16 peking eend recepten

INGREDIENTEN

Eend

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op20-01-2005
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Eend met lentepannenkoekjes

INGREDIENTEN

2 kg Pekingeend of gewone eend, 6 lentjeuitjes, 1/2 komkommer, hoisinsaus, honingsiroop: 2 eetl.sojasaus, 2 eetl honing en 2 dl water., , Lente pannenkoekjes:, 60 ml kokend water, 80 ml koud water, 2 eetl sesamolie, 280 gr bloem, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op08-08-1999
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Pekingeend heb ik gegeten bij het bekendste restaurant van peking QUANJUDE ROAST DUCK.

Het bestaat sind 1870 en is nog steeds van dezelfde familie

INGREDIENTEN

1 eend ongeveer 2 kg., 1/2 komkommer, 6 bosuitjes, __________________, volgende dag, Om de eend te besmeren meng:, , 4 el rijstwijn, 100 ml. sojasaus, 1/2 tl zout, 5 tl.Sichuanpeper(toko), 1 tl steranijspoeder(toko), 1/2 tl kaneelpoeder, 1/2 tl kruidnagel, 1 el verse gember fijngemaald, 2 el bonenpasta, , Voor de saus, , klein blikje zoet bonensaus gefermenteerd(toko), 2 el olie, 2 el suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op14-02-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

1 Eend, 2 eetlepels Wijn, 2 eetlepels honing., 1 prei, halve eetlepel zwarte peper, 1 eetlepel zout., 1 flink stuk gember, 1 eetlepel sojasaus, Slaolie of andere frituurolie, , , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-09-2003
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Dit gerecht is een beetje een bizarre jeugdherinnering. Ik zie de eend nog steeds in de gang hangen met een lekbakje eronder. Maar ik herinner me ook dat ik het heerlijk vond.
In het recept geef ik mijn beste herinnering, maar ik weet niet of het helemaal goed is, want ik was toen een jaar of 8.

INGREDIENTEN

Een tamme!! eend. Tamme eend is niet makkelijk te koop, omdat wilde eend veel lekkerder klinkt. De meeste tamme eend exporteren we dus naar Frankrijk en Italie en wij eten dan de wilde. Maar tam is dus wel heel veel lekkerder.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op09-02-2012
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

* 2 eendenborstfilets (samen ca. 500 gr) * 4 eetlepels sojasaus * 2 eetlepels honing * 1 eetlepel citroensap * 1 theelepel cayennepoeder * 2 theelepels vijfkruidenpoeder (zie tip) * 4 bosuitjes * 1/2 komkommer * 200 gr mihoen * 3 eetlepels olie * 1 eetlepel sesamolie * zout * versgemalen peper * 6 eetlepels Hoisinsaus

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-12-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Peking eend a 2kg., 1 kopje water, klein kopje sojasaus, 3 eetlepels bruine suiker, 2 eetlepels 5 kruidenmix, 2 eetlepels honing, grote pan water, , garnituur:, 1 komkommer, 3 slauitjes, hoi-sin saus, 2 jonge prei., , Lotuspannekoekjes:, Zie recept onderaan.,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op19-12-2010
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Pekingeend met flensjes

INGREDIENTEN

Ingredienten:, 1 eend, (ca. 1,8 kg), , Voor de marinade:, 3 el honing - ca. 150 ml sherry - 1 el zout - 1/2 tl geraspte gember, , Voor de pannekoeken:, 300 g tarwemeel - zout - 1/4 l kokend water - 1-2 el sesamolie, , Bovendien:, hoisinsaus - sojasaus en pruimensaus - chutneys (pot) naar smaak - in reepjes gesneden lente-uitjes en komkommer

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op18-02-2005
  • Japans Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Een echte vorm van peking eend, zoals in chinese restaurants wordt bereid als voorgerecht, met overgehouden materiaal voor een hoofdgerecht

INGREDIENTEN

Jonge eend, honing, komkommer, lente-ui,en verder bloem en plnataardige olie en hoisinsaus; later tauge en ui.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-1999
  • Chinees Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets (samen 500 gr); 2 eetlepels sojasaus; 2 eetlepels honing; 1 eetlepel citroensap; 1 theelepel cayennepeper; 2 theelepels vijfkruidenpoeder; 4 bosuitjes; 1/2 komkommer; 200 gr mihoen; 3 eetlepels olie; 1 eetlepel sesamolie, zout en versgemalen peper, 6 eetlepel Hoisinsaus

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2001
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chinese tapa's nieuwe stijl.

INGREDIENTEN

4eendenborsten van ongeveer 150gram het stuk,1komkommer,6lente-uitjes,2dl hoi sinsaus(verkrijgbaar in de meeste grootwarenhuizen),6blaadjes voorgeweekte gelatine,2pakjes pannekoekjes voor peking eend of een klein formaat tortilla's., Voor de marinade;1el zout,4el donkere sojasaus,2eetl heldere honing,2el vijfkruidenpoeder,2 eetl.arachideolie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-10-2004
  • Chinees
  •  20-30 min.

Cantonese zoet zure eend die heerlijk smaakt.

INGREDIENTEN

1 peking eend heel,4eetl. plumsaus,wat sherry of rum soya saus en zout en azijn. en bosuitjes, 2 sjalottjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-06-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

In peking een heel polulair gerecht.
Tip culinair juli 2001

INGREDIENTEN

VOOR DE PEKING DUCK:, 2 eendenborsten, 5 el vloeibare honing, 1 el witte wijnazijn, 1 tl vijfkruidenpoeder (toko), 8 dunne flensjes, 1 komkommer, ongeschild, kern verwijderd, in hele dunne reepjes, 8 stoneleeks (of 4 lenteuitjes), in hele dunne reepjes, , VOOR DE SAUS:, 6 el hoisinsaus (toko), 1 el kristalsuiker, 2 el sesamolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-06-2001
  • Chinees
  •  30-60 min.

Een krokante gegrilde eend gevuld met kruiden.

INGREDIENTEN

1 peking eend gewassen en uitgelekt., 1blik ananas, een handje salie blaadjes,1rode ui,4 eetlepels suiker honing, wat citroensap.Deze in gredienten zijn voor de vulling in de eend.wat olijfolie om te bakken., wat zeezout om over de eend te smeren.

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op25-07-2002
  • Internationaal
  •  120 min. <

Een krokante gegrilde eend gevuld met kruiden.

INGREDIENTEN

1 peking eend gewassen en uitgelekt., 1blik ananas, een handje salie blaadjes,1rode ui,4 eetlepels suiker honing, wat citroensap.Deze in gredienten zijn voor de vulling in de eend.wat olijfolie om te bakken., wat zeezout om over de eend te smeren.

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op25-07-2002
  • Internationaal
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Een heerlijke snelle eiermie met koriander sesamzaadjes en eendenborst om je vingers bij op te eten

INGREDIENTEN

Een pak eiermie 250 gr, 1 a 2 rode chilipepers, 1 pot hoisinsaus, 2 eendenborsten, five spice powder, 1 bosje bosui, 2 a 3 tenen knof, 1 duimgrootte gember, 1 komkommer, 2 eetlepels sesamzaadjes, een flinke bos koriander, 4 speklappen in stukjes van 3 cm gesneden, sesamolie, wokolie, rijstazijn, sojasaus, 3 eitjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2013
  • Fusion
  •  20-30 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies