Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

31 peche melba recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

2 grote perziken of gebruik perziken uit blik, 4 plakken vanilleijs,1dl frambozenpuree, 1/8liter slagroom, suiker,50gr amandelen,gesnipperd.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-12-1999
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijk zomers dessert,met geurige perzikken,smaakvolle frambozen en verse munt,die dan volop verkrijgbaar zijn.

INGREDIENTEN

* 4 perzikken., * 1/8 liter witte wijn of water., * 2 eetlepels citroensap., * 1 kaneelstokje., * 1 eetlepel suiker., Voor de saus., -------------, * 200 gr frambozen., * 1-2 eetlepels poedersuiker., * 1 zakje vanillesuiker., * 4 bolletjes vanilleijs., * Muntblaadjes voor de garnering.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-12-2009
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pêche Melba (Frans voor: Melba`s perzik) is een dessert, gecreëerd door de Franse topkok Auguste Escoffier.

INGREDIENTEN

Vanille roomijs, Halve perziken, suiker, of vanillesuiker, Frambozen, poedersuiker, citroensap, Wat geschaafde amandelen, eventueel slagroom

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-08-2009
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Deze wereldberoemde ijscoupe is een creatie van de beroemde Franse kok Escoffier. In 1893 serveerde hij dit nagerecht in het Savoy Hotel in Londen ter ere van de bekende Australische zangeres Nelly Melba. Escoffier gebruikte alleen verse perziken en zou de variant uit blik nooit gewaardeerd hebben. Als u ook verse perziken wilt gebruiken, reken dan op een perzik per persoon en kook ze eerst zacht in een suikerstroop.

INGREDIENTEN

* Vanille-ijs, * Halve perziken, * 2 dl frambozensaus, * mint en oublierolletjes, , Voor als je vanille ijs zelf wilt maken:, 4 eidooiers, 2 eieren, 250 gram kristalsuiker, zaadjes van 2 vanillestokjes, 800 gram volle melk, 300 gram slagroom, , Voor de frambozensaus:, 200 gram frambozen, 2 eetlepels water, 50 gram poedersuiker, sap van een halve citroen

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-03-2002
  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.

Heerlijk ijsje

INGREDIENTEN

* 4 kleine perziken * 300 gr frambozen * 8 bolletjes vanille roomijs * 2 theelepels citroensap * 1 theelepel vanillesuiker * 100 gr suiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-05-1999
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Een lekker en bijzonder nagerecht, met ijs en vruchten.

INGREDIENTEN

4 perziken, 2 dl vanille roomijs, 200 g frambozen,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-01-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Peche Melbabron:www.recepten.nl

INGREDIENTEN

* Vanille-ijs, * Halve perziken, * 2 dl frambozensaus, * mint en oublierolletjes, , Vanille-ijs:, 4 eidooiers, 2 eieren, 250 gram kristalsuiker, zaadjes van 2 vanillestokjes, 800 gram volle melk, 300 gram slagroom, , Frambozensaus:, 200 gram frambozen, 2 eetlepels water, 50 gram poedersuiker, sap van een halve citroen

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-08-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

250 ml fruitige witte wijn/1 vanillestokje/3 eetl honing/4 perziken/250 g frambozen/8 bolletjes roomijs

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-08-2003
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Een recept uit 1939. Voor 5-6 personen.

INGREDIENTEN

Vanilleijsperzikken uit blikframbozenpureeslagroom.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-10-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Ingredienten, * Vanille-ijs, * Halve perziken, * 2 dl frambozensaus, * mint en oublierolletjes, , Vanille-ijs:, 4 eidooiers, 2 eieren, 250 gram kristalsuiker, zaadjes van 2 vanillestokjes, 800 gram volle melk, 300 gram slagroom, , Frambozensaus:, 200 gram frambozen, 2 eetlepels water, 50 gram poedersuiker, sap van een halve citroen

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-03-2005
  •  
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

* Vanille-ijs, * Halve perziken, * 2 dl frambozensaus, * mint en oublierolletjes, , Vanille-ijs:, 4 eidooiers, 2 eieren, 250 gram kristalsuiker, zaadjes van 2 vanillestokjes, 800 gram volle melk, 300 gram slagroom, , Frambozensaus:, 200 gram frambozen, 2 eetlepels water, 50 gram poedersuiker, sap van een halve citroen

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-07-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  > 120 min.

