Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pommes duchesse recepten (79) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Pommes duchesse

Chique bijgerecht, dat niet moeilijk te bereiden is.

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, 1 ei, 100 g boter, zout, peper, nootmuskaat

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-12-2010
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Pommes duchesse

INGREDIENTEN

750 gr kruimige aardappelen, 50 g pittige kaas (bijv. oude of parmezaanse), geraspt, 4 eetlepels verse peterselie (zakje a 30 g), fijngesneden, 2 eetlepels boter

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-10-2009
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

pommes duchesse

.

INGREDIENTEN

1) 1kl.aardappelen - 2) 20gr. vetstof - 3) 2 eieren - 4) peper - zout - muskaatnoot

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-11-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

pommes duchesse

Een recept voor heerlijke pommes duchesse.

INGREDIENTEN

1 kg kruimige aardappelen, 2 eieren, 1 1/2 el grove mosterd, 1 ons geraspte oude kaas, 1 ons roomboter, peper en zout,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-12-2013
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Pommes duchesse

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen kruimig, geschild 1 ei, losgeklopt 100 g boter, op kamertemperatuur 1 mespunt nootmuskaat

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-12-2010
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Pommes duchesse

INGREDIENTEN

* 500 g kruimige aardappelen, geschild, * 3 eetlepels boter, * zout en (versgemalen) peper, * nootmuskaat, versgeraspt, * 1 ei, * 3 eidooiers

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-10-2004
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

Pommes Duchesse

Aardappelrozetjes bron: le cordon bleu, recepten van meesterkoks : aardappelen

INGREDIENTEN

4 middelgrote aardappelen, geboend - water - 3 eierdooiers - 40 gr ongezouten boter - snufje nootmuskaat - zout

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-08-2002
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Pommes Duchesse

Aardappel-bijgerecht

INGREDIENTEN

500 gr bloemige aardappelen, 2 eidooiers, 25 gr boter, smaak zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-04-1999
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.

Pommes Duchesse

Lekker anders!

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, 2 eieren, 4 eidooiers, 50 gram roomboter, z p

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-03-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Pommes Duchesse.

Aardappel bijgerecht uit de oven.

INGREDIENTEN

400 gr. aardappelen, geschildzout35 gr. boter1 ei, losgeroerdpeper uit de moleneventueel een snufje nootmuskaat

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-11-2002
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

pommes duchesse

INGREDIENTEN

2 bakjes aardappelpuree (a 450 g) 50 g pittige kaas (bijv. oude of parmezaanse), geraspt 4 eetlepels verse peterselie (zakje a 30 g), fijngesneden 2 eetlepels boter Materialen, bakpapier

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2007
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Pommes duchesse

Vegetarisch

INGREDIENTEN

2 bakjes aardappelpuree (a 45 g), 50 g pittige kaas bijv. oude of parmezaanse), geraspt, 4 el peterselie (zakje 30 g), fijngesneden, 2 el boter

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2007
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Pommes Duchesse

Feestelijke aardappeltjes uit de oven.

INGREDIENTEN

600 gram vastkokende aardappels, 50 roomboter, 3 eierdooiers, 2 eieren, 1 theelepel shoarmakruiden, 1 theelepel kerriepoeder, nootmuskaat, zout en peper naar smaak

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-02-2001
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Pommes duchesse

Aardappelrozetjes

INGREDIENTEN

750 g aardappelen, zout, 25 g boter, 1 ei, 2 eidooiers, peper, nootmuskaat, 1 el melk,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-05-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Pommes Duchesse

Aardappelrozetjes uit de oven

INGREDIENTEN

600 gram aardappelen (vastkokend), geschild, 50 gram boter of margarine, 1 tl shoarmakruiden, 1 tl kerriepoeder (mild), zout, peper, nootmuskaat, 2 eieren, 3 eidooiers

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-07-2002
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Biefstuk met Pommes Duchesse

INGREDIENTEN

*1 bakje kastanjechampignons (250 gr)*8 zongedroogde tomaten op olie *1 zak pommes duchesse (diepvries, 600 gr)*1 zak gebroken sperziebonen (koelvers, 250 gr)*Vloeibare bakboter *4 biefstukjes *Chanpignonroomsaus van Knorr

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-04-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pommes Duchesse Met Knoflook En Spek

Lekker hartig en feestelijk bij het hoofdgerecht of als verjaarsdaghapje

INGREDIENTEN

500 gram aardappels, twee plakjes katenspek, 1 teentje knoflook, 1 heel ei, twee eierdooiers, zout, peper en nootmuskaat

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-12-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

Pommes Duchesse met cacao

INGREDIENTEN

600 gram kruimige aardappels.zout.100 gram boter of margarine.3 eidooiers.versgemalen peper.3 theelepels cacaopoeder cacaopoeder om te bestrooien.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2002
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pommes duchesse met hazelnoot

Pommes duchesse met hazelnoot

INGREDIENTEN

300 g kruimige aardappels, 1 teentje knoflook, 50 g ontbijtspek, 1 takje tijm, 1 takje rozemarijn, 2 eidooiersnootmuskaat, 25 g blanke hazelnotenbloem, om te bestuiven

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2014
  • Europees Bijgerecht
  •  20-30 min.

