Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Peperkoek recepten (339) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Een heerlijke ouderwetse hachee die het lekkerste is om deze 1 dag tevoren te maken.

INGREDIENTEN

, 500 gr.hacheevlees of runderlappen (op kamertemperatuur), 500 gr.uien, 2 th.l.rietsuiker, 2 eetl.bloem, 5 dl.runderbouillon van tablet, 1 fl.leffe bruin of bruin bier, 2 blaadjes laurier, 2 kruidnagels, 100 gr.margarine, flinke scheut olie(om te bakken), Peper en zout, 2 sneetjes peperkoek in blokjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-09-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een Brabantse lekkernij

INGREDIENTEN

500 gram zelfrijzend bakmeel, 500 gram bruine suiker, 2 theelepels kaneel, 2 theelepels gemalen kruidnagelen, 2 theelepels gemalen nootmuskaat, 5 deciliter kokende melk.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-03-1999
  • Regionaal
  •  60-120 min.

Gekregen van mijn wandelvriendin

INGREDIENTEN

500gram meel, 1 backin, 500 gram bruine basterdsuiker, 2 eetlepels stroop OF honing, 2 eieren, 2 kopjes lauw water, 6 afgestreken theelepels speculaaskruiden, 2 cake vormen van 25 cm

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-07-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

* 250 gr zelfrijzend bakmeel, * 250 gr bruine suiker, * 2 eieren, * 2 eetl koekkruiden, * 100 ml water, * 1.5 eetl honing

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-02-2012
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Makkelijk recept om zelf je eigen peperkoek te bakken !

INGREDIENTEN

-250 g bloem, -100 g donkerbruine suiker, -100 g honing, -mespunt gemalen kruidnagel, -mespunt gemalen nootmuskaat, -mespunt kaneelpoeder, -1/2 th lepel bicarbonaat, -2,5 dl melk, -boter om in te vetten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2004
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Voor 1 peperkoek van ongeveer 1 kg

INGREDIENTEN

450 g bloem, 3 eierdooiers, 125 g Fijne Griessuiker S2 van Tienen, 2 dl melk, 300 g vloeibare honing, 1/2 zakje gist in poeder (10 g), 1/2 koffielepel kaneel in poeder, 1/2 koffielepel muskaatnoot in poeder, 1/2 koffielepel kruidnagel in poeder, 1 snuifje zout, Parelsuiker voor Gebak van Tienen

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-07-2002
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Voor een peperkoeken-huisje!

INGREDIENTEN

Voor een flexibele cake-vorm!, 100ml melk,200gr.vloeibare bloemenhoning,80gr.suiker,1eierdooier,2eetl., natriumbicarbonaat,300grtarwebloem Surfina,sap van 1citroen,100gr in stukjes gehakt geconfijt fruit,of 100gr chocolade-druppels,1theel.kaneel,2theel.geraspte sinaasappelschil.,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-10-2004
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Heerlijk bij de koffie

INGREDIENTEN

Voor twee peperkoeken: 1 pak cakemeel 500 gr - 1 pak bruine suiker 500 gr - 4 eieren - 6 tl koek-speculaaskruiden - 200 cc water - 2 el honing.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-09-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Recept voor 2 peperkoeken.

INGREDIENTEN

1 pak cakemeel van 500 gr., 1 pak bruine suiker van 500 gr., 4 eieren, 6 tl.koek-speculaaskruiden, 200 cc. water, 2 el. honing.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-06-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

500g bloem, 250g suiker(wit-bruin), 4dl melk, 250g honing, 1 zakje bakpoeder, 1 koffielepel anijspoeder,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-02-2001
  • Biologisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

700 gram bloem + extra om te bestuiven, 1 ½ theelepel bakpoeder, ca. 5 gram, 2 theelepels zout, 6 theelepels gemberpoeder, 6 theelepels kaneelpoeder, 2 theelepels kruidnagel, 1 theelepel nootmuskaat, 225 gram boter, 200 gram donkerbruine suiker, 2 grote eieren, 240 milliliter honing, 120 milliliter suikerstroop

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-01-2010
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 eetlepels stroop, 5 eetlepels bruine basterdsuiker, 50 gram ongezouten boter., Halve theelepel bakpoeder., 225 gram bloem., 1 theelepel gemalen kruidnagelen., 2 theelepels kardemom., 1 theelepel kaneel., 1 theelepel gemberpoeder., ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-07-2000
  • Scandinavisch
  •  > 120 min.

Lekker bij het ontbijt of gewoon bij de koffie

INGREDIENTEN

1 kopje water, 1 ei, 250 gram bloem, 8 gram bakpoeder, 250 gram donkere basterdsuiker, 1,5 eetl. honing, 3 theel. koekkruiden,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-07-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

200 g bloem 50 g kristalsuiker 100 g naturel honing 3 eieren 2 volle lepels boter 2 lepels olie 4 lepels melk 10 g gemalen specerijen (muskat, kaneel, kruidnagel) 15 g cacaopoeder 10 g bakpoeder 100 g ( in totaal) gedroogd fruit van alle soorten z.a. rozijnen, abrikozen, dadels, pruimen ca. 50 g klein gehakte walnoten .

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-04-2003
  • Belgisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 gr zelfrijzende bloem, 100 gr bruine suiker, 1,5 el gecutterde kruiden (steranijs, kruidnagel, koriander, gember), 200 gr acaciahoning, 1 glas lauwe melk, zout

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-01-2003
  •  
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Jammer dat je geen geuren met het recept mee kan sturen. Dit is de allerlekkerste ontbijtkoek of peperkoek of kruidkoek of hoe je hem ook mag noemen. het beslag is heel gemakkelijk en hij is snel klaar, hij moet wel 1 uur in de oven.

INGREDIENTEN

250 gr. bruine basterdsuiker, 100 ml. water, 2 eieren, 2 Eetl. speculaaskruiden, 1,5 eetl. honing, 250 gram zelfrijzend bakmeel, beetje boter om de vorm in te vetten,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-07-2009
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 peperkoek, 1 liter melk, 125 gr witte suiker, 12 blaadjes gelatine, 500 ml slagroom,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-12-2009
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Makkelijk kan . Kan ook als gebak geserveerd worden.

INGREDIENTEN

50 gr. Roomkaas, 1.80 liter Slagroom, 3 eetlepels Basterdsuiker witte, 1 stuk Peperkoek, 1 pot Kers zonder pit

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-08-2012
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

500 g peperkoek, 0.5 liter melk, 80 g bruine suiker, 4 eieren, 70 g rozijnen, 5 cl. rum, 40 g boter.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-01-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 fijne sneetjes peperkoek - 50 gram pijnboompitten - 3 soeplepels olijfoliem - 2 soeplepels balsamico-azijn - 1 soeplepel azijn -1 zakje mesclun - zout en zwarte peper van de molen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-06-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 sappige appel (bv. : Boskoop, Jonagold,...), 3 eetlepels magere melk (5 cl)-, 1 eidooier-, 1 snuifje kaneelpoeder-, 2 sneetjes peperkoek- (40 g) Zoetstof (facultatief).

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-04-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 sappige appel (bv. : Boskoop, Jonagold,...), 3 eetlepels magere melk (5 cl), 1 eidooier, 1 snuifje kaneelpoeder, 2 sneetjes peperkoek

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-01-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

8 plakken peperkoek, 4 peren (niet te rijp), 125 g gezouten boter, 150 g rietsuiker, 1/2 glas room, 1 glas Poire Williams

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-03-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

*1 konijn, *3 eetlepels boter, *1 ui, *15 jeneverbessen, *1 laurierblaadje, *3 eetlepels bruine suiker, *0,4 deciliter bruin bier, *14 sneden peperkoek, *mosterd, *peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-04-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

De kleinsten.zijn er gek van.....! Ook de volwassenen hebben geen weerstand !!!!!!!!!

INGREDIENTEN

- 8 loempiavellen (filodeeg, brickdeeg), - 4 appels (jonagold), - 2 eetlepels rozijnen, - Honing, - 4 sneetjes peperkoek, - Klontje boter, - 5 l room, - 5 eetlepels suiker, - 2 eetlepels kaneel poeder

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2008
  • Fusion Nagerecht
  •  20-30 min.

Lang wachten op je prijzig en favoriete stoofpotje uit de oven komt

INGREDIENTEN

1 reebout [of 800 gram poulet van hert of ree ], 1 eetl vijf krijdenpoeder, 150 gram gerookt spek,in blokjes, olijfolie, 4 tenen knoflook, gehakt, 4 sjaotten, gesnipperd, 100 gram winterwortel, in blokjes, 4 dl wildfond, 4 dl rode wijn [ 2005 stevige wijn], 3 laurierblaadjes, 4 plakken peperkoek [ ontbijtkoek], zout en vers gemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-12-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Vlaams recept dat bijzonder feestelijk is en bovendien voorzien is van  een heerlijk sausje .

INGREDIENTEN

1 konijn (of konijnendelen naar wens), klont boter, 1 grote zoete witte ui, 3 lepels bloem, 2 dl groentebouillon, 2 flesjes bier in het type van Rodenbach Grand Cru, verse tijm en 3 laurierblaadjes, 2 lepel mosterd, 1 lepel balsamicoazijn, Luikse siroop, 2 plakjes peperkoek

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-10-2015
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Een feestrecept van formaat, dat telkens weer, een topper is !

INGREDIENTEN

- 1 filet van hertekalf circa 1 kg, zonder spek en niet opgebonden, - 1 fles goede rode wijn, - 3 sjalotten, - 6 kleine peertjes, - 3 sneden peperkoek, - 200 gr boter, - verse veenbessen, - olijfolie, - balsamico azijn met vijgen, - porto, - zout en peper, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-12-2006
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekkere peperkoek

INGREDIENTEN

250 gr zelfrijzend bakmeel, 200 gr bruine basterdsuiker, 1,50 dl lauwe melk, 1 eetl speculaaskruiden, 2 eetl honing, 1 ei, een scheutje olie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-12-2008
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Leuk voor kinderen om te maken! Uiteraard kun je -in plaats van dit peperkoekdeeg- ook gewoon koekjesdeeg gebruiken om koekemannetjes van te maken.

INGREDIENTEN

500 gram bloem, 1 theelepel bakpoeder, 1 theelepel dubbelkoolzure soda, 3 eetlepels keukenstroop, 3 eetlepels honing of Lyle`s golden syrup, 170 gram lichtbruine basterdsuiker, 140 gram roomboter, 1 ei, losgeklopt, 1 theelepel gemalen kaneel, 1 theelepel gemberpoeder, 1/2 theelepel gemalen kruidnagel, 1/2 theelepel nootmuskaat, 1 theelepel cacao, , Voor het versieren:, * glazuur van 200 gram poedersuiker en wat druppels citroensap of limonadesiroop, * snoepjes, strooisel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-02-2012
  • Kinderkeuken
  •  30-60 min.

Lekker konijn met een prima sausje.....

INGREDIENTEN

-1 konijn (of konijnendelen naar wens), -klontje boter, -1 grote zoete witte ui, -3 el bloem, -2 dl groentebouillon, -2 flesjes Rodenbach Grand Cru bier, -verse tijm, -3 laurierblaadjes, -2 el mosterd, -1 el balsamico azijn, -2 plakjes peperkoek, -peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-11-2012
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 pak kruidkoekmix*, 1,75 dl koude melk*, mespuntje gemberpoeder*, mespuntje anijspoeder*, mespuntje kaneel*, 1 el honing*, 75 g witte kandij brokjes*, een beetje boter voor in te vetten

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-10-1999
  • Regionaal
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

320 gr zelfrijzend bakmeel, 1 soeplepel mix speculaaskruiden, 150 gr honing, 75 gr bruine suiker, 1 koffielepel kaneel, 60 gr boter, 1 1/2 dl half melk/half karnemelk

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-03-2003
  • Engels
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 pak kruidkoekmix*, 1,75 dl koude melk*, mespuntje gemberpoeder*, mespuntje anijspoeder*, mespuntje kaneel*, 1 el honing*, een beetje boter voor in te vetten

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-10-1999
  • Regionaal
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 pak bruine suiker (500 gr), 1 pak zelfrijzend bakmeel, 3 eieren, 300 cc water, 3 el honing, 6 thl. koek-/speculaaskruiden.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-02-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

24 stukjes

INGREDIENTEN

, *250 gr suiker (basterd-,bruin), *250 gr meel (zelfrijzend bak-), *1.5 dl water (lauw), *3 theel speculaaskruiden, *1 eetl honing, *1 ei (kip)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Ontbijtkoek / peperkoek Heerlijke en zachte ontbijtkoek / peperkoek En het huis ruikt er zo lekker van!

INGREDIENTEN

Voor 2 stuks, , 3 eieren, 500 gram bruine basterdsuiker, 3 el honing, 3 tl koekkruiden, 3 dl. lauw water, 500 gr zelfrijzend bakmeel, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-12-2013
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Van "moesje2"

INGREDIENTEN

2 eetlepels stroop, 5 eetlepels bruine basterdsuiker, 50 gram ongezouten boter., Halve theelepel bakpoeder., 225 gram bloem., 1 theelepel gemalen kruidnagelen., 2 theelepels kardemom., 1 theelepel kaneel., 1 theelepel gemberpoeder,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Scandinavisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

350gr. basterdsuiker, 250gr meel,(zelfrijzend),1 theelp.lauw water,1 eetlp.speculaaskruiden en 1ei.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-01-2003
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Kindjes vinden het heel lekker

INGREDIENTEN

200 gr blokchocolade - 250 gr bloem - 200 gr honing - 60 gr suiker -2 glazen melk - 1 el natriumbicarbonaat - 3 eidooiers - 1 snuifje kruidnagelpoeder -1 snuifje witte peper - 2 snuifjes fijn zout.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-01-2000
  • Belgisch
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top