrote uien (fijn gesneden), 1 prei (in smalle reepjes gesneden), 1 - 2 (of meer) teentjes knoflook (uitgeperst), 1 bakje champignons ( in plakjes gesneden), 250-300 g spitskool, gesneden - groene of witte kool mag ook -( als je geen tijd hebt..kant en klaar te koop., 2 eetlepels verse selderij of 2 tl gedroogde selderij., 1 theelepel bruine suiker,(mag weggelaten worden)., 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden.(of als je hebt lekker de verse), 1 flinke eetlepel kerrie, Scheutje ketchup, Scheutje ketjap manis, Zout en peper naar smaak., Wat boter of scheutje olie om de uien/knoflook in te bakken en om de ovenschotel in te vetten., Wat geraspte kaas.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Top 100



"Tarte aux tomates". Dit is mijn allerliefste en meest klaargemaakte recept, gemakkelijk, snel klaar, ziet er heel wat uit en is superlekker. Het recept ervan heb ik afgetroggeld en uiteindelijk, na ons derde bezoek, losgekregen van Guylaine D'Hiver (bijna een naamgenoot) sympathieke gastvrouw van een "Chambre d'Hotes" in het kleine dorpje Ourdeaux in het Zuid-Oosten van de Creuse, een paradijs voor hengelaars en natuurliefhebbers.

INGREDIENTEN

1 rol bladerdeeg - 6-8 stevige rijpe tomaten (liefst trostomaten) - scherpe Dijonmosterd (of rode Provencaalse mosterd met paprika) -, 200 gr Gruyere (of Comtekaas) - gedroogde provencaalse kruiden - pittige olijfolie voor pizza's

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Met de smaak van verse kruiden,knoflook en olijfolie

INGREDIENTEN

1 kg. ardappelen*2 middelgrote uien*1 teentje knoflook*1 ei*1 theel.rozemarijn*zout en versgemalen peper*olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-07-2001
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Kabeljauw met ratatouille uit de oven .

INGREDIENTEN

Ingrediënten, , 3 eetlepels olijfolie, 2 rode uien, gesnipperd, 2 tenen knoflook, fijngehakt, 1 gele paprika, in kleine stukjes, 1 courgette, in kleine blokjes, ½ eetlepel paprikapoeder, ½ eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden, 500 g kabeljauwfilet, sap van een halve citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-03-2008
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker makkelijke doordeweekse ovenschotel. Smaakt goed met pasta.

INGREDIENTEN

250 gram verse kabeljauw, 350 gram tomatenbasis (bijv. Heinz Tomato Frito),1 zak gemengde rattatouille-groenten, 2 el. zachte kruidenkaas (bijv. paturain), 1/2 zakje provencaalse kruiden, peper, zout, olie, 2 eetlepels creme fraiche, 2 eetlepels geraspte kaas.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2002
  •  …
  •  20-30 min.

Ovenschotel met gehakt, boursin ,spinazie en geraspte kaas. Een lekkere schotel.

INGREDIENTEN

250 gram rundergehakt, 2 zakjes aardappelpuree, 2 gesnipperde uien, 1 kuipje Boursin Knoflook & Fijne Kruiden, 1 zakje provencaalse kruiden, 150 gram geraspte kaas, 1 pak (diepvries) bladspinazie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-04-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

I pak witbroodmix (Koopmans), 3 dl. handwarm water, 25 g. boter, 1 kg. gemengd gehakt, 150 g. salami (fijngesneden), 2 eetlepels Provencaalse kruiden (op oliebasis), 1 losgeklopt ei, 1 uitgeperst teentje knoflook, versgemalen peper, zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-03-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Rode paprika`s gevuld met gehakt en feta uit de oven. Gemakkelijk te maken en erg lekker!

INGREDIENTEN

2 rode paprika`s (groot, moeten rechtop kunnen staan), 300 gr mager runder gehakt, 100 gr Arla Apetina Feta (10% vet), 1 sjalot of 2 kleine sjalotjes, 1 bouillonblokje, 200 ml water, Provencaalse kruiden, Paprikapoeder, Peper, Zout, Voor de variatie: 8 zongedroogde tomaatjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-02-2012
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Overheerlijk geurig visgerecht. Je kunt alle soorten witte vis gebruiken.

INGREDIENTEN

400 gram tilapiafilet 1 kleine ui gesnipperd halve courgette in plakjes 6 kleine (tasti tom) tomaatjes halve citroen 4 ansjovisfilets uit blik 3 flinke tenen knoflook flink wat verse rozemarijn, salie en wilde marjolein peper en zout uit de molen olijfolie extra vierge

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-06-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Op deze manier zijn worteltjes extra lekker. Heerlijk zoet en kruidig. Gewoon eens proberen.

INGREDIENTEN

1 bos worteltjes, 1 sjalotje, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 1 groenten- of kruidenbouillontablet, 2 theelepels Provencaalse kruiden of tijm, 1 theelepel honing of suiker, versgemalen peper

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-07-2011
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 EETLEPELS GEDROOGDE BASILICUM, , 4 THEELEPELS GEDROOGDE OREGANO, , 2 THEELEPELS GEDROOGDE MARJOLEIN, , 2 THEELEPELS GEDROOGDE DRAGON, , 2 THEELEPELS GEDROOGDE TIJM, , 2 THEELEPELS GEDROOGD BONEKRUID, , 1-1/2 THEELEPEL VERKRUIMELD LAURIERBLAD, , 1 THEELEPEL VENKELZAAD, , 1 THEELEPEL GEDROOGDE MUNTBLAADJES, , 1 THEELEPEL GEMALEN SALIE, , 1 THEELEPEL GEDROOGDE ROZEMARIJN, , (1 THEELEPEL GEDROOGDE LAVENDEL)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-08-2001
  • Frans
  •  0-10 min.

Uitstekend gerecht voor de zaterdag of ook inzetbaar voor lunch, brunch of een feestje. Ik heb het niet zelf bedacht maar is al jaren lang `in de familie` en altijd een succes.

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvries bladerdeeg, 3 middelgrote preien, 2 grote uien, 3 ons gekookte ham in blokjes gesneden, 3 eieren, Scheut (kook) room, Tabasco, 1 zakje oude geraspte kaas (ca. 125 gram), Handje paneermeel, Gedroogde Provençaalse kruiden, Zout peper, Heel klein beetje roomboter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2012
  • Europees
  •  30-60 min.

Limburgs stoofvlees, een Limburgse specialiteit!

INGREDIENTEN

Wat heeft u nodig :, , 600g sucadelappen, 1 eetlepel Limburgse mosterd, bv Gulpener fijne mosterd., Indien deze niet verkrijgbaar is, neem dan een, gewone Nederlandse mosterd., zout, versgemalen peper, 2 eetlepels boter, 3 uien, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels Provençaalse kruiden (Silvo), 3 blaadjes laurier, 4 plakken ontbijtkoek, 2 flesjes Trappistenbier (à 30cl)

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op27-01-2008
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Voor dit recept heb ik gekozen voor een pot "basis voor soep asperge" omdat dit makkelijker en sneller klaar is.
Uiteraard kun je dit ook zelf maken, Het recept is als volgt:

40 gram boter, 40 gram bloem, 1 liter bouillon (kip) of aspergekookvocht, 1 eidooier, 1 dl melk of 1/2 dl room, nootmuskaat.

Smelt de boter op hoog vuur, roer er de bloem door en voeg al roerende en bij gedeelten de bouillon of kookvocht bij. Laat op de laagste stand even doorkoken.
Klop in een kommetje de eidooier met de melk of de room en iets nootmuskaat goed los, giet hierbij al roerende een gedeelte van de hete soep en giet de massa onder roeren terug in de pan.

Voor diegene die wat minder ervaring hebben is een kant-en-klare pot aan te raden

INGREDIENTEN

, 500 gram geschilde asperges, in stukken van 3 cm gesneden, 2 theelepels gedroogde provencaalse kruiden, 1/2 sinaasappel, 2 eetlepels bieslook, fijngeknipt, 1 pot Basis voor Soep Asperge,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2009
  •  …
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

800 g rosbief, 12 peperkorrels, 8 theelepels Provencaalse kruiden, 4 cl olijfolie (extra vierge), 1 theelepel citroensap, zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-06-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

800 g rosbief, 12 peperkorrels, 8 theelepels Provencaalse kruiden, 4 cl olijfolie (extra vierge), 1 eetlepel citroensap, zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Een heerlijk recept wat eigenlijk voor de BBQ is, maar in de grillpan kan het ook heel goed. De marinade moet minimaal 1 uur trekken.


INGREDIENTEN

** 4 schouderkarbonades, ** 2 teentjes knoflook, gehakt, ** 1 eetlepel gekneusde peperkorrels, ** 1 eetlepel Provencaalse kruiden, ** 1 eetlepel witte wijnazijn, ** 3 eetlepels olijfolie, ** snufje zout, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-09-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Simpele, frisse, zoetzure salade met eindeloos veel mogelijkheden tot varieren.
Heerlijk als zomersalade bij gebakken aardappelen of BBQ.
Uit te breiden tot heerlijke maaltijdsalade.

INGREDIENTEN

1 zoetzure appel, 1/3 komkommer (grote), 1 eetlepel walnoot- of olijfolie, 2 eetlepels azijn, 4-6 theelepeltjes suiker, zout, peper

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-08-2011
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Snel, eenvoudig, en verrassend lekker. Zonder de frietjes ongev. 570 kCal.per portie

INGREDIENTEN

, 1 ui, 1 wortel, 1 preiwit, 12 lamskoteletjes, peper en zout, bakmargarine, 1 teentje knoflook, 1 koffielepel Provencaalse kruiden, 2,5 dl room, 1/2 blokje rundsbouillon, frietjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-03-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 RATATOUILLEPAKKET 1 BLIKJE TOMATEN IN BLOKJES 1 BLIKJE WITTE BONEN 2 TL PROVENCAALSE KRUIDEN 1 GROOT BLIKJE TOMATENPUREE 2 BLOKJES VLEESBOUILLON 100GR GERASPTE BELEGEN KAAS PEPER ZOUT

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-01-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

50 gr. amandel, -80 gr. amandel, geschaafde, -1 el. sherry-azijn, -2 stuks citroenen, -4 stuks forellen, -Kruiden, Provencaalse, -Olijfolie, -Peper, -2 el. peterselie, verse, gehakte, -Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.


INGREDIENTEN

2 kg schoongemaakte mosselen * 6 sjalotten, gesnipperd * 2 dl droge witte wijn * 4 dl room * 3 el olijfolie * 1 tl Provencaalse kruiden * 1 tl grof zeezout * zwarte peper van de molen

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1kg rosbief, 12 mespuntjes peperkorrels, 8 theelepels Provencaalse kruiden, 4 cl olijfolie (extra vierge), 1 eetlepel citroensap, zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-05-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

150 gr. gekookte ham (dikke plakken), 150 gr. gehakt, 2 el melk, 2 el broodkruim, 1 ei, zout, peper, 1,5 tl Provencaalse kruiden

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-01-2000
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 kg rosbief, zout, peper, 2 teentjes knoflook, 2 el mosterd, provencaalse kruiden

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-11-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Deze marinade is bijzonder geschikt om lamskoteletten te marineren.

INGREDIENTEN

6 el zonnebloemolie, 2 el citroensap, 1 kl provencaalse kruiden, pezo.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-11-2005
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kip, stukje citroen, zout, voor marinade: olijfolie, 1 grote teen knoflook gesnipperd,droge sherry of witte wijn, provencaalse kruiden, ketjap kikoman, gember siroop, peper en zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-06-2005
  • Mediterraan
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1/2 SINAASAPPEL., 4 ZALMFILETS., ZOUT EN PEPER., 25 GR. BOTER., 2 TOMATEN., 1 DOOSJE MAGGI SAUS VOOR VIS MET PROVENCAALSE KRUIDEN.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-01-2006
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

200 g bruinbroodmix, 2 eetlepels olijfolie, 80 g geraspte Parmezaanse kaas, 2 eetlepels gedroogde Provencaalse kruiden, 1 ei, sesam- en maanzaad

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-11-2003
  • Frans
  •  0-10 min.

