Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Provencaalse kip recepten (280) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Dit is weer een andere versie van een heerlijke herfstschotel met nog een klein vleugje van de nazomer. Uiterst compleet en voedzaam. Kan het hele gezin van smullen. Hij is niet vet en barst van de smaken. Als je van lekkere kip houd dan moet je deze beslist eens maken en je weet niet wat je proeft. De kip wordt lekker krokant want het caramelliseert een beetje. Smullen dus weer, ik hoor het wel.

INGREDIENTEN

6 – 8 kippenpoten of kipkarbonades, 2 uien, Âľ kilo vastkokende aardappels, Âľ kilo wortels, 3 uien, 4 teentjes knoflook, 2 el Dyon mosterd, 2 el honing, 1 t chilipoeder, Zeezout, Zwarte peper uit de molen, 2 twijgjes rosemarijn, 150-200 ml kippenbouillon

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-09-2012
  • Frans
  •  60-120 min.

Deze Provençaalse kipstoofpot uit Smult is een perfect gerecht voor het begin van de week. Maak de stoofpot op zondag en dan hoef je hem alleen nog op te warmen als je thuiskomt! Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb. En kijk op www.smult.nl voor onze actuele acties!

INGREDIENTEN

4 kippenbouten, 4 el olijfolie, 100 g spekreepjes, gerookt, 3 teentjes knoflook, in vieren, 1 ui, in partjes, 500 g vastkokende aardappelen, geschild en in stukken, 100 g zwarte olijven, 250 g cherrytomaatjes, 2 verse laurierblaadjes, 6 takjes verse tijm, 100 ml droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2015
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Voor 4 personen;

INGREDIENTEN

1 kip (+- 1.200 g), 1 citroen, 2 tenen knoflook, 20 g verse Provencaalse kruiden, zeezout, & peper, 4 eetlepels olijfolie, 1/4 kippenbouillontablet,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-11-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 kippenbouten, provencaalse kruiden, citroensap, knoflookpoeder, olie, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 maiskip(ca 1200 g)/1 citroen/2 teentjes knoflook/1 zakje Provencaalse kruiden-mix(20 g)/zeezout/vierseizoenenpeper/4 eetl olijfolie/1/4 kippenbouillontablet

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-09-2003
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Provencaalse kip met o.a. zongedroogde tomaten, mozzarella en pijnboompitjes, geserveerd met gebakken krieltjes.

INGREDIENTEN

* 4 Kipfilets (600 a 750gr), * 400 gr Sperziebonen, * 1 kg Krieltjes, * 3 (kleine) Potjes zongedroogde tomaten (met tuinkruiden). Een klein potje weegt 215 gr (120 gr uitgelekt). Let op! niet afgieten, het vocht gaat door het gerecht., * 2 a 3 teentjes knoflook, * Peper, * Provencaalse kruiden, * Olijfolie, * Bakboter, * 3 Mozzarella's, * 1 ui, * Klein blikje tomatenpuree, * 200gr Creme fraiche, * 4 e.l. Pijnboompitten (half bakje van de supermarkt bakafdeling)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-04-2014
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 kipfilets,1 rode ui in stukjes,2 paprika's in stukjes,1 blik tomatenblokjes,1 potje boursin cuisine(knoflook en fijne kruiden).

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-08-2006
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekkere, speciale stoofpot voor zowel zomer als winter.

INGREDIENTEN

4 stuks kipfilet, 1 el dijonmosterd, zout/peper, 3 el vloeibare boter of olijfolie, 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 courgette, 4 tomaten, 8 zwarte olijven zonder pit, 2 dl droge witte wijn, 1 el provencaalse kruiden.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-07-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kip van ca 1 kg., 800 gr.krielaardappeltjes., 3 venkelknollen., 30 gr.boter., 4 eetl.olijfolie., 3 takjes verse rozemarijn., 2 teentjes knoflook., peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-04-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Snackbar Obesitas deelt zijn mooiste keukengeheimen! Als je telkens maar zit te barbecuen in de zomer gaan de buren klagen. Tijd voor iets anders dus. Met deze provençaalse kip kun je ook op gepaste wijze de zomer vieren.

