Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Platte kaastaart recepten (23) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Er bestaan heel veel recepten voor een platte kaastaart. Hier is een heel eenvoudige bereiding en de taart smaakt heerlijk! Succesrecept bij vriendinnen!

INGREDIENTEN

, - 125 g boter, - 200 g suiker, - 3 eieren, - 1 zakje vanillesuiker, - 2 EL vanillepuddingpoeder, - 500 g magere platte kaas (of volle voor een nog romerige smaak), - 1 rol bladerdeeg

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-11-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Dit is een recept van een bejaarde mevrouw die ik gekregen heb,heel lekker en niet moeilijk te maken tweede foto is zonder vanillepudding gemaakt maar dan wel met 150gr maibloem

INGREDIENTEN

4 a 5 eieren-150gr suiker-3pakjes vanillesuiker-1soeplepel vanillebloem-3 soeplepels maizenabloem-375gr platte kaas,-potje slagroom-320ml, 1 zanddeegbodem -appel of perencompot- of abrico&passivruchtconfituur

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2012
  •  
  •  30-60 min.

Licht en gezond gebakje.

INGREDIENTEN

250 gr platte kaas, 300 gr suiker, 230 gr Alpro Soja Cuisine, 5 eierdooiers, 100 gr ma?zena, 5 eiwitten, wat citroensap, bladerdeeg

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Suikervrije taart (20 cm doorsnede)

INGREDIENTEN

500 g magere platte kaas, 4 eieren, 50 g zelfrijzende bloem, 3 koffielepels vloeibaar zoetmiddel, enkele druppels vanille-essence

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-2000
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Lekkere platte kaastaart, met dank aan Christine.

INGREDIENTEN

Voor de bodem: 250 gr koekjes (bv New Yorkers van Aldi)* 125 gr boter * 1 ei *, Voor de kaasflan: 1/4 l melk * 75 gr boter * 2 eierdooiers * 150 gr fijne suiker * 65 gr maiszetmeel * 500 gr platte kaas * 2 eiwitten * 1 borrelglaasje rum of amaretto

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-05-2005
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

Een taart die in ieders smaak valt!

INGREDIENTEN

1 kg platte kaas, 250 gram room, 1 glas versgeperst sinaasappelsap, 150 gr suiker, 100 gr vanillesuiker, 4 a 5 bladen gelatine, Bodembedekking : cake en evtl. drank om de koekjes te besprenkelen. fruit : bokaal ontpite krieken of stukjes ananas uit blik.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2000
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 g halfvette platte kaas, 250 g room, 5 blaadjes gelatine, 125 g suiker, fruit naar keuze, 1 doos petit beurre koekjes, rum

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-04-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Voor de taartbodem:, Bloem :250 gr, Boter :130 gr, Bloemsuiker 100 gr, Ei : 1, Vanillesuiker 1 zakje, Zout : snuifje, Alles door elkaar kneden en in koelkast laten opstijven, Vulling:, Volle platte kaas : 500 gr, Room : 200 a 250 gr, Vanillesuiker : zakje, Eieren :3 (alleen dooiers ), 1 pakje vanillepudding, Fijne suiker : 150 gr, Wit van eieren tot sneeuw kloppen, Alles goed door elkaar mengen en op laatst het eiwit er onder mengen, Bakken:, 10 minuten op 250 °C, Daarna 35 minuten op 150 a 160 °C

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-10-2012
  • Belgisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 pak Mix voor platte kaastaart, naturel, , 50 g boter, , 1/4 l slagroom, , 450 g magere kwark, , 5 el 5-bosvruchtenjam, , 6 aardbeien, gehalveerd, , 6 mooie takjes rode bessen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-07-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

50 gram suiker * 1 ei * 50 gram boter * 150 gram bloem * 4 gram bakpoeder * beetje zout * 1 zakje vanillesuiker.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2007
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 pakje petit-beurre koekjes, 100 g suiker, 50 g boter (bakboter), 2.5 dl room, 250 g verse kaas (halfvet), 4 blaadjes gelatine (van 3 g), 2 eieren, 100 g suiker, 250 g aardbeien, 1 sinaasappel, 2 blaadjes munt, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-05-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Eenvoudige maar lekkere plattekaastaart

INGREDIENTEN

Korstdeeg (vb van Herta of van GB)of je maakt het deeg zelf, ingredienten korstdeeg (indien zelf maken), 25o g bloem, 125 gr. boter, 100 gr. suiker, 1 eidooier- 30 gr. water, 1 pakje vanillesuiker, , ingredienten vulling, 250 gr. vette platte kaas, 2 eieren, klein blikje gecondenseerde melk, 1 volle soeplepel vanillebloem (puddingpoeder), 1 pakje vanillesuiker, 150 gr. fijne suiker.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-12-2004
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Bodem:, - 1 pak ronde beschuiten, - 60 gr. Fijne suiker, - 125 gr. Boter, Vulling:, - 500 gr. Magere platte kaas, - 1 doos fruit naar keuze van 0.5L, - Sap van 1 citroen, - 5 blaadjes galantine, - 200 gr. Fijne suiker, - 250 gr. Slagroom ( klop klop )