Zalige zalm ovenschotel waar je de vingers van zult aflikken

INGREDIENTEN

4 zalmhaasfilet zonder vel, 2 el olijfolie, zout, versgemalen peper, 2 el provençaalse kruiden, 2 bakjes cherrytomaatjes, 100 gr. zachte geitenkaas zonder korst, 4 el honing, 4 takjes basilicum

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2007
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Recept uit een oude Ariadne.

INGREDIENTEN

* 1 1/2 kilo aardappelschijfjes, ontdooid (Aviko) * 6 eieren * 1/2 liter melk * 1/2 liter room * Provencaalse kruiden * zout en versgemalen peper, Om te garneren: * 100 gram Emmenthaler, geraspt * 2 takjes peterselie, grof gehakt * 1 tomaat * zwarte olijven

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-05-2003
  • Bijgerecht
  •  60-120 min.




INGREDIENTEN

150 gr bloem, zout, peper, 75 gr koude boter of margarine, 4 eieren, M, 125 ml creme fraiche, 100 gr geraspte emmentaler, 100 gr geraspte gruyere, 5 tomaten, ? eetl gedroogde Provencaalse kruiden, 2 eetl olijfolie, 1 eetl bloem om te bestuiven, ? eetl boter om in te vetten, quichevorm, doorsnede ca 25 cm,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-04-2002
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Een soepje met veel groenten en de pit van ontbijtspek (7).

INGREDIENTEN

1 ui, 1-2 teentjes knoflook, 1 aubergine, 1 courgette, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 blik gepelde tomaten (ca 400 gram), 1 blik witte bonen (ca. 800 gram), 40 gram boter, 1-2 takjes tijm, 1 groot blikje tomatenpuree (140 gram), 1-2 theel. Provencaalse kruiden, 3 vleesbouillontabletten, 100 gram geraspte belegen Goudse kaas, zout/peper, 100 gram gekookte ontbijtspek (in plakjes)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-01-2001
  •  …
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

300 gram bladerdeeg, 150 gram ontbijtspek, Zakje geraspte kaas, 3 eieren, Cherrytomaatjes, 2 dl room, (zout), peper, Provençaalse kruiden, 25 gram boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-11-2008
  •  …
  •  30-60 min.

Plofsoep heb ik hem genoemd. Omdat je na 2 kommen soep zo vol zit dat je het gevoel hebt dat je ploft.....
Een zeer voedzame en gezonde maaltijdsoep die je snel op tafel hebt staan!

INGREDIENTEN

* 400 gram Italiaanse of Provençaalse roerbakgroente, * 1 Runderbouillonblokje, * Soepballetjes of roze garnaaltjes, * Italiaanse kruiden, * Pakje tomato frito of ander tomatensaus

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-03-2012
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

8 barontomaten, 400 gr gehakt, 100 gr kaas in blokjes (Passendaele), 1 koffielepel provencaalse kruiden, 2 sjalotten, 4 schijfjes kaas (Passendaele)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-01-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Van Voorlichtingsbureau Vlees

Franse gegrilde karbonade met Provencaalse kruiden

INGREDIENTEN

? 4 schouderkarbonade (doorregen, a 125 g), ? 2 teentjes knoflook, ? 1 eetlepel peperkorrels (gekneusd), ? 1 eetlepel Provencaalse kruiden, ? 1 eetlepel witte wijnazijn, ? 3 eetlepels olijfolie, ? snufje zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-03-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

De sperziebonen worden gemarineerd in veel groene kruiden, knoflook, kappertjes en citroen. De smaak is verrukkelijk! Je kunt de bonen zeker een dag tevoren maken. Ik heb de `witte` sperziebonen gebruikt die je hier in Duitsland, maar ook in omringende landen veel ziet, speciaal voor salades of soepen.

INGREDIENTEN

600 gram sperziebonen, zout, 2 flinke eetlepels in reepjes gesneden basilicum, 2 flinke eetlepels fijn gesneden (blad)-peterselie, (als je hebt: 1 eetlepel fijn gesneden citroenmelisse), 2 teentjes knoflook, 50 gram uitgelekte kappertjes, sap van 1 citroen, 3 eetlepels olijfolie, 2 theelepels honing, vers gemalen zwarte peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2013
  • Frans
  •  10-20 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies