145 pompoenpuree recepten

Een geurig winter/herfst bijgerecht dat zoet van smaak is.

INGREDIENTEN

500 g pompoenvlees1 appelsap van 1 citroen40 g vetstof1/2 kl kaneel1 kl bruine suiker

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-07-2002
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke eenvoudige puree, eventueel kun je er nog aardappel aan toevoegen. Ook erg lekker om de dag erna op te bakken.

INGREDIENTEN

Pompoen, knoflook, tijm, honing, Groentebouillon, scheut olijfolie, zout en peper, eventueel een klontje boter

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-11-2011
  • Portugees
  •  20-30 min.

Puree, feestelijk en lekker.

INGREDIENTEN

1 pompoen, 500 ml groentebouillon (van tablet), 1 laurierblaadje, 1 bekertje crème fraîche (125 ml), 1/2 theelepel kerriepoeder

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-05-2012
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 pompoen, 1 tl sambal, zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-2011
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.

Erg makkelijk en super lekkere puree

INGREDIENTEN

-700 g pompoen in blokjes, -1 teentje knoflook, -4 dl melk, -2 dl room, -3 cm verse gemberwortel, geraspt, -5 el olijfolie, -zout, -cayennepeper, -verse korianderblaadjes

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2006
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Ongezoet

INGREDIENTEN

5 kg pompoen

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2004
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk babyvoedsel

INGREDIENTEN

250 gr pompoen (kan ook vervangen worden door courgette), geschild en zonder pitten, 6 el melk

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2002
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Deze originele ovenschotel kan u vooraf volledig klaar maken. Enkel nog in de oven schuiven en u kan aan tafel. bereidingstijd: 25 min. + 45 min. in de oven; voor 4 pers

INGREDIENTEN

- 500 g pompoenvlees, - 600 g gehakt, - 400 g aardappelen, - 2 uien, - 1 ei, - 2 eetl. room of melk, - 2 eetl. olijfolie, - 1 eetl. mosterd, - 3 eetl. paneermeel, - 3 eetl. gesnipperde peterselie, - 5 eetl. gemalen kaas (gruyere, emmentaler), - 1 eetl. boter, - 1 teentje knoflook, - 1 doosje saffraanpoeder, - nootmuskaat, - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-09-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

INGREDIENTEN VOOR GEMBERKIP:
, 4 kippenbouten, 4 el olijfolie, 1 tl gedroogde gember, 1 cm verse gember (geraspt), 2 teentjes knoflook (geperst), peper, zout, 2 uien (in ringen gesneden), scheutje gembersiroop., INGREDIENTEN VOOR POMPOENPUREE:
, 800 gr pompoen (in blokjes), olijfolie, peper, zout, gedroogde tijm, 1 teentje knoflook (geperst), 1/2 tl saffraanpoeder, 1 tl kurkuma.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-05-2003
  • Marokkaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voorbereiden kan 1 dag van te voren,, 75 gr boter of margarine, 10 sjalotjes, grofgesneden, 1 kg pompoen, geschild in stukjes gesneden, 1 dl vleesfond (pot) of bouillon (tablet), zout en peper, versgeraspte nootmuskaat, 100 gr extra belegen kaas

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-12-2002
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

La Trappe Witte Trappist is ook lekker bij:
- Gerookte zalm, gegrilde vis,
- Salades zoals een Caesar salade
- Pasta met vis, garnalenkroketten, mihoen met gamba`s, gegrilde groenten

INGREDIENTEN

500 gram kalkoenfilet, bio kwaliteit, 2 eetlepels vers citroensap, 2 kleine teentjes knoflook, uit de knijper, 5 eetlepels zonnebloemolie, 8 tot 10 eetlepels La Trappe WitteTrappist, 2 sjalotjes, 300 gram flespompoen, 1,5 dl gevogelte- of groentenbouillon, peper uit de molen en zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-09-2013
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Deze heerlijke flensjes worden gevuld met pompoenpuree en gegratineerd in de oven.

