27 pekingeend recepten

Uit diverse eendgerechten ingredienten samengevoegd

INGREDIENTEN

1 pekingeend ong.2000gr, zoete ketjap,citroensap,cayennepeper, vijfkruidenpoeder 1 sinasappel, sesamolie,olijfolie, en een halve pot vloeibare honing.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op24-12-1999
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Pekingeend met hoisin saus en pannekoekjes.

INGREDIENTEN

1 eend, honing, hoisin saus, soyasaus., Voor de pannekoekjes: 4 koppen bloem en 2 koppen heet water. lenteuitjes.

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op22-12-2002
  • Chinees
  •  120 min. <

De traditionele pekingeend, maar dan op een toegankelijke wijze bereid.

INGREDIENTEN

Eend, 700 gr eendenborstfilet met vel, 2 el honing, 2 tl zout, Pannenkoekjes, Koop kant-en-klare mandarijnpannenkoekjes in de toko of maak ze zelf:, 2½ kop bloem, 2 tl suiker, 1 kop kokend water, 1 el sesamolie, Erbij, 12 lente-uitjes, 1 komkommer, 4 el hoisinsaus* (toko)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-02-2012
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

250 g bloem 4 eetlepels sojasaus, licht 1 eetlepel citroensap 2 eetlepels vloeibare honing 2 eetlepels droge sherry 600 g eendenborstfilet 2 theelepels sesamolie 2 eetlepels olie 1 prei, in dunne reepjes van 4 cm lang 1 komkommer, in reepjes van 4 cm lang hoisinsaus

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-2010
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pei ching k'ao ya.

INGREDIENTEN

, 1 panklare eend van 2 kg, 10 jonge uitjes met groene scheuten, 2 eetl. honing, 1 afgestreken theel. gemberpoeder, 1/2 kopje koud water, 2 1/2 theel. zout, 150 g bloem, 1 eetl. olie, 2 eetl. sojasaus,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op03-12-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  120 min. <

ZEKER NET ZO LEKKER ALS BIJ DE CHINEES(VRIENDEN VONDEN HETZELFS LEKKERDE)EN ZO OP TAFEL

INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets (samen ca. 500 gr) 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels honing 1 eetlepel citroensap 1 theelepel cayennepoeder 2 theelepels vijfkruidenpoeder (zie tip) 4 bosuitjes 1/2 komkommer 200 gr mihoen 3 eetlepels olie 1 eetlepel sesamolie zout versgemalen peper 6 eetlepels Hoisinsaus

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-2004
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Eendenborstfilet of hele pekingeend,5 kruidenpoeder zout en honing,wrap.komkommer en lenteui en abrikozen of pruimenjam

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-02-2010
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

150 gram bloem - 1/2 theelepel zout - 1 ei - 500 ml melk - 200 gram knoflookbieslook - 1 gebarbequede pekingeend - 2 eetlepels hoisinsaus - 2 eetlepels pruimensaus - 2 komkommers

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-06-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.




INGREDIENTEN

2 eendenborsten, 5 eetl vloeibare honing, 1 eetl witte wijnazijn, 1 theel vijfkruidenpoeder, 8 dunne flensjes, 1 komkommer ongeschild, kern verwijderd, dunne repen, 4 lente-uitjes in dunne reepjes, SAUSJE, 6 eetl hoisinsaus, ? -1 eetl suiker, 2 eetl sesamolie,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-2001
  •  …
  •  10-20 min.

Chinese pannenkoekjes met pekingeend en hoisinsaus.

INGREDIENTEN

- 4 pakjes Chinese pannenkoekjes (van de toko, zie foto),, - Pekingeend (van de toko) - 1 stuk borst (bij gebruik als hoofdgerecht 2 stuks),, - Marinade pekingeend (paar eetlepels): Gula Djawa (palmsuiker stroop) + zoet ketjap (manis),, - Saus op voor op pannenkoekjes: Hoisinsaus + zoete ketjap (manis) + sambal oelek,, - 1 komkommer + half bosje lenteui (bosui) - groene deel

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-12-2013
  • Chinees Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 2 eendenborstfilets (samen ca. 500 gr) * 4 eetlepels sojasaus * 2 eetlepels honing * 1 eetlepel citroensap * 1 theelepel cayennepoeder * 2 theelepels vijfkruidenpoeder (zie tip) * 4 bosuitjes * 1/2 komkommer * 200 gr mihoen * 3 eetlepels olie * 1 eetlepel sesamolie * zout * versgemalen peper * 6 eetlepels Hoisinsaus

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-11-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 eetlepels sojasaus -, 2 eetlepels honing -, 1 eetlepel citroensap -, 500 gram eendenborstfilets -, 1 theelepel cayennepeper -, 2 theelepels vijfkruidenpoeder -, 4 bosuitjes -, 1/2 stuks komkommer -, 200 gram mihoen -, 3 eetlepels olie -, 1 eetlepel sesamolie -, zout en versgemalen peper -, 6 eetlepels hoisinsaus

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2002
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Deze Pekingeend kan naar ieders smaak mild en zeer pittig gemaakt worden door wel of niet een pepertje toe te voegen. Wie hot wil voegd meerdere pepertjes toe.

INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets (samen ca. 500 gr), 4 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels honing, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel cayennepoeder, 2 theelepels vijfkruidenpoeder, 4 bosuitjes, 1/2 komkommer, 200 gr mihoen, 3 eetlepels olie, 1 eetlepel sesamolie, 1 gedroogd pepertje, zout, versgemalen peper, 6 eetlepels Hoisinsaus, eventueel scheutje rijst wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-04-2011
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Het begin van de Chinese kookkunst gaat ongeveer 4500 jaar terug. Zo werd er duizenden jaren geleden al geëxperimenteerd met eten. De invloed van eten op je lichaam en geest, de snelle manier van koken met zo min mogelijk gebruik van brandstof en het gebruik van artistiek gevoel en fantasie, door kleuren te combineren en ingrediënten samen te stellen die de evenwicht en harmonie zorgde.

De Chinese keuken is rijk aan verscheidenheid. Op het menu van de lokale restaurants kun je vele gerechten met groenten, rijst en noedels, vis en insecten vinden maar ook vlees zoals kip, rund, varken en soms ook hond en kat. De Chinezen eten met stokjes…oefening baart kunst. In restaurants hebben ze geen babi pangang of fu yung hai (Dit is de Indische keuken). Wel de overheerlijk Siu Ab/Pekingeend.

De Chinese keuken wordt verdeeld in 4 keukens. De Peking keuken (verfijnd en keizerlijk), de Kantonese keuken (pittig), de Szechuan keuken (mild) en de Shanghai keuken (gezond en weinig vet).

INGREDIENTEN

- 1 hele panklare eend, - 1 kleine ui, gepeld, - 3 teentjes knoflook, fijn gemalen, - 1 stukje gember van ca. 5 cm, - 2 steranijs, - Mengsel van 1 eetlepel zout, 1 eetlepel vetsin, 1 eetlepel suiker en ½ theelepel five spice powder, - 1 kopje witte azijn, - 1 kopje Chinese rode azijn, - 1 kopje maltose/suikersiroop, - Water

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op31-05-2011
  • Chinees
  •  120 min. <

Voor 4 personen - Drogen: een nacht - Intrekken: minst. 5 uur - Bereidingstijd: ca. 2 1/4 uur - Laten rusten: minst. 1/2 uur - ca, 1120 kcal per portie - Serveren met rijst

INGREDIENTEN

Voor de eend:, zout - 1 eend, gebruiksklaar (ca. 1,8 kg), Voor de marinade:, 3 EL honing - ca. 150 ml sherry - 1 EL zout - 1/2 TL geraspte gember, Voor de pannekoeken:, 300 g tarwemeel - wat zout - 1/4 L kokend water - 1-2 EL sesamolie, Bovendien:, hoisinsaus - sojasaus en pruimensaus - chutneys (pot) naar smaak - in reepjes gesneden lente-uitjes en komkommer naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op21-01-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  120 min. <


Bron: Boodschappen 10 - 1999

INGREDIENTEN

* 2 eendenborstfilets (samen ca. 500 gr), * 4 eetlepels sojasaus, * 2 eetlepels honing, * 1 eetlepel citroensap, * 1 theelepel cayennepoeder, * 2 theelepels vijfkruidenpoeder (zie tip), * 4 bosuitjes, * 1/2 komkommer, * 200 gr mihoen, * 3 eetlepels olie, * 1 eetlepel sesamolie, * zout, * versgemalen peper, * 6 eetlepels Hoisinsaus

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-03-2006
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Een hoofdgerecht voor 4 personen.

INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets (samen ca. 500 gr) * 4 eetlepels sojasaus * 2 eetlepels honing * 1 eetlepel citroensap * 1 theelepel cayennepoeder * 2 theelepels vijfkruidenpoeder (is te koop bij de toko. Het is ook te vervangen door korianderpoeder, het gerecht krijgt dan weliswaar een andere smaak.) * 4 bosuitjes * 1/2 komkommer * 200 gr mihoen * 3 eetlepels olie * 1 eetlepel sesamolie * zout * versgemalen peper * 6 eetlepels Hoisinsaus

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 eetl. sojasaus-, 2 eetl. honing-, 1 eetl. citroensap-, 500 g eendenborstfilets-, 1 theel. cayennepeper-, 2 theel. vijfkruidenpoeder-, 4 bosuitjes-, 0.5 stuks komkommer-, 200 g mihoen-, 3 eetl. olie-, 1 eetl. sesamolie-, zout en versgemalen peper-, 6 eetl. hoisinsaus-

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-02-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets (samen circa 500 gram) * 4 eetlepels sojasaus * 2 eetlepels honing * 1 eetlepel citroensap * 1 theelepel cayennepeper * 2 theelepels vijfkruidenpoeder * 4 bosuitjes * 0.5 komkommer * 200 gram mihoen * 3 eetlepels olie * 1 eetlepel sesamolie * zout en versgemalen peper * 6 eetlepels Hoisinsaus (Toko).

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-06-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Eend met lentepannenkoekjes

INGREDIENTEN

2 kg Pekingeend of gewone eend, 6 lentjeuitjes, 1/2 komkommer, hoisinsaus, honingsiroop: 2 eetl.sojasaus, 2 eetl honing en 2 dl water., , Lente pannenkoekjes:, 60 ml kokend water, 80 ml koud water, 2 eetl sesamolie, 280 gr bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op08-08-1999
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 eetlepels maïsolie, 2 gekneusde tenen knoflook, 350 gr taugé, zout, peper, 250 gr in fijne reepjes gesneden gebraden Pekingeend, 4 in draadjes gesneden plakjes gemberwortel, 1 eetlepel oestersaus, 1 in reepjes gesneden dunne omelet, 4 in fijne sliertjes gesneden lente-uitjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-02-2009
  • Chinees
  •  20-30 min.

Pekingeend heb ik gegeten bij het bekendste restaurant van peking QUANJUDE ROAST DUCK.

Het bestaat sind 1870 en is nog steeds van dezelfde familie

INGREDIENTEN

1 eend ongeveer 2 kg., 1/2 komkommer, 6 bosuitjes, __________________, volgende dag, Om de eend te besmeren meng:, , 4 el rijstwijn, 100 ml. sojasaus, 1/2 tl zout, 5 tl.Sichuanpeper(toko), 1 tl steranijspoeder(toko), 1/2 tl kaneelpoeder, 1/2 tl kruidnagel, 1 el verse gember fijngemaald, 2 el bonenpasta, , Voor de saus, , klein blikje zoet bonensaus gefermenteerd(toko), 2 el olie, 2 el suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op14-02-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Mandarijn pannekoeken voor bij de pekingeend
? 40 stuks

INGREDIENTEN

500 gr bloem, 4 el olie, 1/4 ltr water

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-1999
  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke snelle eiermie met koriander sesamzaadjes en eendenborst om je vingers bij op te eten

INGREDIENTEN

Een pak eiermie 250 gr, 1 a 2 rode chilipepers, 1 pot hoisinsaus, 2 eendenborsten, five spice powder, 1 bosje bosui, 2 a 3 tenen knof, 1 duimgrootte gember, 1 komkommer, 2 eetlepels sesamzaadjes, een flinke bos koriander, 4 speklappen in stukjes van 3 cm gesneden, sesamolie, wokolie, rijstazijn, sojasaus, 3 eitjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2013
  • Fusion
  •  20-30 min.

(China)Voorbereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Voor 4 personen

INGREDIENTEN

250 g verse, dunne eiermie of Italiaanse vermicelli - 1 ui - 1 wortel - 4 bosuitjes - 1 kleine groene paprika - 1 kleine rode paprika - 5 el olie - 1 tl knoflook, geperst - 2 tl geraspte gember - 4 el hamvet, fijngehakt - 1 kop gaar varkensvlees of ham, in blokjes - 6 tl Chinese char suisaus (zie tip) - 1/2 kop verse tauge, staartjes verwijderd - 3 tl maizena 3/4 kop kippenbouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-05-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

250 g verse, dunne eiermie of Italiaanse vermicelli - 1 ui - 1 wortel - 4 bosuitjes - 1 kleine groene paprika - 1 kleine rode paprika - 5 el olie - 1 tl knoflook, geperst - 2 tl geraspte gember - 4 el hamvet, fijngehakt - 1 kop gaar varkensvlees of ham, in blokjes - 6 tl Chinese char suisaus (zie tip) - 1/2 kop verse tauge, staartjes verwijderd - 3 tl maizena 3/4 kop kippenbouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-06-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies