Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pralines recepten (46) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Glutenvrije pralines. Genoeg voor 50 kokos- schuimpralines.

INGREDIENTEN

1 zakje witte gelatinepoeder, 350 gr. suiker, 40 gr. poedersuiker, 1 eiwit, 1/4 l. water, 2 eetl. cacao, 200 gr. gemalen kokos.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-01-2001
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Dit zijn glutenvrije bonbons. Ze heten Polenta-pralines. Dit is voldoende voor 40 pralines.

INGREDIENTEN

150 gr. marsepein, 1/4 l. melk, 100 gr. ma?sgriesmeel(polenta), 30 gr gepelde pistachenoten, 6 eetl. amandellikeur, 300 gr. pure couverture, gepelde pistachenoten.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-01-2001
  • Italiaans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

175 g suiker, 100 g gevliesde hazelnoten,amandelen of walnoten, 25 g roomboter, water

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-08-2001
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

150gr boter*100gr poedersuiker*1 zakje vanillesuiker*2 eidooiers*200gr pure chocolade. chocolade.cacao,hagelslag.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-01-2000
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lekkere bonbons voor de visite

INGREDIENTEN

Boter, hazelnootpasta, hazelnoten, pure chocolade druppels [mag ook een choco reep zijn]

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-03-2011
  •  
  •  30-60 min.

12 stuks

INGREDIENTEN

125 gr witte chocolade, 50 gr pure chocolade, 4 eetlepels room, 2 theelepels koffielikeur, 1 theelepel instant-koffie, 20 chocolade koffiebonen,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-05-1999
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Voor 24 stuks.

INGREDIENTEN

225 g melkchocolade, 2 eierdooiers, 25 g boter, 2 eetlepels room, 65 g macarons (bitterkoekies), 2 eetlepels amandellikeur, 200 g pure chocolade, cacaopoeder.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-05-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

(12 stuks)

INGREDIENTEN

125 gr witte chocolade, 50 gr pure chocolade, 4 eetlepels room, 2 theelepels koffielikeur, 1 theelepel instant-koffie, 20 chocolade koffiebonen,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-04-2002
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Een lekker snoepje.

INGREDIENTEN

Een dubbele pak chocolade naar keuze, 3 volle handen cornflakes, wat studentenhaver,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-02-2001
  • Belgisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Voor de pralines:1.2dl slagroom*250gr pure couverture*150gr notennougat*30gr boter*2 eetl.pindakaas*ijswater*poedersuiker.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-01-2000
  •  
  •  10-20 min.

Simpel en snel, maar toch luxe toetje

INGREDIENTEN

125 ml slagroom - 1 eetl suiker - 1 ons verse ongezouten notenmix - Haagen Dasz Pralines & cream

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-08-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Lekker knapperig van buiten,smeltende kern van binnen.Hou er rekening mee dat het peer-roquefortmengsel ca. 8 uur in de koelkast op moet stijven.Recept is voor ca.25 stuks.

INGREDIENTEN

* 150 g Roquefort, * 100 g Ricotta, * 1 kleine rijpe peer, * 1 eetl versgeperst citroensap, * 2 eetl broodkruim van versgeroosterd brood, * ca. 100 g gepelde walnoten, * eventueel wat blaadjes radicchio voor het opdienen.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-10-2010
  • Frans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Kastanjes, hagelslag of chocoladepoeder, Licor 43

  •  …
  •  
  • Geplaatst op22-12-2010
  •  
  •  
INGREDIENTEN

Voor de pralines:165gr suiker*15gr boter*3 eetl.slagroom*75gr amandelspijs*85 geroosterde amandelstaafjes*(VOOR HET GLAZUUR, melkcouverture*cacao.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-01-2000
  •  
  •  10-20 min.

Pralines uit New Orleans

INGREDIENTEN

50 gram boter, 80 gram suiker, 80 gram lichtbruine basterdsuiker, 4 dl room, 4 tot 5 dl melk, 120 gram walnoten, 2 zakjes vanillesuiker.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-09-1999
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Er zullen weinige zijn die pralines of bonbons links laten liggen, deze kleine verwennerijtjes zijn ideaal om je smaakpapillen te prikkelen met overheerlijke ingredi├źnten en smaken. Pralines zijn te koop in verschillende maten, vormen, smaken, enzovoorts. Pralines zijn vrij eenvoudig zelf te maken, echter vraagt het wel een beetje creativiteit en vooral veel geduld. In dit stappenplan leer je in vier stappen zelf je overheerlijke pralines te maken.┬á

INGREDIENTEN

350 gram chocolade naar keuze, , Vulling, 80 ml slagroom, 80 gram melk chocolade,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-03-2015
  • Europees
  •  > 120 min.

** 25 KERSTKLASSIEKERS.** * 5 FEESTELIJKE VIJFGANGEN MENUS.*

INGREDIENTEN

* 24 verse sint-jacobsvruchten., * 24 dunne plakjes tonijn., * 1 limoen,sap ervan., * 10 eetlepels sojasaus., * 1 theelepel gemberpoeder., * 2 eetlepels arachideolie., * 150 gr lamsoor of zeekraal., * 1 nootje boter., * Peper & zout.

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-10-2010
  • Belgisch Voorgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

100 gr. pure smeltchocolade, 100 ml. slagroom, 3 el sinaasappellikeur, 100 gr. witte chocolade, 6 el sinaasappelsap, geraspte schil van 1/2 sinaasappel, 8 amarenakersen, 50 gr. suiker.

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-12-2002
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Bonbons met pecannoten en rozijnen. voor 24 stuks.

INGREDIENTEN

400 gr pure chocolade, 3 eetlepels room, 125 gr rozijnen, 125 gr grofgehakte geroosterde pecannoten

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-02-1999
  •  
  •  > 120 min.

( Glace au Praline ) van "moesje2"

INGREDIENTEN

8 eidooiers - 7,5 dl slagroom - 1,2 dl water - 125 gram poedersuiker - 150, gram pralines,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-07-2002
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Een goedkoop,moeilijk dessertje (nagerechtje) bereidingstijd: 45 mn

INGREDIENTEN

0.25 l vers eiwit /- 6 eieren :60 gr, fijne kristalsuiker. : 1 l melk :, 125 gr fijne kristalsuiker : 1 stokje bourbonvanille :, 6 eidooiers :, 50 gr suiker :, 25 gr boter :, 50 gr gegrilde amandelschilfers :, 50 gr Montargis pralines, , , ,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-08-2001
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

HEERLIJK MET EEN KOP THEE

INGREDIENTEN

VOOR 10 PRALINES:, 500 g pure chocolade(bewaar wat schaafsel voor de afwerking), 350 g boter, 5 g oploskoffie, 10 g cacaopoeder, 1 el marsala, 1,5 dl room, 1 el mascarpone, 4 lange vingers, 3 tl suikergeconfijte sinaasappel, , , , , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-11-2005
  • Internationaal
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Voor het beslag:, 3 eieren (middel), 150 g suiker, 1 zakje Vanillesuiker, 100 g bloem, 1 theelepel bakpoeder, 50 g gepelde, gemalen amandelen, 50 g gehakte amandelen, , Amaretto slagroom:, 4 blaadjes Gelatine wit, 600 g koude slagroom, 50 g suiker, 2 zakjes Vanillesuiker, 1 flesje Rumaroma, , Om te garneren:, kleine lichte en donkere truffel pralines.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-02-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Laat de kinderen dit maken terwijl u met de voorbereidingen van de maaltijd bezig bent, zo kan je even rustig doorwerken. als de grote mensen aan de kerstkoffie beginnen dan kunnen de kinderen van de kerstslinger beginnen snoepen.

INGREDIENTEN

Naald, garen, kleurig verpakte snoepjes die zacht genoeg zijn om door te prikken(bv. quality street, mini milky ways en mars, pralines), kleine individuele doosjes smarties.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-06-2002
  • Kinderkeuken
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Voor het beslag:, 3 eieren (middel), 150 g suiker, 1 zakje Vanillesuiker, 100 g bloem, 1 theelepel Bakpoeder, 50 g gepelde, gemalen amandelen, 50 g gehakte amandelen, Amaretto slagroom:, 4 blaadjes Gelatine wit, 600 g koude slagroom, 50 g suiker, 2 zakjes Vanillesuiker, 1 flesje Rumaroma, Om te garneren:, kleine lichte en donkere truffel pralines,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2009
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 175 gr. bittere chocola * 6 eieren * 160 gr. boter * 160 gr. suiker * 160 bloem * 1 zakje vanillesuiker * circa 8 eetl. abrikozenjam., Voor de glazuur:, * 150 gr. poedersuiker * circa 3 eetl. water * 2 eetl. cacao en 150 gr. in mooie papiertjes verpakte pralines, chocoladepaaseitjes of een andere paasversiering zoals kuikentjes van suiker kleine haasjes van chocola, e.d. met pasen.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-10-2006
  • Oostenrijks Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Voor het deeg:, , 250 g zachte boter, 250 g havervlokken, 80 g fijne suiker, 3 eL cacao, 1 el koffie, een beetje sinaasappelsap, wat honing, , Als vulling:, , een zakje amandelen, , Voor de afwerking:, , geraspte chocolade of cacaopoeder.,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-02-2009
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 dl room 200 g melkchocolade 20 g boter, 1 cl likeur naar keuze (bv. cognac), een snuif kaneel. Om onder te dompelen:, 200 gesmolten melkchocolade Versiering:, halve walnoten of gebroken gebrande amandelschilfers

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-03-2005
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Deze koeken vallen onder GEZOND GEBAK MET NOTEN hier heb ik mijn bedenkingen over!! Maar ze zijn wel SUPER lekker!!

INGREDIENTEN

200 gram gebrande pinda?s 300 gr bloem, 1 vanillestokje, 50 gr praline, 175 gr bruine rietsuiker, 1 ei, 75 gr zachte pindakaas, 200 gr zachte boter, 1 volle tl bakpoeder,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2005
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke hartvormige bonbons met een vulling van sinaasappel.

INGREDIENTEN

500 gr chocolade, , voor de vulling :, 125 gr boter, 125 gr poedersuiker, rasp van 1/2 sinaasappel, 1 el vanille suiker.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-02-2013
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Praline zalm, 250 g gerookte zalm in plakken, 100 g rauwe zalm, 50 ml kruidenbouillon, 75 ml slagroom, versgemalen witte peper, , Vinaigrette van rode wijnazijn, 50 ml rode wijnazijn, 1 tl Dijon mosterd, 150 ml olijfolie extra vierge, 2 el zwarte bessenconfiture, , Rauwkost, 8 radijsjes, 150 g jonge spinazie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-09-2012
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een zoet hapje bij een lekker kopje koffie of thee of als afsluiting van een diner

INGREDIENTEN

Voor circa 20 stuks, * 150 gr suiker * 2 eetlepels water * 200 gr gemengde geroosterde noten zonder zout (amandelen, hazelnoten, cashewnoten, pistachnoten)

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-04-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 kopje (blanched) amandelen, 2 kopjes suiker, sap van een halve citroen (*), 1 geprakte banaan, 1 eetlepel citroensap (**), 1 ei, 1 kop melkpoeder, 1 eetlepel honing, 2 eetlepels castorsuiker, 1 kop dikke room.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-03-2000
  • Indiaas Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Voor circa 20 stuks, * 150 gr suiker * 2 eetlepels water * 200 gr gemengde geroosterde noten zonder zout (amandelen, hazelnoten, cashewnoten, pistachnoten).

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-01-2003
  • Belgisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

150 gr suiker 2 eetlepels water 200 gr gemengde geroosterde noten zonder zout (amandelen, hazelnoten, cashewnoten, pistachnoten)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-2005
  •  
  •  20-30 min.

Voor circa 20 stuks

INGREDIENTEN

* 150 gr suiker * 2 eetlepels water * 200 gr gemengde geroosterde noten zonder zout (amandelen, hazelnoten, cashewnoten, pistachnoten)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-09-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

150 gram suiker, 2 eetlepels water, 200 gram gemengde noten zonder zout (amandelen, hazelnoten, cashewnoten, pistachenoten)

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-05-2000
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

*150 gram suiker, *2 eetlepels water, *200 gram gemengde geroosterde ongezouten noten zoals amandelen, hazelnoten, cashewnoten en pistachenoten,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-11-1999
  • Belgisch
  •  60-120 min.

(voor 40 balletjes)met variatietips.

INGREDIENTEN

100 g amandelen en/of hazelnoten, 100 g rozijnen, 100 g gedroogde abrikozen, 100 g havervlokken, 100 g geraspte kokos, 100 g water

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-06-2002
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

* 150 gr suiker * 2 eetlepels water * 200 gr gemengde geroosterde noten zonder zout (amandelen, hazelnoten, cashewnoten, pistachnoten),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-08-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top