INGREDIENTEN

Voor de flensjes:zout, 125 gram bloem, gezeefd, 3 eieren, 2 1/2 dl melk, 3 eetl. fijngesneden peterselie, 50 gram boter of margarine.Voor de saus:60 gram boter of margarine, 30 gram bloem, 3 1/2 dl volle melk, 1 1/2 dl slagroom, 150 gram geraspte belegen kaas, zout en peper.Voor de vulling:1 kleine pompoen ca. 750 gram, 1 theel. fijngesneden tijm, 1 eetl. fijngesneden salie, 1/2 eetl. citroenrasp.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-11-2001
  • Vegetarisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een verrassend lekkere puree, heel populair bij de kids

INGREDIENTEN

1 kg pompoen, ca 5 worteltjes in plakjes, 1 el boter of ander vet, 1 tl kerry, evt wat gemberpoeder of geraspte gemberwortel, 1 el honing, snuf zout, gehakte peterselie of koriander

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-02-2012
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Gelijke delen aardappels en pompoen, creme fraiche, 1 ei, nootmuskaat, paprikapoeder, zout en peper.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-11-2003
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 kleine pompoen, 2 teentjes knoflook, 1 ui, 1 theelepel komijnpoeder, 2 el roomkaas ( bv lidl 0,2% vet), room of boter naar smaak, evt aardappel om te binden, zout-peper, kaneel, klein mespuntje laurier

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-12-2009
  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  30-60 min.

Peterselie-flensjes gevuld met kruidige pompoenpuree.

INGREDIENTEN

60 gram boter, 30 gram bloem, 3 ? dl volle melk, 1 ? dl slagroom, 150 gr geraspte belegen kaas, z p, 1 kleine pompoen (ong 750 gram), 1 tl fijngesneden tijm, 1 el fijngesneden salie, ? el citroenrasp, 16 peterselieflensjes.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-03-2000
  • Vegetarisch
  •  60-120 min.

Lekkere combinatie tussen fazant en pompoen

INGREDIENTEN

2 fazanten, margarine, 8 aardappelen, 1/4 pompoen, 1 dl. room of sojaroom, peper en zout, sap van 1 snaasappel, 1 steranijs, 4 plakken Gandaham, platte peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-11-2005
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een verrassend lekkere puree, heel populair bij de kids

INGREDIENTEN

1 kg pompoen, ca 5 worteltjes in plakjes, 1 el boter of ander vet, 1 tl kerry, evt wat gemberpoeder of geraspte gemberwortel, 1 el honing, snuf zout, gehakte peterselie of koriander

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-02-2012
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Pompoen op een andere manier

Nu als Pompoenpuree


Verassend, smakelijk, en nog gezond ook.

Dit recept is niet nieuw door een schrijffout te verbeteren verandert de datum!

INGREDIENTEN

Pompoenpuree met cayenne peper,, I kilo gaar gestoomde pompoen Liefst nog warm!,, Van Butternut, Hokkaido-Kabocha pompoen, Hubbard of Calabaza,, 2 eetlepels boter,, Cayenne peper naar smaak,, Pompoenpuree met Chinees vijfkruidenpoeder,, 1 kilo gestoomde pompoen,, 2-3 eetlepels boter,, 1 eetlepel bruine suiker,, 1 theelepel Chinees vijfkruidenpoeder *,, paar snufjes zout,, Paar eetlepels bouillon naar keuze.,, Vijfkruidenpoeder*,, Let op! Zorg dat je vijfkruidenpoeder vers is!,, Vijfkruidenpoeder heeft een uitgesproken smaak.,, Als je niet zeker weet of je dit wel lekker vindt voeg dan eerst de helft v/d hoeveelheid toe.,, Proeven voor je meer toevoegt.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-12-2013
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Pompoen, geraspte kaas, prei, courgette, zonnebloempitten, sojasaus. Olie om te wokken. (alles bij de bioloog vandaan)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-09-2008
  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

La Trappe is niet alleen heerlijk om te drinken. Je kunt het combineren met gerechten en er heerlijk mee koken.

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet, liefst bio kwaliteit, 2 eetlepels vers limoen- of citroensap, 2 teentjes knoflook, uit de knijper, 5 eetlepels zonnebloem- of olijfolie, 2 sjalotjes, 2 theelepels cajunkruiden, 300 gram flespompoen (butternut), 1 dl gevogelte- of groentenbouillon, peper uit de molen en zout naar smaak, La Trappe PUUR, als begeleidend bier

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-09-2013
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit gerecht ziet er prachtig uit op het bord en smaakt overheerlijk. Erg leuk als je eters krijgt.

