Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

17 profiteroles recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Kleine soesjes gevuld met roomijs en overgoten met warme chocoladesaus

INGREDIENTEN

*50gr boter*zout*60gr bloem*2 eieren*1/2l roomijs*1/4l slagroom*1 el suiker*1 zakje roomversteviger*1 reep pure chocolade(75gr)11/2 el Grand Marnier*

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-06-2001
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1/2 hoeveelheid soezendeeg., 2 1/2 dl.slagroom., chocoladesaus.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-07-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Soezendeeg * 1/2 liter vanillijs * chocoladesaus..

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-12-2006
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Profiteroles ?Dame Blanche? soesjes, zo klaar ! van "stienemie2000"

INGREDIENTEN

Voor 20 kleine soezen :, 1 1/4 l water (of melk), 75 g bloem, 50 g boter, 2 eieren, een mespunt zout., , Vulling :, Bolletjes vanille ijs., , Garnituur :, 100 g pure chocolade, 1/2 dl room (of melk).,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2002
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

?Dame Blanche? soesjes, zo klaar !

INGREDIENTEN

Voor 20 kleine soezen :, 1 1/4 l water (of melk), 75 g bloem, 50 g boter, 2 eieren, een mespunt zout., , Vulling :, Bolletjes vanille ijs., , Garnituur :, 100 g pure chocolade, 1/2 dl room (of melk).,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2001
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*2? deciliter slagroom, *1 eetlepel poedersuiker, *een paar druppels mokka-essence, *ongeveer 30 tot 35 ongevulde soesjes, *50 gram witte chocolade, *50 gram pure chocolade,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-11-1999
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Een klassieker om lekker van te genieten. Dit keer gecombineerd met kersen en blauwe bessen!!!

INGREDIENTEN

1-2 pakken diepvriessoesjes, 120 gram pure chocola, 1 dl. koffieroom, 1 eetl. kirsch, verse kersen en blauwe bessen, nog wat pure chocola (koelkast)om te garneren!!,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Kippesoep Helene

INGREDIENTEN

1 1/2 liter kippesoep * 500 gram tomaten * eiergelei * profiteroles.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-05-2005
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Doria

INGREDIENTEN

1 1/2 liter kippebouillon * 12 komkommerballetjes * 100 gram kalfsgehakt * 12 profiteroles * kervelblaadjes.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-05-2005
  • Italiaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 l wildbouillon, 1/2 dl portwijn, champignons aan fijne reepjes, kervelblad, kleine gevulde profiteroles

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-11-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

"Symphonie de desserts en fete"

INGREDIENTEN

4 chocoladevormpjes - 2 zakjes vanillesuiker - 1 eetl. Amaretto - bloemsuiker, Uit de diepvries: 400 g ijsgekoelde nougat -, vanilleroomijs - 8 Pastini-gebakjes - 4 profiteroles - 1 zakje frambozencoulis - 12 frambozen, Vers: 3 eetl. mascarpone (Italiaanse roomkaas) - 1 eierdooier - vruchten om te garneren (vb. sterfruit, ananaskers, kiwi, passievrucht, enz.).

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-09-2000
  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

65 gram bloem - snufje zout - 50 gram boter - 1 1/2 dl vers gezette koffie - 2 losgeklopte eieren - 2 1/2 dl slagroom - Voor de saus : 50 gram suiker - 1 dl water - 150 gram witte chocolade in stukjes - 25 gram ongezouten boter - 45 ml slagroom - 30 ml Tia Maria,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2004
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 liter kippebouillon - 75 gram boter - 1/2 dl water - 30 gram bloem - 1 tomaat - 1 ei - 25 gram parmesaanse kaas royale - cayennepeper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2002
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Moeilijk, maar anders.

INGREDIENTEN

1 liter kippebouillon - 75 gram boter - 1/2 dl water - 30 gram bloem - 1 tomaat - 1 ei - 25 gram parmesaanse kaas royale - cayennepeper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

A) Pate a choux, 1.5 dl water - 45 g in stukjes gesneden boter - 1/2 theel. zout - snuif peper - snuif nootmuskaat - 60 g gezeefd meel - 2 eieren, , b) De vulling, gervais-kaas - dubbele room - fijngehakte amandelen - versgehakte bieslook

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-09-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

10 morieljes, niet te groot, , 30 g snoekbaarsfarce, cayennepeper, , 3 l visfumet, , mirepoix: wortel, selderij, bleekselderij en ui, in totaal ? 500 g, 2 dl witte wijn, 1 wijting (schoongemaakt), 1 theelepel venkelzaad, 2 enveloppes saffraan, 2 tenen knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 4 eiwitten en schalen, 35 g gepelde tomaten, bosje kruiden: peterselie, lavas, tijm en laurier, opgebonden, garnalendoppen, , Profiteroles, 35 g boter, 50 g gedroogde shii-take, 35 g bloem, 2 eieren, , 10 garnalen, bosje kervel

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-09-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

'Profiterole' stamt van het Franse 'profit, dat oorspronkelijk 'klein cadeautje' betekende - en dat is precies wat deze chocoladegebakjes zijn.

INGREDIENTEN

Profiteroles, boter, om in te vetten, 2 1/2 dl water, 1 tl basterdsuiker, flinke snuf zout, 100 gram ongezouten boter, 125 gram bloem, gezeefd, 4 eieren, losgeklopt, 1 ei, losgeklopt en gezeefd, om te glazuren, Vulling, 3 1/2 dl slagroom, 1 1/2 el basterdsuiker, 1-2 druppels vanille-essence, Verder:, poedersuiker, om te bestuiven, chocoladesaus (recept op deze pagina's aanwezig)

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-2002
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top