Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Port recepten (3.126) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Speciale lekkernij voor het kerstmenu voor mijn kleinzonen is het geen kerstdinee als er geen stoofpeertjes zijn.

INGREDIENTEN

2 kilo stoofperen (kleine Giese Wildeman, 3glazen rode wijn, 1 glas rode port, 200 gram poedersuiker, 2 zakjes vanillesuiker, 2 kruitnagels, 1/2 kaneelstokje, 1 eetlepel aardappelmeel

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-05-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.

Een echt feestelijk stukje vlees die je kan serveren met gebakken krieltje, een gekookt peertje en peultjes of sperzieboontjes.

INGREDIENTEN

4 hertenbiefstukjes, 3 dl port, boter, 2 el honing, zout en peper, kastanjechampignons of een ander soort, 1 ui fijngemaakt

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-12-2002
  • Frans
  •  20-30 min.

Herfst in optima forma... zoet, zacht, zalig!!

INGREDIENTEN

1 kg stoofperen (bv Gieser Wildeman), 4 dl rode zoete port, 1 dl water, 3 kaneelstokjes, 50 gr basterdsuiker (wit of bruin, dat is naar je eigen smaak), 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagels.

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-10-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Kipfilet weer eens heel anders. Door de bacon krijgt de kip een pittige smaak. De romige portsaus maakt er iets bijzonders van.

INGREDIENTEN

4 halve kipfilets, ½ kippenbouillontablet, 8 dunne plakjes bak-bacon, 2 teentjes knoflook, 2 eetl olijfolie, 15 gram boter, 1 flink glas rode port, 150 ml (koks) room, zout, peper, gedroogde oregano

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-03-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Port

  •  …
  •  
  • Geplaatst op11-08-1999
  •  
  •  
INGREDIENTEN

Port

  •  …
  •  
  • Geplaatst op12-07-2002
  •  
  •  
INGREDIENTEN

Port

  •  …
  •  
  • Geplaatst op27-02-2000
  •  
  •  
INGREDIENTEN

Port

  •  …
  •  
  • Geplaatst op10-03-2000
  •  
  •  
INGREDIENTEN

1 dl zonnebloemolie *, 1 dl olijfolie *, 4 el zeer fijn gesneden gemengde kruiden (bijv. basilicum, peterselie, tijm, oregano, bieslook) *, 1/2 el scherpe mosterd *, 1 el balsamico-azijn *, zout * peper *, rosbief van ? 1,2 kg *, 25 g boter *, 1 sjalotje, fijngesneden *, 2 dl rode port *, 4 dl vleesfond *, 1 dl slagroom *, 50 g ijskoude boter, in blokjes

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-02-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Fruithapje, voor een 10-tal hapjes

INGREDIENTEN

2 charentais-meloenen, rode port,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-2000
  • Internationaal
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 dl fond (hangt af van waar je de saus voor gebruikt, vis voor vis, kip voor gevogelte, etc.), 2 el boter, 6 teentjes knoflook, gehakt, 2 dl port, 1 el bloem

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2010
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Port, Vruchtensap

  •  …
  •  
  • Geplaatst op30-08-2005
  •  
  •  
INGREDIENTEN

250 g zelfrijzend bakmeel, 8 eetlepels lichtbruine basterdsuiker (zak 500 g), 2 zakjes vanillesuiker, mespunt zout, 175 g koude boter + extra om in te vetten, 4 rijpe handperen, conference of comice, 1 citroen, schoongeboend, 1 doosje bosbessen (250 g, diepvries), 8 eetlepels rode port,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-2009
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Port, Anders, Frisdrank

  •  …
  •  
  • Geplaatst op12-06-2000
  •  
  •  

Zo is een meloen pas lekker

INGREDIENTEN

1 suikermeloen, 1 fles witte port, ,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-04-2000
  • Portugees Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Meloen - 1/2 deciliter port, ,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Zeer goed Lekker.

INGREDIENTEN

3 eierdooiers, 3 eetlepels griessuiker, 1 dl port

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Magnetron (2 personen)van "moesje2"

INGREDIENTEN

3 eierdooiers, , - 3 eetlepels griessuiker, , - 1 dl port, ,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-03-2002
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

INGREDIENTEN

750 g Struisvogelfilet, 80 g Boter, Peper en Zout, 1 glas Port,1 dl Room, Knolselderpuree en Veenbessen.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Meloen met Port

INGREDIENTEN

2 niet te grote meloenen - 1 dl port - schepys.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-1999
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 niet te grote meloenen ---, 1 dl port,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2004
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Koude Voorgerechten

INGREDIENTEN

2 niet te grote meloenen - 1 dl port

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-05-2003
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 niet te grote meloenen - 1 dl port

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-01-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 grote honingmeloen, 1 kopje witte port

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-06-2002
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

EEN FRISSE GECOMBINEERDE SMAAK.

INGREDIENTEN

2 NIET TE GROTE MELOENEN, 1 DL. PORT.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Ouderwets recept, maar wel erg lekker!!

INGREDIENTEN

1 kg kleine stoofpeertjes - 1 dl rode port- 1 kaneelstokje - 3 el suiker- 1 el sinaasappelmarmelade.,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-06-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 kleine cavaillon- meloenen, 4 kleine glaasjes port

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-04-2005
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Feestelijk nagerechtje

INGREDIENTEN

2 dl rode port, 8 verse of gedroogde vijgen, 1/8 l slagroom, 1 el suiker,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-11-1999
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Voor 2 potjes, , 500 gram frambozen, 3/4 dl rode port, 500 gram geleisuiker

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-02-2005
  • Engels
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Port, Grand marnier, Frisdrank

  •  …
  •  
  • Geplaatst op04-06-2006
  •  
  •  

Een van de variaties uit mijn grote emmer vol pruimen....

INGREDIENTEN

1250 gr. pruimen, 500 gr. geleisuiker 2:1, 5 eetl. suiker, scheut rode port, 1 theel. speculaaskruiden

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

=2 KLEINE CANTALOUPE MELOENEN = 4 GLAASJES RODE PORT.

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-07-2009
  • Nederlands Voorgerecht
  •  60-120 min.

Een ontzettend lekker nagerecht.

INGREDIENTEN

4 appels ( harde appel ), 50 gram roomboter, 50 gram vanillesuiker, 2 dl rode port, 20 gram krenten, 20 gram rozijnen, Kaneel

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

800 g struisvogelfilet, 80 g boter, peper, zout, rode port, room

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2008
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijke kersen voor over je ijs of bij een stukje vlees.Gemaakt in de slowcooker.

INGREDIENTEN

De bereiding is maar een paar minuten, echter je slowcooker moet wel paar uurtjes aan.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-07-2003
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Recept afkomstig van Life and Cooking. Bereidingstijd 15 minuten, plus afkoeltijd.

INGREDIENTEN

1 zak cranberry?s (netto gewicht 350 gram), 0,5 dl sinaasappelsap, 0,5 dl rode port, 0,5 theelepel kaneel, 150 gram suiker, citroensap,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-10-2001
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Behoeft geen verdere uitleg!

INGREDIENTEN

4 kalfslapjes80 gram boter0,5 dl slagroom1 dl witte port80 gram geraspte kaaspaneermeelzout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-06-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Robert Courtine, beroemd culinair journalist en gourmet uit Frankrijk, noemde de ui ooit de truffel van de armen; deze soep is in ieder geval bijzonder smakelijk, eet er een croque parisien bij !

INGREDIENTEN

45 g boter, 600 g uien in ringen, zout, peper, 1 tl suiker, 35 g bloem, 1 l kippebouillon, 1 dl witte port.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1/2 kop suiker - 80 ml citroensap - 80 ml port - 1 papaya - 1 kiwi - 1 doosje frambozen - extra fruit naar keuze

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-05-2004
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top