1. Home
  2. Recepten
  3. Pommes Duchesse

Pommes duchesse recepten (57) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Pommes duchesse

Chique bijgerecht, dat niet moeilijk te bereiden is. Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen 1 ei 100 g boter zout peper nootmuskaat

Bereidingswijze

Giet de gekookte aardappelen af en bewaar iets van het kookvocht. Stamp de aardappelen tot een fijne puree. Roer met een houten lepel het ei en de boter door de puree tot een smeuïge massa ontstaat. Eventueel verbeteren met het bewaarde kookvocht. Maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Doe de puree in een spuitzak met een gekartelde mond en spuit rozetten van ca. 4 cm. doorsnee. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de rozetten in ca. 25 minuten goubruin.

  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-12-2010
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

pommes duchesse

.

INGREDIENTEN

1) 1kl.aardappelen - 2) 20gr. vetstof - 3) 2 eieren - 4) peper - zout - muskaatnoot

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-11-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pommes duchesse

INGREDIENTEN

750 gr kruimige aardappelen, 50 g pittige kaas (bijv. oude of parmezaanse), geraspt, 4 eetlepels verse peterselie (zakje a 30 g), fijngesneden, 2 eetlepels boter

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-10-2009
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

pommes duchesse

Een recept voor heerlijke pommes duchesse.

INGREDIENTEN

1 kg kruimige aardappelen, 2 eieren, 1 1/2 el grove mosterd, 1 ons geraspte oude kaas, 1 ons roomboter, peper en zout,

  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-12-2013
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Pommes duchesse

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen kruimig, geschild 1 ei, losgeklopt 100 g boter, op kamertemperatuur 1 mespunt nootmuskaat

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-12-2010
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Pommes duchesse

INGREDIENTEN

* 500 g kruimige aardappelen, geschild, * 3 eetlepels boter, * zout en (versgemalen) peper, * nootmuskaat, versgeraspt, * 1 ei, * 3 eidooiers

  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-10-2004
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

Pommes Duchesse

Aardappelrozetjes bron: le cordon bleu, recepten van meesterkoks : aardappelen

INGREDIENTEN

4 middelgrote aardappelen, geboend - water - 3 eierdooiers - 40 gr ongezouten boter - snufje nootmuskaat - zout

  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-08-2002
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Pommes Duchesse

Aardappel-bijgerecht

INGREDIENTEN

500 gr bloemige aardappelen, 2 eidooiers, 25 gr boter, smaak zout en peper

  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-04-1999
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.

Pommes Duchesse.

Aardappel bijgerecht uit de oven.

INGREDIENTEN

400 gr. aardappelen, geschildzout35 gr. boter1 ei, losgeroerdpeper uit de moleneventueel een snufje nootmuskaat

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-11-2002
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Pommes Duchesse

Lekker anders!

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, 2 eieren, 4 eidooiers, 50 gram roomboter, z p

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-03-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

pommes duchesse

INGREDIENTEN

2 bakjes aardappelpuree (a 450 g) 50 g pittige kaas (bijv. oude of parmezaanse), geraspt 4 eetlepels verse peterselie (zakje a 30 g), fijngesneden 2 eetlepels boter Materialen, bakpapier

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2007
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Pommes duchesse

Vegetarisch

INGREDIENTEN

2 bakjes aardappelpuree (a 45 g), 50 g pittige kaas bijv. oude of parmezaanse), geraspt, 4 el peterselie (zakje 30 g), fijngesneden, 2 el boter

  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2007
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Pommes duchesse

Aardappelrozetjes

INGREDIENTEN

750 g aardappelen, zout, 25 g boter, 1 ei, 2 eidooiers, peper, nootmuskaat, 1 el melk,

  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-05-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Pommes Duchesse

Feestelijke aardappeltjes uit de oven.