INGREDIENTEN

2 varkenshaasjes 6 salieblaadjes, gesnipperd 2 tenen geperste knoflook ½ flespompoen 75 ml slagroom mespuntje chilivlokken of cayennepeper 250 gram verse spinazie 1 el olie 2 el boter plukje bieslook, fijngesneden peper en zout uit de molen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2011
  •  …
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

60 gr. boter, 10 verse salieblaadjes, gehakt, 1.5 kg. pompoen( butternut) geschild en in stukken van ca. 2 cm., flinke snuf gemalen chilipeper, 40 gr. parmezaan, grof geraspt., 6 el. creme fraiche, zout en zwarte peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-11-2009
  • Engels Bijgerecht
  •  30-60 min.

Bereiden 1 nacht koelen / 2 a 2½ uur in de oven / 15 min. rusten.
Mr Kitchen: `Hoewel dit het goedkoopste deel van het varken is, moet je zo`n stuk vlees tegen- woordig vooraf bij de slager bestellen. Maar dan heb je ook gelijk een goed basisingrediënt met veel maar smaak dan een kotelet. Begin wel een dag van tevoren met dit gerecht.`

INGREDIENTEN

800 g buikspek, 8 teentjes knoflook, 1 el gemalen venkelzaad (natuurwinkel of toko), 4 laurierbladeren, 1 kg flespompoen of oranje biologische pompoen, 1 bosje salie, blaadjes geplukt, 100 ml olijfolie, 1 kg kruimige aardappels, geschild, 3 el boter + 25 g + evt. extra klontjes koude boter, 2 venkelknollen, in dunne plakken, 1 el tijmblaadjes, ½ citroen, in plakjes + wat sap, 1 el gepelde pistachenoten, 2 goudrenetten, 200 ml fino sherry, 25 g suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op11-04-2012
  • Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets van 350 gram, 1 mespunt Fivespicekruiden, 50 gr kleine wortelblokjes, 50 gr gesnipperde sjalotjes, 3 el acaciahoning, 4 dl kippenbouillon, sap van 1 clementine, enkele takjes tijm, 50-75 g koude boter, 1 el oranjebloesemwater, citroensap, een paar takjes waterkers, , Voor de puree :, 1 kg schoongemaakte butternut-pompoen, 8 teentjes knoflook, 4 el zure room, 1 el fijngehakte tijm, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Scones worden vaak bij een 'high tea' gegeten met jam en halfstijf geslagen room.

Deze Australische pompoen scones kunnen ook bij de warme maaltijd worden gegeten in plaats van brood.

INGREDIENTEN

15 gram boter, 100 gram suiker, 1 ei, 250 ml koude pompoenpuree, 200 gram zelfrijzend bakmeel, snufje zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-10-2000
  •  …
  •  20-30 min.

Dit is niet het Amerikaanse zoete, compacte pompoenbrood met bakpoeder, maar een luchtig en lichtzoet brood met gist, pompoen, pecannoten en specerijen.

INGREDIENTEN

Voor een brood van 750 gram:, 1,2 dl melk, 3 dl pompoenpuree, 45 g boter, 4.1/2 el suiker, 3/4 tl zout, 1.1/2 tl kaneel, 3/4 tl gemberpoeder, 1/4 tl kruidnagelpoeder, 90 g gehakte pecannoten, 360 g bloem voor witbrood, 1 el verse gist

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op05-11-2000
  •  …
  •  120 min. <

Dit is een rijk, smakelijk en zacht smakend dessert, waar je geen ijsmachine voor nodig hebt !!!!

INGREDIENTEN

-6 eierdooiers, -250 g fijne suiker, -1/2 kop pompoenpuree, -1 th lepel citroensap, -300 ml slagroom

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2005
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Met variatie voor aardappel-pompoenscones.
(voor 12 stuks)

INGREDIENTEN

30 g boter, 2 el basterdsuiker, 1/2 kop pompoenpuree, 1 ei(losgeklopt), 1,25 dl melk, 2,5 kop zelfrijzend bakmeel(gezeefd).

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2001
  • Engels
  •  30-60 min.

Dit brood kan het beste een dag van tevoren worden klaargemaakt.

INGREDIENTEN

25 gram pecannoten, 300 gram pompoenpuree, 2 eieren, losgeklopt, 125 ml olie, 80 ml melk, 225 gram bloem, 200 gram suiker, 1 1/2 theelepel zout, 3/4 theelepel kaneel, 3/4 theelepel nootmuskaat, 1/2 theelepel kruidnagelpoeder, 1/2 theelepel gemberpoeder

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op22-10-2001
  •  …
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Pompoenparty Wordt zeker een groot succes op Halloween.

INGREDIENTEN

200 gram bloem * 400 gram pompoenpuree * 500 ml melk * 4 eieren * 2 theelepels bakpoeder * 1 mespunt zout * 6 eetlepels olie * 150 gram ontbijtspek * keukenstroop.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-10-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Fleurige broodjes, 16 stuks.

INGREDIENTEN

Voor 16 stuks: 3 dl pompoenpuree*, 1 pak Koopmans-broodmix, 2 losgeklopte eieren, 25 gr zachte boter, 100 gr zonnebloempitten, 1 theel chilipoeder, evt.paar lepels warm water.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-06-2000
  •  …
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

200 gram tagliatelle-, 100 gram ricottakaas-, 150 gram pompoenpuree-, 100 gram spekblokjes-, 50 gram vers gemalen parmezaanse kaas-, een paar eetlepels melk-, zout -, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-11-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Specialiteit van Sabal Palm House
Bed and Breakfast Inn
Lake Worth, Florida.
Voor ca. 18 muffins.

INGREDIENTEN

Voor de streusel topping:, 3 eetlepels bloem, ? cup suiker, ? theelepel kaneel, 2 eetlepels koude boter., , Voor de muffins:, 2 ? cups bloem, 2 cups suiker, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel gember, ? theelepel gemalen kruidnagel, ? theelepel nootmuskaat, 1 theelepel baksoda, 2 eieren ? licht geklutst, 1 cup pompoenpuree, ? cup plantaardige olie, 2 cups appels ? geschild en in kleine blokjes gesneden.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-09-2001
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Mnjammie

INGREDIENTEN

30 gr boter, 2 el basterdsuiker, 1/2 kop pompoenpuree, 1 losgeklopt ei 1,25 dl melk, 21/2 kop zelfr. bakmeel, gezeefd

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2004
  • Engels
  •  30-60 min.

Deze traditionele combinatie van amandelen en pompoen is typisch voor de landen rond de Middelandse zee; gedrenkt in stroop, vormt het een heerlijk zoet einde van de maaltijd ! Serveer in kleine porties

INGREDIENTEN

-125 g suiker, -1 kg pompoenpuree, -3 eiwitten, -150 g gehakte amandelen, -rasp en sap van 1 citroen, -75 g halve amandelen, -250 g suiker, -boter om in te vetten

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-11-2005
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Een kruidige cake met walnoten en rozijnen.

INGREDIENTEN

200 gr. zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel zuiveringszout (dubbelkoolzure soda), 1 theel. gemberpoeder, 1 theel. kaneel, snuf zout, 250 gr. pompoenpuree, 150 gr. bruine basterdsuiker, 4 eetl. zonnebloemolie, 2 eieren, 1 zakje vanillesuiker, 50. gr. grofgehakte walnoten, 75 gr. rozijnen

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-01-2007
  • Amerikaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

425 gram pompoen puree uit blik, OF, 425 gram gekookte of gestoomde pompoen puree*, , 100_120 gram lichtgekleurde rietsuiker of andere suiker, ½ theelepel kaneel of naar smaak, 120 ml slagroom (koud), , Tijd voor het zelf maken van pompoenpuree niet inbegrepen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2008
  •  …
  •  20-30 min.

Gemakkelijk te maken met een pak en naar smaak te varieren met noten, olijven of kruiden

INGREDIENTEN

1 pak bruin broodmix, pompoenpuree, melk, (evt ei), Italiaanse kruiden (vers of gedroogd), 4 gedroogde tomaatjes in stukjes, gehakte walnoten, 10 olijven in ringetjes

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-12-2003
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Lichtzoet door de pompoen.
Een recept van "Sainsbury's"

INGREDIENTEN

20 g verse gist of 1 tl gedroogde gist, opgelost in 125 ml lauwwarme melk of water., 400 g pompoenpuree (evt. uit blik), 7 g zeezout, 450 ml water, 125 ml yoghurt of geslagen room (eventueel), 875 g bloem ("strong flour")

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op07-03-2000
  • Internationaal
  •  120 min. <
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies