Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

15 pommes dauphine recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Een gefrituurd aardappelbijgerecht dat zacht is van smaak.

INGREDIENTEN

1kg kruimige aardappelen, 125gr boter , groentebouillon, 125gr bloem, 4 eieren, dragon

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-06-2008
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke aardappel soezen! Olie is ideaal om in te bakken omdat hij tot hoge temperatuur verhit kan worden. Gebruik voor het bakken en frituren van gerechten liefst olie met een neutrale smaak zoals arachide-, maïs-, soja- en zonnebloemolie. Olijfolie is niet geschikt voor het bakken van zoete gerechten.

INGREDIENTEN

0,5 kg aardappels, 1,5 dl water, 50 g boter, 50 g bloem, 4 eieren, 50 g boter, versgemalen peper, zout, nootmuskaat, zonnebloemolie,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-12-2009
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Het voedsel uit de bergachtige provincie Dauphine is "zware kost". Comte is de lekkerste kaas uit dit gebied.

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, gepeld en fijngemaakt met de platte kant van het mes* 30 g boter* 1 kg aardappelen, geschild en in dunne schijfjes gesneden* 1,4 dl room* zout* peper* 180 g geraspte Comte* 90 g boter, in kleine stukjes gesneden., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-03-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lekker aardappelgerecht

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, 30 g boter, 1 kg aardappelen, geschild en in plakjes gesneden, 1,4 dl room, zout, peper, 180 g geraspte Comti of Gruyhre, 90 g boter in kleine stukjes gesneden,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-1999
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.

Bijgerecht voor 4- 6 personen. Recept gekregen van Ellen Driessen

INGREDIENTEN

50 gr boter, zout, witte peper, 50 gr bloem, gezeefd, 2 eieren, 300 gr geschilde aardappels, nootmuskaat, (bieslook of tijm), frituurolie, extra nodig: spuitzak met groot gekarteld spuitmondje

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-1999
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

50 gram boter, zout, witte peper, 50 gram gezeefde bloem, 2 eieren, 300 gram geschilde aardappelen, nootmuskaat, bieslook, tijm, frituurolie

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gr kruimige aardappelen, 100 ml water, 15 gr boter, 50 gr bloem, 1 ei, 10 gr aardappelmeel, 50 gr parmezaanse kaas geraspt, peper - zout - nootmuskaat, (olijf)olie om te bakken

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-2011
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Aardappelen 500 gram, Melk, Boter , Eidooier 2 stuks, Geraspte kaas 1 zakje ,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-02-2010
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Aardappalpuree met soezen beslag

INGREDIENTEN

600 gr aardappels,100 gr bloem,100 gr boter, 2 dl water,3 eieren,1/2 gesnipperde ui, 50gr gesneden bieslook, 40 gr peterselie,100gr ham in bokjes gesneden, zout, peper, nootmuskaat.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-06-1999
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg. aardappelen koken, drogen en doorwrijven door de tamis, 100 gr. boter, 1 ei, 5 Dooiers, Soezenbeslag :, 0,25 ltr. water, 150 gr. boter, 125 gr. bloem, 4 eieren, nootmuskaat, zout en peper.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2002
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

50 gr boter, zout, witte peper, 50 gr bloem, gezeefd, 2 eieren, 300 gr geschilde aardappels, nootmuskaat, (bieslook of tijm), frituurolie

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dauphine is een weinig bekende regio in het zuid-westen van Frankrijk, rond Grenoble, waar dit gerecht, dat vermoedelijk de bekendste gratin van Frankrijk is, zijn naam aan ontleent. Het gebruik van room in dit recept is typerend voor de regionale keuken.

INGREDIENTEN

Voor 4-6 personen:, 900 gr. stevige aardappelen, geschild en in dunne plakjes., 1 grote teen knoflook, gehalveerd., 225 cl. slagroom., (versgeraspte) nootmuskaat, 175 gr. Gruyère, geraspt, roomboter, om mee in te vetten en in klontjes voor op de bovenlaag., zout en peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-10-2008
  • Frans
  •  60-120 min.

Een geweldig recept van Jean Jacques Menanteau.

INGREDIENTEN

Voor de hazenrug:, 2 hazenruggen, 40 gram boter, 2 dl hazenjus/wildfond, 20 gram grove mosterd, , Voor de peertjes:, 4 kleine Gieser Wildeman peertjes, 4 dl. Witte wijn, 2 dl. Witte port, 100 gram suiker, ½ laurier blaadje, 1/5 kaneel stokje, ½ kruidnagel, 2 gram citroenschil, 2 gram sinaasappelschil

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-11-2007
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

300 gram bosvruchtenmix, 1 sinaasappel, 1 sjalotje, 65 gram koude boter, 1 ? dl zoete rode wijn, 1 tl tijm, 1 tl kruidenbouillonpoeder, 4 el creme fraiche, ? el citroensap, zout, versgemalen zwarte peper, 4 kleine groene koolbladeren, 4 tournedos a 125 gram, 380 ml vleesfond, 1 takje rozemarijn, keukenmachine of staafmixer, keukenpapier (citroentrekker)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

45 gram boter/margarine - blanke roux (Mornaysaus), 45 gram bloem - blanke roux (Mornaysaus), 0.5 liter melk (Mornaysaus), 0.5 deciliter room (Mornaysaus), deciliter vleesglace (Mornaysaus), 50 gram geraspte kaas bv. Gruyere... (Mornaysaus), 1.5 mespunt(en) zout, witte peper, foelie (Mornaysaus), mespunt(en) evt. cayennepeper - matig gebruiken! (Mornaysaus), 2 druppel(s) evt. citroensap (Mornaysaus), 0.5 kilogram varkenslende (4 sneetjes per pers.), 6 sneetjes gekookte ham (4 x 7 cm), 6 sneetjes harde kaas (4 x 7 cm), 1.5 mespunt(en) ingekapselde vleeskruiden, 40 gram mosterd, 0.5 deciliter droge witte wijn, 4 bladerdeegfiguurtjes bv. fleuron... (garnering), 4 rode kersttomaatjes (garnering), 25 gram hambrunoise (garnering), 4 peterselieblaadjes, bieslookstengels (garnering), 4 groentenboeket ?Flandria? - volgens seizoen, 12 rozettes aardappelpuree,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-08-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top