34 plattekaas taart recepten

Voor wie houdt van een fris nagerecht. 

INGREDIENTEN

50gr donker bruine suiker, 100gr goede boter, 200gr petit beurre koekjes, , 3 eieren�, 112gr witte suiker�, 3 1/2 gelatineblaadjes, 500gr halfvolle platte kaas, 1,5 dl volle room�, bosvruchten naar keuze�

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-06-2014
  • Europees Nagerecht
  •  20-30 min.


INGREDIENTEN

Voor het korreldeeg : 100 gr tarwemeel - 100 gr ma?smeel - 100 gr koude boter - 6 el koud water. Voor de vulling : 200 gr oranje pompoen - 150 gr venkel - 2 uien - 2 teentjes knoflook - 2 eieren - 200 gr verse plattekaas - 2 el gemalen gruyerekaas - olijfolie - kerriepoeder - tijm - peper en zout.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-03-2001
  • Belgisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

, , , Gistdeeg van 200 g bloem. 1 pot vette plattekaas van 500 g.100 g suiker. 2 eieren. 2 pakjes vanillesuiker.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-04-2001
  • Internationaal
  •  60-120 min.



"Gateau aux pommes et au fromage blanc" Dit is nog een van mijn favoriete taarten, het recept ervan heb ik in 1989 gekregen van Monsieur Pierre, de chefkok van "Hotel de la Plage" in Les-Petites-Dalles, een onooglijk klein dorpje aan de Normandische kust.

INGREDIENTEN

1 rol bladerdeeg - 500 gr zure appels - 500 gr volle plattekaas (kwark) - 50 gr rozijntjes - 3 eieren - 100 gr poedersuiker - 2 dl room - 1 zakje poeder voor vanillepudding (50 gr) - Calvados.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-02-2001
  • Frans
  •  60-120 min.

Een heerlijke taart ... met echte herfstingredienten

INGREDIENTEN

, 85 g speculaas, 60 g amandelpoeder, 45 g gesmolten boter, 600 g plattekaas, 250 g suiker, 175 ml zure room, 6 eieren, 2 Boskoop-appels, in blokjes, kaneel, boter,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-10-2004
  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.


INGREDIENTEN

1 uitgerolde kant-en-klare schijf bladerdeeg * 200 gr Roquefort * 150 gr gerookte ham * 4 eieren * 300 gr room * 200 gr volle plattekaas * peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-10-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

, , **Voor het gistdeeg:, , 200 gr bloem, , 20 gr gist, , 1 ei, , 25 gr suiker, , 3 gr zout, , 1 dl melk, , 50 gr boter, , **Voor de vulling:, , 400 gr verse plattekaas, , 2 eieren, , 75 gr witte suiker, , 30 gr poedersuiker, , 2 pakjes vanillesuiker

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-07-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.


INGREDIENTEN

250 g courgette * 1 rode ui * 2 eetlepels olie * 6 eieren * 225 gr plattekaas (kwark) * zout en peper * 1 blik maiskorrels (300 g) * 75 g geraspte oude kaas

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-08-2001
  • Vegetarisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 kg plattekaas, 9 blaadjes gelatine (+/- 18 g), 2 eieren, sap van 2 citroenen, 1 pak boudoirbiscuits, vers fruit (aardbeien, perziken, druiven, rode bessen, banaan, enz.)

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-04-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  > 120 min.

En na het kermisfeestmaal, het dessert

INGREDIENTEN

350 gr zanddeeg, 200 gr plattekaas of pottekaas, 3 eierdooiers, 3 eiwitten, 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel vanillesuiker, 30 gr roomboter, 1 eetlepel bloem, 6 cl verse room, 30 gr vers gemalen amandelen, 4 verkruimelde amandelkoekjes (macarons), 1 snuifje zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-05-2000
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Ingredienten:, Voor de bodem:, 150 g boudoir koekjes-, 150 g marsepein-, 100 g boter-, Voor de garnering:, 1 blik ananasschijven (490 g zonder sap), 8 blaadjes witte gelatine-, 125 ml (1/8 L) ananassap (uit blik)-, 750 g magere plattekaas-, 75 ml Batida de Coco-, 150 g suiker-, sap van 1 citroen-, 400 ml room-, , Voor de versiering:, 50 g marsepein-, 1 eetlepel bloemsuiker-, enkele druppels groene kleurstof.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-09-2004
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Een lekker en makkelijk recept, op te dienen bij het aperitief, als voorgerecht of als lichte maaltijd met wat sla.

INGREDIENTEN

500 g uien - 200 g gerookte spekblokjes - 2 eieren - 350 g plattekaas (halfvet) - 20 el room - 1 eetlepel olie - peper, zout en muskaat,, Broodmeel: 500 g meel, 15 g verse gist (blokje) of een zakje snelgist, 2 koffielepels zout, peper, 2 eetlepels olie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.

Gemakkelijk, goedkoop, voor 4 personen, klaar in 50 minuten; Dien op bij het aperitief, als voorgerecht of als lichte maaltijd met wat sla.

INGREDIENTEN

500 g uien - 200 g gerookte spekblokjes - 2 eieren - 350 g plattekaas (halfvet) - 20 el room - 1 eetlepel olie - peper, zout en muskaat, Broodmeel: 500 g meel, 15 g verse gist (blokje) of een zakje snelgist, 2 koffielepels zout, peper, 2 eetlepels olie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-10-2002
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 deeg voor taart (brooddeeg, pizzadeeg of iets dergelijks...), 1 grote courgette, 1 grote tomaat, 1 theelepel boter, 2 soeplepels bloem, 2 eieren, 1 potje magere yogurt, 1 potje plattekaas of cottage cheese, 2 ruime soeplepels geraspte parmesan, 1 theelepel gedroogde wilde marjolein, zout en peper van de molen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-08-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.



"Tarte au fromage blanc". Een Elzasser streekgerecht naar een recept van Daniel Helmstetter van bakkerij Helmstetter, de vedette van de Colmaarse bakkersgilde. Ben je in de buurt, koop dan zeker een notenbrood en zijn onvergetelijke beroemde kougelhopf.

INGREDIENTEN

1 rol zoet kruimeldeeg - 400 gr volle plattekaas (kwark) - 20 gr bloem - 100 gr griessuiker - 2 gr zout - 2 dl dikke room - 4 eieren - enkele druppels vanille-extract - citroenrasp van 1 onbespoten citroen - bloemsuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-08-2000
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 250 gr bloem., * 150 gr boter., * 75 gr fijne suiker., * 1 eidooier., VOOR DE VULLING:, * 200 gr dessertrijst., * 600 ml melk., * 100 gr plattekaas., * 3 eieren., * 100 gr boter., * 80 gr suiker., * 1 zakje vanillesuiker., * 3 eetlepels gemalen hazelnoten., * 1 snuifje zout., * Poedersuiker.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-01-2010
  • Belgisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

500 g uien - 200 g gerookte spekblokjes - 2 eieren - 350 g plattekaas (halfvet) - 20 el room - 1 eetlepel olie - peper, zout en muskaat, Broodmeel: 500 g meel, 15 g verse gist (blokje) of een zakje snelgist, 2 koffielepels zout, peper, 2 eetlepels olie

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-09-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.


INGREDIENTEN

Voor het deeg : 1 portie gistdeeg volgens mijn basisrecept, Voor de vulling : 500 gr broccoli * 500 gr venkel * 500 gr prei * zout * 4 eieren * kruidenzout * cayennepeper * kerrie * 1/2 kg volle plattekaas (kwark) * 150 gr geraspte emmentaler.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-07-2001
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Frisse taart voor op een zonovergoten terrasje ...

INGREDIENTEN

Bodem : 150 gr speculoos (of boudoirkoekjes of petit beurre, ....); 60 gr hoeveboter;, taart : 2,5 dl plattekaas; 2,5 dl room; 100 g suiker; 1 blik ananas (of perziken); 2 dl ananassap (of perzikensap); 2 pakjes vanillesuiker; 6 blaadjes gelatine van 1,6 gr, sausje : 2 dl advokaat; 1dl room

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-1999
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

80 gram fondantchocolade, 2 sinaasappels, 2 eieren, hittebestendige zoetstof, 3 eetlepels maizena, 4 eetlepels bloem, 4 koffielepels cacaopoeder, ongesuikerd, 1 zakje gist, 100 gram opgeklopte plattekaas / kwark 0% vetgehalte, 5 peren

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-11-2001
  • Slanke keuken
  •  60-120 min.

Een snoepjesfeest? voor de Kids...liefst een nacht opstijven in de koelkast.

INGREDIENTEN

1 klein blikje ananasschijven - 5 blaadjes gelatine, 1 doos spritskoekjes - 500 g magere plattekaas, 100 g suiker - 2 zakjes vanillesuiker, 2 eiwitten - 20 cl room - sap van 1 citroen, snoep: eetpapier, rode veters, aardbeimatten, lollies?

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-08-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

INGREDIENTEN

Kruimeldeeg voor en vorm van 24cm diameter, 2 eieren, 50gr fijne suiker, 50gr vloeiende bloem, 1/2dl room, 250gr verse kaas(ricotta,Brabantse plattekaas of cottage cheese), zakje vanillesuiker.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-07-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.



"Tarte Normande aux fromage blanc, aux pommes et aux amandes"

INGREDIENTEN

1 pak uitgerold kruimeldeeg - 500 g magere verse plattekaas - 4 eieren - 150 g suiker - 10 eetl. gemalen amandelen (afgestreken) - amandelextract - 2 eetl. ma?sbloem - enkele lepels appelmoes met stukjes

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-09-2000
  • Frans
  •  60-120 min.

Een ovenheerlijketaart, echt de moeite waard!

INGREDIENTEN

200 g bloem, 1/2 tl zout, 1 tl bakpoeder, 100 g plattekaas (kwark), 4 el melk, 4 el olie, Voor de vulling :, 1 kleine aubergine, in plakjes, zout en peper, 4 el olie, 1 ui, fijngesneden, 300g runder gehakt, 2 tomaten, ontveld, in blokjes en zaadjes verwijderd, 1 tl tomatenpuree, 1 bosje peterselie, fijngesneden, naaldjes van 1 takje verse tijm, 1 grote courgette, in plakjes, 3 eieren, 2 el bloem, 1,25 dl melk, 1,25 dl slagroom, 150-200 g geraspte belegen kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-03-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor de bodem :, 150 gram boudoir koekjes -, 150 gram marsepein -, 100 gram boter -, , Voor de garnering :, 1 blik ananasschijven a 490 gram zonder sap -, 8 blaadjes witte gelatine -, 125 ml ananassap uit blik -, 750 gram magere plattekaas -, 75 ml Batida de Coco -, 150 gram suiker -, sap van 1 citroen -, 400 ml room -, , Voor de versiering :, 50 gram marsepein -, 1 eetlepel bloemsuiker -, enkele druppels groene kleurstof, , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-03-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 200 g Bretoense boterkoekjes, 50 g boter, 3 eetl. rietsuiker, 3 eetl. hazelnoten, Voor de limoencrème:, 500 g halfvolle verse kaas (plattekaas), 1 limoen, 6 eetl. room, 3 eieren, 1 eidooier, 3.5 eetl. bloem, 5 eetl. suiker, 1 zakje vanillesuiker Bourbon,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-03-2013
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 80 gr bloem., * 1 eetlepel maïszetmeel., * 80 gr fijne suiker., * 3 eieren., VOOR DE ROZE VULLING:, * 125 gr plattekaas., * 200 ml room., * 1 zakje vanillesuiker., * 200 gr frambozen., * 4 blaadjes gelatine., * Suiker naar smaak., VOOR DE WITTE VULLING:, * 1 zakje vanillepuddingpoeder., * 350 ml melk., * 250 gr boter., * 3 eetlepels suiker., * 50 gr poedersuiker., VOOR DE AFWERKING:, * 14 tot 16 roze suikerbloemen., * 1 huwelijkspaartje.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-01-2010
  • Belgisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Voor de bodem:, 150 g boudoir koekjes, 150 g marsepein, 100 g boter., , Voor de garnering:, 1 blik ananasschijven (490 g zonder sap), 8 blaadjes witte gelatine, 125 ml (1/8 L) ananassap (uit blik), 750 g magere plattekaas, 75 ml Batida de Coco (drank), 150 g suiker, sap van 1 citroen, 400 ml room., , Voor de versiering:, 50 g marsepein, 1 eetlepel bloemsuiker en, enkele druppels groene kleurstof.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-03-2004
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.


INGREDIENTEN

1 rol kant-en-klaar bladerdeeg * 250 g volle platte kaas (kwark) * 200 g kristalsuiker * 3 citroenen * 50 g boter * 50 g amandelpoeder * 2 eieren * poedersuiker.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-09-2001
  • Belgisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

250 g courgette, , 1 rode ui, , 2 eetlepels olie, , 6 eieren, , 225 gr kwark, , zout en peper, , 1 blik maiskorrels (300 g), , 75 g geraspte oude kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-07-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Zoete koekjes(bij het recept staat niet hoeveel koekjes), gesmolten boter, 2 potjes petit suisse (mager), 2 eetlepels zoetstof, 3 blaadjes gelatine opgelost in een beetje water.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-07-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

80 g fondantchocolade, 2 sinaasappels, 2 eieren, Hittebestendige zoetstof, 3 eetlepels maiszetmeel, 4 eetlepels bloem, 4 koffielepels cacaopoeder, ongesuikerd, 1 zakje gist, 100 g opgeklopte plattekaas/kwark, 0% v.g., 5 peren,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-01-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

350gr.zanddeeg,200 gr.platte kaas of pottekaas,3 eierdooiers,3 eiwitten,1 eetl. suiker,1 eetl. vanillesuiker,30 gr. roomboter, 1 eetl.bloem, 6 cl. verse room, 30 gr. vers gemalen amandelen,4 verkruimelde amandelen(makarons),1 snuifje zout

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 g uien, 200 g gerookte spekblokjes, 2 eieren, 350 g halfvette platte kaas, 2 dl room, 1 eetlepel olie, speper,zout, muskaatnoot, , voor het deeg:, 500 g meel, 1 blokje van 15 g verse gist, 2 koffielepls zout, peper, 2 eetlepels olie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-03-2001
  • Internationaal
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies