Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

21 pinksteren recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

BBQ gerecht voor pinksteren. Bron: Super de Boer.

INGREDIENTEN

4 verse kabeljauwfilets (a 150 gram), 1 tl kerriepoeder, 1 mango, 3 el santen, 1/2 kokosnoot, 1 banaan, 1/2 sinaasappel, 2 el donkerbruine basterdsuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-06-2000
  •  
  •  30-60 min.

BBQ gerecht voor pinksteren.Bron: Super de Boer

INGREDIENTEN

16 grote verse gamba's, 1 el zeezout, 8 cherry tomaatjes, 8 zwarte olijven zonder pit, 4 teentjes knoflook, 8 el olijfolie,4 satehprikkers.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-06-2000
  •  
  •  10-20 min.

Met ui-marmelade. BBQ-recept voor pinksteren. Bron: Super de Boer

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, 4 el olijfolie, 2 takjes rozemarijn, zout, peper, 4 plakken lamsbout, 2 rode uien, 1 sinaasappel, 50 gr suiker, 1/2 dl rode wijn.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-06-2000
  •  
  •  60-120 min.

Met ansjovis. BBQ gerecht voor pinksteren. Bron: Super de Boer

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, 4 ansjovisfilets, 4 el olijfolie, 1 el balsamico-azijn, zout, peper, 4 biefstukken (a 100 gr), 100 gr roquette, 50 gr Parmezaanse kaas (aan een stuk)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-06-2000
  •  
  •  10-20 min.

BBQ gerecht voor pinksteren. Bron: Super de Boer

INGREDIENTEN

12 drumbraadsticks, 1/2 limoen, 1 el hoisinsaus(pot 224 gr/Amoy),1 el sambal brandal, 2 el olijfolie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-06-2000
  •  
  •  60-120 min.

Bocconcini in pesto

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, 25 gr rode basilikum, 25 gr pijnboompitten, 25 gr geraspte parmezaanse kaas, 1/2 dl olijfolie, peper, zout, 3 zakjes mini-mozzarellakaasjes, 1 blikje ansjovisfilets

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-06-1999
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Salade alla marinara

INGREDIENTEN

300 gr schoongemaakte pijlinktvis, 2 teentjes knoflook, 1 rood pepertje, 6 el olijfolie, 1 1/2 el citroensap, 200 gr gepelde gekookte rivierkreeftjes, 5 el fijngehakte peterselie, peper en zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-06-1999
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Aubergine-Rosbiefrolletjes

INGREDIENTEN

2 aubergines, 6 el bakolie italiaanse kruiden,75 gr rucola, peper uit de molen, ong. 14 plakken rosbief, ong 14 groene olijven zonder pit.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-06-1999
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Gerookte Zalmpizza (op basis van kant-en klare pizza's)

INGREDIENTEN

4 mini pizza's met kaas, 1 grote trostomaat, 150 gr gerookte zalm, peper, stukje Parmezaanse kaas, 16 blaadjes basilikum.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-06-1999
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Asperge-Hambundeltjes

INGREDIENTEN

3 el olijfolie, 1/2 el azijn, 1 el fijngehakte dragon, peper, zout, 200 gr groene mini-asperges, 1 pastabouillontablet, 10 plakjes parmaham

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-06-1999
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Tomaten uit de oven

INGREDIENTEN

500 gr pomodori(pruimtomaten), 1 el extra viergine olijfolie, zout, 4 el balsamicoazijn, 1/2 el gedroogde thijm, 1/2 el gedroogde oregano

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-06-1999
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Gebakken paprika met olijven

INGREDIENTEN

2 paarse en 2 rode paprika's, 3 teentjes knoflook, 3 el witte wijnazijn, 3 el olijfolie, mespunt suiker, peper en zout, 100 gr zwarte olijven zonder pit, 4 el fijngehakte oregano.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-06-1999
  • Italiaans
  •  10-20 min.

BBQ gerecht voor Pinksteren. Bron: Super de Boer.

INGREDIENTEN

4 Italiaanse bollen, 2 trostomaten, 4 el creme fraiche, 2 tl milde kerriepoeder, 1 el vloeibare honing, zout, peper, 1/2 bos koriander, 4 el olijfolie, 4 maisburgers, 50 gr alfalfa

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-06-2000
  •  
  •  10-20 min.

Deze taart kan je heel makkelijk invriezen. Dus we maken het voor de pasen of Pinksteren alleen maar makkelijk

INGREDIENTEN

VOOR HET DEEG: 250 gram bloem 125 gram koude boter 125 gram suiker snufje zout 1 ei, gesplitst VOOR DE VULLING: 200 gram walnoten 1 el boter 1 dl maple syrup (AH) 150 gr lichtbruine basterdsuiker 1 zakje vanillesuiker 3 eieren 1 el geraspte sinaasappelschil VOOR DE GARNERING: 2 dl creme fraiche 1 el sinaasappelsap.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-03-2004
  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.

Ik kreeg dit recept van een vriendin, zo leuk en helemaal als je kinderen hebt of over de vloer krijgt. Ook leuk om ze woensdagmiddag bezig te houden en leuk bij het ontbijt, de paastafel, pinksteren, verjaardagen enz...

INGREDIENTEN

- 60 ml melk, - snufje zout, - 60 ml water, - 10 gram gist, - 10 gram boter, - 10 gram suiker, - 200 gram patentbloem, - 20 gram gesmolten chocolade

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2013
  • Kinderkeuken
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Momenteel heb ik een overschot aan garnalen, dus gelijk weg smullen. Dit hapje is ook erg lekker en niet alleen op brood. Ook een heel leuk klein voorgerechtje met Pasen, Pinksteren of met de kerst. Dit is vele malen lekkerder dan al dat spul wat je kant en klaar koopt. De cognac haalt de smaak flink omhoog. Lekkerste garnalen zijn de Texelse Noordzee garnalen vers van de TX65, o.a. te koop bij de Hanos.

INGREDIENTEN

1 bakje verse Hollandse garnalen, 100 gr creme fraiche, 100 gr mayonaise, 2 el tomaten ketchup, 1 el vers geperst citroensap, 1 el cognac

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-04-2014
  • Vis Voorgerecht
  •  0-10 min.

Da's lekker wakker worden!

INGREDIENTEN

200 gram bloem, 100 gram roggemeel, 2 dl water, 10 gram verse gist, zout, 150 gram krenten en rozijnen, 1 theelepel kaneel, 1 ei,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Lekker met amandelspijs en natuurlijk veel noten en vruchten. Is prima geschikt voor kerst, pasen en pinksteren.

INGREDIENTEN

350 gr volkorenbloem, 150 gr tarwebloem, 1 tl zout, 3 el honing, 1 tl kaneel, 1 el gembersiroop, 1 zakje vanillsuiker, 2 zakjes droge gist (voor 1000 gr bloem), 100 gr zachte boter, 250 gr rozijnen, 250 gr gedroogde abrikozen in stukjes, 250 gr gemengde noten, 2 1/2 dl lauwe melk, 4 bolletjes gekonfijte gember, 1 goudreinet

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-05-2000
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Zeeuwe palingbroodjes werden vooral in de vissersdorpen gemaakt. Men at ze met Kerstmis, Pasen en Pinksteren en, bij een kopje thee, ook als traktatie op verjaardagen van de boerinnen. Oorspronkelijk werden de broodjes gemaakt van rauwe paling met graat. Ma de Tweede Wereldoorlog werden de palingbroodjes ook buiten Zeeland bekend als delicatesse. Nu worden ze vooral nog op Schouwen-Duiveland gemaakt.

INGREDIENTEN

1/2 pak witbroodmix, 1,5 dl. handwarm water, 15 gr. boter, 500 gr. gerookte vingerdikke [ ca. 3 cm ] gefileerde paling, 1 ei

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2009
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Nodig voor 10 stuks:, Een 4-granen scharrelei, 250 gram bloem, beetje zout, 125 cc melk, 25 gram gist, 50 gram gesmoten boter of margarine, 50 gram gewelde rozijnen, 50 gram gewelde krenten, 1 theel. kaneel, boter of margarine, stroop of bruine basterdsuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-12-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

200 gram bloem, 100 gram roggemeel, 2 dl lauw water, 10 gram verse gist, zout, krenten en rozijnen (samen 150 gram), 1 theelepel kaneel, 1 ei,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-07-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top