INGREDIENTEN

Een pond tomaten (noem mij maar gek, maar pomidoros uit blik vind ik de lekkerste), Een bak champignons, 6 Kippenbouten (halen bij de slager - dus geen supermarktkip), Peper, Zout, Bloem, Olijfolie, Een klont boter, Laurierblaadje, Bosje verse platte peterselie, Bosje verse basilicum, Bosje verse rozemarijn, Een potje zwarte olijven, Half litertje witte wijn (een restje of een goedkope uit de supermarkt), 2 Stokbroden, Kruidenboter, Goede witte wijn om er bij te drinken.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-12-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

EVEN NET IETS ANDERS.

INGREDIENTEN

2 SCHAALTJES KIPFILET ( A CA. 300 GR.), 1 PAK KNORMIX VOOR FRANSE KIP IN RODE WIJNSAUS ( 2 ZAKJES ), 2 ETL. ZONNEBLOEMOLIE, 1 UI, 2 RODE PAPRIKA'S, 50 GR. ZWARTE OLIJVEN MET PIT, 1 BLIK TOMATENBLOKJES ( 400 GR. ), 1 PAK AARDAPPELPUREE A LA MINUUT ( 3 ZAKJES A 58 GR. VAN MAGGI )

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-05-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit moet je zeker eens proberen heb het zelf gegeten het is erg lekker.

INGREDIENTEN

2 schaaltjes kipfilet ( a ca 300 gram ), 1 pak knorr mix voor Franse kip in rode wijnsaus ( 2 zakjes ), 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 ui, 2 rode paprika's, 50 gram zwarte olijven met pit, 1 blik tomatenblokjes ( 400 gram ), 1 pak aardappelpuree a la minute ( 3 zakjes a 58 gram maggi )., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-07-2001
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Kipfilet (300gr),1 pak knorr mix voor franse kip in rode wijnsaus(2 zakjes),2 eetl.olijfolie, 1 ui, 50 gr zwarte olijven met pit, 400gr tomatenblokjes (AH),1 pak aardappelpuree ala minuut, 2 rode paprika's

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-05-2001
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hoofdgerecht met vlees

INGREDIENTEN

Kipfilet ong 300 g,1 pak mix voor franse kip in rode wijnsaus(2 zakjes),2 eetl, zonnebloemolie,1 ui,2 rode paprika`s,50g zwarte olijven met pit,1 blik tomatenblokjes, 1 pak aardappelpuree,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-10-2001
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een aardige variant op de kip beaujolais

INGREDIENTEN

4 Kippe poten, Zout,peper, , 100g boter, , 2 eetl.cognac, , 1 dl olijfolie, , 2 rode uien, , 2 tenen knoflook, , 1 venkel, , 1 prei, , 1 courgette, , 1 rode paprika, , 2 dl rode wijn, , 1 eetl, basilicum, , 1 takje tijm.,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-08-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Provencaalse kip

INGREDIENTEN

? 1 maiskip (ca. 1200 g), ? 1 citroen, ? 2 teentjes knoflook, ? 1 zakje verse Provencaalse-kruidenmix (20 g), ? zeezout, ? vierseizoenenpeper, ? 4 eetlepels olijfolie (extra vierge), ? 1/4 kippenbouillontablet, , ? cocktailprikkers, ? ovenschaal ca. 20 x 30 cm, ? paktouw,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-12-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een overbekend recept, ik weet het, maar wij vinden het nog steeds erg lekker.

INGREDIENTEN

4 el.olie,2 teentjes knoflook,2 piepkuikens in stukken,1 dl. witte wijn, 3 paprika's (groen,rood en geel)1 blik tomatenblokjes, zout en peper,1 tl paprikapoeder, 50 gr. ontpitte, zwarte olijven.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-03-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een stevige maaltijd uit Australie.

INGREDIENTEN

1 1/2 kg. kippenvlees, 2 eetl. olie, 30 gr. boter, 2 eetl. brandewijn, 2 dl. droge witte wijn, 4 gepelde tomaten, 8 kleine, gepelde uien, 1 appel, geschild en in stukjes, 125 gr. groene olijven, 1 theel. kerriepoeder, 1/2 theel. gedroogde tijm, 250 gr. champignons, fijngehakte peterselie, fijngeknipte bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-04-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 maiskip (ca. 1200 g), ? 1 citroen, ? 2 teentjes knoflook, ? 1 zakje verse Provencaalse-kruidenmix (20 g), ? zeezout, ? vierseizoenenpeper, ? 4 eetlepels olijfolie, ? 1/4 kippenbouillontablet,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-02-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Kruidige kip uit de Provencaalse keuken

INGREDIENTEN

4 el olie, 2 teentjes geperste knoflook, 2 piepkuikens, in stukken, 1 dl witte wijn, 3 paprika's, in stukjes, 1 blik tomaatblokjes (400 g), zout, peper, 1/2 tl paprikapoeder, 50 g zwarte olijven, ontpit,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-02-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

500 gr tomaten, 250 gr champignons, 1 laurierblaadje, 2 takjes peterselie, 1 theel basilicum, 2 theel rozemarijn, 6 kippepoten, zout, peper, 2 eetl bloem, 30 gr boter of margarine, 18 zwarte olijven, 1/4 ltr droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-06-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit recept maak ik graag en soms doe ik er wat andere ingredienten doorheen.

INGREDIENTEN

300 kipfilet, handje zwarte olijven, 1 ui, 1 teentje knoflook, tomatensaus, verse peterselie, 1 rode paprika, olijfolie, zout en peper.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-08-2017
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  20-30 min.

Zo heerlijk als kip maar kan zijn.

INGREDIENTEN

1 maiskip van circa 1.2kg, 1 citroen, 2 tenen knoflook, 20 gr verse tijm, 1/2 tl vierseizoenenpeper, 1/2 tl zeezout, 5 el olijfolie, 1/4 kippenbouillontablet, 1 dl kraanwater

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-01-2016
  • Europees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Provencaalse kip met olijven

INGREDIENTEN

- 1 eetl. olijfolie, , - 8 drumsticks, zonder vel, , - 1 ui, gehakt, , - 1 rode paprika, in stukjes, , - 80 ml kippenbouillon, , - 1 blik tomatenblokjes met basilicum, , - 2 eetl. tomatenpuree, , - ? eetl. suiker, , - 3 eetl. zwarte olijven, , - zout, , - versgemalen zwarte peper, , - verse basilicum, om te garneren, , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-04-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Recept uit de ditjes & datjes

INGREDIENTEN

500 gram tomaten * 250 gram champignons * 4 grote kippenpoten * peper * zout * 2 eetlepels bloem * 2 eetlepels olijfolie * 25 gram boter * 1 laurierblaadje * 2 eetlepels versgehakte peterselie * 1 theelepel basilicum * 1 theelepel rozemarijn * 2 eetlepels (zwarte) olijven zonder pit * 3dl witte wijn * stokbrood * kruidenboter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-12-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 maiskip (ca. 1200 g), 1 citroen, grof zeezout, peper, 5 el olijfolie extra vierge, 4 tenen knoflook, 1 takje tijm, 1 courgette, 1 bakje romaatjes (250 g), 10 zwarte olijven zonder pit,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-05-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 braadkip, 40 gram boter, 4 tomaten, 2 uien, 1 paprika, 1 teentje knoflook, een snufje basielkruid, dragon, laurier, marjolein, tijm, cayennepeper, peper, peterselie, 1/2 dl water.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-01-2002
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gr. tomaten, 250 gr. champignons, 4 grote kippenpoten, peper, zout, 2 eetlepels bloem, 2 eetlepels olijfolie, 25 gr. boter, 1 laurierblaadje, 2 eetlepels versgehakte peterselie, 1 theelepel basilicum, versgehakt, 1 theelepel rozemarijn, versgehakt, 2 eetlepels (zwarte) olijven zonder pit, 3 dl. witte wijn, stokbrood en (kruiden)boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-09-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 kippenpoten, zout, zwarte peper, bloem, olijfolie, 4 takjes peterselie, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel citroensap, 1 gesnipperde ui, 5 tomaten, ontveld en in blokjes gesneden, 1 dl. witte wijn, 100 gram zwarte olijven zonder pit, basilicum

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-2007
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ik maak vooral in de herfst vaak stoofpotjes, staat altijd zo gezellig en het is makkelijk koken.

INGREDIENTEN

4 kippenbouten, zout, peper, 2 el olie, 100 bakbacon in reepjes, 2 fijngesneden uien, 4 teentjes knoflook, fijngesneden, 3 tomaten in stukken, 400 g ratatouillemix (voorgesneden groenten), 1 dl kippenbouillon en 2 dl droge witte wijn, 1 tl tijm, 1 tl rozemarijn, 450 g voorgekookte krieltjes, 2 dl room culinair.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-10-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 kip, stukje citroen, zout, voor marinade: olijfolie, 1 grote teen knoflook gesnipperd,droge sherry of witte wijn, provencaalse kruiden, ketjap kikoman, gember siroop, peper en zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-06-2005
  • Mediterraan
  •  30-60 min.

Zuiderse groenten en kruiden

INGREDIENTEN

- 600 gr kipfilet, - 2 tomaten, - 1 aubergine, - 1 gele paprika, - 1 courgette, - 100gr parmezaanse kaas, - 2 teentjes knoflook, - 4 el olijfolie, - 1 koffielepel basilicum, - 1 koffielepel tijm, - 2 koffielepels provencaalse kruiden, - 1/2 koffielepel paprika, - 1/2 koffielepel cayennepeper, - peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-06-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

PROVENCAALSE KIP MET COURGETTE EN TOMAATJES, , 1 maiskip, 1 citroen, grof zeezout, peper, 5 eetlepels olijfolie, 4 tenen knoflook, 1 takje tijm, 1 courgette, 1 bakje tomaatjes, zwarte olijven zonder pit naar smaak, Cocktailprikkers, Lage ovenschaal, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 aubergine, 1 courgette, 1 grote rode paprika, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 500 g tomaten, 400 g kipfilet, peper, zout, 4 eetlepels olijfolie, 1 theelepel chilipoeder, 1/2 eetlepel Provencaalse kruiden

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-06-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

750 g C1000 panklare sperziebonen, zout, 2 el C1000 olijfolie traditioneel, 350 g kipfilet, in reepjes, 1 duo pak C1000 krieltjes à 700 g, 1 pakje Knorr eet kleur Mix voor Provençaalse kipschotel,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-11-2008
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijk lunchgerecht waarbij je echt kan genieten van een heerlijke sandwich. Echt mijn favoriete sandwich!

INGREDIENTEN

, Kipfilet 1 stuk, Olijfolie, Provençaalse kruiden(potje van bijv. AH), Zout&peper, Mayonaise, Verse kruiden(Peterselie, basilicum, bieslook), Gemengde sla(erg lekker als er ook rucola in zit), Vers ongesneden brood van de bakker(gewoon het brood dat je zelf lekker vind),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-04-2011
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een lekkere pittige (bijna) heldere bouillon van tomaten, gevuld met blokjes verse tomaten en reepjes basilicum. Gegarneerd met gegrilde kipfilet aan een takje rozemarijn. Een heerlijke dinersoep die afgelopen weekend erg in de smaak viel bij ons dinertje.

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie, 1 flinke ui, 6 grote vleestomaten + 3 roma tomaten, 1 zakje soepgroenten, 3 gedroogde tomaten, 2 eetlepels tomatenpuree, 1 liter gevogeltefond, 1 flink glas port of rode wijn, 2 laurierblaadjes, 2 theelepels tijm, 2 theelepels rozemarijn, 3 blaadjes salie of 2 theelepels gedroogde salie, peper, zout, worcestersaus, paar druppel tabaso, (eventueel 1 dl wodka), 4 eetlepels fijn gesneden basilicum, 100 gram kipfilet in smalle repen, 6 takjes rozemarijn

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-06-2012
  • Italiaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 verse kip van ca. 1300 gr., zout, peper, 2 el. bloem, 1/2 dl. olijfolie, 1 bol verse knoflook, 1/2 tl. tijm, 1/4 tl. rozemarijn, 1 steel bleekselderij met groen, 3 takjes peterselie, 1 laurierblad, 600 gr. kleine aardappelen, 2 dl. witte wijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-10-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 kip van 1200 gram - 1 citroen - grof zeezout - peper - 5 eetlepels olijfolie extra vierge - 4 tenen knoflook - 1 takje tijm - 1 courgette - 1 bakje tomaatjes - 10 zwarte olijven, zonder pit

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-04-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Superlekkere maaltijdsoep met invloeden uit de Provencaalse keuken. Smullen!!!

INGREDIENTEN

750 gr asperges, geschild en de kontjes verwijderd, 1,5 L groentebouillon van 2 tabletten, 60 gr boter, 50 gr bloem, 2 gerookte kipfilets, in dunne reepjes, 1 bakje provencaalse kruiden (tijm, rozemarijn, peterselie, oregano), fijngesneden, 2,5 dl kookroom, 1 flinke scheut - ca 1 dl - droge witte wijn (bv Alsace of Pinot Blanc), 4 eitjes, hardgekookt en fijngesneden, (versgemalen) peper, zout & nootmuskaat, , , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-04-2014
  •  
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top