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-05-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

300 g Anco Patisseriebloem, 1 1/2 koffielepel bakpoeder, een snufje zout, 125 g in blokjes verdeelde harde boter, 750 g platte kaas, 125 g griessuiker, kaneel, 200 g vloeibare Meli honing, 5 eieren,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-09-2002
  • Belgisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Voor het deeg:200gr. meel 75gr.suiker 75gr.margarin 1ei 1tl.bakpoeder voor de room:500gr.quark of platte kaas 2eieren 140gr.suiker 1pakje vanillepudding 1/2bekertje zure room 1/2tas olie 11/2tas melk 1 kleine potje mandarijn

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-12-2004
  • Duits
  •  30-60 min.

Plattekaas is in Vlaanderen de naam voor kwark!

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, -200 g bloem, -20 g gist, -1 th lepel suiker, -1 dl lauwwarme melk, -1 ei, -25 g suiker, -3 g zout en 50 g zachte boter, DE VULLING:, -2 eierdooiers, -75 g suiker, -400 g kwark, -2 eiwitten, -25 g suiker, -1 pakje vanillesuiker

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-01-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Is zeer lekker. Als je met gelatine kan werken is het vrij makkelijk. Het is als bavarois maken.

INGREDIENTEN

4 eierdooiers, 100 g suiker (kristal), 500 g platte kaas of kwark, citroenrasp van 1 citroen, 12 g geletinepoeder of 6 blaadjes van 2 g en 600 g half opgeklopte slagroom.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-06-1999
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Deeg: 250 g zelfrijzend bakmeel, 100 g boter, 1 ei, 1 zakje vanillesuiker, 1,5 dl melk, appelmoes, 500 g magere platte kaas, 200g fijne suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 3 eigelen 3 stijfgeklopte eiwitten,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

**Deeg:, 250 g zelfrijzend bakmeel, 100 g boter, 1 ei, 1 zakje vanillesuiker, 1,5 dl melk, appelmoes, 500 g magere platte kaas, 200g fijne suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 3 eigelen + 3 stijfgeklopte eiwitten

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-04-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Belgische kaastaart is een van de vele varianten op de kwarktaart zoals wij die in Nederland ook kennen. In de USA heet het Cheesecake. Lekker hoor! Dit recept is voor 8 personen, dat is een grote taart.

INGREDIENTEN

Ingredienten voor het brokkeldeeg:, , 250 gr. bloem 125 gr. boter 200 ml. water, , snufje zout 1 eetl. suiker, , Ingredienten voor de vulling:, , 500 gr. magere platte kaas (kwark) 4 eieren 10 eetl. gemalen amandels, , 150 gr. suiker 1 eetl. maisbloem,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Haal bij een kaasspeciaalzaak de allerbeste cheddar die je kunt vinden. En zoek mooie biologische bacon. Dan smaakt deze kaastaart nog beter!

INGREDIENTEN

* 150 g bloem, * 100 g koude boter, in blokjes, * 2 eieren + 1 extra eierdooier, * 1 kleine bloemkool, in roosjes, * 1 el olijfolie, * 1 kleine ui, fijngesneden, * 1 dikke plak bacon van 100 g, in blokjes, * 300 ml slagroom, * snufje versgeraspt nootmuskaat, * 175 g cheddar van goede kwaliteit, geraspt, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-02-2017
  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een romige kaastaart met een bodempje van speculaas en afgewerkt met een laag frambozen.

INGREDIENTEN

Bodem: speculaaskoekjes, , laag 1: , 500 gr platte kaas, 175 gr suiker , 10 blaadjes gelatine , 3 eieren, 250 ml room, rodevruchtensap, , laag 2: , frambozen (diepgevroren), rodevruchtensap, 2 blaadjes gelatine

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-11-2010
  • Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 pak spekulaaskoekjes van Lotus van 200gr, 75 gr boter, 1 doosje philadelphiakaas (roomkaas van kraft) 200 gr kan ook met magere platte kaas, 1 dl water, 1 citroen, 2 pakjes vanillesuiker, 8 soeplepels suiker, 20 cl verse room, 5 blaadjes gelatine van 2 gr, voor de versiering een blik ingelegde kriekjes van +/- 300 gr of een blik mandarijntjes van +/- 300 gr of vers zacht fruit

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top