Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Portugese recepten Meer Portugese recepten recepten »
Suggesties kookboeken

‚€čHerfst / Winter BBQen met dit recept uit zonnig Portugal is een aanrader. ‚€čWij hebben na de zomer op de camping de BBQ weer op het balkon geplaats voor¬† ‚€čallerlei vurige bereidingen van Kip tot Picanha¬† dus bij kou¬† de ijsmuts op en ovenwanten aan :-)) en geniet van heerlijk gegrild vlees en groenten. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Portugees

Deze ¬†smeu√Įge mini- taartjes uit Lissabon met een vanillevulling √† la cr√®me br√Ľl√©e, zijn ongelooflijk lekker !¬† …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Portugees

Dit authentieke Portugese gerecht is erg makkelijk om zelf te maken. De marinade maak je heel eenvoudig door olijfolie, limoen (of citroensap) wat knoflook en een laurierblaadje aan het kruidenmengsel toe te voegen. Het kruidenmengsel is zelf ook heel goed te maken (Piri-piri-kruidenmix). Zorg wel dat je de kip minimaal 1 uur, maar liever nog een halve dag (of langer) in de marinade heeft gelegen. Ik heb het gewoon in de oven bereid en op het laatst even op de grill stand. Zo krijg je van buiten een krokant laagje en van binnen een heerlijk sappig, mals kippetje. In de zomer gaat dit natuurlijk gewoon buiten op de bbq. TIP: Neem als variatie kipkuifjes voor een heerlijk borrelhapje. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Portugees

Toen wij deze stoofschotel in Portugal hadden gegeten, wist ik dat ik hem thuis voor vrienden wilde maken en.......ze hebben er van gesmuld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Portugees

Ik heb hoofdgerecht aangevinkt, dat kan ook makkelijk als je er een salade¬†en rijst of gebakken aardappels bij eet... Maar het is ook¬†erg lekker¬†als lunch of brunch, het smaakt altijd wel!¬†Nog niet geprobeerd, maar dit lijkt me ook lekker met ipv van de kabeljauw bv (knoflook)garnalen,of samen met de kabeljauw natuurlijk... Genoeg variaties te verzinnen... …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Portugees

¬†Vindaloo is een Indiase curry die populair is in de regio van Goa en bekendstaat als een zeer pittig gerecht.¬†De naam 'vindaloo' komt van het Portugese vinho (wijn) en alho (knoflook). ¬†Vindaloo is afgeleid van het Portugese gerecht carne de vinha d'alhos, een gerecht met vlees gemarineerd in wijn en knoflook. ¬†Portugese kolonisten introduceerden het gerecht in India en vervingen de wijn door azijn. ¬†Door het toevoegen van chilipepers en andere specerijen ontstond een nieuw gerecht, vindaloo genaamd.¬†Deze stoofpot kan perfect als vegetarisch gerecht doorgaan, maar voor de vleesliefhebbers is er een gekruid kippenspiesje voorzien. ¬†De bereiding is gemakkelijk maar vergt wel een beetje tijd. ¬†Je werk resulteert in een kommetje vol met lekkere pittige smaken, geuren en kleuren. ¬†Een kommetje vol liefde! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indiaas

Het recept van vandaag heet Stroganoff de Per√ļ. Komt deze stroganoff dan uit Peru? Nee! Per√ļ is het Portugese woord voor kalkoen. Volgens Wikipedia is stroganoffsaus een pittige saus uit de Russische keuken,¬†die wordt gegeten bij biefstuk en ander rood rundvlees. Nou, in Portugal doen ze dat even geheel anders! Sommige ingredi√ęnten uit een originele Stroganoff vind je nog terug in deze Portugese variant, maar de meeste niet. Even lekker is het natuurlijk wel! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Portugees

De poncha is een traditionele drank van het Portugese eiland Madeira. Hier hebben ze een speciaal keukenattribuut¬†waarmee ze de¬†poncha maken, de¬†mexelote, lokaal¬†beter bekend onder de naam¬†caralhinho, oftewel piemeltje (netjes gezegd). Met dit instrument worden de ingredi√ęnten goed gemengd. Heb je er, heel toevallig, geen voorradig? Het gaat ook prima met een houten pollepel, al moet je dan wel iets harden rossen.Sla flink fruit in, want het blijft waarschijnlijk niet bij √©√©n glaasje‚€¶ Nou kan het ook¬†met andere vruchten dan¬†passievrucht, maar voor de allerlekkerste¬†poncha raden we je toch aan om deze te gebruiken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Portugees

Worteltijd. Volop te krijgen, dus kunnen¬†we er¬†wat lekkers mee maken. Vandaag en typische gerechtje uit de Algarve. Vaak wordt het geserveerd als onderdeel van¬†een¬†couvert¬†of kun je het bestellen als¬†petisco¬†(Portugese tapas). De wortelen spelen echt de hoofdrol in dit recept. Hier in Nederland leuk als hapje op tafel, voor als je eens wat anders wilt dan een schaaltje olijven (al doen ze het samen¬†natuurlijk ook goed).Ook¬†voor dit recept zijn er weer verschillende variaties. En wederom geven wij de meest neutrale. Je kunt er dan zelf voor kiezen om het wat spannender te maken indien gewenst. Voeg dan bijvoorbeeld een lepel komijnpoeder of een lepel¬†venkelzaad toe voor een andere smaaksensatie. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Portugees

Een gerecht om je vingers bij af te likken. De saus kun je natuurlijk ook serveren bij gewone garnalen of een lekker stukje gebakken kabeljauw. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Portugees

Eindelijk, de enige echte ware gevonden zoals ik het steeds al op restaurant heb gegeten!!!!!!!!!!!!!!!!!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

1 volledige kip in stukken 50 g spekreepjes 1,5 dl droge witte wijn 250 g gehakte tomaat 250 g wortelen, in blokjes 250 g paprika mix, in blokjes 250 g courgette, in blokjes 1 rode piri-piri of Spaans pepertje, van pitjes ontdaan en fijngesneden 1 knoflookteentje, geperst sap van 1 limoen olijfolie zwarte peper, gemalen kipkruiden  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Portugees

"Pasteis de nata" of "Pasteis de Belem", naar de wijk van Lissabon waar ze eeuwen geleden werden ontdekt in het klooster van Jeronimo. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Portugees

Lekker stoofpotje met rundvlees op Portugese wijze. Familierecept …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Portugees

Een van de meest bekende zoetigheden uit de Portugese keuken! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Portugees

Mmmm‚€¶ heerlijke vis met een zomers tintje die extra lekker smaakt door de saus. Makkelijk te maken, gezond, slank en goed voor te bereiden. Smaakt alsof je het WK voetbal zit te kijken aan de Portugese Algarve. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vis

Heerlijke kip met aardappeltjes in de oven! Opdienen met Portugese choriso rijst! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Mediterraan

Dit authentieke Portugese gerecht is erg makkelijk om zelf te maken. De marinade maak je heel eenvoudig door olijfolie, limoen (of citroensap) wat knoflook en een laurierblaadje aan het kruidenmengsel toe te voegen. Het kruidenmengsel is zelf ook heel goed te maken (Piri-piri-kruidenmix). Zorg wel dat je de kip minimaal 1 uur, maar liever nog een halve dag (of langer) in de marinade heeft gelegen. Ik heb het gewoon in de oven bereid en op het laatst even op de grill stand. Zo krijg je van buiten een krokant laagje en van binnen een heerlijk sappig, mals kippetje. In de zomer gaat dit natuurlijk gewoon buiten op de bbq. TIP: Neem als variatie kipkuifjes voor een heerlijk borrelhapje. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Portugees
Populaire Portugese kookboeken:
Top