Piepkuiken met druivensaus en pommes duchesse

Een lekker feestelijk hoofdgerecht uit de jaren 50 !  Nog steeds even lekker  , pure nostalgie!

INGREDIENTEN

1 witte selder, nootmuskaat, 2 eidooiers, 30 g boter, 750 g bloemige aardappelen, 50 g bloem, 25 g mosterd, 1 kippenbouillonblokje, 200 ml witte wijn, 1 teentje knoflook, 1 takje verse dragon, 400 g ontpitte druiven in het sap (in blik), 4 piepkuikens

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-12-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pommes Duchesse (aardappelrozetjes)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) energie 250 kcal eiwit 4 g koolhydraten 26 g vet 14 g waarvan verzadigd 9 g natrium 15 mg vezels 2 g

INGREDIENTEN

, 1 kg kruimige aardappelen, 1 ei, 100 g boter, 1 mespunt nootmuskaat, ,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-11-2014
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

pommes duchesse di mama mia

INGREDIENTEN

* 2.5 dl melk, * 50 gr boter, * 50 gr bloem, * 2 eieren, * naar smaak Zout en peper, * naar smaak nootmuskaat, * 4 stuks grote gekookte aardappelen, * frituurvet (olie)

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-11-2010
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Preirolletjes met gerookte zalm, pommes duchesse, kruidenkaassaus

Een ontzettend leuk, en luxe gerechtje geïnspireerd door onze versie van witlof met ham en kaassaus, maar nu met prei en gerookte zalm. In plaats van gekookte aardappels of puree geef je er nu verse (geen diepvries) pommes Duchesse bij en je hebt een sterrenmaaltijd waar ook je gasten van onder de indruk zijn. Niet moeilijk te maken en voldoende voor 4 personen. Smullen!

INGREDIENTEN

Voor de verse pommes Duchesse:, 600 gr kruimige aardappels, 3 eieren, alleen de dooiers, 50 gr roomboter, zeezout, , De preistengels met zalm:, , 4 stengels prei van gelijke dikte, 8 plakken gerookte zalm, flinke klont roomboter, 2 blaadjes laurier, 2 takjes verse tijm, versgemalen zwarte peper, zeezout, , De kruidenkaassaus:, , 200 gr Boursin, 50 gr boter, 50 gr bloem, halve liter halfvolle melk, kwart limoen (1 partje), vers gemalen zwarte peper, zeezout, vers gesnipperde peterselie (ter garnering)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2017
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hertengebraad met poivradesaus, gekorst witloof, pommes duchesse, groene kool en zalfje van pompoen

Feestelijk lekker ! 

INGREDIENTEN

Hertengebraad :, 25 gram Boter, 1 kg gebraad Hert, 1 el Arachide olie, Peper, Zout, witloof :, Witloof, Boter, Citroen, Gevogeltefond, Peper, Zout, Nootmuskaat, POMME DUCHESSE :, 500 gram Aardappel, 50 gram Boter, 4 Eieren, Peper, Zout, Nootmuskaat, POIVRADESAUS :, 3 dl Room, 2 el groene Peper, 1,5 dl Witte droge wijn, 1 tl suiker, 1 el Frambozenazijn, 0,5 dl Wildfond, 0,5 dl Cognac, 0,5 dl Porto, Peper, Zout, KOOL :, 25 gram Boter, 1 Savooikool ( Groene kool ), Melk, Paneermeel, Peper - Zout - nootmuskaat, COULLIS POMPOEN :, 1 kleine Pompoen, Arachide olie, Peper, Zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-12-2017
  • Frans
  •  60-120 min.

Varkensoester met ananassalsa en pom? duchesse

INGREDIENTEN

1 rode peper, 300g verse ananas, 1 limoen, 1 eetlepel witte basterdsuiker, 1 eetlepel vissaus, 1 zak Pom? Duchesse (Aviko), 8 plakken ontbijtspek, 4 varkens oesters, 2 eetlepels olie, zeezout, versgemalen peper, 75g veldsla.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-03-2005
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Varkensoester met ananassalsa en pom? duchesse

INGREDIENTEN

1 rode peper, 300g verse ananas, 1 limoen, 1 eetlepel witte basterdsuiker, 1 eetlepel vissaus, 1 zak Pom? Duchesse (Aviko), 8 plakken ontbijtspek, 4 varkens oesters, 2 eetlepels olie, zeezout, versgemalen peper, 75g veldsla

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-03-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Visbordje

