Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pot feu recepten (38) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Een lekkere romige visschotel

INGREDIENTEN

4 dl. visbouillon, 4 zalmmoten of zalmfilets a 150 gram per stuk, 2 preien, 1 winterwortel, 2 el. olijfolie, 750 gram voorgekookte krielaardappeltjes, 1 dl. witte wijn, 2 laurierblaadjes, 2 el. gehakte peterselie, 1 el. Dijonmosterd, 2 dl. slagroom

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-07-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 dl visbouillon (van tablet), 4 zalmmoten of zalmfilets a 150 g per stuk, 2 preien, 1 winterwortel, 2 eetl. olijfolie, 750 g voorgekookte krielaardappels, 1 dl witte wijn, 2 laurierblaadjes, 2 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries), 1 eetl. dijonmosterd, 2 dl slagroom

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-07-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 el olijfolie, 1 kg kalkoenfilet in grove stukken, 10 hele sjalotten, 3 teentjes knoflook in dunne plakjes, 250 g chorizo in dikke plakken, 2 1/2 dl rode wijn, 2 1/2 dl kippebouillon, 4 tomaten ontveld en in vieren, 1 courgette in dikke plakken, 1 rode paprika in repen, 1 laurierblad, 1 tl Italiaanse keukenkruiden, verse basilicumblaadjes, 1 el fijngesneden peterselie, zout, peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-06-1999
  • Frans
  •  60-120 min.

Pot au feu is oorspronkelijk precies wat het woord zegt: een pot op het vuur. Het was een frans boerenrecept, een bouillon die een hele week meeging en waar telkens de ingrediënten van de dag aan toegevoegd werden. Toen ik het als kind kreeg, was het al een beetje een luxere tijd, dus waren de ingrediënten van de dag gewoon gekocht en was het eigenlijk al een min of meer luxe gerecht. Deze omschrijf ik hier.

INGREDIENTEN

Een hele kip, een staartstuk, soepvlees, prei, ui, kruidnagel, wortel, mayonaise (zelf gemaakte), dyon mosterd, piccalilly (Bendson and Hadges en beslist geen melige zoete), een zak soepgroente, bouquet garni, knoflookteentjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-01-2013
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Eenpansgerecht, snel klaar. Voor diegenen die niet van kluiven houden snijden het vlees van de beentjes en serveren de pot au feu met stukjes kippenvlees. Voor 4 personen

INGREDIENTEN

4 kippenbouten, 2 l water, tijm, laurier, 3 kruidnagels, 5 korianderkorrels, een bussel peterselie, 1 prei, 2 takjes selder, peper en zout, 2 wortelen, 2 raapjes (of broccoli), 100 g sperzieboontjes, 50 g doperwtjes, 100 g boter, teentje look, een bussel basilicum, 2 dl olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-11-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 dl visbouillon (van tablet), 4 zalmmoten of zalmfilets à 150 g per stuk, 2 preien, 1 winterwortel, 2 eetl. olijfolie, 750 g voorgekookte krielaardappels, 1 dl witte wijn, 2 laurierblaadjes, 2 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries), 1 eetl. dijonmosterd, 2 dl slagroom

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* 500 gram Frambozen uit de diepvries, * 200 gram Suiker, * 200 ml water, * 200 gram verse rode vruchtjes (aalbessen, aardbeien etc.), * 1 bak roomijs, * 5 plakken bladerdeeg, * poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-09-2008
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

750 g runder stoofvlees in blokjes, 150 gram doorregen rookspek in blokjes, 1 winterwortel, 2 uien, 50 g braadboter, zout en versgemalen peper, 2 theel. of 1 theel. gedroogde tijm, 1 glas rode wijn, 1 blik gebelde tomaten in blokjes (400g), 1 flinke steel prei, 2 eetl. fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-10-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 gr runderpoelet, 300 gr kippenpoelet, 1 mergpijp, 300 gr gesneden soepgroente, 125 gr lintmacaroni (of vermicelli), peper, zout, 1 teentje knoflook, 1/2 kopje geraspte kaas, bouillon, 1/2 kop witte wijn, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-06-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Van het televisieprogramma `Smaken Verschillen` (recept van liesbeth).

INGREDIENTEN

500 gram Frambozen uit de diepvries, 200 gram Suiker, 200 ml water, 200 gram verse rode vruchtjes (aalbessen, aardbeien etc.), 1 bak roomijs, 5 plakken bladerdeeg, poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-08-2008
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Dit gerecht is een typisch Franse maaltijd voor grote gezinnen. De groenten worden met het vlees uit het vocht geserveerd. De bouillon wordt er apart bij geserveerd, evenals een garnituur van augurken, mosterd, een tomatensaus en versgebakken pain de campagne.

INGREDIENTEN

750 gram staartstuk van de koe, 75 gram varkensfricandeau, 250 gram kalfsbotten, 4 kippenpoten, 500 gram verse runderworst, 5 liter bouillon, 30 gram zout, 6 peperkorrels, 2 kruidnagels, bouquet garni van 6 takjes peterselie, 1 laurierblad, 1 takje tijm, 4 teentjes knoflook, 2 uien, 4 preien, 4 winterwortels, 1/2 koolraap, 5 stelen bleekselderij, 1/2 spitskool, 4 sneejtes witbrood, 2 teentjes knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-02-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 kleine kalfsschenkel - 1,3 kilo mager rundvlees - 1 bouquet garni - 1 kip a 1 kilo - 4 wortels - 8 uitjes - 16 kruidnagels - 2 preien - 4 meiknollen - 2 stengels selderij - 1 chorizo - verse peterselie voor garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-07-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 dl visbouillon van tablet -, 4 zalmmoten of zalmfilets a 150 gram -, 2 preien -, 1 winterwortel -, 2 eetlepels olijfolie -, 750 gram voorgekookte krielaardappels -, 1 dl witte wijn -, 2 laurierblaadjes -, 2 eetlepels gehakte peterselie -, 1 eetlepel dijonmosterd -, 2 dl slagroom, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-12-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Voor 4 pers.

INGREDIENTEN

4 eendebillen ( of 2 eenden), 4 wortelen, 4 raapjes, 1 kleine knolselder, 1 venkelknol, 3 liter kippenbouillon (of eendenbouillon gemaakt van de 2 karkassen), 1 busseltje verse koriander, 2 el korianderbolletjes, zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vruchten, ijs, bladerdeeg uit de oven

INGREDIENTEN

500 gr. bevroren frambozen, 200 gr. suiker, 200 ml water // 200 verse rode vruchtjes, 1 bak roomijs, 4 plakjes bladerdeeg, poeder suiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-12-2009
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Een winterse maaltijdsoep om U tegen te zeggen !

INGREDIENTEN

-100g prei, -100g bleekselderij, -100g bloemkool, -2 l bouillon (tabletten), -50g tomatenpuree, -100g vermicelli, -200g jong belegen kaas, , , , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Eenpansgerecht met vis

INGREDIENTEN

4 dl. visbouillon (van tablet), 4 zalmmoten of zalmfilets 150 gr. per stuk, 2 preien, 1 winterwortel, 2 eetl. olijfolie, 750 gr. voorgekookte krielaardappelen, 1 dl. witte wijn, 2 laurierblaadjes, 2 eetl. fijngehakte peterselie, 1 eetl. mosterd en 2 dl. slagroom.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-06-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Met rund en zoute varkensvlees en veel groenten (recept uit zuid-afrika meegenomen) Goed recept om voor veel eters te maken

INGREDIENTEN

2.25 kg bieflappen in dikke plakken - 700 g gezoute varkensvlees(panklaar) - 1 mergpijp of wat ossestaart - 10 middelgroot uien in halve ringen(bewaar 2 uien) - 9 preien, panklaar(vingerdikte gesneden) - 10 wortelen in diagonale dikke plakken gesneden(snij twee wortelen in growwer stukken) - 8 kleine rapen, panklaar - een middelslag wittekool in 6 stukken gesneden - 5 kruidnagels - 3 laurierbladeren - 3/4 t tijm - 3 takjes peterselie - 1 t zout - 1 t peper(of meer)(niet teveel zout a.g.v. de zoute smaak van varkensvlees)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-05-2005
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Zoutarm wintermenu 8, hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

Stukje schenkel met been van ongeveer 250 gr, half laurierblad, mespunt tijm, 3 peperkorrels, half teentje knoflook, 250 gr wortelen, halve selderieknol, 1 ui, 1 prei, 2 aardappelen, zoutarm brood, zoutarme mosterd,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 dl visbouillon, 4 zalmfilets van 150 g per stuk, 2 preien, 1 winterwortel, 2 el olijfolie, 750 g voorgekookte krielaardappels, 1 dl witte wijn, 2 laurierblaadjes, 2 el gehakte peterselie, 1 el Dijonmosterd, 2 dl slagroom,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-07-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500 gram Frambozen uit de diepvries, 200 gram Suiker, 200 ml water, 200 gram verse rode vruchtjes (aalbessen, aardbeien etc.), 1 bak roomijs, 5 plakken bladerdeeg, poedersuiker,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-11-2008
  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

*1 kg rundvlees, bijvoorbeeld een mooi sucadestuk, met vetrandje*kalfsknie*1 mergpijp*2 uien*1 winterwortel*bouquet garni (1 takje tijm, 2 takjes peterselie, 1 blaadje laurier)*zout*peper*, VOOR HET GARNITUUR:, *3 grote uien, in ringen*3 winterwortelen, in grove frites-repen (batonettes)*3 grote aardappelen, in batonettes*, ERBIJ:, *zure uitjes*zure augurkjes*mosterd*piccalilly*

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-06-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk toetje met vruchten!!

INGREDIENTEN

 500 gram Frambozen uit de diepvries,  200 gram Suiker,  200 ml water,  200 gram verse rode vruchtjes (aalbessen, aardbeien e,  1 bak roomijs,  5 plakken bladerdeeg,  poedersuiker,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-12-2008
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Maaltijdsoep

INGREDIENTEN

1 ui-2 winterwortels-2 preien-1 kleine knolselderij-1 groene kool of spitskool-2 teentjes knoflook-3eetl. olijfolie-peper-mespuntje nootmuskaat-1,5 l vleesbouillon-4 kipdrumstcks-2 rundersaucijsjes-200 g hamlapjes,in repen gesneden-1 bosje gehakte selderij.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-02-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een lekker, romig visrecept: dus... goed voor het cholesterol!

INGREDIENTEN

4 dl visbouillon, 4 zalmmoten (a 100 of 150 gr. per st.), 2 preien, 1 winterwortel, 2 eetl olijfolie, 750 gr. voorgekookte krieltjes, 1 dl witte wijn, 2 laurierblaadjes, 2 eetl gehakte peterselie, 1 eetl. mosterd, 2 dl slagroom

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-02-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Franse klassieker uit de oven, super lekker ! 

INGREDIENTEN

1 kip (ca. 1,2 kg) in 8 stukken, 400 g kleine aardappelen, 250 g groene asperges, 200 g kleine worteltjes, 1 bosje fijngesneden lente-uitjes, 1 teentje fijngehakte knoflook, 1 el gehakte tijm, 5 verse laurierblaadjes, naar smaak peper - zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-08-2017
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pot au feu was een frans (boeren)gerecht. Er stond altijd een pot te pruttelen en dagelijks ging er iets in dat er die dag was. Het is zowel voorgerecht (je eets eerst de bouillon met een groot stuk geroosterd brood in je bord en daarna de groente en het vlees.

INGREDIENTEN

Verse groente: alle soorten die ook lekker in groentesoep zijn, alleen niet zo klein gesneden., Rundvlees (klapstuk of braadlap) en een stuk staartstuk of dikke rib, Kip (gewoon een hele), Bouquedt garni (peterselie, tijm, selderij), paar teentjes knoflook, hele ui met wat kruidnagels erin geprikt, laurierblad.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-01-2012
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een lekkere pot au feu, handig bijvoorbeeld voor een uitgebreid buffet, helemaal van te voren te maken, aleen eventjes verwarmen.

INGREDIENTEN

3 el olijfolie, 1 kg kalkoenfilet in grove stukken, 15 hele sjalotjes, 5 teentjes knoflook in dunne plakjes, 150 g dunne, droge chorizo, in dikke plakken, 3 dl rode wijn, 2 dl gevogeltefond, 4 tomaten ontvelt, in vieren, 1 courgette in dikke plakken, 1 rode paprika, in repen, 1 laurierblad, 1 tl italiaanse keukenkruiden, zout, versgemalen peper, verse basilicumblaadjes, 1 el fijngesneden peterselie.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-01-2001
  • Frans
  •  60-120 min.

Makkelijk voor als je een hele middag de deur uit moet en te laat thuis bent om nog een maaltijd te bereiden. Naar verluidt is het een heel oud recept die Franse boerinnen nog steeds hanteren als zij op het land mee moeten werken.

INGREDIENTEN

Dit gerecht is voor twee personen twee dagen, of 4 personen., 400 gram rundvlees * 2 stukken ossestaart of wat je in huis hebt * 1 prei * 6 stengels bleekselderij * 1 winterwortel of 4 middelgrote * 1 ui * 4 aardappels * 2 laurierblaadjes * 1 takje rozemarijn * 1 takje thijm * zout * peperkorrels *

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-10-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

2 el azijn of citroensap,- peper en zout,- 5 dl water,- 1 kleine rode kool,- 2 grote uien,- 100 gr boter,- 350 gr doorregen spek,- 4 appels,- ca 50 gr bruine suiker.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-02-2002
  • Russisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

? 600 gr doorregen runderlappen), ? 2 mergpijpjes, ? 2 kruidenbuiltjes, ? 2 grote uien (in ringen gesneden), ? 2 prei (in halve ringen gesneden), ? 2 grote wortels (in halve plakjes gesneden), ? 4 grote aardappelen (in dobbelsteentjes gesneden), ? 1 pot witte bonen (klein), ? 1 eetlepel peterselie (gehakt), ? worcestershiresaus, ? snufje zout, ? snufje peper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-11-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Pot-au-feu is gewoon frans voor een complete stoofpot met vanalles er op en er aan.

INGREDIENTEN

750 g runderstoofvlees, in blokjes, 150 g doorregen rookspek, in blokjes, 1 winterwortel, 2 uien, 50 g braadboter, zout en versgemalen peper, 2 theel. verse of 1 theel. gedroogde tijm, 1 glas rode wijn, 1 blik gepelde tomaten in blokjes (400 g), 1 flinke steel prei, 2 eetl. fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-01-2013
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

`1pakje verse soepgroente250 gram . 150 gram gekookte kipfiletin bouillon knor /150 gekookt runvlees+bouillon .knor, 100 gram champignons in vieren gesneden / 50 gram diepvries doperwten/ 2 grote tomaten [ in blokjes] 50 gram groene boontjes /, 4 plakken bladerdeeg [koopmans ] 1 losgeklopt ei+een kwastje om mee te bestrijken / 1theelepelsesamzaad of maanzaad om mee te garneren .

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-01-2008
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Voor als je wel iets feestelijks wil maar niet veel tijd heb.

INGREDIENTEN

Potje kip+bouillon,Potje rundvlees+bouillon,doosje verse soepgroente,4plakken bladerdeeg,1 ei,2 grote tomaten,1 theel maanzaad of sesamzaad,100gr champions.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-2003
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Met warm zomerweer en met koud herfst-of winterweer altijd een heerlijke opkikker bij de hand vol smaak die beslist niet is te vergelijken met zakjes, pakjes en blikken. Probeer maar eens en je wilt nooit meer anders.

INGREDIENTEN

50 gr roomboter, 50 gr bloem, 1 kilo uien, (in halve ringen gesneden), 3 teentjes knoflook (ragfijn geperst), 2 liter runder-of kippenbouillon, 250 ml witte wijn, 1 laurierblad, 2 el tijm, Verse Peterselie, Zeezout, Zwarte peper uit je molen, Flinke scheut Cognac (voor een pittige twist), 150 gr Old Amsterdam of beter Parmezaan (geraspt)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-08-2012
  • Frans
  •  30-60 min.

Superfeestelijk gerecht, kan grotendeels worden voorbereid om op het laatste moment terug samen te stellen.

INGREDIENTEN

2 dl droge witte wijn- 4 gehakte sjalotten- geplette peperkorrels- tijm - laurier-, 4 dl visfond- 2 a 3 dl room-een scheutje citroensap- 50 g boter- 2 kleine kreeften van elk ongeveer 400 g- 12 oesters- 8 tongfilets-, groenten naar keuze (vb. 16 groene asperges, 4 kleine wortelen, 1 courgette, 4 raapjes, 400 g spinazie.) verse dille en bieslook- peper en zout.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-10-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 dl pernod, 2 dl witte wijn 1 dl vis suace, safraan/knoflook/peper, vis boilon, courgette geel en groen,paprika/prie, wortel, shii-take, gemengde vis in blokjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-01-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

, 1 kg mager rundvlees in plakken van ongeveer 1/2 cm dik, 500 gr uien, in de lengte gehalveerd en in dunne plakken gesneden, 5 eetlepels olijfolie of reuzel, zout, 2 theelepels bruine suiker, 3 eetlepels bloem, 4,5 dl bier, 1/4 liter kooknat van pot au feu of bouillon, 2 laurierbladen, 2 theelepels fijngestampte tuinkruiden (tijm, oregano, bonenkruid, marjolein), peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top