1. Home
  2. Recepten
  3. Pittige Salsa

Pittige salsa recepten (156) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Pittige goed gevulde Mexicaanse ovenschotel

Dit is géén recept van mij zelf, maar van een andere, bevriende, Amsterdamse, scheepskok op de grote vaart die helaas enkele jaren geleden is overleden, het heeft doorgegeven en maak ik als het kouder is graag nog wel, iets aangepast, na. Waarom? Omdat je er heerlijk warm van word. Al die smaken en die pittige specerijen, heerlijk! Je raakt er niet alleen verzadigd van, maar hij is ook erg lekker! Probeer zelf maar als je van pittig eten houd.

INGREDIENTEN

500 gr HOH of rundergehakt 2 uien, fijn 3 teentjes knoflook, fijn 2 verse tomaten, fijngehakt 1 rode paprika in blokjes 1 blik (of pot) bruine bonen 1 blikje mais Klein potje olijven olijfolie 1 t chilipoeder ½ t komijn 1 ½ t paprikapoeder mild ½ groene peper zonder zaad, fijn Zwarte peper uit de molen Zeezout (indien nodig naar smaak) 1 el citroensap ½ kopje Mexicaanse salsa of meer al naar gelang hoe pittig Verse peterselie (gesnipperd) 1 dl Koksroom of zure room Zakje belegen kaas of wat geraspte romige cheddar

Voorbereiding

Verwarm de oven voor tot 180 graden C.

Bereidingswijze

Neem een hapjespan, doe er wat olijfolie in en bak op hoog vuur de uien en de knoflook glazig en het gehakt rul. Voeg peper, zout, komijn en paprikapoeder toe totdat het geheel op smaak is. Voeg nu de bonen en de mais en groene pepersnippers toe en roer door elkaar. Voeg tomaten, olijven en paprikablokjes toe en bak totdat ze zacht zijn. Breng nu op smaak met de salsa en chilipoeder zo pittig als men zelf wil. Doe er tenslotte nog wat zout door indien nodig (even proeven) en de zure- of koksroom. Doe dan alles in een ovenschaal en bedek met kaas. Bak nu af in de oven op 180 graden totdat de kaas goudbruin en gesmolten is. Als het bubbelt is het klaar. Garneer af met wat verse peterselie. Men heeft nu een heerlijke, pittige, Mexicaanse schotel. Smullen maar!

  • Mexicaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2012
  • Mexicaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pittige Salsa

INGREDIENTEN

6 grote tomaten, 1 rood chilipepertje, 1 bosje peterselie, 2 sjalotjes, 1 el. fijngesneden koriander, 1 tl. gemalen komijn, 1 tl. sap van een limoentje, 1 tl. poedersuiker, 1 stokbrood, peper en zout.

  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-02-2009
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pittige salsa

Gezond en lekker en erg simpel, weinig calorieen

INGREDIENTEN

3 tomaten, 1 paprika, 1 ui, wat gesneden jalapenopeper uit potje, ketchup, tacokruiden, chilipoeder, tabasco

  • Mexicaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-01-2005
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Pittige salsa

INGREDIENTEN

8 tomaten - 3 tenen knoflook - 3 sjalotten - 1 jalapeno pepertje - 1 tl wijnazijn - 2 el olijfolie ? 1 ? el gedroogde basilicum - 1/2 el gedroogde koriander - 2 tl suiker of honing - 4 el citroensap - peper ? zout

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-08-2003
  •  
  •  10-20 min.

Salsa Fresca - Pittige tomatensalsa

INGREDIENTEN

, 400 gr trostomaten, van vel ontdaan en gehakt in dobbelsteentjes, 200 gr pomodoritomaten, van vel ontdaan en in dobbelsteentjes gesneden, 1 grote rode ui, fijngehakt, 1 bosje koriander, 2 Habanero pepers, 2 groene Jalape?o pepers, 2 rode Jalape?o pepers, 2 Thai pepers, sap van 2 limoenen, zout, Omdat er mogelijk in Nederland geen Habanero- of Jalapeno- en Thaipepers kunnen worden gekocht - behalve eventueel uit een potje - kan je uiteraard Spaanse pepers of Lombok Rawitt (pas op heet) gebruiken.

  • Amerikaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-11-2003
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

groenterolletjes met pittige salsa

Verrassend!

INGREDIENTEN

Zout, 12 Chinese koolbladeren, 1 el. olijfolie, 1 ui gesnipperd, 1 rode paprika in stukjes, 150 gr. sperziebonen in stukjes van 1 cm, 150 gr. champignons grof gehakt, 1 klein blikje mais uitgelekt, peper, 1 potje pittige salsa.

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-05-2001
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Broodje kaas met pittige salsa

INGREDIENTEN

- 2 sneetjes belegen kaas, - 1 bakje waterkers, - 1 meergranenbroodje, Voor de salsa :, - 2 tomaten in blokjes, - 1 el koriander, fijngesneden, - 1 teentje look, geperst, - 3 lente-uitjes, fijngesneden, - citroensap, - 1/2 chilipeper, fijngesneden, - zout

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-07-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Pittige Kip Met Ananas Salsa

De combinatie van zoet en pittig gaat heel goed samen. Recept van WW.

INGREDIENTEN

2 el Tandoori, 1 middlegrote ui, in vieren gesneden, 1 el Verse gember, fijn gemalen of gehakt, 1 tl Allspice, 2 tl knoflook, gemalen of gehakt, ? kop soya saus, 1 el bruine suiker, 1 el lemoensap, 720 g kip in stukjes gesneden., Een klein beetje olie, , Ingredienten voor de Ananas salsa, , 4 Roma tomaten, doormidden gesneden door de lengte, 1 el suiker, 1 x 450g ananas stukjes, zonder suiker, afgieten maar sap bewaren., Zout en peper naar smaak,

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-12-1999
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Cocktailgarnalen met pittige salsa

INGREDIENTEN

1/2 pak filobladerdeeg (diepvries, a 225 g), ontdooid, 1 bakje cocktailgarnalen (125 g), 1 bakje kiwi-mangosalade, 1/4 rode peper, fijngesnipperd, 1 sjalotje, fijngesnipperd, 1 theelepel tomatenpuree (tube), 2 dl olie

  • Fusion
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-01-2010
  • Fusion
  •  10-20 min.

Cocktailgarnalen met pittige salsa

INGREDIENTEN

, 1/2 pak fillobladerdeeg (diepvries, a 225 g), ontdooid, , , 1 bakje cocktailgarnalen (125 g), , , 1 bakje kiwi-mangosalade, , , 1/4 rode peper, fijngesnipperd, , , 1 sjalotje, fijngesnipperd, , , 1 theelepel tomatenpuree (tube), , , 2 dl olie, ,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-06-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

kabeljauwfilet met pittige salsa

INGREDIENTEN

250 gr tomaten; 1 rood pepertje; 1 ui; 750 gr kabeljauwfilet; zout en peper; 3 el zonnebloemolie; 2 tenen knoflook; 2 tl gedroogde tijmblaadjes; 1/2 tl geraspte nootmuskaat; 1/2 tl kaneelpoeder; ca. 1/4 l water; 3 el donkerbruine basterdsuiker; 2 el citroensap

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2001
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lamskoteletjes met pittige salsa

.

INGREDIENTEN

~~, 8 aardappelen kruimig (schoongeboend), 750 g lamsracks, 3 el olijfolie, 2 tl gemalen koriander, 1 tl chilipoeder, 1 limoen (schoongeboend), 125 ml zure room, 1 bakje koriander (15 g, fijngesneden), 3 trostomaten (in kleine blokjes), 1 zoete ui (in kleine blokjes), 1 groene paprika (in kleine blokjes), 1/2 el jalapenos pepers

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2014
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pittige tomaten salsa

INGREDIENTEN

1 ui, 2 teentjes knoflook, 3 tomaten, 1 spaanse peper, olie

  • Mexicaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-04-2009
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Pittige karbonaadjes met grove salsa.

Hoofdgerecht voor 2 personen; Bereidingstijd: +- 30 minuten; Van : "Nynke"

INGREDIENTEN

2 vleestomaten, in blokjes, 1/2 rode ui, fijngesneden, 2 a 3 eetlepels citroensap, klein bosje koriander, fijngesneden, 2 theelepels fijngesneden rode peper, 1 rijpe avocado, geschild, in blokjes, zout, peper, 150 a 200 gram tagliatelle, 2 eetlepels pesto, 2 lente-uitjes, fijngesneden, 4 eetlepels olijfolie, mespunt kruidnagelpoeder, 1 eetlepel rietsuiker, 1 eetlepel wijnazijn, 1 takje tijm, blaadjes afgestroopt, 2 schouderkarbonades, een paar keer ingekerfd,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-09-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Salsa Mexicana

Pittige salsa met jalopeno pepers

INGREDIENTEN

10 rijpe tomaten, ontveld, 5 jalapeno pepers, 1 grote rode ui, 1 eetlepel fijngesneden koriander, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepel limoensap, zout,

  • Mexicaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2004
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Gegrilde pittige makreelfilet met pikante salsa

Een pittig gekruid visje op je bord en naast lekker ook beregezond natuurlijk!

INGREDIENTEN

8 makreelfiletjes, 2 tl korianderpoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl kurkuma, 1 tl gerookt paprikapoeder, 1 tl cayennepeper, Versgemalen zout, Olijfolie, , 1 mango, geschild en in blokjes, 1 avocado, geschild en in blokjes, 1 rode ui, in blokjes, 1 bosje platte peterselie of koriander, Het sap van 2 limoenen

  • Caribisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2017
  • Caribisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pittige roodbaars in salsa verde

Lekker italiaans visrecept.

INGREDIENTEN

4 roodbaarzen, 10 kappertjes, 4 ansjovisfilets, 2 el. fijngehakte peterselie, ', 4 el. olijfolie, 0,5 dl. witte wijn, vernkelzaadjes & peper

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Verse salsa

Pittige salsa van verse tomaten en ui

INGREDIENTEN

4 tomaten - 2 teentjes knoflook - 2 sjalotjes - 1 jalapeno pepertje - 1/2 theelepel wijnazijn - 1 eetlepel olijfolie - 1 eetlepel gedroogde bassilicum - 1/2 eetlepel gedroogde koriander - 1 theelepel suiker - 2 eetlepels citroensap - peper en zout -

  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-08-2002
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Mango-ananas salsa

Lekkere fris-zoete salsa. Lekker bij onder meer barbecue en pittige gerechten

INGREDIENTEN

250 gr in blokjes gesneden ananas, 250 gr in blokjes gesneden mango, 1 kleine in kwart ringen gesneden rode ui, 1/2 - 1 gesnipperd Spaans pepertje, 1 eetlepel ananassap, sap van 1 limoen, 3 lenteuitjes, 1 - 2 el bruine basterdsuiker, snufje zout,

  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-06-2013
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Corn Salsa

Lekkere pittige salsa die eerst gekookt word en dan chillen in de koelkast.

INGREDIENTEN

Halve ui, jalapeno peppertje, bosuitje, blikje gehakte tomaten, 2 teentjes knoflook, olijf olie, verse koriander, suiker, tomato ketchup, verse peper en zout, handje mais uit de vriezer.

  • Mexicaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-11-2005
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Spicy salsa

Pittige saus voor bij tortillas of BBQ

INGREDIENTEN

1 kg mooie rijpe (Roma-) tomaten, 4 lente uitjes, 4 Spaanse pepertjes, 1 stengel bleekselderie, 2 teentjes knoflook, 4 el korianderblaadjes, 1 el limoensap, 2 tl versgemalen zwarte peper, zout naar smaak

  • Mexicaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-08-2004
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Thaise salsa

Lekkere pittige koude salsa die heerlijk past bij BBQ (gegrilde vis, scampi, kip of gevogelte)

INGREDIENTEN

-1 eetrijpe mango, -1 passievrucht, -1/2 komkommer, -1/2 bosje lenteuitjes, -2 limoenen, -1 verse rode peper, -2 el vissaus, -zout en peper

  • Thais Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-04-2013
  • Thais Bijgerecht
  •  20-30 min.

Salsa Rosa

Koude pittige saus

INGREDIENTEN

- 5 el mayonaise (uit een pot of verse), - 1 theelepel mosterd, - 3 eetlepels worchester saus, - 2 eetlepels cognac, - 2 eetlepels sinaasappelsap, - 1 eetlepel ketchup, - 3 eetlepels room, - peper en zout, , ,

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-03-2006
  • Belgisch
  •  0-10 min.

salsa verde

Al die geurige verse kruiden geven de salsa een heerlijke pittige frisse smaak

INGREDIENTEN

3 teenjes knoflook, heel fijn gesneden., 3 el fijngesneden peterselie, 1/2 el fijngesneden munt. 3 el fijngenseden basilicum. 1 el mosterd, 4 anslovisfilets, 2 el kappertjes, afgespoeld en uitgelekt, en grofgesneden., ongeveer 1 dl olijfolie, 1- 1 1/2 el citroensap

  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-10-2002
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

hot salsa

Pittige Mexicaanse BBQ saus

INGREDIENTEN

-2 groene paprika?s ? 1 dl olijfolie ? klein blikje tomatenpuree ? 2 rode Spaanse pepertjes ? 2 augurken ? 5 groene olijven ? 5 zilveruitjes ? 1 dl tomaten ketchup - 1 sjalotje ? zout - 2 tl black seasoned(zie mijn recepten) of kant en klare Cajunkruiden - 1 el bruine basterdsuiker, ,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-04-2000
  •  
  •  0-10 min.

Salsa rossa

Ideaal voor pittige bruschetta's. Ook lekker bij rood vlees of gevogelte (op de barbecue). Geef er rijst of stokbrood bij. Salsa's zijn pittige sausen of bijgerechten uit de zuiderse keuken. Er bestaan versies uit verschillende landen, van Italië tot Mexico. Salsa rossa is een rode variant uit Italië, die heel lekker is bij gegrild vlees of gevogelte.

INGREDIENTEN

600 g tomaten, 1 rode paprika, 1 rood pepertje, 2 rode uien, 2 teentjes knoflook, 4 eetl. olijfolie extra vierge, zwarte peper (molen), grof zeezout (molen)

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-08-2016
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Salsa Picante.

Pittige tomatensaus.

INGREDIENTEN

1 stuk(s) ui, 1 teentje(s) knoflook, 2 eetlepel(s) olie, 1 blik tomaten (gepeld,stukjes), 2 eetlepel(s) tomatenpuree, 2 eetlepel(s) pepers jalapeno gesneden, naar smaak zout, naar smaak peper,

  • Mexicaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-02-1999
  • Mexicaans
  •  0-10 min.

Salsa Mexicana

Lekkere pittige tomaten(dip)saus voor bijvoorbeeld bij tortillachips, taco's of biefstuk

INGREDIENTEN

10 rijpe tomaten (ontveld en in blokjes), 5 jalapeño pepers (fijngesneden), 1 grote (rode) ui in stukjes, 1 eetlepel fijngesneden verse koriander, 2 teentjes knoflook (geperst), 2 eetlepels limoensap, 1 groot blikje dikke tomatenpuree (niet die goedkoopste waterige), zout.,

  • Mexicaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2008
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Salsa Diablo

Pittige saus, heerlijk bij de tortilla tradicional

INGREDIENTEN

2 eetlepels slagroom - 2 eetlepels ketchup - 4 eetlepels mayonaise - 2 eetlepels yoghurt 30 gram rode pepers - theelepel zout - theelepel paprikapoeder

  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-03-2007
  • Spaans
  •  0-10 min.

Heerlijke chili en paprika salsa.

Ik heb dit recept ooit van internet gehaald, weet niet meer van wie het is maar het was een Engels recept en ik denk dat het van Jamie was. Enfin, eindelijk een keer gemaakt. Wat mij "tegenhield" was dat ik zelf de paprika`s moest roosteren onder de grill, maar het gaat gewoon supersnel en de vellen kon ik er zo vanaf stropen. Ik heb het recept wel aangepast. En zoals ik het aangepast heb is het heel eenvoudig te maken, het is mij uitstekend bevallen. De smaak? SUPER LEKKER! en echt veel lekkerder dan een kant en klare salsa. Houdt je van een hele pittige salsa dan kan je in één of meer pepertjes de zaadjes laten zitten.

INGREDIENTEN

1 rode paprika., 1 rode puntpaprika ( dat heb ik gedaan maar je kan ook gewoon 2 rode paprika`s nemen)., 3 grote rode chili pepers. (zaad verwijderd en heel fijn gesneden), 1 teentje knoflook (geperst)., 1 kleine rode ui (fijn gesneden), 8 el goede olijfolie., 1 el rode wijnazijn., 1 handvol peterselie (fijn gesneden), 1 handvol basilicum (fijn gesneden)., Zout en versgemalen zwarte peper

  • Engels Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-10-2009
  • Engels Bijgerecht
  •  10-20 min.

salsa salade met kip

Pittige salade met kipnuggets en aardappelwafeltjes

INGREDIENTEN

Kipnuggets, komkommer, rode paprika, salsa saus (mild, mexicaanse mix van Bonduele, oregano, aardappelwafeltjes van AH., , , , , , , , , , ,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-07-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Smoky apple-banana salsa

Pittige zoet-zuur-frisse salsa, met de warme chipotle smaak. De salsa wijkt af van de standaard mexicaanse salsa door het gebruik van verse munt ipv koriander, en ook bananen worden niet zeer vaak in salsa`s gedaan. Het resultaat is overheerlijk. Thuis eten we een groot bord ervan vaak als hoofdmaaltijd! Als je geen kleine apple-bananen kan krijgen, gaat het ook heel goed met gewone bananen.

INGREDIENTEN

3 el munt, gehakt -, 4 apple-bananas of 2 grote bananen -, 1/2 rode paprika -, 1/2 groene paprika -, 1/4 kop fijn zeer gesneden rode ui -, 1 volle el gepureerde chipotle in adobo saus -, 3 el vers sinaasappelsap -, 2 el limoensap -, 1 tl limoenrasp -, 1 el vanillehoning -, ,

  • Mexicaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-09-2008
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

salsa de jitomate

(pittige) tomatensaus bij de Budin Azteca

INGREDIENTEN

- 2 eetl. olie, - 1 fijngesnipperde ui, - 540 gr. gepelde tomaten uit blik, - 2 eetl. tomatenpuree, - 2 hele groene pepers, - 1 kippebouillontablet of ? theel. zout, - 1 snufje versgemalen zwarte peper, - 1 snufje suiker,

  • Mexicaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-09-2000
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Salsa criolla picante

Argentijns; Pittige saus op creoolse wijze ; Deze saus wordt vaak gebruikt voor pastagerechten of voor stoofschotels die in de oven worden bereid.

INGREDIENTEN

2 uien, 3 teentjes knoflook, 2 tomaten, 2 rode paprika's, 2? dl olie, 1 eetlepel gedroogde gemalen Spaanse peper, 1 eetlepel chilipoeder of cayennepeper, 1 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel oregano, zout,

  • Argentijns
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2003
  • Argentijns
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

tomaten salsa (Mild, pittig of met avocado)

INGREDIENTEN

Milde salsa: 1 sjalotjes, 4 tomaten, 1/2 rode paprika, zout, versgemalen peper, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels olijfolie

  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-08-2008
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

Tagliatelle in salsa piccante

Tagliatelle in pittige saus

INGREDIENTEN

400 gram Grand`Italia Tagliatelle all`Uovo, 1 pot Grand`Italia Formaggio saus (260 gram), 200 gram cherrytomaten, 250 gram gerookte spekblokjes, 2 teentjes knoflook, 2 uien, 4 eetlepels olijfolie, 1 rode peper, 1 theelepel suiker, 4 blaadjes verse basilicum

  • Italiaans
  •  
  • Geplaatst op16-11-2011
  • Italiaans
  •  

Minitortilla's met chorizo salsa

Pittige borrelhapjes (goed voor circa 30 stuks)

INGREDIENTEN

-4 ronde bloemtortilla's van 20 cm, -2 el olijfolie, -250 g chorizoworst, -100 g Griekse yoghurt, -25 g versgehakte koriander, -1 rijpe avocado, -1 grote tomaat (gepeld en ontzaad), -1/4 rode ui, -2 th lepel balsamicoazijn, -1 el olijfolie extra vierge, -30 verse korianderblaadjes (garnering)

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-2003
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Gefrituurde deegballetjes et vurige salsa

Bij deze knapperige deegballetjes hoort een hete en pittige tomatensalsa. Serveer de balletjes met een salade van sappige tomaten

INGREDIENTEN

4 kopjes broodbloem, 1 tl gist, 1 tl zout, 2 el gehakte verse peterselie, 2 fijngehakte knoflookteentjes, 2 el olijfolie extra om in te vetten, plantaardige olie om te frituren, Voor de Salsa: 6 scherpe, grof gehakte chillipepers, 1 grof gehakte ui, 2 knoflookteentjes in vieren, verse gember van 2,5 cm, 500 g grof gehakte tomaten, 2 el olijfolie, snuifje suiker

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-04-2002
  •  
  •  60-120 min.

Butterfly Chicken Rub with salsa

Gegrilde kipfilet met saus

INGREDIENTEN

1 eetlepel paprikapoeder (mild)*, 1 eetlepel knoflookpoeder*, 1 eetlepel dragon*, 1 theelepel zout*, 2 eetlepels venkelzaadjes*, 1 eetlepel gedroogde roze peperkorrels*, 2 kipfilets*, Het sap van 1 uitgeperste citroen*, 2 theelepels olie.,

  • Engels Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2002
  • Engels Bijgerecht
  •  20-30 min.

Butterfly chicken rub with salsa

Gegrilde kipfilet met saus

INGREDIENTEN

1 eetlepel paprikapoeder - 1 eetlepel knoflookpoeder - 1 eetlepel dragon - 1 theelepel zout - 2 eetlepels venkelzaadjes - 1 eetlepel gedroogde roze peperkorrels - 2 kipfilets - Het sap van 1 uitgeperste citroen - 2 theelepels olie.

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-11-2004
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Salsa (voor bij de tortillachips)

Verse, knapperige, pittige dipsaus, onmisbaar op feestjes

INGREDIENTEN

1 bakje (pruim)kerstomaten, 2 lente-uitjes, 1 kleine rode ui, 1 Spaanse peper, ontpit en fijngesneden, een bosje koriander (of bladpeterselie), de geraspte schil en het sap van 1 limoen, een flinke scheut olijfolie, zwarte peper & wat zeezout,

  • Mexicaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-05-2009
  • Mexicaans
  •  10-20 min.
Nieuwste pittige salsa recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top