Visbordje

INGREDIENTEN

? zalmfilet met garnaaltjes en zure-roomsaus (diepvries, pak a 2 stuks), ? Hollandse garnalen (of rivierkreeftjes, koelvak), ? sprietjes verse bieslook (zakje a 25 g), ? pommes duchesse (rozetjes van aardappelpuree, diepvries a 450 g), ? sperziebonen,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

gelardeerde parelhoenpoot met dragon/witte wijnsaus

INGREDIENTEN

4 Parelhoenpoten, 150 gram ontbijtspek, 40 gram roomboter, , 1 glas droge witte wijn, 50 gram bloem, 50 gram roomboter, 100 ml kookroom, 150 ml kippenbouillon, Verse dragon, , 1 zak pommes duchesse (pureetorentjes/toefjes), , 500 gram spruitjes, 1 ui schoongemaakt,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-12-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

franse hamburger

INGREDIENTEN

1 pak Pom' Duchesse (aardappeltorentjes, diepvries, 450 gr.),1 ui, 50 gr. boter, 4 hamburgers, 1 pak Franse roerbakschotel )diepvries, 450 gr.), ca 100 gr. Brie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-03-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Franse hamburgers

INGREDIENTEN

1 pak pom? duchesse ( aardappeltorentjes, diepvries, 450 gram ), 1 ui, 50 gram boter of margarine, 1 schaaltje hamburgers ( a 4 stuks ), 1 pak Franse roerbakschotel ( diepvries, 450 gram ), 1 stukje brie president ( ca 100 gram )., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-04-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Groente en aardappel garnituur

Groente: *Andijvie rolletjes met spek *Gebakken venkel Aardappelgarnituur: *Pommes Duchesse

INGREDIENTEN

Ingredienten:, ***Andijvie rolletjes***, Ca 4 krop andijvie, 24 plakjes ontbijtspek of bacon, zout/peper, nootmuskaat, , ***Gebakken venkel***, , Ingredienten:, 3 a 4 venkel stuikjes, 2 eieren, 1 dl room, 1 eetl gehakte dille, 1 eetl gehakte peterselie, ? tl paprika poeder, zout/peper, , ***Pommes duchesse***, , Ingredienten:, 3 kg aardappelen, 250 gr gesmolten boter, 5 eieren, 10 dooiers, zout/peper, nootmuskaat, 1 bosje bieslook zeer fijn gesneden,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-10-2004
  • Frans Bijgerecht
  •  0-10 min.

franse hamburgers

INGREDIENTEN

1 pak pom' duchesse (aardappeltorentjes, diepvries, 450 gram, aviko), 1 ui, 50 gram boter of margarine, 4 hamburgers, 1 pak franse roekbakschotel (verkrijgbaar bij alberthein), 1 stuke brie president

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-05-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tilapia met geitenkaaskorst

Bevat per eenpersoonsportie: energie 520 kCal/eiwit 37 gr/vet 23 gr/koolhydraten 40 gr

INGREDIENTEN

*10 eetlepels parneermeel *100 gr Hollandse geitenkaas *1 half zakje verse peterselie *4 moten tilapiafilet *2 komkommers *1 rode ui *6 eetlepels vinaigrette limone *1 zakje pommes duchess

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-10-2006
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gestoofde Kabeljauw Met Kruiden

330 kcal pp

INGREDIENTEN

/2 zakje verse bieslook, 3 takjes dragon, 4 takjes peterselie, 270 gram kabeljauwfilet, 1 eetlepel citroensap, zout en versgemalen peper, 3 eetlepels droge witte vermout, 20 gram boter of margarine, 1 zakje hollandaise vissaus(125 ml),

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-01-2000
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

varkenshaasje met paprika-roomsaus

Mannen vinden het super!

INGREDIENTEN

2 varkenshaasjes, rode, groene en gele paprika, tomatenpuree vloeibaar 500 ml, paprikakruiden, pili pili, room 250 ml,verse champignons, bouillonblokje

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-12-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Franse hamburgers

INGREDIENTEN

1 pak Pom Duchesse(aardappeltorentjes, diepvries Aviko), 1 ui, in ringen., boter., 4 hamburgers., 1 pak Franse roerbakschotel (diepvries, 450 gr.), 100 gr. Brie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zalmfilet in bladerdeeg

INGREDIENTEN

4 zalmfilets (ca. 125 gr./stuk)8 plakjes bladerdeeg2 stengels bleekselderij, 2 bosuitjes1/2 citroen1 1/4 dl. cr?me fra?che (voor warm gebruik)zout, versgemalen, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-12-2005
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Forel met champagne

Als je niet lang in de keuken wilt staan is dit het juiste gerecht.Echt iets voor oudjaar . Feestelijk

INGREDIENTEN

1 kg Schotse forellen,1 dl melk,4 eetlepels bloem,50 gr boter,1 glas champagne,1 dl room,gehakte bieslook en peterselie,peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-12-2005
  • Schots Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Varkenshaasje Met Cranberriesaus

INGREDIENTEN

2 varkenshaasjes (vraag naar kopstukjes), een half potje cranberriecompote, 100 gr. rauwe ham, mosterd, peper, zout, een scheut rode wijn, (allesbinder),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-06-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zalm met gerookte ham

Vis met vlees.

INGREDIENTEN

, 4 zalmmoten- 8 sneden gerookte ham - 2 eetlepels boter - 1 dl droge witte wijn - wat citroensap - peper en zout -30gr boter, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top