INGREDIENTEN

600 gram vastkokende aardappels, 50 roomboter, 3 eierdooiers, 2 eieren, 1 theelepel shoarmakruiden, 1 theelepel kerriepoeder, nootmuskaat, zout en peper naar smaak

  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-02-2001
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Pommes Duchesse

Aardappelrozetjes uit de oven

INGREDIENTEN

600 gram aardappelen (vastkokend), geschild, 50 gram boter of margarine, 1 tl shoarmakruiden, 1 tl kerriepoeder (mild), zout, peper, nootmuskaat, 2 eieren, 3 eidooiers

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-07-2002
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Biefstuk met Pommes Duchesse

INGREDIENTEN

*1 bakje kastanjechampignons (250 gr)*8 zongedroogde tomaten op olie *1 zak pommes duchesse (diepvries, 600 gr)*1 zak gebroken sperziebonen (koelvers, 250 gr)*Vloeibare bakboter *4 biefstukjes *Chanpignonroomsaus van Knorr

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-04-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Wittekoolrolletjes met kaassaus en pommes duchesse

Makkelijk, origineel en super lekker 

INGREDIENTEN

20 pommes duchesse (diepvries), 200 g gegrilde ham, 1 wittekool, 1 plantje bieslook, 3 eetl. boter, 100 g geraspte emmentaler, 50 g geraspte grana padano, 5 dl melk, 3 eetl. bloem, 2 eetl. paneermeel, nootmuskaat, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-12-2018
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pommes duchesse met hazelnoot

Pommes duchesse met hazelnoot

INGREDIENTEN

300 g kruimige aardappels, 1 teentje knoflook, 50 g ontbijtspek, 1 takje tijm, 1 takje rozemarijn, 2 eidooiersnootmuskaat, 25 g blanke hazelnotenbloem, om te bestuiven

  • Europees Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2014
  • Europees Bijgerecht
  •  20-30 min.

Pommes Duchesse Met Knoflook En Spek

Lekker hartig en feestelijk bij het hoofdgerecht of als verjaarsdaghapje

INGREDIENTEN

500 gram aardappels, twee plakjes katenspek, 1 teentje knoflook, 1 heel ei, twee eierdooiers, zout, peper en nootmuskaat

  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-12-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

Pommes Duchesse met cacao

INGREDIENTEN

600 gram kruimige aardappels.zout.100 gram boter of margarine.3 eidooiers.versgemalen peper.3 theelepels cacaopoeder cacaopoeder om te bestrooien.

  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2002
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Piepkuiken met druivensaus en pommes duchesse

Een lekker feestelijk hoofdgerecht uit de jaren 50 !  Nog steeds even lekker  , pure nostalgie!

INGREDIENTEN

1 witte selder, nootmuskaat, 2 eidooiers, 30 g boter, 750 g bloemige aardappelen, 50 g bloem, 25 g mosterd, 1 kippenbouillonblokje, 200 ml witte wijn, 1 teentje knoflook, 1 takje verse dragon, 400 g ontpitte druiven in het sap (in blik), 4 piepkuikens

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-12-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pommes Duchesse (aardappelrozetjes)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) energie 250 kcal eiwit 4 g koolhydraten 26 g vet 14 g waarvan verzadigd 9 g natrium 15 mg vezels 2 g

INGREDIENTEN

, 1 kg kruimige aardappelen, 1 ei, 100 g boter, 1 mespunt nootmuskaat, ,

  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-11-2014
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

pommes duchesse di mama mia

INGREDIENTEN

* 2.5 dl melk, * 50 gr boter, * 50 gr bloem, * 2 eieren, * naar smaak Zout en peper, * naar smaak nootmuskaat, * 4 stuks grote gekookte aardappelen, * frituurvet (olie)

  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-11-2010
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Preirolletjes met gerookte zalm, pommes duchesse, kruidenkaassaus

Een ontzettend leuk, en luxe gerechtje geïnspireerd door onze versie van witlof met ham en kaassaus, maar nu met prei en gerookte zalm. In plaats van gekookte aardappels of puree geef je er nu verse (geen diepvries) pommes Duchesse bij en je hebt een sterrenmaaltijd waar ook je gasten van onder de indruk zijn. Niet moeilijk te maken en voldoende voor 4 personen. Smullen!

INGREDIENTEN

Voor de verse pommes Duchesse:, 600 gr kruimige aardappels, 3 eieren, alleen de dooiers, 50 gr roomboter, zeezout, , De preistengels met zalm:, , 4 stengels prei van gelijke dikte, 8 plakken gerookte zalm, flinke klont roomboter, 2 blaadjes laurier, 2 takjes verse tijm, versgemalen zwarte peper, zeezout, , De kruidenkaassaus:, , 200 gr Boursin, 50 gr boter, 50 gr bloem, halve liter halfvolle melk, kwart limoen (1 partje), vers gemalen zwarte peper, zeezout, vers gesnipperde peterselie (ter garnering)

  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2017
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hertengebraad met poivradesaus, gekorst witloof, pommes duchesse, groene kool en zalfje van pompoen

Feestelijk lekker ! 

INGREDIENTEN

Hertengebraad :, 25 gram Boter, 1 kg gebraad Hert, 1 el Arachide olie, Peper, Zout, witloof :, Witloof, Boter, Citroen, Gevogeltefond, Peper, Zout, Nootmuskaat, POMME DUCHESSE :, 500 gram Aardappel, 50 gram Boter, 4 Eieren, Peper, Zout, Nootmuskaat, POIVRADESAUS :, 3 dl Room, 2 el groene Peper, 1,5 dl Witte droge wijn, 1 tl suiker, 1 el Frambozenazijn, 0,5 dl Wildfond, 0,5 dl Cognac, 0,5 dl Porto, Peper, Zout, KOOL :, 25 gram Boter, 1 Savooikool ( Groene kool ), Melk, Paneermeel, Peper - Zout - nootmuskaat, COULLIS POMPOEN :, 1 kleine Pompoen, Arachide olie, Peper, Zout

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-12-2017
  • Frans
  •  60-120 min.

Varkensoester met ananassalsa en pom? duchesse

INGREDIENTEN

1 rode peper, 300g verse ananas, 1 limoen, 1 eetlepel witte basterdsuiker, 1 eetlepel vissaus, 1 zak Pom? Duchesse (Aviko), 8 plakken ontbijtspek, 4 varkens oesters, 2 eetlepels olie, zeezout, versgemalen peper, 75g veldsla.

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-03-2005
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Varkensoester met ananassalsa en pom? duchesse

INGREDIENTEN

1 rode peper, 300g verse ananas, 1 limoen, 1 eetlepel witte basterdsuiker, 1 eetlepel vissaus, 1 zak Pom? Duchesse (Aviko), 8 plakken ontbijtspek, 4 varkens oesters, 2 eetlepels olie, zeezout, versgemalen peper, 75g veldsla

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-03-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pommes marquise (markiezin-aardappelen)

Het lijkt op pommes duchesse alleen hier komt tomatenpuree door.

INGREDIENTEN

* 600 g gare aardappelen, * 2 eieren, * 40 boter, * peper en zout, * nootmuskaat, * 25 g ontzuurde tomatenpuree

  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-02-2001
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

Visbordje

Visbordje

INGREDIENTEN

? zalmfilet met garnaaltjes en zure-roomsaus (diepvries, pak a 2 stuks), ? Hollandse garnalen (of rivierkreeftjes, koelvak), ? sprietjes verse bieslook (zakje a 25 g), ? pommes duchesse (rozetjes van aardappelpuree, diepvries a 450 g), ? sperziebonen,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

gelardeerde parelhoenpoot met dragon/witte wijnsaus

INGREDIENTEN

4 Parelhoenpoten, 150 gram ontbijtspek, 40 gram roomboter, , 1 glas droge witte wijn, 50 gram bloem, 50 gram roomboter, 100 ml kookroom, 150 ml kippenbouillon, Verse dragon, , 1 zak pommes duchesse (pureetorentjes/toefjes), , 500 gram spruitjes, 1 ui schoongemaakt,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-12-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

franse hamburger

INGREDIENTEN

1 pak Pom' Duchesse (aardappeltorentjes, diepvries, 450 gr.),1 ui, 50 gr. boter, 4 hamburgers, 1 pak Franse roerbakschotel )diepvries, 450 gr.), ca 100 gr. Brie

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-03-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

franse hamburgers

INGREDIENTEN

1 pak pom' duchesse (aardappeltorentjes, diepvries, 450 gram, aviko), 1 ui, 50 gram boter of margarine, 4 hamburgers, 1 pak franse roekbakschotel (verkrijgbaar bij alberthein), 1 stuke brie president

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-05-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Franse hamburgers

INGREDIENTEN

1 pak pom? duchesse ( aardappeltorentjes, diepvries, 450 gram ), 1 ui, 50 gram boter of margarine, 1 schaaltje hamburgers ( a 4 stuks ), 1 pak Franse roerbakschotel ( diepvries, 450 gram ), 1 stukje brie president ( ca 100 gram )., ,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-04-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Groente en aardappel garnituur

Groente: *Andijvie rolletjes met spek *Gebakken venkel Aardappelgarnituur: *Pommes Duchesse

INGREDIENTEN

Ingredienten:, ***Andijvie rolletjes***, Ca 4 krop andijvie, 24 plakjes ontbijtspek of bacon, zout/peper, nootmuskaat, , ***Gebakken venkel***, , Ingredienten:, 3 a 4 venkel stuikjes, 2 eieren, 1 dl room, 1 eetl gehakte dille, 1 eetl gehakte peterselie, ? tl paprika poeder, zout/peper, , ***Pommes duchesse***, , Ingredienten:, 3 kg aardappelen, 250 gr gesmolten boter, 5 eieren, 10 dooiers, zout/peper, nootmuskaat, 1 bosje bieslook zeer fijn gesneden,

  • Frans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-10-2004
  • Frans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Tilapia met geitenkaaskorst

Bevat per eenpersoonsportie: energie 520 kCal/eiwit 37 gr/vet 23 gr/koolhydraten 40 gr

INGREDIENTEN

*10 eetlepels parneermeel *100 gr Hollandse geitenkaas *1 half zakje verse peterselie *4 moten tilapiafilet *2 komkommers *1 rode ui *6 eetlepels vinaigrette limone *1 zakje pommes duchess

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-10-2006
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

roodbaars op zijn italiaans

Lekkere vissoort met tomatensaus, pommes duchesse en een dugele (ingekookt samenstelling)

INGREDIENTEN

Roodbaars, bloem (met daardoor peper en zout), saus: wortel, ui en spek, tomatenpuree, bloem, water, suiker, kruiden naar eigen smaak, pommes duchesse: dubbele aantal aardappels als normaal, 2 eidooiers, 30 gr boter, peper, zout, Dugele: 2 bakjes champignons, 5 sjalotten, 4 geconcasseerde tomaten(vierkant gesneden), halve fles witte wijn

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-01-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Franse hamburgers

INGREDIENTEN

1 pak Pom Duchesse(aardappeltorentjes, diepvries Aviko), 1 ui, in ringen., boter., 4 hamburgers., 1 pak Franse roerbakschotel (diepvries, 450 gr.), 100 gr. Brie

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Franse hamburgers

INGREDIENTEN

1 pak pom dochesse (aardappeltorentjes, diepvries, 450 gram, aviko), 1 ui, 50 gram boter of margarine, 1 schaaltje hamburgers a 4 stuks, 1 pak franse roerbakschotel (AH, diepvries), 1 stukje brie president a 100 gram

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-06-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zalm met gerookte ham

Vis met vlees.

INGREDIENTEN

, 4 zalmmoten- 8 sneden gerookte ham - 2 eetlepels boter - 1 dl droge witte wijn - wat citroensap - peper en zout -30gr boter, ,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lamshaas Met Roquefort

INGREDIENTEN

600 tot 800 gr lamshaas, 250 gr roquefort, 2 sjalotten, 2 dl verse room, 2 appels, 1 eetlepel sojasaus, 75 gr boter, 2 eetlepels olie, peper en zout

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-09-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Forel met champagne

Als je niet lang in de keuken wilt staan is dit het juiste gerecht.Echt iets voor oudjaar . Feestelijk

INGREDIENTEN

1 kg Schotse forellen,1 dl melk,4 eetlepels bloem,50 gr boter,1 glas champagne,1 dl room,gehakte bieslook en peterselie,peper, zout

  • Schots Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-12-2005
  • Schots Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste pommes duchesse recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top