Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pesto recepten (7.004) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Salade met gerookte kip en pesto-yoghurtsaus

Een goed vullende maaltijdsalade met een zachte, romige smaak.

INGREDIENTEN

250 gram gemengde salade, rucola, 1 dl yoghurt, 2 eetlepels mayonaise, pesto, 200 gram gerookte kipfilet, 2 rijpe avocados, 2 tomaten, halve komkommer, snufje (kruiden-)zout en peper. Eventueel een handje geroosterde pijnboompitjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-01-2008
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zalmwraps gevuld met salade

Dit is echt een goddelijk recept en nog redelijk gezond ook.

INGREDIENTEN

2 wraps, 200 gram gerookte zalm, klein bakje demi creme fraiche, 3 eetlepels rode pesto, 1 zak veldsla, 1/2 komkommer, half bakje cherry tomaatjes en/of zongedroogde tomaten op olie, geroosterde zonnebloempitten en/of pijnboompitten, saladedressing naar keuze (ik vind zelf honing mosterd lekker) In elk geval niet te veel/sterk, omdat het niet mag overheersen.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-03-2008
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Supermalse gemarineerde kipfilet met pesto uit de oven

De combinatie van marineren en zacht laten garen in de oven maakt deze pittig Italiaans smakende kipfilet heel zacht en mals, je mes zakt er als het ware vanzelf doorheen.

INGREDIENTEN

Per persoon 1 kipfilet van ongeveer 150 gram., 2 teentjes knoflook, Potje groene pesto, Paar zongedroogde tomaatjes op olie, Citroensap, Wat pijnboompitjes, Flinke snuif gedroogde oregano, Eetlepel Franse mosterd,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-05-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pasta penne met gerookte kipfilet, pesto en gedroogde tomaten

Een superlekkere pasta om je vingers bij af te likken. Een succesrecept in onze familie. Heel snel klaar!!

INGREDIENTEN

400 gram penne - Plm. 400 gram gerookte kipfilet - 1 klein ui - 1 eetlepel olijfolie - 1 eetlepel oregano - 1 glas witte wijn - 200 ml creme fraiche -, 2 eetlepels rode pesto - 3 gedroogde tomaten (op olie) uitgelekt - 1 theelepel suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke pastasalade

Echt lekkere pastasalade met onder andere kip, pesto, tomaat en parmezaanse kaas, heerlijk als maaltijdsalade of bij een zomers buffet, recept gekregen van een vriendin

INGREDIENTEN

* 4 ons pasta (bijvoorbeeld wokkels of penne) * 3 ons kipfilet * kipkruiden * 6 pruimtomaten * bakje pijnboompitten, * half potje groene pesto * stuk parmezaanse kaas * zak gesneden ijsbergsla of een halve krop,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2006
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

lasagne met kip, pesto en courgette

Gepikt van koken met sterren maar de zalm dan door kip vervangen. Errug lekker!!

INGREDIENTEN

400 gr. kipfilet, 3 eetlepels pesto, 1 courgette, 200 gr. kastanjechampignons, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 teentje knoflook, 200 ml. creme fraiche, 4 tomaten, 150 gr. geraspte belegen kaas, 1 pakje lasagnevellen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2001
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Pasta maaltijdsalade met kip, pesto pijnboompitjes en kaas

Een geweldige maaltijdsalade als je van pesto houd. Helemaal straks voor de zomer is dit een geweldig recept

INGREDIENTEN

300 gram spiraalmacaroni 400 gram kipfilet 2 el olijf olie zout en peper 5 volle eetlepels rode pesto 1 tl citroensap 3 teentjes knoflook 300 gr kerstomaatjes 4 lente uitjes 70 gr pijnboompitjes 100 gr geraspte jonge kaas 3 el gesnipperde basilicum

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2007
  • Frans
  •  20-30 min.

dressing voor de Carpaccio of voor een salade

Dit is DE dressing voor een salade of om je Carpaccio zo te laten smaken als in een restaurant.

INGREDIENTEN

- 4 eetl olijfolie, - 1,5 eetl. fijne mosterd, - 1 eetl. rode wijn azijn, - 1,5 eetl. honing, - 1 eetl. pesto,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-10-2004
  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Jamie Oliver Tagliatelle met broccoli en pesto

Dit is een vlugge versie van een klassiek Italiaans gerecht dat tagliatelle alla Genovese heeft. Voordat je nou denkt dat ik helemaal geschift geworden ben omdat ik geschaafde aardappel door de pasta doe, moet ik je even uitleggen dat het juist heel authentiek is om gesneden of gepureerde aardappel in pastagerechten te verwerken. Het voegt een bepaalde romigheid toe die heel goed werkt en waanzinnig smaakt – je moet het echt eens proberen. Jamie Oliver

INGREDIENTEN

1 middelgrote aardappel, 1 stronk broccoli, een flinke bos verse basilicum, 70 g Parmezaanse kaas, zeezout, 400 g gedroogde tagliatelle, 4 eetlepels groene pesto

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-10-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pesto.

De lekkerste pesto maak je met dit recept. Ik heb al heel wat potjes pesto geprobeerd, zelfs in Italie ben ik op strooptocht geweest, maar er is er geen een die zo lekker is als deze zelfgemaakte pesto.

INGREDIENTEN

* 40 blaadjes basilicum., * 2 teentjes knoflook., * 1 eetlepel pijnboompitjes (even roosteren in, de koekepan), * zout en peper., * 6 eetlepels (goede) olijfolie., * 80 gram kaas; Parmezaanse of een combinatie, van Parmezaan met Pecorino of Toscanello.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-10-2005
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Kalkoenschnitzels met mozzarella en pesto

De kalkoenschnitzels worden even rondom gebakken en gaan dan met de rest van de ingrediënten in de oven. Heel erg lekker, vooral met buffelmozzarella die toch een wat andere smaak heeft dan de gewone mozzarella. Het vlees is goed voor te bereiden. Prettig als je een etentje geeft. Echt een toppertje.

INGREDIENTEN

4 kalkoenschnitzels, 1 bolletje mozzarella (liefst buffelmozzarella), 2 teentjes knoflook, 2eetlepels groene pesto, 2 eetlepels olijfolie, 1 vleestomaat, bloem, zout, peper, geraspte belegen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-03-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

pasta pesto

In slanke uitvoering en ook nog favoriet van de kinderen.

INGREDIENTEN

* 400 gr. Tagliatelle:, * 4 Zalmmoten,diepvries, (of 4 ons kipfilet);, * 1 Ui;, * 1 Teen knoflook, geperst;, * 1 bakje Champignons in plakjes;, * Half kippenbouillonblokje;, * 1 Courgette in blokjes;, * 1 dl. Kookroom (Blue band finesse kookroom);, * half bekertje Creme fraiche (Bleu band finesse verrijker);, * 4 eetl. Groene pesto;, * Zout en peper;,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-03-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Italiaanse saladewraps met kipfilet en mozzarella

INGREDIENTEN

4 eetlepels ceasardressing, 4 eetlepels groene pesto, 125 g demi creme fraiche, 150 g kipfilet dungesneden, 100 g rucola, 4 soft tortillawraps, 500 g tomaten in kleine stukjes, 2 bolletjes mozzarella in kleine stukjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-04-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gevulde (punt)paprika`s met pesto en gehakt

Een makkelijk en snel avondmaaltijd, waar iedereen aan tafel van zal smullen.

INGREDIENTEN

- Twee puntpaprika`s, - 250 gr gehakt, - 1.5 tl sambal oelek, - 1 tl Italiaanse kruidenmix, - 1 tl basilicum, - 1 tl oregano, - gemalen peper naar smaak, - 2 el pesto rosso, - Strooikaas (Parmezaanse), - 100 gr Italiaanse roerbakgroente, - Boterolie, - 100 gr cherry tomaten

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2013
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Tapas Gevulde champignons met pesto

INGREDIENTEN

, 14 middelgrote champignons, 4 lente-uitjes, fijngehakt, 1 el boter, 8 zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt en fijngehakt, 1 el droog broodkruim, 3 el parmezaanse kaas, geraspt, peper & zout, , Voor de Pesto:, , 100 - 150 gram verse basilicumblaadjes, 2 teentjes knoflook gepeld, 50 gram pistachenoten, geroosterd, 35 gram parmezaanse kaas, 1,5 dl olijfolie, peper & zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-05-2004
  • Spaans
  •  20-30 min.

lasagne met lasagne zalm, pesto en courgette

Gepikt van "Koken met sterren".

INGREDIENTEN

-400 g zalm (in plaats van zalm kunt u ook kipfilet gebruiken), -3 eetlepels pesto, -1 courgette, -200 g kastanjechampignons, -1 pakje gezeefde tomaten, -1 teentje knoflook, -200 ml creme fraiche, -4 tomaten, -150 g geraspte belegen kaas, -1 pakje lasagnevellen,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pastasalade met pesto

Koude pastasalade die heerlijk smaakt met een lekker stuk brood erbij en een glas rose

INGREDIENTEN

250 gr pasta (fusilli of vlindertjes), olijfolie, 3 zongedroogde tomaatjes, 2 bosuitjes, 1 mozzarellakaasje, 2 pomodori of trostomaten, 1 gele of groene paprika, potje pesto (of zelfgemaakt), potje olijven met piment, pijnboompitten,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-01-2002
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Shepherd`s Pie/ Cottage Pie

INGREDIENTEN

* Lams- of Runder gehakt (500 gram), * Aardappelpuree (1 zakje), * Champignons (1 bakje), * Ui (2 grote), * Champignonsoep (1 pakje), * Doperwten (1 blikje), * Wortel (1 a 2 stuks), * Ei (1 stuk), * Gepelde tomaten (1 blikje), * Tomaten puree (70 gram), * Knoflook (2 teentjes/ 2 eetlepels), * Geraspte kaas, * Melk/ water, * Boter, , Extra:, * Mais (1 blikje), * Courgette en of Aubergine (1 stuk), * Prei (1 stuk)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-05-2009
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Hapjes / tapas

Verschillende warme en koude hapjes voor een tapas avond, een feestje of bij de borrel. Simpel, zonder teveel ingrediënten en iedereen lust ze! Alle hapjes kunnen (deels) van tevoren gemaakt worden.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2011
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Vislasagne met mozzarella, tomatensaus en pesto

Een lekkere, gezonde en slimme visschotel -Superlekker- makkelijk te maken- voor wie geen vis lust maar wel na deze vislasagne - Probeer het ook eens uit, succes verzekerd. - voor 10 tot 12 personen -

INGREDIENTEN

* 1 kg koolvisfilet (of een andere witte visfilet), * 2 bollen mozzarella in fijne plakjes gesneden, * 250 g gepelde garnalen, , , Pastadeeg: Je kan natuurlijk ook kant-en-klaar lasagnebladen, reken op een 350 gram gedroogde bladen gebruiken., , * 600 g bloem, * snuifje zout, * 6 eieren, * 2 eetlepels olijfolie, , , Tomatensaus:, * 5 tomaten, * 2 sjalotten, * 1 teentje look, * olijfolie, * 250 ml tomatenpulp, * 1 eetlepel mascarpone, * 2 takjes tijm, * 1 blaadje laurier, * peper en zout, , , Groenten:, , * 2 stengels prei, * 3 wortelen, * 400 g spinazie, * 200 g ricotta, * boter, * peper en zout, , , Pesto:, , * 2 teentjes look, * 60 g basilicum, * 20 g pijnboompitten, * 100 ml olijfolie, * 50 g parmezaan,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Amuse van carpaccio met pesto

Kleine plakjes vlees. De pijnboompitten maken het hapje een beetje krokant.

INGREDIENTEN

75 gr. groene pesto - 1 el. groene olijven zonder pit - zout,peper - 20 heel dunne plakjes ossenhaas - 2 el. pijnboompitten - 40 gr. pecorino-kaas, dungeschaafd - basilicum

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-03-2006
  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Gemarineerde champignons met groene pesto

Deze SUPERlekkere champignons maakte ik voor een Tapasbuffet ter gelegenheid van een feestje van een vriend. Heel erg lekker! De hoeveelheid is voor 35-40 champignons.

INGREDIENTEN

500 gram kleine champignons -, 2 kruidenbouillontabletten -, 2 sjalotjes (gesnipperd) -, 2 eetlepels witte (wijn) azijn -, 5 eetlepels olijfolie -, peper, zout -, 2 theelepels suiker -, 2 teentjes knoflook -, 2 eetlepels groene pesto -, 2 eetlepels gehakte peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-02-2007
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Groene pesto penne met uitgebakken spekjes, kip en rucola sl

Heerlijke groene pesto pasta met uitgebakken spekjes, kip en rucola sla.

INGREDIENTEN

- 500 gram penne, - 250 gr. gerookte spekjes, - 3/4 potje groene pesto, - 300 gram kipfilet, - kipkruiden (zonder zout) en/of peper, - ui, - bakje champions, - 2 blokjes kippenboullion, - 300ml water, - zak rucola sla, - 250 ml creme fraise, - zakje geraspte parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-07-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pasta met zalm (Smullen!)

Penne met zalm en gebakken spekjes (super lekker!)

INGREDIENTEN

Spekjes, Champignons, groene paprika, Penne, creme fraise, groene pesto, gerookte zalmsnippers, peper, peterselie, olijfolie en pharmasaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-01-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ovenheerlijke gevulde paprika`s

INGREDIENTEN

3 a 4 gekleurde paprika`s, 500 gr gehakt, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 potje kappertjes, 1 thl sambal, 1 blikje tomatenpuree, 1 thl suiker, 2 a 3 eetl groene pesto, geraspte kaas of cheddarkaas., verse basilicum.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2008
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Bladerdeeghapjes met serranoham

Een verrukkelijk en eenvoudig voor te bereiden borrelhapje bestaande uit bladerdeeg, serranoham (een Spaanse gedroogde ham), pesto en Hollandse geitenkaas. Heerlijk voor een feestje!

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvries (roomboter) bladerdeeg - 6 plakken Serranoham of een andere goede rauwe ham - 1 bakje groene pesto (liefs de verse van AH) (plm. 6 eetlepels) - 100 gram geraspte belegen Hollandse geitenkaas - olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-2003
  • Spaans
  •  10-20 min.

pasta met tonijn en pesto

Lekker pastagerecht, makkelijk te bereiden en zo klaar

INGREDIENTEN

500 gr tagliatelle, zout, 1 eetl. olijfolie, 1 blikje tonijn naturel in olie, 1 ui fijnge-, sneden, teentje knoflook, 1 potje pesto, 2 dl creme fraiche, tobasco, (vers)gerapste, parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kip-Mango Wrap

Kip mango wraps voor het avondeten....of maak de helft per persoon, en het is een uitzonderlijk lekkere lunch.

INGREDIENTEN

4 medium tortilla-wraps, 2 kipfilets, 1 mango, 8 plakjes rauwe ham, 20 hazelnoten, wat sla (gemengd in een zakje, of zelf gesneden), half kuipje kruidenkaas, 4 theelepels groene pesto, twee theelepels cajun kruiden, 1 eetlepel olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-04-2013
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Frisse wraps met gerookte zalm en komkommer

INGREDIENTEN

* 1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden, * 4 wraps, * 1 komkommer, * 50 gram pijnboompitten, * 2 pakjes (100 gram) gerookte zalm, * 4 el groene pesto, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-07-2009
  • Frans
  •  10-20 min.

Plaattaart met zomergroenten

Vegetarisch hoofdgerecht voor nog geen E1,50 per persoon

INGREDIENTEN

8 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid;, 2 eetlepels groene pesto;, 125 ml creme fraiche;, 1 courgette, in schuine plakken;, 4 tomaten, in plakken;, 1 gele paprika, in ringen;, 100 g geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-07-2005
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pasta met kip in groene pestosaus

Een snelle en makkelijke "andere pasta".

INGREDIENTEN

3 kipfilets, 1 potje groene pesto (Pesto Genovese), 1 potje creme fraiche (even groot als het potje pesto), 1 grote ui, champignons, peper, zout, (liefst verse) knoflook, (olijf)olie, pasta naar voorkeur (de saus is bij alle witte of groene pasta's (of een combinatie) lekker.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-12-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Risotto met pesto

Een heerlijk romig rijstgerecht met verse kruiden, echt verrukkelijk!

INGREDIENTEN

3 eetlepels olijfolie -, 300 gram risotto rijst -, 1 ui (gesnipperd)-, 1 teentje knoflook (gesnipperd)-, plm. 1/2 ltr. Groenten- of kruidenbouillon van tablet -, plm. 100 gram groene pesto (liefst verse)-, 2 eetlepels fijngesneden basilicum (of meer naar smaak)-, 1 dl. slagroom -, 50 gram grof geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino -, geroosterde pijnboompitten

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-05-2001
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Koude Pastasalade

Deze heerlijke salade doet het uitstekend bij de BBQ. Maar ook als onderdeel bij een buffet.

INGREDIENTEN

250 gr Macaroni,Of andere penne, 300 gr kipfilet, 3 el olijfolie, 5 el rode pesto, 1 el citroensap, 1 knoflookteentje uit de knijper, 250 gr. cherry tomaatjes in vieren gesneden, 4 lente uitjes fijngesneden, 2 el basilicum, 100 gr geraspte pittige kaas.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-05-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

pasta met rucola pesto en oven gebakken tomaten

Pesto van rucola, weer eens wat anders.

INGREDIENTEN

400 gr. spaghetti, 1 bakje kerstomaten, 3 teentjes knoflook, 1 zak rucola, olijfolie, zout en peper, vers geraspte parmezaan,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-03-2008
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Italiaanse wittebonen met pesto en gedroogde tomaten

Lekker veel groenten. Een slank, erg lekker en vooral snel wokgerecht. Lekker met pesto en Parmezaanse kaas.

INGREDIENTEN

Grote pot of blik witte bonen (uitgelekt en afgespoeld), 1 flinke ui, 2 teentjes knoflook, 1 flinke prei, 1 stengel bleekselderij, 1/2 rode paprika, 100 gram champignons, 3 gedroogde tomaten op olie (fijn gesneden), 2 flinke eetlepels groene pesto, 2 flinke eetlepels geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas, peper, zout, 2 theelepels of meer gedroogde oregano, 2 eetlepels olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Italiaanse wraps

Lekkere italiaanse wraps

INGREDIENTEN

500 gr Kipfilet, 500 gr italiaanse roerbakgroente, pesto, mozarella, 8 wraps, geraspte kaas, 2 uien, Tomaten ketchup, knoflook, peper, zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-10-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Simpele pasta met boursin en pijnboompitjes

Gewoon zo?n heerlijke simpele pasta die iedereen lust. En snel bereid is!!!

INGREDIENTEN

600 gram verse pasta (of bijvoorbeeld die verse pasta van A.H.Voor de saus (4 personen):pakje Boursin met knoflook-kruiden 2 dl witte, zoete wijn (Chardonnay) 2 handjes sugar snaps (suikerpeulen) of normale peultjes 2 uien60 gram pijnboompitten 2 eetlepels rode pesto 600 gram (zachte) hamlappenzout, peper, rundvlees-bouillonblokje

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De 10 lekkerste simpele dressings

Dit is een klein overzichtje van enkele eenvoudige maar onmisbare dressings voor allerlei soorten salades. Gebruik voor de vinaigrettes (dressings op basis van olie en azijn/citroensap) een leeg, schoon jampotje om de ingrediënten in te mengen. Schud het potje goed om te zorgen dat de olie en azijn zich mengen. Controleer tijdens het maken van de dressing altijd of de smaak in orde is. De aangegeven hoeveelheden zijn richtlijnen. In de praktijk gaat het om het vinden van de juiste smaakbalans

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Amuse van parmaham, aardbeien en pesto

Dit kan je op verschillende manieren serveren: Op een mooie lepel of een leuk amuse schaaltje

INGREDIENTEN

2 plakken parmaham, , 1 blaadje lollo rosso, , 2 aardbeien, , 4 blaadjes basilicum, , 2 gemarineerde halve artisjok-, , hartjes (koeling AH), , 1 flinke theel. groene pesto, , 2 eetl vinaigrette na keuze, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-07-2004
  • Frans
  •  10-20 min.

pastasalade met rode pesto

Lekkere maaltijdsalade

INGREDIENTEN

Ingredienten:, 400 gr spirelli, 3 lente-uitjes, 300 gr kipfilet, geraspte kaas, 250 gr cherry-tomaatjes, handjevol pijnboompitjes, 2 a 3 eetlepels rode pesto, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-02-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top