Lekker toetje van Weight Watchers, 2 1/2 point per persoon

INGREDIENTEN

2 perziken, 3 el. hittebestendige zoetstof, 2 koffielepels vanille-extract, 2 potjes petit-suisse, 4 muntblaadjes, 2 bolletjes vanille-ijs, 20 gr. aalbessengelei

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-11-2000
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Wining & Dining 4-2003

INGREDIENTEN

6 perziken (eventueel uit blik), 250 g suiker, 1 vanillestokje, in de lengte gehalveerd, sap van 1/2 citroen, 2 rijpe handperen, geschild, in grote stukken, 0,5 dl room, 0,5 l vanilleroomijs, 50 g geschaafde amandelen

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-02-2005
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Er kunnen verse of diepvries frambozen gebruikt worden

INGREDIENTEN

250 ml. fruitige witte wijn, 1 vanillestokje, 3 el honing, 4 perziken, 250 gr.frambozen, 8 kleine bolletjes vanilleroomijs.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-2003
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 rijpe perziken, 100 g suiker, 2 vanillestokjes of 100 g vanillesuiker, 4 bolletje vanille-ijs, 2 dl water, Voor de saus:, 500 g frambozen, 3 eetl. suikerwater, 1 theel. citroensap, Voor de gesponnen suiker:, 250 g suiker, 1 eetl. glucosestroop, 1 dl water, ,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-02-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

Voor de echte toetjesliefhebber is dit om te smullen...!!

INGREDIENTEN

40 gram pure chocolade, 1.5 dl slagroom of Blueband Finesse voor Opkloppen, 1 zakje vanillesuiker, Hertog Peche Melba IJs, 4 eetlepel perziklikeur,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-12-2004
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  10-20 min.

Met een pasteibakje kan je meer doen dan allen vullen met ragout!! Met dit recept maak je heerlijke piepkleine taartjes die SUPER zijn voor bijv. een high tea. Smullen maar!

INGREDIENTEN

8 pasteibakjes (kant-en-klaar)-, 125 g mascarpone-, 1 perzik, geschild, ontpit en in blokjes-, 125 g frambozen-, 1 zakje vanillesuiker

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-08-2006
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Dit was een toetje waar wij altijd naar uitkeken als mijn moeder een speciaal dinertje klaar maakte. Heerlijk vooral als het extra warm weer was.

INGREDIENTEN

Vanille ijs, fruit, liefst perziken en frambozen, maar elke creative oplossing is toegestaan.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-09-2010
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.

Super lastig dessert waar je wel indruk mee maakt bij je gasten.

INGREDIENTEN

Ingrediënten, Anglaise voor de witte chocolademousse en perzikmousse, 280 ml volle melk, 200 ml slagroom, 80 ml mascarpone (slagroom en mascarpone goed mengen = pure cream), 50 gram invertsuiker, 1 vanillepeul, gesplitst en zaadjes los, 5 eierdooiers, 40 gram zeer fijne suiker (griessuiker), , Witte chocolademousse, 500 gram thickened cream (250 gr slagroom +250 gram mascarpone), 4 gram iota (gelerend product van Texturas), 6 blaadjes witte gelatine (weken in koud water), 180 gram witte chocolade, gesmolten en afgekoeld, 200 ml anglaise, , Perzik gelei, 500 gram perzikpuree, 2 gram agar agar, 3 blaadjes gelatine geweekt, , Witte chocolade en karamel wafel, 125 gram glucose, 250 gram witte suiker fondant, 125 gram isomalt, 110 gram witte chocolade gesmolten,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-11-2012
  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.

Fris en fruitig....voor 4 pers.;

INGREDIENTEN

Voor de panna cotta:, , 1,5 tl gelatinepoeder, 1,5 el warm water, 200 g zure room, 250 g ricotta, 75 g suiker, merg van 1 vanillestokje, , Voor de perziken:, , , 4 gele perziken, 25 g boter, 2 el suiker, 2 dl vers sinaasappelsap, 4 el creme de framboises, 100 g frambozen

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Wereldberoemde ijscoupe van Franse kok Escoffier.

INGREDIENTEN

* Vanille-ijs:, * Halve perziken, * 2 dl frambozensaus, * munt en oublierolletjes., , Vanille-ijs:, 4 eidooiers-, 2 eieren-, 250 gram kristalsuiker-, zaadjes van 2 vanillestokjes-, 800 gram volle melk-, 300 gram slagroom-, , Voor de Frambozensaus:, 200 gram frambozen-, 2 eetlepels water-, 50 gram poedersuiker-, sap van een halve citroen.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2003
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Een lekker toetje van verse frambozen, perziken en slagroom. IPV frambozen kan je ook ander fruit gebruiken zoals aardbeien, bosbessen of bramen

INGREDIENTEN

350 gram frambozen, 80 gr suiker, 1 el citroensap, 2 rijpe perziken, 250 ml slagroom, , Eventueel een paar verse muntblaadjes

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-07-2002
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

8 halve perziken (uit blik), ca. 150 g frambozen, 2 eetl. witte basterdsuiker, 125 ml slagroom, 4 grote bollen vanille-ijs,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-11-2006
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Peche Melba ijs met perzik en frambozensaus

INGREDIENTEN

8 halve perziken (uit blik), ca. 150 g frambozen, 2 eetl. witte basterdsuiker, 125 ml slagroom, 4 grote bollen vanille ijs

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-07-2016
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

Life and cooking

INGREDIENTEN

2 chocolade paaseieren, 75 g witte chocolade, 75 g rice crispies, 8 eetlepels advokaat, 0,5 l slagroom, 75 g suiker, 200 g melkchocolade, 4 bollen Hertog Peche Melba ijs, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-04-2001
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

- 8 eieren, - 200 gram suiker, - 170 gram gezeefde bloem, - 1 potje abrikozen- of perzikkenjam, - 2 eetlepels perziklikeur, - 1 bak Peche Melba ijs, - bakpapier,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-04-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, 6 passievruchten, 2 eetlepels abrikozenjam, klein scheutje balsamico azijn, 2,5 dl slagroom met suiker, 1 bakje Hertog Aardbeienijs, 1 bakje Hertog Drie chocolades ijs, 1 bakje Hertog Peche Melba, , , ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-05-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

6 passievruchten, - 2 eetlepels abrikozenjam, - klein scheutje balsamico azijn, - 2,5 dl slagroom met suiker, - 1 bakje Hertog Aardbeienijs, - 1 bakje Hertog Drie chocolades ijs, - 1 bakje Hertog Peche Melba,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-10-2002
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 halve perziken (blik), 5 el 5-bosvruchtenjam, 1/2 dl perziknat (uit het blik), 2 dunne plakken cake (bijv. oma?s cake), 4 bollen Hertog Roomijs, peche Melba, bak 875 ml,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-03-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 halve perziken -, 5 eetlepels 5-bosvruchtenjam -, 1/2 dl perziknat uit het blik -, 2 dunne plakken cake -, 4 bollen Hertog Roomijs, peche Melba, , , , ,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-09-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Ze zijn er nog perziken en frambozen dus nog maar even een receptje ermee

INGREDIENTEN

1 vanillestokje, 200 ml witte wijn, 100 gr. suiker, 1/4 citroen, 4 grote stevige perziken, 2 eetl. amandelen zonder vlies, 100 gr. frambozen

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2011
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top