Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Petitfours recepten (33) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
INGREDIENTEN

Voor ca. 30 petit-fours, 1 ontbijtkoek (350 g), 100g marsepeinmassa, 80 g frambozenjam, 400 g donkere chocolade (couverture), rozenbladeren voor de versiering,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-01-2005
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Voor 8 stuks

INGREDIENTEN

Cake, 300 g verse roomkaas, 100 g aardbeien, 1 dl slagroom, eetbare zilveren bolletjes

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-12-2004
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

OM JE VINGERS BIJ AF TE LIKKEN.Voor ongeveer 30 stuks

INGREDIENTEN

1 ontbijtkoek (350 g), 100g marsepeinmassa, 80 g frambozenjam, 400 g donkere chocolade (couverture), rozenbladeren voor de versiering

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-2003
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

9 sneetjes bruin of wit casinobrood, zonder korst, 300 g verse geitenkaas, op kamertemperatuur, 3 eetlepels peterselie, heel fijngehakt, 3 eetlepels verse basilicum, heel fijngehakt, versgemalen zwarte peper, 1/2 rode paprika, in piepkleine blokjes, 1/2 gele paprika, in piepkleine blokjes, 6 plakken gegrilde achterham, 1 bakje rucolakers of tuinkers, 18 kerstomaatjes, in vieren

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-07-2008
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gegarandeerd een succes als je bezoekers hebt. Versier ze naar eigen fantasie.

INGREDIENTEN

Voor de bodempjes:150 gr boter,150 gr eieren(3 stuks),360 gr Broyage(mengsel van 50% suiker en 50% gemalen amandelen).75 gr bloem., Voor de Botercremé: 400 gr suiker,175 gr water, 2eieren, 5OO gr boter.Je kunt ook mix voor cremé au beurre kopen bij aveve., Voor de versiering: noten,amandelen,marsepein, geconfijt fruit,suikerbloempje en dergelijk meer

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-04-2009
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Makkelijk, snel, en leuk voor de gasten!

INGREDIENTEN

100 gr. monchou, 1 blikje pruimen op siroop, 4 eetlepels basterdsuiker, 1/2 liter slagroom, 1 doosje saladecups

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-03-2001
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Petitfours van brood met tomaat, tuinkruiden en verse geitenkaas

INGREDIENTEN

9 sneetjes bruin of wit casinobrood, zonder korst, 300 g verse geitenkaas, op kamertemperatuur, 3 eetlepels peterselie, heel fijngehakt, 3 eetlepels verse basilicum, heel fijngehakt, versgemalen zwarte peper, 1/2 rode paprika, in piepkleine blokjes, 1/2 gele paprika, in piepkleine blokjes, 6 plakken gegrilde achterham, 1 bakje rucolakers of tuinkers, 18 kerstomaatjes, in vieren

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-06-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

9 sneetjes bruin of wit casinobrood, zonder korst, 300 g verse geitenkaas, op kamertemperatuur, 3 eetlepels peterselie, heel fijngehakt, 3 eetlepels verse basilicum, heel fijngehakt, versgemalen zwarte peper, 1/2 rode paprika, in piepkleine blokjes, 1/2 gele paprika, in piepkleine blokjes, 6 plakken gegrilde achterham, 1 bakje rucolakers of tuinkers, 18 kerstomaatjes, in vieren

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-09-2014
  •  
  •  0-10 min.

Amuse

INGREDIENTEN

75 gr. geroosterd brood - 50 gr. walnoten - 75 gr. boter - 100 gr. MonChou - 100 gr. Kollumerkaas - 3 el. diakonkers, Garnering:, walnoten - daikonkers,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-04-2000
  •  
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

100 g MonChou, , 1 blikje pruimen op siroop, , 4 eetlepels basterdsuiker, , 1/8 l slagroom, , 1 doosje saladecups1

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-02-2002
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

* 3 eiwitten., * 75 gr suiker., * 15 gr bloem., * 150 gr broyage(50% suiker-50% gemalen amandelen.,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-12-2009
  • Belgisch
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 beker slagroom (125 ml), 1 pot kersen zonder pit op siroop (350 g), 1/2 chocoladecake (a 450 g), 2 eetlepels kirsch (kersenlikeur, slijter), 150 g poedersuiker, 50 g pure chocolade

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-01-2010
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Bron AllerHande 03 2009 Type gebak, vegetarisch, Feestelijk, Bevat Energie 625 kCal- Eiwit 6 g- Vet 30 g- Koolhydraten 80 g (per eenpersoonsportie) Tip Als het glazuur niet glad genoeg wordt, kunt u voorzichtig een paar druppels extra kirsch toevoegen. Het geheel moet wel dik blijven! Liever geen alcohol? Vervang de kirsch dan door de kersensiroop.

INGREDIENTEN

* 1 beker slagroom (125 ml), * 1 pot kersen zonder pit op siroop (350 g), * 1/2 chocoladecake (a 450 g), * 2 eetlepels kirsch (kersenlikeur, slijter), * 150 g poedersuiker, * 50 g pure chocolade,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-05-2009
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*2 eetlepels amandelschaafsel, *1 roomboter amandelcake, *1 bakje pannacotta (2 x 75 gram), *50 gram mokkaboontjes, *poedersuiker,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-04-1999
  • Italiaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

100 g MonChou: verse Roomkaas, 1 blikje pruimen op siroop, 4 eetlepels basterdsuiker, 1/8 l slagroom, 1 doosje saladecups,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-07-1999
  • Frans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 rijpe Camemberts (a 125 gr), 75 gr zachte boter, zout, peper, peterselie, ca 1 el paprika poeder, 6 grote plakken goudse kaas, 3 plakken roggebrood, Om te garneren, b.v. kruiden, kerstomaatjes, maiskolfjes, druiven, augurkjes,stukjes ananas.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-11-2002
  •  
  •  20-30 min.

120 minuten wachten

INGREDIENTEN

1 kleine winterwortel (ca. 200 g), 200 g boter, 150 g fijne kristalsuiker, 2 eieren, 200 g zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel kaneel, 125 g blanke rozijnen (zakje a 250 g), 100 g verse roomkaas (kuipje a 150 g), 125 g poedersuiker (strooibus a 250 g), 1 zakje vanillesuiker

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-09-2009
  • Engels
  •  0-10 min.

Lekker makkelijk hapje gemaakt van ontbijtkoek

INGREDIENTEN

Voor ca. 30 petit-fours, 1 ontbijtkoek (350 g), 100g marsepeinmassa, 80 g frambozenjam, 400 g donkere chocolade (couverture), rozenbladeren voor de versiering,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2005
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Geweldig voor een high tea. (geen recept van mezelf)

INGREDIENTEN

1 ontbijtkoek (350 g), 100g marsepeinmassa, 80 g frambozenjam, 400 g donkere chocolade (couverture), rozenbladeren voor de versiering,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-2006
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

? 1 kleine winterwortel (ca. 200 g), ? 200 g boter, ? 150 g fijne kristalsuiker, ? 2 eieren, ? 200 g zelfrijzend bakmeel, ? 1 theelepel kaneel, ? 125 g blanke rozijnen (zakje a 250 g), ? 100 g verse roomkaas (kuipje a 150 g), ? 125 g poedersuiker (strooibus a 250 g), ? 1 zakje vanillesuiker

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-06-2003
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Wortelcake

INGREDIENTEN

1 kleine winterwortel (ca. 200 g), 200 g boter, 150 g fijne kristalsuiker, 2 eieren, 200 g zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel kaneel, 125 g blanke rozijnen (zakje a 250 g), 100 g verse roomkaas (kuipje a 150 g), 125 g poedersuiker (strooibus a 250 g), 1 zakje vanillesuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-01-2004
  •  
  •  60-120 min.

Papieren bakjes gevuld met noten en chocolade, ook traditioneel Tsjechisch voor de kerst en al drie weken van tevoren te maken (al gaan ze niet zo lang mee)

INGREDIENTEN

Voor 30 stuks, 100 g gemalen walnoten, 50 g goede boter, 100 g poedersuiker, ev. 3 lepels rum, 200 g chocolade, geutje melk, gedroogde abrikoos, vijgen, walnoten, geconfijt fruit

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-04-2003
  • Tsjechisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 roombotercake, 300 g verse roomkaas, 100 g aardbeien, gepureerd, 1 dl slagroom, zilveren bolletjes,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-12-2006
  •  
  •  20-30 min.

Deze belgische bonbonnetjes zijn gemaakt door Lisa

INGREDIENTEN

Suiker, Chocolade

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Voor 30 stuks

INGREDIENTEN

1 ontbijtkoek (350 g), 100g marsepeinmassa, 80 g frambozenjam, 400 g donkere chocolade (couverture), rozenbladeren voor de versiering

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2007
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

6 eierdooiers, 100 gram suiker, 1/2 vanillestokje, 5 dl melk, vruchtenlikeur, 1 kg vers fruit naar keuze, (bv. aardbeien,frambozen,kiwi's,druiven, bananen,perziken,peren,appels,abrikozen)

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-03-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Carrot cake (wortelcake)Bron:www.AH.nl

INGREDIENTEN

20 minuten voorbereidingstijd, 120 minuten wachttijd, 10 minuten bereidingstijd ? 1 kleine winterwortel (ca. 200 g), ? 200 g boter, ? 150 g fijne kristalsuiker, ? 2 eieren, ? 200 g zelfrijzend bakmeel, ? 1 theelepel kaneel, ? 125 g blanke rozijnen (zakje a 250 g), ? 100 g verse roomkaas (kuipje a 150 g), ? 125 g poedersuiker (strooibus a 250 g), ? 1 zakje vanillesuiker, , ? bakpapier, ? ingevet vierkant bakblik, 20 x 20 cm, , ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-11-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Papieren bakjes gevuld met noten en chocolade.

INGREDIENTEN

Voor 30 stuks 100 gram gemalen walnoten, 50 gram goede boter, 100 gram poedersuiker, evt 3 lepels rum, 200 gram chocolade, scheutje melk, gedroogde abrikoos, vijgen, walnoten, geconfijt fruit.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-06-2004
  • Tsjechisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Voor 24 stuks: (12 lage en 12 hoge), 1 boerenroombotercake., 100 g marsepein, 1 ellemoncurd of jam, 100 g amandelspijs, 75 g witte chocolade, zilverpillen en poedersuiker om te garneren

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-11-2011
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Ontbijtkoek (350 g), 100g marsepeinmassa, 80 g frambozenjam, 400 g donkere chocolade (couverture), rozenbladeren voor de versiering

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-03-2008
  • Frans
  •  30-60 min.

Die koop ik niet bij de bakker, nee die maak ik lekker zelf.

INGREDIENTEN

1 ontbijtkoek (350 g), 100g marsepeinmassa, 80 g frambozenjam, 400 g donkere chocolade (couverture), rozenbladeren voor de versiering,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-02-2004
  • Frans
  •  20-30 min.

Voor 15 stuks.

INGREDIENTEN

: 250 g grote pastaschelpen - creme a l'Anglaise., Vulling : 125 g gemalen wal- of pecannoten - 125 g gemalen amandelen - 185 g cakekruimels - 2 el suiker - 1/4 tl kaneel - 1/4 tl gemalen nootmuskaat - 1/2 tl gemberpoeder lichtgeklopt eiwit - olie, voor het frituren

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-07-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Wortelcake

INGREDIENTEN

1 kleine winterwortel (ca. 200 g), 200 g boter, 150 g fijne kristalsuiker, 2 eieren, 200 g zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel kaneel, 125 g blanke rozijnen (zakje a 250 g), , Ingredienten glazuur., , 100 g verse roomkaas (kuipje a 150 g), 125 g poedersuiker (strooibus a 250 g), 1 zakje vanillesuiker,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-11-2006
  • Nederlands
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top